Προς το περιεχόμενο

Tempered glass για MBPr ?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@basilis5 : είναι πολύ λεπτό και θα κλείνει .Αν δεις το πάχος της ζελατίνας που πωλείται στα καταστήματα αλλά και το πάχος του tempered glass θα παρατηρήσεις πολυ μικρή διαφορά.
@panos200gr:  Για τον ιδιο λογο που η apple πουλαγε τόσα χρονια macbook pro με γυαλί και στα retina το αφαίρεσε. Προστασία οθόνης και peace of mind .
Yπάρχουν πολλές αναφορές για σημάδια στην οθόνη που προκαλουνται απο το πληκτρολόγιο , με την apple να αντικαθιστά την οθόνη τελικά .Άλλωστε δουλευω σε ομαδικά project και συνεχως δείχνουμε πραγματα στην οθόνη μας .Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε το μυαλό μας στο αν θα αφήσουμε δαχτυλίες ή κουσούρια στην οθόνη .Το tempered glass θα μου έλυνε τα χέρια .
Έχετε συναντήσει κάτι online ίσως ;
Με έρευνα που έχω κάνει δεν κατάφερα να εντοπίσω σχετικά προιοντα .

• Like 2
Δημοσ.

@panos200gr:  Για τον ιδιο λογο που η apple πουλαγε τόσα χρονια macbook pro με γυαλί και στα retina το αφαίρεσε. Προστασία οθόνης και peace of mind .

Yπάρχουν πολλές αναφορές για σημάδια στην οθόνη που προκαλουνται απο το πληκτρολόγιο , με την apple να αντικαθιστά την οθόνη τελικά .Άλλωστε δουλευω σε ομαδικά project και συνεχως δείχνουμε πραγματα στην οθόνη μας .Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε το μυαλό μας στο αν θα αφήσουμε δαχτυλίες ή κουσούρια στην οθόνη .Το tempered glass θα μου έλυνε τα χέρια .

Έχετε συναντήσει κάτι online ίσως ;

Με έρευνα που έχω κάνει δεν κατάφερα να εντοπίσω σχετικά προιοντα .

Η Apple στα παλαιότερα μοντέλα δεν είχε το glass για προστασία αλλά και καλά για καλύτερη απόδοση χρωμάτων κλπ. Μάλιστα, είχε βγάλει και ορισμένα μοντέλα χωρίς glass. Παραπέρα, η ύπαρξη glass επιδρούσε αρνητικά στην αντανάκλαση σε χρήσεις εκτός γραφείου (θολούρα κλπ από τον ήλιο). Τώρα, αν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην οθόνη από το πληκτρολόγιο στα νεώτερα μοντέλα δεν το γνωρίζω (ούτε το έχω ψάξει ή / και συναντήσει μπροστά μου). Πάντως δεν ευθύνεται η αφαίρεση του γυαλιού...

Όσον αφορά όμως τις 'δαχτυλιές', θα μου επιτρέψεις να σου πω πως αυτές οι συνήθειες πρέπει να κοπούν είτε με glass είτε χωρίς. Δεν είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να σου δείξει κάτι στην οθόνη του υπολογιστή και να πρέπει να την ακουμπήσει ή όπως κάνουν ορισμένοι, να ταρακουνήσουν όλο το μηχάνημα. Έχουν ψυχούλα τα αθώα, δεν είναι για βασανιστήρια!! :-D  :-D (καλά που δεν δουλεύουμε στην ίδια ομάδα με άλλα λόγια :) ).

Τέλος, προσωπικά δεν έχω δει πουθενά tempered glass για macbook (pro) και φυσικά δεν το έχω ακούσει ούτε σαν σκέψη, τουλάχιστον για προϊόντα που δεν είναι touch. Για iphone 5 και 6 όμως κοίτα στην moshi !  :-D

Δημοσ.

@panos200gr:  Για τον ιδιο λογο που η apple πουλαγε τόσα χρονια macbook pro με γυαλί και στα retina το αφαίρεσε. Προστασία οθόνης και peace of mind

Καμία σχέση φίλε HQ. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που παλαιότερα υπήρχε το γυαλί στα MBP 2008-2012....τα glare type display ήταν στην "μόδα" γιατί απλά απέδιδαν οπτικά υψηλότερο contrast. Εκ των υστέρων υπήρξαν πολλά παράπονα καθώς διαπιστώθηκε ότι προκαλούσε σημαντικά προβλήματα σε πολύωρη χρήση λόγω των αντανακλάσεων, ενώ καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Τα ΜΒP με retina display χρησιμοποιούν και πάλι γυαλί, αλλά με σημαντικά μειωμένες αντανακλάσεις.

Δημοσ.

Εδώ ένα παράδειγμα αναφοράς για το θέμα με τις ευάλωτες retina οθόνες . 
Εδώ πως αυτό που έχουν τα retina δεν είναι γυαλί .
Αν δει κάποιος και τα δύο μοντέλα θα καταάβει τη διαφορά στο υλικό και στο πόσο πιο ευθικτο είναι το αφύλακτο υλικό  του πάνελ του ρετινα .

The Retina display doesn’t sit behind a layer of glass, it is the glass. Which means you get all the benefits of a state-of-the-art display — vibrant colors, high contrast, and wide viewing angles — with very little glare.

Τα τζάμια δεν ητανε μόδα παρά μόνο στα mac , και σε υλοιποήσεις οθονων (ακόμα και σήμερα παράδειγμα ->link) , αλλα και σε all in one συστήματα (παράδειγμα το spectrone της HP)
Ολοι οι άλλοι κατασκευαστες με πρώτη τη Sony που το καθιέρωσε (onyx black οθονες ,περι το 2003 , και μέχρι το "κόψιμο" της παραγωγής consumer οθονων ) είχανε μαλακό γυαλιστερό υλικό που όμοιο του συναντάμε μέχρι σήμερα σε (σχεδόν) ολα τα multimedia consumer λαπτοπ .

@mistr4l Όταν δείχνεις κάτι στην οθόνη προφανώς και δεν πας με τα χέρια λες και θα πίασεις πατάτες .Δε πας να την αγγίξεις καθόλου για την ακριβεια .Αν τύχει όμως και την αγγίξει κάτι/καποιος ... ίσως βρεθείς προ (δυσάρεστης) εκπλήξεως .Σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός απο τον οποίο θέλω να προστατέψω το μηχανημα :) .
Η λύση του tempered glass θα βολευε , αν και θα γυάλιζε, αλλα το peace of mind ειναι πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή .
Tempered glass δε βάζουμε μόνο στις συσκευες αφής.

Κυκλοφορούν προιοντα για προστασία της πλάτης των συσκευών. παράδειγμα η spigen που δίνει εμπρός-πίσω tempered glass για iphone . 
Η moshi έχει τα ivisor(ζελατίνες) και αν θυμάμαι καλά έχει και cases ( iglaze) , για macbooks .
Είμαι γενικά πολύ προσεκτικός με τις συσκευές μου και φροντίζω να μη γεμίζουν σημάδια γ αυτό και η λύση του tempered glass θα με βολευε .
Γυαλί δεν έχει . Μακάρι να φτιάξει . 
Θα με γλυτώσει και θα με βολέψει .  

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και αν πάρει κάτι το μάτι σας ρίχτε ένα post ,όλο και κάποιον ακόμα θα βοηθήσει . :)

ένα μικρό edit : είδα πως το προιον της spigen που παραθέτω πιο πάνω δεν ειναι tempered glass , αλλα θα βρείτε πολλά προιοντα tempered glass για την πλάτη π.χ. στο ebay .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...