Προς το περιεχόμενο

Ο θερμοστάτης του θερμοσίφωνα συνέχεια πετάει έξω την ασφάλεια του

myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άστα και σε μενα στο χωριο το ιδιο, στον ηλιακό στα κεραμίδια, και δεν ηταν εύκολο να ανεβεις. Με γερανο ανεβηκαμε και το αλλαξαμε, το ιδιο με την φωτο πιο πανω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 ώρες πριν, JOHNX2 είπε

Παιδια καλησπερα.
Ξεθαβω το θεμα περι του θερμικου στον θερμοστατη του ηλιακου.
Καταρχας το σπιτι που ειμαι το νοικιαζω, οποτε αλλος κανει κουμαντο περι των επισκευων, εαν ηταν δικο μου θα ειχα ειδη αλλαξει ηλιακο.

Επι του θεματος..

Πεφτει συνεχως το θερμικο του θερμοστατη στον ηλιακο. Ο ιδιοκτητης μου εχει αλλαξει ειδη τρεις φορες τον θερμοστατη και ξανα μανα τα ιδια.
Ζεστενω το νερο 1-2 φορες και πρεπει να παω παλι πανω στον ηλιακο να πατησω το θερμικο μεσα για να συνεχισει να λειτουργει.

Παραθετω και μερικες φωτογραφιες απο τον θερμοστατη που μου εβαλε πριν κανα μηνα (ειναι μου ειπε ενας Γαλλικος της COTHERM αριστης ποιοτητας, αλλα ξανα τα ιδια και με αυτον) μπας και καταλαβει καποιος κατι. Οι επαφες ειναι καλα σφιγμενες τις τσεκαρα.

Καποια ιδεα λυση ?

viber_image_2020-11-04_15-10-59.jpg

viber_image_2020-11-04_15-11-02.jpg

φφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ.jpg

παρατηρω οξειδωση στην μια επαφη. και η αλλη βεβαια δεν μου φαινεται αριστη αλλα ειναι καλυτερη. επίσης ο τροπος σφιξιματος των καλωδιων δεν ειναι σωστος. ασε που φαινονται και οξειδωμενα-καμμενα. βρες εναν σωστο ηλεκτρολογο να σου τα κανει σωστα. 

• 11 μήνες μετά...

Εγω τι πρεπει να κανω ρε παιδια που καθε χειμωνα πρεπει να ανεβαινω με γερανο στα κεραμιδια για τον θερμοστάτη? Περισυ τον αλλαξα. Κατι σε 'αυτοματο' υπαρχει??!!!

Σε θερμοσίφωνα σε σπίτι που νοικιάζαμε παλιά, κάθε 1.5 έτος όλο και κάποιο πρόβλημα θα παρουσιαζοταν με θερμοσίφωνα, μια φορά καμμένη αντίσταση, τις υπόλοιπες θερμοστάτης, κάποια βίδα που δεν είχε βιδωθεί καλά από τον προηγούμενο μάστορα. Ο οποιοσδήποτε θερμοσιφωνας πρέπει να τοποθετείται σε μέρος που να είναι εύκολα προσβάσιμος. Τώρα για την δική σας περίπτωση, είτε τον μεταφέρετε σε άλλο μέρος ευκολότερα προσβάσιμο, είτε καταργειτε τελείως την χρήση του, είτε ανεβαίνετε πάλι με γερανό όπως κάνατε πριν για την επισκευή του. 

1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε

Εγω τι πρεπει να κανω ρε παιδια που καθε χειμωνα πρεπει να ανεβαινω με γερανο στα κεραμιδια για τον θερμοστάτη? Περισυ τον αλλαξα. Κατι σε 'αυτοματο' υπαρχει??!!!

