giannakos94 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδια . Αγορασα χτες ενα λαπτοπ αλλα δεν ειχα παρατηρησει απο το ιντερνετ οτι η μπαταρια ηταν ενσωματώνη. Τι γνώμη εχετε για τις ενσωματώμενες ? Ειναι γνωστό οτι οι μπαταρίες τα παιζουν αν ειναι συνέχεια στο ρεύμα . Εχετε καμια συμβουλη για να την κρατησω παραπανω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ξέρει η μπαταρία από μόνη της τι να κάνει! Όταν φορτίζει πλήρως απλά σταματάει να φορτίζει 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Γνωστό; Εγω για γνωστό ξέρω το αντίθετο. Οι μπαταρίες φθείρονται πολύ περισσότερο από άλλες αιτίες και οχι αν ειναι κουμπωμένες (μόνιμα ή οχι) στο laptop. Πέρα απο αυτό η μπαταρία παίζει έμμεσα και το ρόλο του ups, δηλαδή όταν μαμιέται το δίκτυο ηλεκτρισμου (ειδικά σε διακοπές δευτερολέπτων), η μπαταρία συνεχίζει να παρέχει ενέργεια-ισχύ στα ηλεκτρονικά, προστατευοντας τα. Εγω προτιμώ να αλλάζω μπαταρία ανα 2-3 χρόνια, παρά μητρική επειδή «κάτι κάηκε». Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες ανα χρήση/χρήστη αλλά αν το laptop φωρά φθηνές μπαταρίες (γιατί εχω κάποια που ζητάνε 70-80 ευρω για μπαταρία), σίγουρα ειναι καλύτερα κουμπωμένη. Στην περιπτωση σου, έτσι κι αλλιως δεν μπορείς να κάνεις κάτι και οταν ερθει η ώρα, θα τα σκάσεις σε τεχνικό να στην αλλάξει (πέρα απο το κόστος της μπαταρίας) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannakos94 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Αρα προτείνετε να τον εχω συνεχεια στη μπριζα ακομα και σε ππεριόδους που θα χρησιμοποιειτε μονο μεσα στο σπιτι σαν desktop δηλαδη ? Η να την αφαιρω και να την ξαναβαζω οταθέλω να τον μεταφέρω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δεν έχει διαφορά. Απλά αν το βγάζεις από την πρίζα λογικά θα αλλάζει και το σχέδιο ενέργειας και μπορεί να ρίχνει λίγο τις επιδόσεις (μπορείς να το αλλάξεις αυτό αλλά για μένα άστο στην πρίζα, δεν θα πάθει κάτι) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μερικά λάπτοπ έχουν επιλογή μέσα απο κάποιο utility της εταιρία να μην γεμίζει full η μπαταρία, έτσι στην τελική ζει περισσότερο καιρό (in theory). Αν δεν βρεις τέτοιο πρόγραμμα εγκατεστημένο ή στην εταιρία δοκίμασε μην έχει κάποια επιλογή στο bios. Αλλιώς πες μας για ποιο λάπτοπ λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannakos94 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Αλλιώς πες μας για ποιο λάπτοπ λες. Ειναι ενα asus f554ld-xx823h Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos903 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δεν βλέπω να έχει τέτοιο πρόγραμμα η ASUS, δες και εσύ μπας και στο έχει εγκατεστημένο και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι αλλιώς αν δεν έχει τίποτα και εκεί και στο bios άστο έτσι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Αν το έχεις μόνιμα στην πρίζα με την μπαταρία, αυτή θα φθάσει σε ένα σημείο φόρτισης (100% αν δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ελέγχου φόρτισης - γύρω στο 65% αν υπάρχει) και θα διατηρείται εκεί με μια μικρή απόκλιση γύρω στο 5%. Αυτή η λειτουργία είναι αποδεκτή, ονομάζεται λειτουργία μπιντέ (bidet) και βλάπτει ελάχιστα την μπαταρία. Αν βάζεις και βγάζεις το laptop από την πρίζα, τότε αναγκάζεις την μπαταρία να υφίσταται κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης. Έτσι όμως την φθείρεις περισσότερο, γιατί η κάθε μπαταρία αντέχει περιορισμένο αριθμό κύκλων φόρτισης - αποφόρτισης (γύρω στους 1.000 κύκλους, που σημαίνει ότι αν το κάνεις καθημερινά η μπαταρία θα τα φτύσει σε 3 χρόνια περίπου). Ο μεγαλύτερος όμως εχθρός της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία. Αν η μπαταρία είναι μόνιμα σε θερμοκρασία πάνω από 40ο, θα τα φτύσει περίπου σε ένα χρόνο ακόμα και αν την φυλάς σε ένα συρτάρι και δεν την χρησιμοποιείς καθόλου. Πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιό ζεστό είναι το laptop, τόσο πιο γρήγορα θα τα φτύσει η μπαταρία. Αν θέλεις λοιπόν να προστατεύσεις την μπαταρία σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το συντηρείς τακτικά (άνοιγμα και καθαρισμός τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο), ώστε να μην υπερθερμαίνεται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
irahara Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2015 Δυστυχώς κάποιο άρθρο που να περιγράφει ποιες εταιρίες έχουν τέτοια προγράμματα και τι ακριβώς κάνουν δεν έχω βρει στο internet ακόμα. Αν κάποιος ξέρει κάτι σχετικό ας μας το πει. Για την Asus ψάξε ASUS SuperBatt. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι και πως λειτουργεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα