Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά χρόνο δεν έχω να το γράψω εγώ, είναι όμως σε πολύ απλά αγγλικά ;)

"Besides core count and clock speed, cache speed and size, and memory bus speeds, there are at least two more factors:

• Modern Intel CPUs dynamically adjust clock speeds to control heat/power dissipation. When only one process is computation-bound, they'll clock up, running one core very "hot" while leaving the other cores largely idle. When multiple cores are busy the clock speed will come down. Desktop and server machines can generally handle more heat than laptops, where size and low noise are preferred to raw power.

• Different iterations of the Intel CPU architecture have different implementations of many instructions in the x86 instruction set. For a great many instructions, there can be different implementation choices that trade off circuit complexity, speed, and power usage. There are several "execution units" in each core that allow some instructions, or parts of instructions, to execute concurrently; instructions themselves are "pipelined" into several steps, and different CPU lines break the steps up differently. Think of a single core as being a bit like a restaurant kitchen with a certain number of skillets, burners, bowls, utensils, measuring cups, and chefs -- there are obviously lots of tradeoffs that can be made that alter performance on any given food order."

"While there can be lots of differences such as cache sizes, memory latency, branch prediction efficiency and so on, the basic difference is this simple -- the two CPUs need different total numbers of clock cycles to execute the same sequence of instructions."

http://serverfault.com/questions/597014/how-to-explain-to-users-the-difference-between-xeon-and-i7-consumer-cpu

...................................................................................................................................................................................................................

Δημοσ.

Περιμένουμε φωτογραφίες σε αυτό το thread http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/ όταν με το καλό τελειώσεις! ;)

Εχε τον νου σου ότι με 85w tdp ο XEON δεν θέλει κάτι extreme σε ψύξη, εκτός αν θες να τον "clockάρεις"!

~~~Μάλλον μλκ μου που πρότεινα QUADRO, σε autocad κτλ δουλεύουν αυτά!~~~

Εσυ χρειάζεσαι Tesla (K40 GPU Computing Module(?) ), ή καλύτερα πάρει την NVIDIA TITAN BLACK http://www.skroutz.gr/s/4682173/Gigabyte-GeForce-GTX-Titan-6GB-Black-GV-NTITANBLKD5-6GD-B.html που έχει πολύ καλό floating point performance σε double precision, το οποίο σου είναι απαραίτητο!

ΟΚ. Επομένως αλλάζω κάρτα και απ' ότι είδα στα επόμενα σχόλια πάω στο πιο μικρό τροφοδοτικό!

Δημοσ.

Δες σε κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/corsair-hxi-series-hx850i-high-performance-atx-psu-850w-80-plus-platinum-certified-p-PER.641587

Εγώ έχω το HX850 ν1 και δεν με έχει προδώσει ποτε! :)

Προσπερνώ τα περί άγνοιας.... Αν υποθέσουμε (επαναλαμβάνω) ότι το θέμα είναι "σοβαρό" τότε τα παραπάνω συστήματα που προτάθηκαν-επιλέχθηκαν είναι εντελώς πεταμένα χρήματα. Από πού να ξεκινήσω; 500€ για 6πύρηνο Xeon όταν με 400€ υπάρχει overclockable 6πύρηνος στο ίδιο socket; Μητρική WS για να μπεί απλά μια Tesla ή κάτι τέτοιο (και αν μπεί μια Tesla, ποιά κάρτα θα οδηγήσει την οθόνη; ) ; Οι μνήμες μήπως; 64gb με 1500€!!!!! Όταν παίρνει άνετα τα ίδια gb με τα μισά λεφτά; Τροφοδοτικό ΑΧ 1200άρι για Xeon και μια Tesla; Πού να σταματήσω; Και μετά μιλάμε για ασχετοσύνη και άγνοια....

Μιας που έκανες edit μια ώρα μετά για να προσθέσεις την παρακάτω γραμμή, ναι έχεις δίκιο, οι παλιές TESLA δεν έχουν έξοδο εικόνας.

Απο FERMI και μετά, αν και όχι αυτή που πρότεινα, έχουν μια έξοδο dual link DVI. ετσι για να μαθαίνουμε :)

Πρακτικά η σειρά Κ** (40 80 κτλ) είναι μόνο accelerators. Για αυτό, αλλά και για θέμα κόστους, πρότεινα την TITAN που κάνει την ίδια δουλειά σχεδόν, πιο συμβατικά όμως ;)

"The lack of ability to output images to a display was the main difference between Tesla products and the consumer level GeForce cards and the professional level Quadro cards, but the latest Tesla C-class products include one Dual-Link DVI port.[2] For equivalent single precision output, Fermi-based Nvidia GeForce cards have four times less dual-precision performance."

Απο την Wikipedia

• Like 1
Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά χρόνο δεν έχω να το γράψω εγώ, είναι όμως σε πολύ απλά αγγλικά ;)

"Besides core count and clock speed, cache speed and size, and memory bus speeds, there are at least two more factors:

• Modern Intel CPUs dynamically adjust clock speeds to control heat/power dissipation. When only one process is computation-bound, they'll clock up, running one core very "hot" while leaving the other cores largely idle. When multiple cores are busy the clock speed will come down. Desktop and server machines can generally handle more heat than laptops, where size and low noise are preferred to raw power.

• Different iterations of the Intel CPU architecture have different implementations of many instructions in the x86 instruction set. For a great many instructions, there can be different implementation choices that trade off circuit complexity, speed, and power usage. There are several "execution units" in each core that allow some instructions, or parts of instructions, to execute concurrently; instructions themselves are "pipelined" into several steps, and different CPU lines break the steps up differently. Think of a single core as being a bit like a restaurant kitchen with a certain number of skillets, burners, bowls, utensils, measuring cups, and chefs -- there are obviously lots of tradeoffs that can be made that alter performance on any given food order."

"While there can be lots of differences such as cache sizes, memory latency, branch prediction efficiency and so on, the basic difference is this simple -- the two CPUs need different total numbers of clock cycles to execute the same sequence of instructions."

http://serverfault.com/questions/597014/how-to-explain-to-users-the-difference-between-xeon-and-i7-consumer-cpu

Ναι καλά όλα αυτά, αλλά δεν λέει τίποτα για το αν ένας haswell-E (i7-5930K) έχει κάποιες διαφορές με έναν haswell-EP(E5-1650 v3) στο θέμα των εντολών αλλά οτι μεταξύ 2 διαφορετικών γενεών, haswell-E, ivy-bridge-E οι ίδιες εντολές μπορεί να επεξεργάζονται διαφορετικά.

Δημοσ.

Κοίτα η ερώτηση που googlαρα ήταν μεταξύ i7 και ΧΕΟΝ, όπως και το ονομα του thread ;)

"How to explain to users the difference between Xeon and i7/Consumer CPU"

Ξέρω για τις διαφορές που είχαν παλιότεροι XEOΝ σε σχέση με τους αντίστοιχους c2q, ι7 9** κτλ

Οπως και να έχει, κερδίζει κατανάλωση, καλύτερο binning στα chips, με περίπου τα ίδια λεφτά, που για εμένα, αξίζει!

http://ark.intel.com/products/82765/Intel-Xeon-Processor-E5-1650-v3-15M-Cache-3_50-GHz

http://ark.intel.com/products/82931/Intel-Core-i7-5930K-Processor-15M-Cache-up-to-3_70-GHz

Οπως φαίνεται και στα απο πάνω λινκ (της ΙΝΤΕL) ο XEON υποστηρίζει Vpro, Demand Base Switching , Secure Key και Trusted Execution Technology, τεχνολογίες που δεν υποστηρίζει ο i7, όσο "αχρηστες" και αν φαίνονται μερικές, σε επαγγελματικά περιβάλλοντα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Και το σημαντικότερο, όριο RAM στον ΧΕΟΝ τα 768gb και στον i7 τα 64 ;)

Δημοσ.
Οπως φαίνεται και στα απο πάνω λινκ (της ΙΝΤΕL) ο XEON υποστηρίζει Vpro, Demand Base Switching , Secure Key και Trusted Execution Technology, τεχνολογίες που δεν υποστηρίζει ο i7, όσο "αχρηστες" και αν φαίνονται μερικές, σε επαγγελματικά περιβάλλοντα μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Και το σημαντικότερο, όριο RAM στον ΧΕΟΝ τα 768gb και στον i7 τα 64 ;)

Εκτός της ram, όλα αυτά που λες είναι χρήσιμα στο mathematica, matlab κτλ;

Να μου πεις οτι οι xeon είχαν avx3(δεν υπάρχει ακόμα) πχ αντι του avx2 που έχουν οι i7 και θα βοήθαγε στις μαθηματικές πράξεις..

Το καλύτερο binning εφόσον δεν γίνεται OC πιο το νόημα; Και τα temps τα ίδια όρια εχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι υποστηρίζουν παραπάνω, δεν γνωρίζω λεπτομέριες.

Πάντως clock2clock ένας core2quad με έναν αντίστοιχης συχνότητας Xeon ήταν πιο πίσω σε Matlab (με tic...toc)

Κάτι σαν τις Quadro με τις Geforce σε CAD ;)

Το overclocking γιατί το απορρίπτεις? ;) Σε normal συχνότητες +20% δεν υπάρχει προβλήμα με εισαγωγή σφαλμάτων.

Δημοσ.

Aς προσπαθήσω και εγώ να το εξηγήσω, προφανώς όχι τέλεια, αλλά... :)

Λοιπόν η cpu λειτουργεί καλύτερα σε λογικές πράξεις if then else, σε υπολογισμούς που πραγματοποιούνται λίγες φορές κτλ.

H δύναμη της παράλληλης επεξεργασίας που δίνει η gpu (εν προκειμένω η TESLA) βρίσκεται στην δυνατότητα να πραγματοποιήσει πολλούς παράλληλους ισοδύναμου υπολογισμούς (προσθέσεις πολλαπλασιασμούς) με ταχύτητα χιλιαπλάσια απο τον επεξεργαστή. Λόγω όμως της απλότητας των cuda cores, "τρελαίνεται" όταν πρέπει να εκτελεστούν λογικές πράξεις στην κάρτα, όπου και είναι αρκετές φορές πιο αργή απο τον επεξεργαστή.

Τα πολύπλοκα προβλήματα έχουν και τους δύο τύπους πράξεων (λογικές και αριθμιτικές) οπότε χρειάζεται και τα δύο για την ορθή λειτουργία.

Εντελώς φιλικά καθώς πολλοί δεν τα ξέρουν, και ανάμεσα τους και εγώ, μέχρι πριν απο λίγα χρόνια :)

Ενώ έχεις δίκιο στα παραπάνω που γράφεις, δεν έχεις ρωτήσει τον TS αν έχει ασχοληθεί ή έχει όρεξη να ασχοληθεί με προγραμματισμό σε CUDA γιατί τους παραλληλισμούς που γράφεις η κάρτα δεν πρόκειται να τους κάνει μόνη της.

Το λέω αυτό γιατί ο TS μία πάει σε Quadro, μία σε Titan και δεν νομίζω ότι γνωρίζει τι είναι CUDA για να το χρησιμοποίησει κιόλας, και παίζει να πάρει την κάρτα και να την έχει μόνο για παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε σου στέλνω αν θες κώδικα ούτε μισή σελίδα και μου φόρτωσε τη RAM σε 5.5 gb για πίνακα 100x100... Εγώ θέλω να τον δοκιμάσω και παραπάνω για να βρω δείκτες κατάστασης... Θέλω να το βάλω στη διατριβή μου. 

αν θες να βρεις δεικτες κατασταστης σε 100Χ100 πινακα και θες τοση πολυ ραμ κατι παει ασχημα....

Η C-lapack εχει μια χαρα συναρτησεις με ΚΒ καταναλωση.

αν ειναι να δωσεις τα λεφτα που λες κα ιδεν τρολαρεις τοτε πας σε WS PC με διπλους xeon ,quaddro graphics ή 980GTX και 64GB και σου περισσευουν  και για ταξιδια για τα συνεδρια ....

Δημοσ.

Ενώ έχεις δίκιο στα παραπάνω που γράφεις, δεν έχεις ρωτήσει τον TS αν έχει ασχοληθεί ή έχει όρεξη να ασχοληθεί με προγραμματισμό σε CUDA γιατί τους παραλληλισμούς που γράφεις η κάρτα δεν πρόκειται να τους κάνει μόνη της.

Το λέω αυτό γιατί ο TS μία πάει σε Quadro, μία σε Titan και δεν νομίζω ότι γνωρίζει τι είναι CUDA για να το χρησιμοποίησει κιόλας, και παίζει να πάρει την κάρτα και να την έχει μόνο για παιχνίδια.

Quadro πήγε απο λάθος μου, εγώ την πρότεινα :P ... Φυσικά και τόνισα ότι χρειάζεται να γράψεις το πρόγραμμα με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να το εκμεταλεύεται. Εγώ πρώτος εξάλλου ειπα να μάθει Fortran και ούτε ευρώ σε αναβάθμιση δεν χρειάζεται να δώσει ;)

Παρόλλα αυτά, δίκιο έχεις και το τόνισες, δεν δουλεύουν μόνα τους, θέλουν το κατάλληλο toolbox ;)

Να χαρώ τον Hater του thread που έκανε like και στο post νούμερο 54 παρόλο που είναι λάθος, αρκεί που μου την "έμπαινε"...

A ρε κατι ανθρωπάκια εδω μέσα, ψοφαν για flame wars... Τι να πω, Peace Brothers...

• Like 2
Δημοσ.

αν θες να βρεις δεικτες κατασταστης σε 100Χ100 πινακα και θες τοση πολυ ραμ κατι παει ασχημα....

Η C-lapack εχει μια χαρα συναρτησεις με ΚΒ καταναλωση.

αν ειναι να δωσεις τα λεφτα που λες κα ιδεν τρολαρεις τοτε πας σε WS PC με διπλους xeon ,quaddro graphics ή 980GTX και 64GB και σου περισσευουν  και για ταξιδια για τα συνεδρια ....

Καλά θα δω και άλλες επιλογές όσον αφορά κώδικα, κατάλληλη γλώσσα κτλ. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο πίνακας παίρνει τιμές από συντελεστές Fourier και η γεννήτρια συνάρτηση δίνεται από τον χρήστη... Έχω κάνει παρόμοια προβλήματα αλλά για συγκεκριμένες συναρτήσεις σε C++ και έβγαινε αποτέλεσμα για πίνακα 1000x1000 άμεσα!!! Απλώς όπως είπα και παραπάνω σκέφτηκα να κάνω ένα τέτοιο σύστημα για να το έχω πολλά χρόνια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...