Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάς για ένα CPU με IGP και ένα APU όπως το αποκαλεί η AMD ! 

Αυτό σημαίνει πως πέρα από τον επεξεργαστή CPU , μέσα στο chip υπάρχει και μονάδα γραφικών η οποία συμμετέχει στην επεξεργασία. !

Σε ότι έχει να κάνει με συνεπεξεργασία (επεξεργαστή κάρτας γραφικών) μέσω openCL  το πρώτο σου λέει πως ο FX 7500 είναι έως και 50% ποιο γρήγορος.

Σε ότι έχει να κάνει με την ισχύ των CHIP στον τομέα των γραφικών (συνδυαστικό σκορ cpu/igp)  το πρώτο που τρέχει την τελευταία έκδοση του 3dmark σου λέει πως o 7500 είναι 50% δυνατότερος.

Σε ότι αφορά το pcmark , σαν σύνολο συστήματος για κάθε chip, δίνει  τον FX  7500 ελαφρά πάνω από τον I7.

Το cpuboss σου λέει πως ο I7 έχει υψηλότερο single core performance , δηλαδή ισχύ ανά πυρήνα του CPU μέρους.

Όλα τα άλλα του cpuboss κατά την άποψή μου είναι άλλα αντί άλλων....Γενικά η συγκεκριμένη σελίδα μετράει ότι να είναι και αναφέρει ότι να είναι.

πχ.

α) Παραπομπή στην λίστα cpu/apu του passmark για τον 7500, χωρίς όμως να είναι εκεί κάπου καταχωρημένος κ.λ.π....!!

β) Κάνει μετρήσεις με παμπάλαια benches . 3dmark06  για επεξεργαστές του 2015 .......!

γ) Παίρνει σαν βάση το TDP που ανακοινώνεται από τους κατασκευαστές για να υπολογίσει την κατανάλωση, ενώ το TDP ΔΕΝ είναι κατανάλωση .....

δ) Βλέπει τα APU σαν επεξεργαστές ! Δίνει δηλαδή μέτρηση της ισχύος τους μόνο για το cpu μέρος , πράγμα που δείχνει τι κάνει το μισό chip ! Πχ. αναφέρει σκορ 3dmark06 για cpu και όχι για τα ενσωματωμένα γραφικά, ή το καλύτερο που θα ήταν το συνδυαστικό αποτέλεσμα.... σε ένα benches φτιαγμένο για κάρτες γραφικών ! Και να φανταστείς πως μιλάει για MOBILE chips τα οποία κατά 70% θα τα βρεις πακετάκια μαζί με τις ενσωματωμένες κάρτες γραφικών τους στα notebooks ... :wacko:

ε) Κάνει αντιπαράθεση των συχνοτήτων, της cache, των πυρήνων, λες και όλες οι αρχιτεκτονικές είναι ίδιες και τα μεγέθη είναι συγκρίσιμα .... Αυτά τα λάθη δεν τα κάνουν πλέον ούτε τα παιδάκια του δημοτικού ... :X

στ) Δεν κάνει αντιπαράθεση των σετ εντολών που υποστηρίζει το κάθε APU καθώς και των Directx, mantle, opencl κ.λ.π. για να πεις πως υπάρχει νόημα σύγκρισης !!!

η) Δεν κάνει αντιπαράθεση των χαρακτηριστικών της κάθε πλατφόρμας.... Πχ.  Ο FX 7500 κάνει  ασύμμετρο crossfire (συνεργασία δύο διαφορερικών καρτών γραφικών) που το ονομάζει η amd dual gr., με εξωτερική mobile  κάρτα γραφικών της, για αύξηση της ισχύος στα γραφικά ή για εξοικονόμηση ενέργειας , υποστηρίζει AMD Fluid Motion Video, amd steady video 2.0 tech., true audio tech.κ.λ.π.,  ο I7 από την άλλη μπορεί να κάνει εναλλαγή εσωτερικής με εξωτερική κάρτα τρίτου κατασκευαστή για εξοικονόμηση ενέργειας-υψηλή απόδοση, υποστηρίζει Quick Sync κ.λ.π.

Συμπερασματικά μην την λαμβάνεις και πολύ υπόψη το cpuboss, Απέχει πολύ από την σύγχρονη πραγματικότητα ...

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 3
Δημοσ.

Ένα πράγμα να έχεις υπόψιν σου,τα προγράμματα που δουλεύουν την vga σαν συνεπεξεργαστή είναι ελάχιστα ,λόγου της φύσης του προβλήματος,και πολύ ιδικού ενδιαφέροντος,ένας απλός χρήστης δεν θα τον δουλέψει ποτέ του έτσι έναν επεξεργαστή αλλά μόνο σαν καθαρό cpu και την igpu σαν κλασσική vga.

Αν είναι για laptop που έχει και δεύτερη vga ,η οποία μπορεί να γίνει και dual με τα ενσωματωμένα,τότε ίσως να αξίζει να το σκεφτείς,αλλά laptop για Gaming και μάλιστα με δυο vga μαζί μιλάμε για μόνο αν είναι στην πρίζα συνέχεια. 

Δημοσ.

Ένα πράγμα να έχεις υπόψιν σου,τα προγράμματα που δουλεύουν την vga σαν συνεπεξεργαστή είναι ελάχιστα ,λόγου της φύσης του προβλήματος,και πολύ ιδικού ενδιαφέροντος,ένας απλός χρήστης δεν θα τον δουλέψει ποτέ του έτσι έναν επεξεργαστή αλλά μόνο σαν καθαρό cpu και την igpu σαν κλασσική vga.

Αν είναι για laptop που έχει και δεύτερη vga ,η οποία μπορεί να γίνει και dual με τα ενσωματωμένα,τότε ίσως να αξίζει να το σκεφτείς,αλλά laptop για Gaming και μάλιστα με δυο vga μαζί μιλάμε για μόνο αν είναι στην πρίζα συνέχεια. 

Όχι και ελάχιστα. Πλέον μέχρι και το libre κάνει χρήση και γενικά όλοι προς τα εκεί κοιτούν.

Πρόσφατα απέκτησα ένα lenovo G505S (AMD A8 5550M QUAD CORE + 8GB RAM+ 1TB HDD + HD 8570M) .

Κάνει καλή χρήση του crossfire όπου το δοκίμασα με μεγάλες διαφορές στην χρήση του, χωρίς να μειώνει τάχιστα την μπαταρία, αν και δεν ασχολήθηκα πολύ με αυτό το θέμα.

Για τα χρήματά του είναι πολύ καλό και πάνω απ`όλα πλήρες σε κάθε τομέα.

Δημοσ.

Όχι και ελάχιστα. Πλέον μέχρι και το libre κάνει χρήση και γενικά όλοι προς τα εκεί κοιτούν.

Όχι το libre,μία ίσως δύο λειτουργίες, του libre.

Όσο και να κοιτούν όλοι προς τα εκεί, είναι τεχνικός περιορισμός που το περιορίζει σε πολύ συγκεκριμένες δουλειές.

Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους + τα κιλά γνώσης που αραδιάσατε κάποιοι στο ποστ μου. Τώρα θέλω μια βδομάδα για να αναλύσω το μην του adtakhs . 

H αρχική μου σκέψη στο για το ποστ είναι το πως είναι δυνατόν όλα τα site συγκρίσεων να βγάζουν όλους τους 4πύρινουςamd χειρότερους ακόμα και από ι3 σειράς υ .. 

Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο site αν υπάρχει που να είναι κοντά στην πραγματικότητα .

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Ντάξει , υπερέβαλα λίγο με τη σειρά ι3 U, 

αλλά με την Μ

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4000M-vs-AMD-FX-7500

Όπως είπε και ο adtakhs πριν, εξετάζουν και συγκρίνουν μόνο τον επεξεργαστή δηλαδή μόνο την CPU πλευρά,και για εμένα καλά κάνουν αφού ο απλός χρήστης δεν ξέρει καν τι είναι το GPGPU όχι να το εκμεταλλευτεί κιόλα και ούτε είναι κάτι που θα περάσει αυτόματα σε όλους τους τομείς της πληροφορικής,όπως είπα μπορεί να επιταχύνει μόνο πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Μπορείς να δεις εδώ τους κλάδους όπου μπορεί να προσφέρει κάτι.

http://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_computing_on_graphics_processing_units#Applications

Από εκεί και πέρα αν σε ενδιαφέρει για παιχνίδια τότε ναι ζύγισε και τα ενσωματωμένα και αν έχει και τα επιπλέον γραφικά και αποφάσισε.

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους + τα κιλά γνώσης που αραδιάσατε κάποιοι στο ποστ μου. Τώρα θέλω μια βδομάδα για να αναλύσω το μην του adtakhs . 

H αρχική μου σκέψη στο για το ποστ είναι το πως είναι δυνατόν όλα τα site συγκρίσεων να βγάζουν όλους τους 4πύρινουςamd χειρότερους ακόμα και από ι3 σειράς υ .. 

Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο site αν υπάρχει που να είναι κοντά στην πραγματικότητα .

Ευχαριστώ 

Έτσι απλά για να δεις τις διαφορές μεταξύ των δυο (desktop).

Αν το Laptop δεν έχει dGPU τότε καλύτερα να πάρεις τον FX.

http://apusilicon.com/apu-wars-amd-a10-7700k-vs-intel-core-i3-4330/

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2420502

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...