Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

αποφάσισα πριν λίγο καιρό να κάνω μια ψιλο-αναβάθμιση όσο το δυνατόν value for money στο pc μου(δύσκολοι καιροί). Έτσι αποφάσισα να πάρω μια ίδια GPU με την υπάρχουσα αφού Link.png Site: οι επιδώσεις του Crossfire θα πλησίαζαν αρκετά αυτές της R9 270 , δεν χρειάζομαι παραπάνω. Με ταυτόχρονη αγορά της Link.png Site: SABERTOOTH 990FX R2.0

αφού αυτή επιτρέπει άνετο overclock (έχει 8+2 κανάλια digital VRM) και φυσικά θα αποτελούσε επένδυση για το μέλλον. Μπορεί να είναι "παλιά" αλλά είναι σκυλί ,με κεραμικές ψύκτρες παντού. και με το overclock ίσως πιάσει και την R9 270.

Έτσι αποφάσισα να αγοράσω (ρίσκο) πρώτα την GPU να την τεστάρω και αν όλα πάνε καλά να πάρω και την mobo. Η νέα GPU τρέχει μόνο σε 1080i ,στα 1080p βγάζει μαύρη οθόνη. Ακόμα όμως και στα 1080i ενώ τρέχει μια χαρά σε επιφάνεια εργασίας media player browsing κτλ αν ανοίξω παιχνίδι τρεμοπαίζει "άσχημα"

Και ερωτώ λοιπόν αν αγοράσω την Sabertooth και κάνω το CF ,αν συνδέσω την τηλεόραση (ναι έχω το pc συνδεδεμένο σε μία LG) στην δική μου GPU η ελαττωματική θα λειτουργεί σαν slave και δεν θα υπάρχει πρόβλημα, οπότε προχωράω στην αγορά της Sabbertooth; Η δεν θα λειτουργήσει και είναι καλύτερα να αφήσω την νέα Mobo(επένδυση) και να πάρω μία R9 270; Να σημειωθεί ότι την Sabbertooth την ερωτεύτηκα.  PS:η mobo μου δεν έχει δεύτερη PCIe 2.0 

post-329967-0-71317800-1424989870_thumb.jpg

Δημοσ.

πήγαινε στην 270.

Γιατί να μπλέκεις με CF,να περιμένεις profiles για να τρέξουν σωστά τα παιχνίδια.

ενω με την 270 έχεις νεότερη τεχνολογία και 2 γίγα μνήμης.

• Like 1
Δημοσ.

Με πόνο καρδιάς αυτό κυριαρχεί στο μυαλό μου σαν λογική ιδέα ,αλλά όπως είπα την Sabertooth την ερωτεύτηκα.  Το βασικό ερώτημα είναι βέβαια αν θα δουλέψει σαν slave η δεύτερη GPU (δεν έχω ξανα ασχοληθεί με CF) . Ευχαριστώ πάντως για την γνώμη σου!  :)

Δημοσ.

με 2 5770 δε φτανεις σε επιδοσεις την 270. Λιγο πιο κατω απο τη 260χ θα εισαι. Η 270 ειναι 2-3 φορες γρηγοροτερη

http://www.anandtech.com/bench/product/1078?vs=1080

http://www.anandtech.com/bench/product/1078?vs=1044

οπως βλεπεις δηλαδη δεν αξιζει. Μια καρτα των 100 ευρω ειναι 2 φορες γρηγοροτερη απο τη 5770, ακομα και με cf δεν τη πιανεις σε επιδοσεις (την 260χ). Ειναι παλια η καρτα, καλυτερα δωσε την ενα 40αρι και παρε κατι καινουριο.

• Like 1
Δημοσ.

Για 1080 δεν αξιζει η 5770 ουτε xfire, καλή καρτούλα για gaming με αρκετες παραχωρήσεις και ίσως να αξίζει το crossfire αν έχεις ήδη μία και βρείς δεύτερη  μτχ με πολύ χαμηλό κόστος και περιορίσεις την ανάλυση σου σε 1600*1200

• Like 1
Δημοσ.

Όπως έχω γράψει στο αρχικό κείμενο έχω ήδη την HD 5770 και την δεύτερη που αγόρασα μεταχειρισμένη. Όσο για το cf στο link που έχω παραθέσει από το gpuboss είναι πολύ αξιόλογο(Κλικ για να δείτε)

Δημοσ.

Το gpuboss δεν ειναι αξιολογη σελιδα. Δε σου δινει πραγματικα benchmarks οποτε οτι και να λεει δε ειναι να το παιρνεις στα σοβαρα. Αν ηταν ετσι οι 2χ5770 θα ειχαν ιδιες επιδοσεις με τη 270. Οπως βλεπεις ομως σε πραγματικα benchmarks ειναι πολυ χειροτερη απο τη 270, ακομα και απο τη 260χ που δεν μπορει καν να τη φτασει. Εσυ μπορεις να πιστευεις οτι θελεις, εμεις θα σου δωσουμε ομως τις αληθειες και το τι αξιζει η οχι.

Οποτε αλλη μια φορα, παλιες καρτες, παλια τεχνολογια (χανεις πολλα), πολυ ρευμα, και σε επιδοσεις σε crossfire παλι κατω απο τη 260χ θα εισαι.

Απο εκει και περα ειναι επιλογη σου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είχα διάθεση να προσβάλω. ;) συζήτηση κάνουμε. Απλά με παραξένεψε που η σελίδα έλεγε αλλα. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είχα διάθεση να προσβάλω. ;) συζήτηση κάνουμε. Απλά με παραξένεψε που η σελίδα έλεγε αλλα. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές.

Γενικα μη δινεις πολλη σημασια σε τετοιες σελιδες, δεν ειναι αξιοπιστες. Και στο hwcompare να πας θα νομιζει κανεις οτι παλιες καρτες οπως η 4870χ2 ειναι τερατα ακομα και με τα σημερινα δεδομενα, δεν ειναι ετσι ομως τα πραγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Την Sabertooth καλα εκανες και την ερωτευτηκες,αλλωστε ολοι το ιδιο "παθος" μοιραζομαστε εδω μεσα.Απο την αλλη η συγκεκριμενη μητρικη απευθυνεται σε ενα πολυ ειδικο κοινο,τους extreme overclockers(αν εισαι ενας απο αυτους,αγνοησε το υπολοιπο).Συμφωνω οτι αποτελει επενδυση για το μελλον αλλα το να παρεις εναν 8χχχ και να του κανεις ενα τυπικο oc ειναι κριμα,η sabertooth ειναι για να του πιεις το αιμα αλλα αυτο θελει και βαρβατη ψυκτρα=αρκετα λεφτα(~100€).Εγω θα σου προτεινα να παρεις αυτην εδω: http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-970a-ud3p-retail-p-PER.526958  η οποια ειναι πολυ καλη μητρικη.Κλοκαρεις τον 965 που εχεις στα 4.0Ghz και βρισκεις και μια 7950 μεταχειρισμενη και θα εισαι αρχοντας.Με τις 2 5770 θα κανεις μια τρυπα στο νερο.Και διπλασιες επιδοσεις να ειχαν απο την 270,το 1GB θα σε κραταει δεμενο.Πιστεψε τα τελευταια παιχνιδια καταπινουν την vram για πλακα.

• Like 1
Δημοσ.

Την μητρική την θέλω για ακριβώς αυτό, xtreme oc. Η ιδέα του CF έχει εγκαταλειφθεί. Όσο για την ψύξη πιστεύω μια Thermalright Silver Arrow στα 70 την κάνει και με το παραπάνω την δουλειά. Τώρα για τον επεξεργαστή έχω διαβάσει ότι στην ουσία για gaming κανένα παιχνίδι (ή εφαρμογή)  δεν χρησιμοποιεί πάνω από 4 πύρινες και στην ουσία φαίνονται χρήσιμοι μόνο σε video rendering editing κτλ. οπότε προς το παρόν μπορεί να περιμένει. Πρώτη προτεραιότητα είναι η sabertooth με τα 5 (!) χρονάκια εγγύηση , τα 8+2 φάσεις του digital VRM. Αν δεν κάνω λάθος αυτό σημαίνει σταθερότατο OC. Όσο για την GPU μήπως να δώσω καλύτερα 40 ευρώ παραπάνω και να πάρω  ολοκαίνουρια την ASUS R9 270;

Δημοσ.

Για την gpu αν σε παιρνει,πας για 280,αλλιως και μια 270Χ μια χαρα θα ειναι.Οπως σου ειπα,δεν χρειαζεσαι την Sabertooth για να κανεις extreme oc στον 965,εγω ειχα τον 955 με μια Asrock με 4+2 φασεις και τον πηγαινε για πλακα στα 4.0Ghz,νομιζω οτι πανω απο 4.2Ghz πολυ δυσκολα να πανε οι συγκεκριμενοι.Τωρα αν αξιζει να δωσεις ~170€ για μητρικη για να ξεζουμισεις τον deneb,εσυ ξερεις.Αυτη η μητρικη(Sabertooth) ειναι για FX και μιας και εχω τον 8320,σε πληροφορω οτι τα τελευταια παιχνιδια αποσχολουν περισσοτερους απο 4 πυρηνες,μια χαρα χρειαζονται και οι 8 μπορω να πω.Τεσπα,δεν προσπαθω να σε αποτρεψω απο το να παρεις κατι που πραγματικα θελεις,απλα σου λεω οτι με μια αρκετα φθηνοτερη μητρικη και μια πολυ καλυτερη καρτα γραφικων,θα κανεις ουσιαστικη αναβαθμιση απο το να επαιρνες την Asus για να κανεις cf τις 5770.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά είπα να πάρω την ST γιατί στο μέλλον είναι στο πρόγραμμα και ο 8350. Πολύ Ποιο μετά μεν αλλά τουλάχιστον θα έχω γερή βάση. Thanks buddy! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...