Προς το περιεχόμενο

lost in translation

midnight_man

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είδα χτες την ταινία και μου άρεσε πολύ. Η ιστορία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια τελείως ξένη πόλη και είναι εντελώς χαμένοι χωρίς να είναι μόνο αυτός ο λόγος.

Η σκηνοθεσία της coppola είναι υποδειγματική με αρκετό συναισθηματισμό και δυεισδυτική ματιά στην κουλτούρα της συγχρονης μεγαλούπολης της ανατολής. Η μουσική δένει με τηνταινία σε βαθμό που να μην σου αποσπά δυσάρεστα την προσοχή και οι χαρακτήρες αναπτύσσονται επαρκώς με ρεαλισμό αλλά και ανθρωπισμό. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, με μετρο και πειστικότητα , respect στον bill murray που είναι λιτός ωστόσο ουσιαστικός και στην scarlett johansson που υποδύεται με σχεδόν εκνευριστική συνέπεια την παγιδευμένη σύζυγο ενός φωτογράφου.

Νομίζω ότι αυτή η δεύτερη ταινία της copola είναι πιο πλήρης από την πρώτη, με πολλά κοινά στοιχεία αλλά και εμφανή την ικανότητα της να δημιουργεί μεγάλες "κοινότοπες" ιστορίες που σε αγγίζουν σε πολλά επίπεδα.

Δημοσ.
Pantws oi autoxeires par8enoi den htan asxhmo..

re si oi autoxeires par8enoi itan PARA poli kali tenia... :D :lol: :) :D

Συμφωνώ απόλυτα. Και η νέα της ταινία είναι τουλάχιστον ισάξια.

Δεν έχει πλέον στα χέρια της ένα best seller που σε κάποιο βαθμό την περιορίζει κιόλας αλλά γράφει η ίδια το σενάριο και σκηνοθετεί υποδειγματικά. Κι αν στις παρθένες αναδεικνύει την kirsten Dunst και τον Josh Hartnett, στην μετάφραση βγάζει ένα νέο ταλέντο την scarlett johansson που στα 19 της δίνει ερμηνευτικό ρεσιτάλ. Δεν συζητάω για τον Bill Murray πού ήταν ανέκαθεν στους αγαπημένους μου.

Προσωπικά ενθουσιάστηκα και λόγω θέματος της ταινίας αλλά έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι αξίζει να τη δείτε είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία που έχω δει τελευταία...

Δημοσ.

i tainia itan kali alla tin perimena akomi kalyteri.

To virgin suicides mou arese perissotero.To sympan pou

eixe dimiourgisei tote i coppola itan pio mageytiko

kai me aggize perissotero se proswpiko epipedo.

Isws paraeimai austiros.Ti mou arese aptin tainia?

O bill kai i scarlett itan yperoxoi.

melagxolikoi tonoi,omorfo soundtrack,lites alla ousiastikes sekans,

eirwnia(gia to fame status),spirtada kai prwsopiki douleia me meraki

aptin kori enos megalou dimiourgou pou den ton apogoiteuei pistevw,

me ta prwta tis skinothetika vimata.

Aksizei na tin deite safws,ektws an tin vriskete mono me Kokkinou

kai Charlie Angels.Tote tha varetheite pithanon.

Δημοσ.
i tainia itan kali alla tin perimena akomi kalyteri.

To virgin suicides mou arese perissotero.To sympan pou

eixe dimiourgisei tote i coppola itan pio mageytiko

kai me aggize perissotero se proswpiko epipedo.

Συμφωνώ επίσης.Ομως αν το σύμπαν στις αυτόχειρες ήταν υπέροχο, εδώ το περιβάλλον δεν είναι οικείο, οι μοναχικοί μας τύποι βρίσκονται έξω από τα νερά τους και η πρώτη εντύπωση πως η μοναξιά τους πηγάζει από αυτό, δεν είναι ακριβώς αληθής. Αλλωστε ακόμα και οι σπάνιες επαφές που έχουν με τα οικεία τους πρόσωπα δεν είναι ανακουφιστικές τουναντίον επιτείνουν την έλλειψη επικοινωνίας.

ενδεχόμενα spoiler!!!!

Οι σκηνές με την scarlett στο παράθυρο (τα χαράματα ?)είναι απλά υπέροχες, όπως επίσης και με το karaoke που το φλερτ γίνεται ξεκάθαρα αλλά με τακτ.

και η σκηνή στο τέλος πέρα από το μυστικό που κρύβει (?) βγάζει και ένα αναστεναγμό ανακούφισης αντίδοτο στον κόμπο που μέχρι τότε κουβαλάς...

τέλος ενδεχομένων spoiler.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

a)dimako sorry,kala ekanes kai to kleidwses,apla re sy,ekana search alla den mou evgale re sy topic giauto den postara edw.Sorry e?

b)Einai theos,einai theos o Myrray-os(gia na kanei omoikatalixia)

San paliatsos,xerete ekeinoi oi Italoi clown pou se kanoun na gelas alla exoun zwgrafismeno to dakry anw tous,deigma tou eswterikou ponou??Kai i Johanson,poly wrimi,xwris ysteries,alles sta 19 tous tha kanan tin Charlotte eite bimbo(kai as einai apofoitos tou Yale) eite katatoniki(kai as einai mia xara gynaika).

o tropos pou psaxnei ston Murray ton megalo daskalo,pou vlepei ton euato tis se 5 xronia kai ton erwteuetai -kai as min exoume se olo to ergo kamia skini erwta,tha mporousan na einai dyo kaloi filoi-einai apolytws isorropimenos

Apo tis liges tainies pou stirizetai se 2 mono xaraktires kai den se kourazei.Isws giati exoun tosa na poun.To lucid dream pou einai oi skines mesa sto xenodoxeia me ton entono fwtismo kai tin lux atmosfaira kai to real time twn skinwn tou dromou fanerwnei pisteyw tis antithesis mias polis pou vrisketai mprosta se texnologia(kala milame to skiniko me tis kinoumemnes diafimiseis panw se ktiria se afinei xazo) alla niwthei tin anagi na klepsei apo tous allous(i antigrafi kai eidwlopoiisi kathe ti Amerikanikou,estw kai xeperasmenou,apo ton Murray mexri ta xaza tileoptika swou,to ntysimo,tin apopsi-o Ribisi leei oti to group pou fwtografise to eixan ntysei san Stones kai den tous pigene)se kanei na pisteyeis oti auti i poli einai me xameni tautotita i idia,pws na min einai 2 apolytws xenoi.Pou stin arxi kkitane gyrw tous san mikra paidia kai thaymazoun alla stin poreia syneidopoioun poso xenoi einai me to meros kai se proektasi me tin zwi tous.Kai otan autoi oi 2 xaraktires vrethoun mazi einai epomeno na doun o enas ton allo san sanida swtirias.

Poly kali i epilogi telous: Gia ton Bob einaipia arga, den mporoun na einai mazi,i Charlotte omws prepei na synexisei moni tis,"there is still hope for you",opws tis leei kai o Bob

Ena monadiko meionektima pou me xenerwse ligo: Kapws provlepismo kai kourastika anamenomeno.Ixera apo tous titlous arxis ti na perimenw,as prosthete mono mia pinelia ekplixis

Δημοσ.

Χαίρομαι που σου άρεσε Καιζερ. Είναι η μόνη ταινία που είδα δύο φορές σε μια σεζόν στο σινεμά την τελευταία πενταετία. Κάτι το θέμα, κάτι η Coppola που γουστάρω και σαν γυναίκα, κάτι η scarlett που με εντυπωσίασε, κάτι ο bill που επιτέλους δικαιώνεται στα μάτια του κοινού, κάτι το γνώριμο αλλά τόσο διαφορετικό τόκιο, κάτι η μουσική, κάτι από όλα τέλως πάντων με έκαναν εκτός από το να περάσω κοντά δύο υπέροχες ώρες (επί δύο) αλλά και να καταλήξω πως ίσως αυτό να είναι και το σινεμά που μου αρέσει περισσότερο, σε αυτή τη φάση της ζωής μου τουλάχιστον. Είναι καθαρά προσωπικό θέμα αλλά οι υπερπαραγωγές δεν μου λένε τίποτα καινούργιο, τους υπερήρωες τους προτιμώ εικονογραφημένους, έχω ψιλοβαρεθεί με τις ψιλοανεξάρτητες αλλά ξεπατικωτούρες του ίδιου μοτίβου, μόνο αυτό, το dogville και το kill bill μου άρεσαν φέτος (άντε και το nemo), όλα για διαφορετικούς λόγους, αλλά με κοινό την σπουδή στην ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία χωρίς εκβιαστικά διλήμματα καλού-κακού. Αληθινό σινεμά, στην περίπτωση της coppola τουλάχιστον, περιμένω να δω και τον αγαπημένο sean penn στο 21 gramms και στο mystic river για να καταλήξω στα καλύτερα της χρονιάς για μένα.

Δημοσ.

Τρομερή ταινία! Μου θύμισε καταστάσεις που ζω καθημερινά στην εταιρεία μου, μιας και οι Διευθυντές είναι Κορεάτες!! :D :D

Δημοσ.

Η coppola σε μια συνέντευξη ισχυρίστηκε πως ούτε ο bill της έλεγε τι είπε στο αυτί της charlotte. Δεν ξέρω αν η σκηνή ήταν να γυριστεί έτσι αλλά στο τέλος η coppola την κράτησε γιατί της άρεσε το ότι οι δυό τους είχαν μια "ιδιωτική" στιγμή στην ταινία. έτσι κι αλλιώς ο χαρακτήρας της charlotte είναι το alter ego της coppola, η ταινία δεν είναι ακριβώς αυτοβιογραφική, αλλά κάποοι χαρακτήρες έχουν στοιχεία από τη ζωή της coppola. μάλιστα τις σκηνές στο παράθυρο τις γύρισε σχεδόν μόνη με την scarlett, στην πρώτη σκηνή της ταινίας που βλέπουμε τον (όχι κακό) κώλο της scarlett δοκίμασε η ίδια το ροζ κιλοτάκι για να δει πως θα βγει κλπ.

σε όλες σχεδόν τις συνεντέυξεις της η coppola επανέλαβε αυτό που είχε πει και μετά το virgin suicides, δηλαδή ότι ήθελε να γυρίσει μια ταινία που να έχει ως θέμα μια πολύ ωραία ιστορία η οποία δεν έχει και πολλές πιθανότητες να συνεχιστεί, το ξέρεις αλλά σου αρέσει τόσο πολύ που δεν σε νοιάζει.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

前一天,“巴基斯坦塔利班运动”新头目哈基穆拉·马哈苏德与一些记者见面,“澄清”媒体先前对他在“内斗”中丧生的报道。

伊斯兰堡遇袭与马哈苏德“现身”是否相关,暂时无从判断。

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...