Tigran Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σας, χρειάζομαι να πάρω ένα router για να μπορούν οι πελάτες του καταστήματος να έχουν πρόσβαση στο internet, αλλά να έχει bandwidth control, ώστε να μην μου το τρώνε όλο και να υπολειτουργούν τα συστήματα παραγγελιοληψίας. Προς το παρόν έχω αυτό που φέρνει ο ΟΤΕ (ένα ΖΤΕ είναι) με απενεργοποιημένο το Wifi και πάνω του έχω κουμπώσει ένα ίδιο που μου είχε ξεμείνει και το έχω βάλει σαν Wifi Hot Spot σε Bridge Mode. Δίνει σήμα σε όλο το χώρο του καταστήματος, απλά μόλις συνδέονται αρκετά άτομα κολλάει και δεν μπορεί να μπει κανείς. Πρέπει να το κάνω Reset και ούτω καθ'εξής. Υπάρχει κάποιο router να το κουμπώσω πάνω στου OTE σε bridge mode και να δίνω συγκεκριμένο limit από άποψη ταχύτητας και μέγιστου χρόνου σύνδεσης; Αν γίνεται να είναι και σχετικά οικονομικό θα το εκτιμούσα. Δεν θέλω να δώσω 150 και 200 ευρώ για ένα router.
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 draytek 2760 αλλα εχει 150.δεν γινεται να θες να κανεις σοβαρη δουλεια και να θες και bandwidth limiting και να μου λες να αφησεις το zte σε bridge mode.sorry που θα το πω χυμα αλλα οταν εχεις επιχειρηση και θες η πελατεια να μεινει δεν βαζεις χαμηλο badget. σε σωζει που εισαι εστιατοριο και οχι ξενοδοχειο.επισης δεν μπλεκεις στο ιδιο wifi το συστημα για τις παραγγελιες.η μπαινει δευτερο ssid ή αλλο ρουτερ.
Tigran Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Σωστά. Γιατί αν εγώ βρω τρόπο να εξυπηρετήσω τον πελάτη μου με τον ίδιο τρόπο, αλλά με λιγότερα χρήματα, θα έρθει ο πελάτης και θα παραπονεθεί γιατί το router μου έχει 100€ κι όχι 150€. Αδικαιολόγητη η επίθεση σου και άκρως προσβλητική η τοποθέτηση σου. Ως Super Moderator θα όφειλες να είσαι πιο προσεκτικός στον τρόπο που εκφράζεσαι, πόσο μάλλον όταν απευθύνεσαι σε ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζεις και δεν σου έχουν δώσει κανένα δικαίωμα. Η 'ιδιότητά' σου στο φορουμ δεν σου δίνει το ελεύθερο να παραβαίνεις τους κανόνες τους οποίους εσυ ο ίδιος οφείλεις να φροντίζεις να εφαρμόζονται. Στο θέμα μας τώρα, γιατί μάλλον δεν ήμουν ξεκάθαρος. Το ένα router έχει απενεργοποιημένο WiFi και εξυπηρετεί το σύστημα παραγγελιοληψίας -μέσω ethernet- και τίποτα άλλο. Πάνω σε αυτό είναι συνδεμένο το δεύτερο router (αυτό που είναι σε bridge mode), το οποίο λειτουργεί καθαρά ως WiFi Hot Spot και είναι και αυτό που κολλάει. Ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα με το σύστημα παραγγελιοληψίας μου. Το πρόβλημα παρουσιάζεται στο bridge mode router. Ο λόγος που θέλω bandwidth limiter είναι γιατί θεωρώ πολύ πιθανό κάποιος γείτονας να χρησιμοποιεί τον κωδικό για να κάνει πλήρη χρήση του bandwidth κατεβάζοντας torrents κτλ. Αν δεν υπάρχει κανένα router κάτω των 150€ που να μου δίνει τέτοιες επιλογές, το αποδέχομαι και αναγκαστικά θα κινηθώ προς τα εκεί. Αλλά μου φαίνεται μια πολύ απλή λειτουργία, για να μην διατίθεται σε οικονομικότερα μοντέλα.
poihths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Καλά τα λέει ο Πουλιανός κ δεν ήταν επιθετικός απλα μάλλον το εξελαβες λάθος.Υπαρχουν παρα πολλές λύσεις αλλά καλώς η κακώς σε αξιοπιστία τα draytek είναι σχεδόν μόνα τους.Μπορείς ν δεις κ σε mikrotik αλλά θα κουραστεις πολύ να τα σεταρεις.Εγώ προτείνω το μοντέλοhttp://www.skroutz.gr/s/3312844/Draytek-Vigor-2760n-Annex-A.htmlπου έχει κ wireless κ πετά τελείως τα zte. Δεν σου μπούκωνει μονο αυτό που δίνει wifi αλλά κ το modem. Δεν μας ειπες όμως για πόσους χρήστες δουλεύουν ταυτόχρονα... Το κέρδος σου είναι οτι θα τα δώσεις μια φορά κ δεν θα ξανα ασχοληθεις.Αν δώσεις λιγα λεφτά τώρα θα ξαναδωσεις στο μέλλον...Επιπλέον το bandwidth limiter που ζητάς δεν το έχουν ρουτερακια των 30€.Μπορείς να δεις κ τα tplink αλλά για επαγγελματικό χώρο θα τα απεφευγα
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Καλημερα tigran.δεν ειναι επιθετικο το υφος μου απλα πρσπαθω να σε προειδοποιησω με καθε καλο τροπο για τα διαφορα παραξενα επειδη τα εχω δει παρα πολλες φορες.Λογικο ειναι τον καιρο αυτο που ολα ειναι δυσκολα να προσπαθεις να δωσεις μια υπηρεσια με τον φτηνοτερο τροπο.αλλα ταυτοχρονα αυτο ειναι και το μεγαλυτερο λαθος που εχω δει. και δεν το λεω προσβλητικα.απλα αυτο που γραφεις ειναι κατι το οποιο κατα καποιο τροποδν γινεται.ναι υπαρχουν και πιο φτηνα access point οπως ειπαν Mikrotik τα οποια ειναι δυσκολα στο σεταρισμα οπως υπαρχουν και ubiquiti.τωρα στο θεμα μας. τωρα παμε απο τα ευκολα στα πιο δυσκολα.για το συστημα παραγγελιοληψιας νομιζα οτι παιζει αυτοματα.δηλαδη να σου στελνουντην παραγγελια οι σερβιτοροι/σερβιτορες ασυρματα απο καποιο Pda οποτε αυτο δεν θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυοσε καμια περιπτωση με το wifi.ενα απλο ρουτερ θα μπορουσε να αναλαβει αποκλειστικα αυτο το κομματι ειτε ειναι ethernetειτε ειναι wireless. απο εκει και περα για τα λαθη που εγραψα πιο πανω και τα οποια θεωρεισες οτι τα ειπα για να προσβαλω το οποιο δεν ειχα καμια τετοια διαθεση και δενηταν προσωπικα για σενα αλλα γενικοτερα. αλλα ας ξεκινησουμε.τα πιο κοινα λαθη που βλεπεις σε hot spot.α.κρατανε το ρουτερ του παροχου πχ zte το οποιο δεν ειναι καν για bridge αλλο τοσο το να αναλαβει και wifi clients πανω οταν βλεπεις 100 θεματα ανοοιχταγια προβληματα με τα zte.αν θες κατι για να παιξει bridge υπαρχει το vigor 120 ¨η αν εχεις καμια χαλια γραμμη βαλε πανω καποιο Technicolor,thomson που ειναι σταθερα.το ρουτερ του παροχου ειναι για Home use Και αυτο με το ζορι αν μπουν πολλα ατομα λογω μικρης cpu.οποτε θες κατι αξιοπιστο και οχι να ψηνεις μπριζολακια πανω του οπως με κατι zte.β.στα περισσοτερα ρουτερ δεν υπαρχει bandwidth limiter.τα πιο πολλα δινουν qos το οποιο δεν θα σου προοσφερει σχεδον τιποτα.bandwidth limiter δινουν καλως η κακως καποια καλα αλλα ακριβα ρουτερ.γ.οι περισσοτεροι βαζουν μονο ενα wifi router ή access point σε μεγαλους χωρους με αποτελεσμα α.να υπαρχουν σημεια που να μην πιανουν ,β.το router/ap να τρωει τοσο μεγαλο traffic που να μην συνδεονται πλεονclients Πανω ή να παιζει με 100 τις 100 cpu usage.ειναι κατι που αγνοει ο κοσμος οτι το ρουτερ/ap εχει μια cpu που ασχετα αν λεει οτι το router αντεχει64 clients πχ στην πραξη δεν θα αντεξει ουτε 10.προσπαθουμε σε μεγαλους χωρους να βαλουμε παραπανω access points με σκοπο και καλυτεερο σημα αλλα και το καθε ap να δουλευει πιο χαλαρα.δ.ειτε ειναι καφετερια ειτε ειναι restaurant ειτε κατι αλλο το wifi εχει γινει κατα καποιο τροπο Must οποτε ο αλλοςαμα πχ δεν εχει σωστo wifi ειναι απλα ενας πελατης μειον.εχω δει ατομο να σηκωνεται να φευγει απο ξενοδοχειο απλαεπειδη δεν επαιζε το wifi.σκεψου ενα οποιοδηποτε ατομο το οποιο θελει να εχει ιντερνετ πχ σε ενα ξενοδοχειο.αμαδει οτι στο ξενοδοχειο το ιντερνετ μπουκωνει δεν παιζει σωστα απλα το πιο πιθανο θα ειναι να παει σε αλλο.γιατι να χασεις πελατες απο τον χωρο σου επειδη δεν εχεις ενα καλο wifi οταν ξερεις οτι πλεον ο κοσμος ειναι κολλημενος με το wifi.ε. βλεπεις wifi που ειναι σεταρισμενα λαθος.ο dhcp δινει 20 Ip και μετα κανεις δεν ξερει γιατι δεν παιζει.ή το dhcp lease time ειναι στις 24 ωρες και μετα δεν συνδεεται κανενας.τετοιο wifi πχ θα ηθελεες να εχεις και να εχεις τον καθε πελατη να σε πριζει και να σου λεει οτι δεν παιζω δεν παιζω δεν παιζω.ζ.επισης μεγαλο λαθος που σε καταστηματα με πολυ κοσμο βλεπω μονο μια adsl γραμμη η οποια μπορει να παιζει και 5 Megabit με αποτελεσμα να συνδεεσαι και να μην κανεις δουλεια.πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια.ναι μεν βαζεις καποοιο bandwidth limiting στην γραμμη ανα χρηστη αλλα ταυτοχρονα δεν πρεπει να ειναι τοσο χαμηλο που θα σπαει νευρα.εκει μπορει ειτε να μπει καποια vdsl ειτε να μπουν πχ 2 adsl Που η καθε μια θα δινει και σε αλλο ap.η.εξοπλισμος.τα απλα ρουτερακια ειναι για Home use.οταν πχ η Hp πουλαει τa wifi access point τις professional σειρες 300 ευρω το access point δεεν το κανει απλα για να βγαλει λεφτα.μην μπερδευουμε το Home use με το Professional.σε hot spot που εχουν μπει Hp access point υπαρχει και access point το οποιο εχει παιξει σχεδον 3500 ημερες λειτουργειας.επισης η hp δινει Lifetime warranty.θ.λες πχ οτι θες limit για να μην σε κλεβει ο γειτονας.πολυ σωστα.θα μπορουσες αντι με κωδικο να παιζει απο πισω καποιος radius server και να δινει κωδικους για πχ 2 ωρες.