jimmymaister Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Έκανα αναβάθμιση το σύστημα μου αλλάζοντας MOBO και τροφοδοτικό. Έβαλα μια ASUS M5A99FX PRO R2.0 και επάνω της έβαλα την παλιά μου AMD FX6300. Κάθε φορά που κάνω reboot το σύστημα μου εμφανίζει : New cpu intalled please enter setup to configure your system . Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; γιατί είναι σπαστικό κάθε φορά να μπαίνω στο BIOS και να επιλέγω να bootαρει απο το HDD.Ευχαριστώ πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 μπες στο bios επανεφερε τις εργοστασιακες ρυθμισεις και αλλαξε το disk priority.. αν στο ξανακανει μετα απο αυτο τοτε δες και την μπαταρια της μητρικης μηπως τελειωνει...
jimmymaister Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Έκανα την επαναφορά και τίποτα μου το ξανα βγάζει .. Το σύστημα γενικά μια χαρά τρέχει..Η μητρική είναι φορεμένη χθες όσον αφορά για την μπαταρία.. Πως μπορώ να δω για την μπαταρία ; Έχει γίνει και φορμάτ στα windows ( αν και δεν νομίζω να ευθύνονται τα windows ) ..
SPANK Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Αν η μητρική δεν ειναι καινούργια τοτε πιθανόν η μπαταρία να εχει πεθάνει για αυτο και δεν κρατάει και τις ρυθμίσεις , δεν ξέρω πως να την μετρήσεις αλλα βγάλε αυτη και πάρε μια αλλη δεν εχει ακριβά
coolerman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 μήπως χρειάζεται bios update;;ελενξέ το(bios number) ποιό έχει τώρα?
jimmymaister Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Η μητρική είναι καινούργια (τουλάχιστον αγορασμενη καινούργια). Χθες την πήρα από το κατάστημα. Για το BIOS θα το δω το βράδυ γιατί είμαι εκτός σπιτιού ..Μπορεί να θέλει αναβάθμιση.. Έχει πάθει κάνεις το ίδιο ? Έψαξα λίγο Google και έχω βρει διάφορες εκδοχές..
jimmymaister Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 μήπως χρειάζεται bios update;;ελενξέ το(bios number) ποιό έχει τώρα? το Bios είναι 2501..οπότε είναι και η τελευταία έκδοση στην επίσημη ιστοσελίδα της Asus... Σπαζοκεφαλιά...
coolerman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 το Bios είναι 2501.. λογικά θα είναι το τελευταίο,(ο fx σου θέλει το 1006 bios)οπότε δεν θα είναι εκεί το πρόβλημα.τον cpu τον κούμπωσες σωστά επάνω στο socket;;
jimmymaister Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 λογικά θα είναι το τελευταίο,(ο fx σου θέλει το 1006 bios)οπότε δεν θα είναι εκεί το πρόβλημα.τον cpu τον κούμπωσες σωστά επάνω στο socket;; Λογικά είναι σωστά κουμπωμένος.. έχουν κάτσει τα "δοντάκια" και έχει κατεβεί κανονικά η μεταλλική ασφάλεια.. αλλά θα βγάλω και θα ξαναβγάλω την CPU τώρα που το αναφέρεις και θα δω αν γίνει κάτι... δεν ξέρω να φταίει η υδροψήκτρα; (Corsair H100i)
jimmymaister Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Είναι σωστά κουμπωμένος ο επεξεργαστής.. Δοκίμασα τα πάντα.. Τον έβγαλα τον ξανά έβαλα.. Έκανα επαναφορά.. Έβγαλα τον Corsair και έβαλα τον εργοστασιακό.. Έβγαλα την μπαταρία και έκανα reset το bios.. Και τίποτα!!!! Συνεχίζει το ίδιο βιολί : New Cpu installed please enter setup... Διάβασα κάτι για το socket που πατάει πάνω το Cpu οτι στην Asus Mobo έχει κάτι δοντάκια και μόλις μπαίνει η ψήκτρα πάνω κάνει κάποια δοντάκια του cpu να σηκωθούν ... και οτι μπορείς να αλλάξεις το socket και να διορθωθεί το πρόβλημα.. τι να πω δεν ξέρω... μένει ακόμη να κάνω flash τον bios (παρόλο που έχει την τελευταία έκδοση...) Κρίμα είναι γιατί έχω την μητρική ένα 24ωρό ... Αν κανείς βρει κάποια λύση θα ήμουν ευγνώμον να μου την πει ...
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 καλημερα, περασε απο το παλιο στο καινουργιο ενα ενα με δοκιμες αναμεσα... και καποιο θα σε τακτοποιησει αν ειναι απο αυτη τη μερια....
jimmymaister Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Αν και λίγο αργοπορημένα, το πρόβλημα λύθηκε. Είχε γίνει δικιά μου βλακεία. Στραβωμένα πινάκια της CPU. Αυτό τα λέει όλα για την λύση του προβλήματος. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το ενδιαφέρον σας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα