viper2005 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν Εχω ενα υπολογιστή αποθήκη που εχει πάνω win7 και δυο κάρτες δικτύου. Μερικές φορές, οταν προσπαθώ να δω τα κοινόχρηστα αρχεία απο άλλους υπολογιστές πχ win8.1 παίρνω ενα μήνυμα οτι η διαδρομή του δικτύου δεν ειναι valid και κατι τετοιο. Επίσης οταν πατάω να ανοίξουν αρχεία πχ mp3 μπορει να κανει κανά λεπτό μέχρι να πάρει μπρος το όλο σύστημα. Έχετε καμία ιδέα για το τι μπορει να φταίει; Thanks
Sabii Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 δουλευεις και τις 2 καρτες;εχεις static ip?
viper2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 ναι εχω static ip σε ολες τις καρτες. what do? thanks
bratsos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Συνηθως απο windows 7 πρεπει να φτιαξεις ομαδα "homegroup" και να ορισεις δικαιωματα μεσα σε αυτην για να παιζουν σωστα τα shares (Απαιτητε προχωρημενη εκδωση των windows 7). Αλλιως απο το group policy πρεπει να αλλαξεις καποια χαρακτηριστικα σε αυτα, ωστε να γινει σαν windows XP η λογικη του share.
viper2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Το group policy είναι μόνο για τους server; Βασικά δεν έχω server τώρα πια αλλά ένα μηχάνημα που είναι σαν αποθήκη... Thanks
tsakonas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δεν εχει να κανει με group policy. Τα Local group policies δεν ειναι μονο για σερβερ. Ουτε homegroup θελει, αρκει να κανεις σωστα sharing Site: Transfer Files Between a Windows 8 PC and a Windows 7 PC Στο θεμα σου τωρα, οι δυο καρτες ειναι το προβλημα. Μαλλον θελει static route απο που θα περναει traffic. Δες εδω και παιξε http://www.sevenforums.com/tutorials/320978-static-routes-create-remove.html
micos000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Οι δύο κάρτες είναι στο ίδιο workgroup; Δουλεύουν και οι δύο ή μόνο η μία; Αν δουλεύουν και οι δύο, τις έχεις κάνει bridge ή είναι αυτόνομες; Αποσκοπεί σε κάτι το να έχεις δύο κάρτες;
viper2005 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δεν εχει να κανει με group policy. Τα Local group policies δεν ειναι μονο για σερβερ. Ουτε homegroup θελει, αρκει να κανεις σωστα sharing Site: Transfer Files Between a Windows 8 PC and a Windows 7 PC Στο θεμα σου τωρα, οι δυο καρτες ειναι το προβλημα. Μαλλον θελει static route απο που θα περναει traffic. Δες εδω και παιξε http://www.sevenforums.com/tutorials/320978-static-routes-create-remove.html επειδη οι φακελοι ειναι κοινοχρηστοι, εχω κανει καποια απο αυτα. Θα το κοιταξω αυτο με τις καρτες Οι δύο κάρτες είναι στο ίδιο workgroup; Δουλεύουν και οι δύο ή μόνο η μία; Αν δουλεύουν και οι δύο, τις έχεις κάνει bridge ή είναι αυτόνομες; Αποσκοπεί σε κάτι το να έχεις δύο κάρτες; Επαιζα με κατι vm, εξου και η δευτερη καρτα. Ερωτηση αυτο με το routing table θα πρεπει να το κανω και στα 2 pc? thanks
viper2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δεν εχει να κανει με group policy. Τα Local group policies δεν ειναι μονο για σερβερ. Ουτε homegroup θελει, αρκει να κανεις σωστα sharing Site: Transfer Files Between a Windows 8 PC and a Windows 7 PC Στο θεμα σου τωρα, οι δυο καρτες ειναι το προβλημα. Μαλλον θελει static route απο που θα περναει traffic. Δες εδω και παιξε http://www.sevenforums.com/tutorials/320978-static-routes-create-remove.html επειδη μπερδευτηκα ας κανω την ερωτηση στον υπολογιστη αποθηκη που εχει ip 192.168.1.115 βαζω route add -p 192.168.1.115 [...] και παιρνω το απο κατω ή βαζω την ip του client/επισκεπτη υπολογιστη; thanks
tsakonas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Στους client θα βαλεις route προς την IP της μιας καρτας που θες να δινει . Εαν ειναι σε διαφορετικο subnet οι καρτες, απλα βαλε ολο το network address.
viper2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Στους client θα βαλεις route προς την IP της μιας καρτας που θες να δινει . Εαν ειναι σε διαφορετικο subnet οι καρτες, απλα βαλε ολο το network address. να δινει τι; επειδη εχω ακομα μπερδευτει, ερωτηση: ο client εχει ip 192.168.1.131 και η αποθηκη εχει ip 192.168.1.115. τι route add - p γραφω στον client και τι στην αποθηκη? πχ [client] route add -p 192.168.1.131 [...] [αποθηκη] route add -p 192.168.1.115 [...] ή το αναποδο; thanks ακυρο το βρηκα route \[-p\] add <destination> mask <subnet mask> <gateway> metric <lowest number wins> if <interface> αλλη μια ερωτηση το κανω και στους δυο υπολογιστες ή μονο στον client; Thanks
viper2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 so, εγραψα στον client [192.168.1.131] route add -p 192.168.1.115 mask 255.255.255.0 192.168.1.1 Μου εβγαλε okay αλλα εχω το ιδιο προβλημα. Ερωτηση, μηπως φταιει που εχω δυο καρτες δικτυου στον υπολογιστη αποθηκη; thanks
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Γιατί δεν βγάζεις τη μία να δεις τι γίνεται; Γι αυτό ρώτησα πριν αν αποσκοπεί σε κάτι το να έχεις δύο κάρτες δικτύου. Θα βόλευε αν συνδεόσουν σε δύο διαφορετικά δίκτυα αλλά αν δεν το κάνεις καλά είναι να απενεργοποιήσεις την μία για να μην έχεις μπερδέματα.
viper2005 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2015 Γιατί δεν βγάζεις τη μία να δεις τι γίνεται; Γι αυτό ρώτησα πριν αν αποσκοπεί σε κάτι το να έχεις δύο κάρτες δικτύου. Θα βόλευε αν συνδεόσουν σε δύο διαφορετικά δίκτυα αλλά αν δεν το κάνεις καλά είναι να απενεργοποιήσεις την μία για να μην έχεις μπερδέματα. Το θέμα άμα ειναι να βγάλω την μια απο το ενα PC, θα πρεπει να βγάλω και την άλλη απο το άλλο PC και θα ήθελα αν γινεται να αποφύγω αυτη την ταλαιπωρία. Thanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα