Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν

Εχω ενα υπολογιστή αποθήκη που εχει πάνω win7 και δυο κάρτες δικτύου. Μερικές φορές, οταν προσπαθώ να δω τα κοινόχρηστα αρχεία απο άλλους υπολογιστές πχ win8.1 παίρνω ενα μήνυμα οτι η διαδρομή του δικτύου δεν ειναι valid και κατι τετοιο. Επίσης οταν πατάω να ανοίξουν αρχεία πχ mp3 μπορει να κανει κανά λεπτό μέχρι να πάρει μπρος το όλο σύστημα. Έχετε καμία ιδέα για το τι μπορει να φταίει;

Thanks

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Συνηθως απο windows 7 πρεπει να φτιαξεις ομαδα "homegroup" και να ορισεις δικαιωματα μεσα σε αυτην για να παιζουν σωστα τα shares (Απαιτητε προχωρημενη εκδωση των windows 7).

Αλλιως απο το group policy πρεπει να αλλαξεις καποια χαρακτηριστικα σε αυτα, ωστε να γινει σαν windows XP  η λογικη του share.

Δημοσ.

Το group policy είναι μόνο για τους server;

Βασικά δεν έχω server τώρα πια αλλά ένα μηχάνημα που είναι σαν αποθήκη...

Thanks

Δημοσ.

Δεν εχει να κανει με group policy. Τα Local group policies δεν ειναι μονο για σερβερ. Ουτε homegroup θελει, αρκει να κανεις σωστα sharing

Link.png Site: Transfer Files Between a Windows 8 PC and a Windows 7 PC

Στο θεμα σου τωρα, οι δυο καρτες ειναι το προβλημα. Μαλλον θελει static route απο που θα περναει traffic.

Δες εδω και παιξε

http://www.sevenforums.com/tutorials/320978-static-routes-create-remove.html

Δημοσ.

Οι δύο κάρτες είναι στο ίδιο workgroup; Δουλεύουν και οι δύο ή μόνο η μία; Αν δουλεύουν και οι δύο, τις έχεις κάνει bridge ή είναι αυτόνομες; Αποσκοπεί σε κάτι το να  έχεις δύο κάρτες;

Δημοσ.

Δεν εχει να κανει με group policy. Τα Local group policies δεν ειναι μονο για σερβερ. Ουτε homegroup θελει, αρκει να κανεις σωστα sharing

Στο θεμα σου τωρα, οι δυο καρτες ειναι το προβλημα. Μαλλον θελει static route απο που θα περναει traffic.

Δες εδω και παιξε

επειδη οι φακελοι ειναι κοινοχρηστοι, εχω κανει καποια απο αυτα. Θα το κοιταξω αυτο με τις καρτες

Οι δύο κάρτες είναι στο ίδιο workgroup; Δουλεύουν και οι δύο ή μόνο η μία; Αν δουλεύουν και οι δύο, τις έχεις κάνει bridge ή είναι αυτόνομες; Αποσκοπεί σε κάτι το να  έχεις δύο κάρτες;

Επαιζα με κατι vm, εξου και η δευτερη καρτα.

Ερωτηση

αυτο με το routing table θα πρεπει να το κανω και στα 2 pc?

thanks

Δημοσ.

Δες εδω και παιξε

επειδη μπερδευτηκα ας κανω την ερωτηση

στον υπολογιστη αποθηκη που εχει ip 192.168.1.115 

βαζω 

route add -p 192.168.1.115 [...] και παιρνω το απο κατω

EDmH7Fc.png

ή βαζω την ip του client/επισκεπτη υπολογιστη;

thanks

Δημοσ.

Στους client θα βαλεις route προς την IP της μιας καρτας που θες να δινει . Εαν ειναι σε διαφορετικο subnet οι καρτες, απλα βαλε ολο το network address.

Δημοσ.

Στους client θα βαλεις route προς την IP της μιας καρτας που θες να δινει . Εαν ειναι σε διαφορετικο subnet οι καρτες, απλα βαλε ολο το network address.

να δινει τι; επειδη εχω ακομα μπερδευτει, ερωτηση:

ο client εχει ip 192.168.1.131

και η

αποθηκη εχει ip 192.168.1.115.

τι route add - p γραφω στον client και τι στην αποθηκη?

πχ

[client] route add -p 192.168.1.131 [...]

[αποθηκη] route add -p 192.168.1.115 [...]

ή

το αναποδο;

thanks 

ακυρο το βρηκα

route \[-p\] add <destination> mask <subnet mask> <gateway> metric <lowest number wins> if <interface>

αλλη μια ερωτηση

το κανω και στους δυο υπολογιστες ή μονο στον client;

Thanks

Δημοσ.

so, εγραψα στον client [192.168.1.131]

route add -p 192.168.1.115 mask 255.255.255.0 192.168.1.1

Μου εβγαλε okay

αλλα εχω το ιδιο προβλημα.

Ερωτηση, μηπως φταιει που εχω δυο καρτες δικτυου στον υπολογιστη αποθηκη;

thanks

Δημοσ.

Γιατί δεν βγάζεις τη μία να δεις τι γίνεται; Γι αυτό ρώτησα πριν αν αποσκοπεί σε κάτι το να έχεις δύο κάρτες δικτύου.

Θα βόλευε αν συνδεόσουν σε δύο διαφορετικά δίκτυα αλλά αν δεν το κάνεις καλά είναι να απενεργοποιήσεις την μία για να μην έχεις μπερδέματα.

Δημοσ.

Γιατί δεν βγάζεις τη μία να δεις τι γίνεται; Γι αυτό ρώτησα πριν αν αποσκοπεί σε κάτι το να έχεις δύο κάρτες δικτύου.

Θα βόλευε αν συνδεόσουν σε δύο διαφορετικά δίκτυα αλλά αν δεν το κάνεις καλά είναι να απενεργοποιήσεις την μία για να μην έχεις μπερδέματα.

Το θέμα άμα ειναι να βγάλω την μια απο το ενα PC, θα πρεπει να βγάλω και την άλλη απο το άλλο PC και θα ήθελα αν γινεται να αποφύγω αυτη την ταλαιπωρία.

Thanks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...