Κάτι δεν έχει γίνει σωστά στην αλλαγή. Πόσες ώρες τον αφήνεις αναμμένο;

Σπανια ανοιγω την ασφαλεια για ρευμα. Οποτε έρχομαι στο χωριο το βρίσκω ζεστο απο ηλιο. Χθες που ηρθα και δεν ειχε ηλιο ηταν χλιαρο. Ανοιγω ασφάλεια για ρευμα αλλα τιποτα.....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη δική μου περίπτωση η κακή επαφή καλωδίωσης οδηγουσε υπερθέρμανση ασφαλιστικού θερμοστάτη,

1η εικόνα απο θερμική κάμερα, στην μια απο τις 2 επαφές, μεσα σε 10 δευτερόλεπτα λειτουργίας

2η εικόνα μετα απο σφιξιμο των επαφών (θα χρειαστει και καθαρισμος επαφών)

IMG220105022255.jpg

IMG220105030719.jpg

IMG_20220103_210824_crop_ed.jpg

Επεξ/σία από jk_r
  • Like 1

Παντως θα με ενδιέφερε μια λυση θερμοστατη που να "επαναφέρεται" μονος του.

Εγω εχω καταλήξει στο συμπέρασμα (μετα απο 3 επισκεψεις με γερανό στα κεραμίδια και αλλαγη με νεο, και έλεγχος οτι ειναι σωστα σφιγμενο χωρις διαβρωσεις) οτι εαν ανοιξω την ασφαλεια για να λειτουργήσει με ρευμα ενω ειναι ηδη ζεστος απο ηλιο, τοτε πεταγεται το θερμικό.

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Επειδή μου έχει κοστισει ηδη (γερανοι, αλλαγη κτλ) θα παω σε λυση επανεγκατάστασης και ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στο πατάρι.

Δεν μπορει ρε παιδια, καποια λυση αυτοματισμου να μην χρειάζεται να ανεβω στα κεραμιδια?? Πως δεν το εχει σκεφτει καποιος?

11 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Εγω εχω καταλήξει στο συμπέρασμα (μετα απο 3 επισκεψεις με γερανό στα κεραμίδια και αλλαγη με νεο, και έλεγχος οτι ειναι σωστα σφιγμενο χωρις διαβρωσεις) οτι εαν ανοιξω την ασφαλεια για να λειτουργήσει με ρευμα ενω ειναι ηδη ζεστος απο ηλιο, τοτε πεταγεται το θερμικό.

Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Επειδή μου έχει κοστισει ηδη (γερανοι, αλλαγη κτλ) θα παω σε λυση επανεγκατάστασης και ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στο πατάρι.

Δεν μπορει ρε παιδια, καποια λυση αυτοματισμου να μην χρειάζεται να ανεβω στα κεραμιδια?? Πως δεν το εχει σκεφτει καποιος?

Πρέπει να βρεις τον λόγο που πετάγεται ο θερμοστάτης.Το να τον πατας  ξανα και ξανά δεν είναι λύση.Αν μια φορά κολλήσει και δεν πεταχτεί τι θα γίνει;

το ιδιο προβλημα εχω κι εγω με το θερμοστατη,εμενα ξεκινησε να μου τον πεταει γιατι ειχαν σαπισει 2 πλαστικες φλατζες στο πανω μερος του θερμοσιφωνα (εκει που βαζεις υγρα και στη βαλβιδα πιεσεως)με αποτελεσμα οταν βρεχει να μπαινουν νερα και γλυφωντας να πηγαινουν διπλα στα καλωδια τροφοδοσιας....το κλεισαμε με σιλικονη εκει αλλα ακομα ο θερμοστατης εχει προβλημα ειμαι να φερω μαστορα (ισως εχει αποκτησει ευαισθησια που προαναφερθηκε)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε

δεν υπάρχει θερμοστάτης ασφαλείας με αυτόματη επαναφορά γιατί απαγορεύεται η τοποθέτησή του. Για να ενεργοποιείται σημαίνει ότι κάτι λάθος υπάρχει στην εγκατάστασή σου και το νερό πήγε στους 105-115οC. Υπάρχει και η περίπτωση να έχεις θερμοστάτη με χαμηλή θερμοκρασία ασφαλείας 90οC αλλά το πιο πιθανό είναι να έχεις λάθος  σύνδεση αφού με ήδη ζεστό νερό λειτουργεί η αντίσταση.

Επεξ/σία από nvel

σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχεις ενημέρωση οτι υπάρχει πρόβλημα 

δεν θα χρειαζόταν  γερανός αν υπήρχε μεριμνα θυρίδας επίσκεψης απο μέσα Φαντάσου σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια με κεραμοσκεπή να φέρνανε γερανό για να ανέβουν Έχει καθαριστεί εσωτερικά η αντίσταση απο άλατα Βαλε θερμοστάτη με θερμοκρασία (και οχι με 1-2-3) 60-65

Δεν μπορει ρε παιδια, καποια λυση αυτοματισμου να μην χρειάζεται να ανεβω στα κεραμιδια??

να βρεθει η αιτια ΠΧ ποσα kw ειναι η αντσταση  , ποσα μετρα καλωδιο και τι διατομη εχει ? καθαρισμος αλατων η και αντιστασης 

Καινουργιος ειναι ο ηλιακος, εναμιση ετους. Και οταν επανεφερω το θερμικο δεν ξαναπεφτει με τιποτα, οτι και να κανω. 

Το Χριστούγεννα που πηγα ομως με πουλησε. Ανεβηκα με γερανο, πατησα το κουμπι, τον αναβα επι 6 ημερες κανενα προβλημα!

4 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Καινουργιος ειναι ο ηλιακος, εναμιση ετους. Και οταν επανεφερω το θερμικο δεν ξαναπεφτει με τιποτα, οτι και να κανω. 

Το Χριστούγεννα που πηγα ομως με πουλησε. Ανεβηκα με γερανο, πατησα το κουμπι, τον αναβα επι 6 ημερες κανενα προβλημα!

Αν ο ηλιακός χρησιμοποιείται περιστασιακά και δεν σκεπάζεται τότε θα πρέπει να ανεβάσεις τι θερμοκρασία του θερμοστάτη αφού παρεις ενδειξη με θερμόμετρο

Ο θερμοστάτης "πετάει" την ασφάλεια όταν η θερμοκρασία του νερού "βγει" εκτός. Δηλαδή όταν γίνει πάρα πολύ καυτό. Σε ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα αυτό θα σήμαινε κάποια αστοχία του θερμοστάτη (δεν "έκοψε" στην ορισμένη θερμοκρασία) και άρα το πέταγμα της ασφάλειας γίνεται σαν μια ύστατη προσπάθεια προστασίας.

Στους ηλιακούς τώρα το θέμα μπερδεύει. Πολλές φορές, ειδικά καλοκαιρινή περίοδο, ο ηλιακός ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία. Ειδικά αν φύγουμε διακοπές και βρεθεί το ηλιακό χωρίς χρήση και ξεσκέπαστο. Τότε η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 100 βαθμούς (κάνει ατμοποιήσεις εσωτερικά) και ο θερμοστάτης πετάει την ασφάλεια (είναι μία απλή μηχανική διάταξη και άρα δεν έχει τρόπο να τσεκάρει αν η παραπάνω θερμοκρασία οφείλεται σε ρεύμα ή ήλιο).

Συνήθως γυρίζοντας από τις διακοπές ο ήλιος είναι εκεί και άρα ο ηλιακός δουλεύει σωστά χωρίς να χρειάζεται ρεύμα. Έτσι δεν παίρνουμε χαμπάρι ότι έχει ήδη πετάξει την ασφάλεια. Όταν πια αρχίσουν τα κρύα και οι συννεφιές πατάμε το ρεύμα, βλέπουμε ότι δεν δουλεύει και προβληματιζόμαστε γιατί. Νομίζοντας ότι η ασφάλεια πετάχτηκε τώρα (φθινόπωρο ή χειμώνα) και δεν καταλαβαίνουμε ότι αυτό έγινε προ...3μήνου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...