Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα άμα ειναι να βγάλω την μια απο το ενα PC, θα πρεπει να βγάλω και την άλλη απο το άλλο PC και θα ήθελα αν γινεται να αποφύγω αυτη την ταλαιπωρία.

Κάτσε, γιατί τώρα σε έχασα. Είπες ότι έχεις δύο κάρτες στο pc αποθήκη. Τα άλλα δύο pc είναι συνδεμένα απευθείας το καθένα από κάρτα σε κάρτα; Δηλαδή κάθε μία από τις κάρτες δικτύου είναι συνδεμένη με διαφορετικό pc;

Πολύ μπέρδεμα ρε φίλε!

Δεν έχεις κάποιο switch ή κάποιο router ώστε να είναι συνδεμένα όλα εκεί; Αυτό είναι και το ποιο σωστό κατ' εμέ. Ίσως γι αυτό έχεις και τα προβλήματα.

Επίσης θα έλεγα αν δεν χρησιμοποιείς το vmware να διαγράψεις τους εικονικούς προσαρμογείς.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

so, εγραψα στον client [192.168.1.131]

route add -p 192.168.1.115 mask 255.255.255.0 192.168.1.1

Μου εβγαλε okay

αλλα εχω το ιδιο προβλημα.

Ερωτηση, μηπως φταιει που εχω δυο καρτες δικτυου στον υπολογιστη αποθηκη;

thanks

Το ξερουμε οτι φταιει αυτο, το θεμα ειναι οτι υπαρχει λυση απλα πρεπει να βρουμε τη σωστη διαδρομη...

δωσε network k gateway την αποθηκη δλδ route add -p 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.115.

OR route add -p 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.131

Επισης, αλλαξε network στην αλλη καρτα 192.168.2.χ π.χ

route delete σε οτι βαζεις και δε δουλευει... μονο μη σβησεις το 0.0.0.0

Δημοσ.

Κάθε υπολογιστής έχει δυο κάρτες πάνω και υπάρχουν και 2 switch ανάμεσά. Επίσης όλα αυτά πηγαίνουν σε ένα router.

Το ξερουμε οτι φταιει αυτο, το θεμα ειναι οτι υπαρχει λυση απλα πρεπει να βρουμε τη σωστη διαδρομη...

δωσε network k gateway την αποθηκη δλδ route add -p 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.115.

OR route add -p 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.131

Επισης, αλλαξε network στην αλλη καρτα 192.168.2.χ π.χ

route delete σε οτι βαζεις και δε δουλευει... μονο μη σβησεις το 0.0.0.0

Μπερδευτηκα

Το 192.168.1.0 από που προκύπτει;

Thanks

Δημοσ.

ειναι ολο το δικτυο , δε χρειαζεται συγκεκριμενη IP. δλδ 192.168.1.1 -192.168.1.254.

gateway πρεπει να ειναι το interface εξοδου/εισοδου.

Παει καιρος που επαιζα με routing tables....τα ψιλοξεχασα...

Δημοσ.

So

Ο client 192.168.1.131 θα πάρει route στο 192.168.1.0 mask 255.255.255.0 192.168.1.115;

Το δοκιμάζω και ξαναποσταρω.

Thanks

Δημοσ.

εκλεισα καποιες απο τις καρτες δικτυου, εγραψα το απο πανω route αλλα εχω ακομα το ιδιο προβλημα...

what do?

thanks

Δημοσ.

Ρε συ, βγαλε τις 2 καρτες λεμε, δε σου χρεαιζονται και κανε απλο file sharing μετα.

Δημοσ.

Κάθε υπολογιστής έχει δυο κάρτες πάνω και υπάρχουν και 2 switch ανάμεσά. Επίσης όλα αυτά πηγαίνουν σε ένα router.

Πάντως κάθε φορά προκύπτει και κάτι καινούργιο. Αυτό που λες τώρα με έστειλε τελείως. Δηλαδή έχεις τρία pc και έξι κάρτες δικτύου συνδεμένα όλα μαζί; Και τα χρειάζεσαι όλα αυτά; :shock:

Ξέρω ότι σου απαντάμε τρεις και μπορεί να μπερδευόμαστε, αλλά αν σου είναι εύκολο μπορείς να κάνεις ένα απλό σχεδιάγραμμα με το πλήρες setup του δικτύου και τις ip του κάθε υπολογιστή και του router;

Ρε συ, βγαλε τις 2 καρτες λεμε, δε σου χρεαιζονται και κανε απλο file sharing μετα.

Το αυτό!!!

Μία κάρτα σε κάθε pc και όλα μαζί στο router.

Να σου πω τι είχα κάνει σε ένα φίλο...

Είχε δύο υπολογιστές αλλά το router ήταν μακριά και ήθελε να ανταλλάζει αρχεία μεταξύ τους. Του κάρφωσα μια static ip στον καθένα, 192.168.2.1 και 192.168.2.2 και μάσκα 255.255.255.0 και τίποτε άλλο. Τα σύνδεσα με crossover (ανεστραμμένο) καλώδιο μεταξύ τους και τέλος.

Βέβαια ήταν xp και τα δύο και με μια απλή κοινή χρήση φακέλων ήμουν έτοιμος./

Δημοσ.

Πάντως κάθε φορά προκύπτει και κάτι καινούργιο. Αυτό που λες τώρα με έστειλε τελείως. Δηλαδή έχεις τρία pc και έξι κάρτες δικτύου συνδεμένα όλα μαζί; Και τα χρειάζεσαι όλα αυτά; :shock:

Ξέρω ότι σου απαντάμε τρεις και μπορεί να μπερδευόμαστε, αλλά αν σου είναι εύκολο μπορείς να κάνεις ένα απλό σχεδιάγραμμα με το πλήρες setup του δικτύου και τις ip του κάθε υπολογιστή και του router;

Το αυτό!!!

Μία κάρτα σε κάθε pc και όλα μαζί στο router.

Να σου πω τι είχα κάνει σε ένα φίλο...

Είχε δύο υπολογιστές αλλά το router ήταν μακριά και ήθελε να ανταλλάζει αρχεία μεταξύ τους. Του κάρφωσα μια static ip στον καθένα, 192.168.2.1 και 192.168.2.2 και μάσκα 255.255.255.0 και τίποτε άλλο. Τα σύνδεσα με crossover (ανεστραμμένο) καλώδιο μεταξύ τους και τέλος.

Βέβαια ήταν xp και τα δύο και με μια απλή κοινή χρήση φακέλων ήμουν έτοιμος./

Οχι, εχω πολλα pc αλλα αυτα τα δυο με νοιαζουν [1 client & 1 warehouse]. Επσης μονο αυτα εχουν τις διπλες καρτες. 

Λοιπον εκλεισα τις extra καρτες και εβγαλα τα καλωδια απο πανω τους αλλα τα πραγματα οχι μονο δεν εφτιαξαν αλλα ειναι και πιο αργα...

Α, δεν γινεται να ριξω καλωδιο απο τον ενα υπολογιστη στον αλλο επειδη βρισκονται σε διαφορετικους οροφους.

So, τι αλλο δοκιμαζω;

thanks 

Εαν στο κανει και με τη μια καρτα, αλλου ειναι το προβλημα προφανως...

Στησε ενα ftp :-D

εχουμε καμια ιδεα ή προταση;

thanks 

Δημοσ.

Δοκιμασε αυτο αν και δε το νομιζω.

http://www.eightforums.com/tutorials/9925-file-sharing-connections-encryption-change-settings-windows-8-a.html

Ενα ftp τοπικο παντως ειναι πολυ ευκολο...μηπως να το δοκιμαζες εστω;

http://lifehacker.com/339887/build-a-home-ftp-server-with-filezilla

http://www.programmerfish.com/how-to-make-local-ftp-server-in-windows-7/#.VP2U8-GVTqs

Δημοσ.

Δοκιμασε αυτο αν και δε το νομιζω.

http://www.eightforums.com/tutorials/9925-file-sharing-connections-encryption-change-settings-windows-8-a.html

Ενα ftp τοπικο παντως ειναι πολυ ευκολο...μηπως να το δοκιμαζες εστω;

http://lifehacker.com/339887/build-a-home-ftp-server-with-filezilla

http://www.programmerfish.com/how-to-make-local-ftp-server-in-windows-7/#.VP2U8-GVTqs

το πρωτο το εχω κανει, το δευτερο το εχω ηδη αλλα κοιταει το playstation. Επισης, ετσι και φτιαξω ftp, δεν θα κατεβαινουν τα αρχεια  στον client?

thanks 

Δημοσ.

ρε παιδιά ένα ένα τα πράματα...

1)Pinga-ρεις τον άλλο υπολογιστή?

2) Αν όχι τρέξε μια εντολή tracert -other_pc_name , ωστε να σου φύγει η απορία απο πια κάρτα πάει να δει τον άλλο pc. 

3) αν pigareis σωστά , έχεις σωστό name-resolution? αν όχι φρόντισε να φτιάξεις τις τοπικές εγγραφές WINS εφόσον δεν είσαι σε domain και δεν έχεις dns service. 

4) οι υπολογιστές έχουν κοινό user?  αν ναι θα πρέπει ο client pc  να είναι logged-in με τον ίδιο χρήστη στον οποίον έδωσες share access στον άλλο υπολογιστή (ας τον πούμε server). 

Δημοσ.

το πρωτο το εχω κανει, το δευτερο το εχω ηδη αλλα κοιταει το playstation. Επισης, ετσι και φτιαξω ftp, δεν θα κατεβαινουν τα αρχεια  στον client?

thanks 

το Ps που κολλαει; :-)  . Αλλη IP  θα εχει ο σερβερ.

θα ανεβενουν και στο σερβερ φυσικα.

Δημοσ.

ρε παιδιά ένα ένα τα πράματα...

1)Pinga-ρεις τον άλλο υπολογιστή?

2) Αν όχι τρέξε μια εντολή tracert -other_pc_name , ωστε να σου φύγει η απορία απο πια κάρτα πάει να δει τον άλλο pc. 

3) αν pigareis σωστά , έχεις σωστό name-resolution? αν όχι φρόντισε να φτιάξεις τις τοπικές εγγραφές WINS εφόσον δεν είσαι σε domain και δεν έχεις dns service. 

4) οι υπολογιστές έχουν κοινό user?  αν ναι θα πρέπει ο client pc  να είναι logged-in με τον ίδιο χρήστη στον οποίον έδωσες share access στον άλλο υπολογιστή (ας τον πούμε server). 

ειναι σωστα?

PsSgRfE.png

ps. δεν ξερω πως να δω για name resolution

το Ps που κολλαει; :-)  . Αλλη IP  θα εχει ο σερβερ.

θα ανεβενουν και στο σερβερ φυσικα.

w8, τωρα μου εσκασε φλασια,  ο filezilla κοιταει και στο ipad. To προβλημα ειναι οτι στο ipad πρεπει να κατεβουν τα παντα για να παιξουν που σημαινει οτι θα πρεπει να περιμενω ενα συγκεκριμενο χρονικο διαστημα για καθε αρχειο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...