πανω στο τραπεζακι ενα ωραιο μικρο stand με χαρτακια κωδικων για να διαφημιζεις και ταυτοχρονα οτι εχεις wifi.αυτο το αποφασιζεις εσυ πως θα το κανεις.σκεψου οτι θες να φτιαξεις κατι το οποιο να δουλευει σωστα να δουλευει σταθεερα και το οποιο θα σε γλυτωσει απο το να ξαναδωσεις λεφτα μεταοπως και απο το να εισαι καθε μερα με προβληματα.οπως βλεπω αλλους να λενε κανε Restart το ρουτερ γιατι κολλησε.δηλαδη ο αλλος μπορει να κανει σοβαρη δουλεια με το wifi και εσυ να του το κοβεις επειδη το ρουτερ μπουκωσε.. επισης Hot spot και Repeater ειναι απαγορευμενη λεξη.δεν στηνεις hot spot για να βαλεις Repeater επειδη ειναι ο ευκολος τροποος και σε γλυτωνει απο καλωδια που εχουν ενα κοστος να περαστει. σορρυ αν τα λεω χυμα αλλα υπαρχει γενικοτερα μια νοοτροπια του να γινονται χυμα καποια πραγματα.δεν ειναι κακο το να μην ξερει καποιος και για αυτο και τα εξηγουμε.σε καμια περιπτωση δεν ειναι επιθεση απλα εχω δει πολλα τετοια θεματα που με χαμηλο badget προσπαθουν να φτιαξουν κατι καλο το οποιο δεν γινεται. τωρα αν νομιζεις οτι ηθελα να σε προσβαλω και θα καθομουν να γραψω ολα αυτα....για να βοηθησω.
Tigran Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστώ και τους δυο για τον χρόνο και συγνώμη στον poulinos αν παρεξήγησα το κείμενο σου. Σερβιτόρους δεν έχω. Το σύστημα παραγγελιοληψίας είναι στην ουσία 3 υπολογιστές στο counter συνδεδεμένοι μεταξύ τους μέσω switch και το switch συνδέεται στο κεντρικό ZTE. Το internet δεν είναι επί της ουσίας απαραίτητο για να λειτουργήσει το σύστημα παραγγελιοληψίας, αλλά καλό είναι να υπάρχει. Επί της ουσίας ασύρματη δικτύωση για τις ανάγκες της επιχείρησης δεν χρειάζομαι. Την θέλω καθαρά και μόνο για τους πελάτες. Οπότε αν κατάλαβα καλά παίρνω το Draytek, καταργώ τελείως τα Router του ΟΤΕ και κάνω τη δουλειά μου; Επίσης έχω δει στο internet κάτι εταιρίες που σου στήνουν ένα σύστημα που δίνει πρόσβαση στον πελάτη μόλις κάνει Like στην σελίδα. Αξίζουν αυτά;
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 την παραγγελιοληψια θα μπορουσες να την βαλεις και απλα πανω σε ενα switch οποτε να ειναι ασχετη με το wifi οποτε και κολλημα να φαει το wifi και να πρεπεει να κανεις πχ Reboot να μην πρεπει να κοψεις και την παραγγελιοληψια.κοστος ενος switch 10 ευρω. αποο εκει και περα.αν το draytek ειναι καπου χωμενο και κρυμμενο πισω απο παγκους κτλ τοτε δεν αξιζει να βαλεις το draytek εκει.οπως και αμα ειναι μεγαλο το κασταστημα και δεν το καλυπτει παλι δεν αξιζει.εκει θα ηταν καλυτερα να μπει ενα πιο φτηνο Draytek να παιζει σαν adsl/vdsl router και μετα μεσα στο χωρο να παιξεις με ενα ή δυο access points που μπορει να ειναι draytek πχ.επισης δες αν σε καλυπτει για υποστηριξη vdsl διοτι δεν θα αναγκαστεις να βαλεις μικρα ορια στο bandwidth. τωρα για αυτο με το like.εδω οοι αποψεις ειναι λιγο σχετικες.απο την μια για τα ατομα/εταιρειες που εχουν facebook και το σκεφτονται πολυ σαν προβολη ναι αυτο το συστημα εχει το καλο του.Αν και θα μου πεις ο αλλος μπορει αμα θελει μετα να κανει unlike.προσωπικα για μενα αυτο το συστημα απλα sucks.ο αλλος μπορει να μην εχει fb μπορει να μην θελει να κανει Like.δηλαδη το βρισκω λιγο βλακεια συν οτι δεν σου προοσφερει καμια ασφαλεια ως στο να μην μπει καποιος γειτονας. O radius προσφερει παραπανω πραγματα αλλα πας και σε αλλο εξοπλισμο και σιγουρα καποιον που να ξερει να τον στησει.αλλιως καλο θα ηταν να αλλαζεις το password που και που για να μην το μαθει ολη η γειτονια. επισης μπες στο site της draytek δες για το μοντελο 2760n και διαβασε μια στα γρηγορα το manual να δεις αν σε καλυπτουν τα χαρακτηριστικα που εχει.απλα οπως ειπα αν το adsl/vdsl router ειναι καπου χωμενο σε γωνια ισως θα ηταν καλυτερα να μετακινηθει ή να παιξει σαν απλο modem/router και το wifi να γινει access point.Αν δηλαδη μου πεις οτι στο καταστημα θα παιξουν παραπανω απο 15-20 πελατες ταυτοχρονα σιγουρα θα πηγαινα σε 2 access points ή adsl/vdsl router + 1 access point αν βαλουμε οτι παιζει wifi και το adsl/vdsl router. ελπιζω να τα εγραψα ευκολα και κατανοητα. απλα δεν μας εχεις αναφερει ποσο μεγαλος ειναι ο χωρος οπως και ποσα ατομα θα συνδεθουν.αν ο χωρος ειναι πχ σε στυλ Γ ή σε στυλ Π ή ειναι διορωφο ή μπαινουν πολλα ατομα εκει πρεπει να παιξεις παραπανω απο ενα router.
Tigran Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Το σύστημα παραγγελιοληψίας συνδέεται μέσω switch πάνω στο Router που παίρνει τη γραμμή(το κεντρικό ας πούμε) και το οποίο έχει εντελώς κλειστό WiFi. Άρα εγώ με το σύστημα παραγγελιοληψίας μου δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα. Πάνω στο κεντρικό router έχω συνδεδεμένο ένα δεύτερο, το οποίο είναι σε bridge mode και απλά δίνει WiFi. Στην ουσία με το στήσιμο που έχω κάνει τώρα, ακόμα και να κολλήσει το WiFi Router, το υπόλοιπο σύστημα δεν επηρεάζεται. Απλά πρέπει να το κάνω reset συνέχεια για να μπαίνουν οι πελάτες. Θέμα εμβέλειας δεν έχω κανένα ακόμα και με το ΖΤΕ, το οποίο να φανταστείς είναι μέσα σε μια ντουλάπα και καλύπτει όλο το χώρο του σαλονιού. Οπότε φαντάζομαι ότι με το Draytek δεν θα τίθεται θέμα. Στο κομμάτι του Like συμφωνώ με την λογική σου, αλλά τα περισσότερα που έχω δει δίνουν από κάτω και επιλογή για password, οπότε και να μην έχει κάποιος FB δεν τίθεται θέμα. Πάντως αυτό είναι θέμα router; Δηλαδή πρέπει να πάρω κάποιο συγκεκριμένο που να έχει τέτοιες δυνατότητες ή έχει να κάνει με software?
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 οκ αφου ειναι αυτονομο ειμαστε ενταξει.απλα το ειπα γιατι αμα παρεις τ draytek μπορεις να το βαλεις μονο για τo wifi και το switch να μεινει εκτος.για να μην εχεις 2 ρουτερ κτλ. αρα μικρος χωρος αρα ενα adsl router φτανει.αυτο για το facebook δεν ξερω πως παιζει.δεν το εχω ψαξει καθολου.οποτε το Draytek ειναι μια καλη λυση απλα καλο θα ειναι να ειναι εξω απο το ντουλαπι για καλυτερα.διαβασε και το Manual οπως ειπα για να δεις τι δυνατοτητες δινει.το εχει o thresh και o spank και θα σου πουν και οι 2 πολυ καλα λογια.
poihths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 αν στήσεις radius server (δηλαδη users) θες και ενα πισι ή ενα mikrotik... ή κατι άλλο επισης και με την λογικη facebook θα χρειαστείς πισι/mikrotik ή κατι άλλο εγω προτείνω απ τη στιγμη που σε καλύπτει ο χωρος να μην μπλεξεις με fb/users γιατι θα σου πρήζουν τα @@ οι πελατες καθε φορα με το κωδικο είτε δεν θα τον βαζουν σωστα είτε θα λήγει και θα σου ζητανε ανανέωση.(ομοίως και με το fb) το draytek εχει bandwidth limiter per IP / συσκευή οποτε θα είσαι καλυμένος(see : http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=1827&Itemid=293&lang=en) υ.γ για να αποκλεισεις τους γειτονες μπορεις να βλεπεις ποιες mac addresses ειναι μονίμως μέσα (ή τις νυχτερινες ώρες που είναι κλείστο το μαγαζί ) και να αρχίσεις να ριχνεις block per mac address όσο αν αφορα την adsl σου αν είσαι κοντα στα 10mbit είναι υπεραρκετα για 40+ χρήστες. Σε εταιρια 30 χρήστες και 20 guests με 10αρα adsl παει μια χαρα και δεν παραπονιέται κανεις (εχουν όλοι φρένο στα 1mbit up/1mbit down) εννοειται οτι ειναι κομμενα τα torrents
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 μια vdsl πολλες φορες (αναλογα τι Provider εχει ο καθενας) ειναι +10 ευρω το μηνα που το θεωρω μικρο ποσο.σε radius απλα μπορει να αφηνει τον κωδικο για χ ωρες για να μην ληγει γρηγορα. βεβαια αυτο που ειπες μετα μπλεκεις παραπανω με radius server ειδικα για να το στησει καποιος μονος του.
aposporis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Για τέτοιες περιπτώσεις έχω δει μια ωράια λύση με openwrt. Randomizing guest wifi password with OpenWrt and a hacked digital photo frame Αλλά αυτό θέλει δουλεία και γνώσεις. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο έτοιμο θα ήταν ιδανικό!
Tigran Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δυστυχως η συνδεση ειναι στα 9,5. Πρεπει να ειμαι αρκετα μακρια απο το DSLAM. Η VDSL σε αυτη τη περιπτωση εχει νοημα; Δε με ενοχλει να μπει ο γειτονας να σερφαρει. Ας μπαινει και ολη μερα. Με ενοχλει να κατεβαζει torrents κτλ. Για αυτο θελω bandwidth limiter. Edit: Μολις τσεκαρα την διαθεσιμοτητα του ΟΤΕ και δεν δινει VDSL στην διευθυνση μου.
poulinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δυστυχως η συνδεση ειναι στα 9,5. Πρεπει να ειμαι αρκετα μακρια απο το DSLAM. Η VDSL σε αυτη τη περιπτωση εχει νοημα; Δε με ενοχλει να μπει ο γειτονας να σερφαρει. Ας μπαινει και ολη μερα. Με ενοχλει να κατεβαζει torrents κτλ. Για αυτο θελω bandwidth limiter. Edit: Μολις τσεκαρα την διαθεσιμοτητα του ΟΤΕ και δεν δινει VDSL στην διευθυνση μου. αρα παραμενεις σε adsl.βαζεις οριο και που και που αλλαζεις κανα Password ή κανεις και αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω.
poihths Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 το 9.5 είναι μια χαρα! Πόσους πελάτες έχεις ταυτόχρονα online?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα