G-pal Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Γεια σας παιδιά, σκέφτομαι να "αναβαθμίσω" το network που έχω σπίτι, αν αξίζει φυσικά. Όταν λέω network δεν εννοώ την ταχύτητα του ίντερνετ αλλά γενικά. Αυτή την στιγμή έχω technicolor tg703 της cyta το οποίο καλύπτει όλο το σπίτι με wifi 140τμ περίπου (ένας όροφος).. Πάνω σε αυτό συνδέονται 2 laptops, 2 κινητά και ένα tablet ασύρματα και με καλώδιο ένα σταθερό pc + αν κάτσει και κάτι άλλο όπως pc ή κινητό κανενός φίλου και ps3. Ακόμα για τον κάτω όροφο έχω βάλει ένα extender TP-LINK TL-WA830RE 300MBPS WIRELESS N RANGE EXTENDER το οποίο δεν πιάνει πάντα αλλά δεν με ενοχλεί τόσο αφού ο κάτω όροφος δεν χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο. Το πρόβλημα μου είναι όπως καταλαβαίνεται πως το wifi συχνά πυκνά μπουκώνει και θέλει rr το router (η cyta δεν τ παραδέχεται φυσικά).. επίσης σκέφτομαι την αγορά κάποιου nas μελλοντικά οπότε θα ήθελα οι συσκευές μου να επικοινωνούν με το ρουτερ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό που σκέφτηκα είναι να αγοράσω ένα νέο ρουτεράκι, να το συνδέσω με ένα καλώδιο ethernet πάνω σε αυτό της cyta, να κλείσω το wifi σε αυτό της cyta και το καινούριο να μου μοιράζει το ίντερνετ και να μου "κρατάει" το network. Το έχω σκεφτεί κάπως έτσι γιατί νομίζω πως θα είναι μπέρδεμα να καταργήσω το μαμίσιο ρουτερ της cyta γιατί πάνω κάθετε και το τηλέφωνο. ακούω γνώμες!
poulinos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 της cyta το ρουτερ δεν καταργειτε γιατι θα χασεις την τηλεφωνια.οποτε θες ρουτερ.αν θες κατι δυνατο πας σε καποιο με 802.11ac και αντιστοιχους ανταπτορες.ριχνεις καλωδιο ethernet μεχρι κατω και το Repeater το βαζεις σαν access point για να μην χανει σε ταχυτητα.αλλιως βαζεις powerline ωστε να μην παιζει σαν Repeater.
G-pal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 στο κάτω δεν με ενδιαφέρει και πολύ να σ πω την αλήθεια αλλιώς όντως θα είχα ρίξει καλώδιο, απλά με τ new router θα δυναμώσει υποθέτω και η δύναμη του ασύρματου οπότε ο repeater δεν θα χάνει το σήμα και δεν θα έχω πρόβλημα.. το σημαντικό είναι να μην σκαλώνει το wifi όταν μπαίνουν όλες αυτές οι συσκευές πάνω.. κανένα καλό router παίζει να μου πεις? επίσης και κανένα καλό switch γιατί πχ το σταθερό που έχω με καλώδιο είναι σε άλλο δωμάτιο και θέλω να έχω περισσότερες θύρες ethernet εκεί..
me3ikan Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 @poulinos, το ρουτερ της cyta δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο που έχει υποδοχές rj11 που μετατρέπουν τα αναλογικά τηλέφωνα σε voip? π.χ. Draytek vigor 2760vn
Notis_xalandri Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Επειδη το ειχα ψαξει πιο παλια για το royter της cyta(κωλοvoip) υπαρχει τροπος να βαλεις 2ο ρουτερ πανω να κουμπωσεις το καλωδιο στην θυρα που λεει wan και μετα να πειραξει μια απλη ρυθμιση και τα περναει ολα στο 2ο royter και μετα εκει παιζεις http://www.pcwintech.com/how-setup-two-or-more-routers-together-port-forwarding-port-triggering Δεν το εχω κανει ακομα αλλα θα το δοκιμασω σιγουρα στο μελλον
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα