Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βάλει σε ένα παλιό μηχάνημα που έχει μόνο θύρες sata1, έναν ssd δίσκο. Η μητρική πλακέτα έχει μία θύρα pcie x1 και σκέφτομαι να πάρω την παρακάτω κάρτα(έχει chipset asm1061) pcie to sata 3 και να συνδέσω σε αυτήν μόνο του τον ssd. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν θα μπορεί να κάνει boot ο ssd με την συγκεκριμένη κάρτα και αν θα δω βελτίωση στην ταχύτητα σε σχέση με την θύρα sata 1 που είναι τώρα συνδεδεμένος.

http://www.ebay.com/itm/271759831919?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει για άμεση αγορά, αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να απαντήσει θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι χρειάζομαι μία επιπλέον θύρα sata για ένα καινούργιο dvd-rw που αγόρασα μιας και η μητρική έχει μόνο δύο θύρες sata1 στις οποίες έχω τον ssd και τον hdd.

Η εύκολη λύση θα ήταν να πάρω ένα ανταπτοράκι από ide σε sata αλλά προτιμώ την λύση μιας κάρτας pcie σε sata 2 ή 3 για να ανέβει και η ταχύτητα του ssd.

Τώρα σχετικά με την κάρτα που θέλω να πάρω, ρώτησα και τον κινέζο αν είναι bootable αλλά μου απάντησε αλλα ντ' άλλων και συγκεκριμένα: Support for Windows, Linux and Mac OS X 10.6 and above

Δημοσ.

Προφανώς και δε θα είναι bootable για να μην το απαντά ούτε σε ευθεία ερώτηση.

Σε κάθε περίπτωση ένας καλός controller ποτέ δε θα πάει χαμένος εκτός και αν είναι ακριβός υπερβολικά σε σχέση με το budget που υπάρχει διαθέσιμο

Δημοσ.

Οι controller αυτοί παρότι γράφουν ότι είναι sata 3, στην πραγματικότητα -λόγω της ταχύτητας(250 MB/s) του διαύλου pcie x1- μέχρι ταχύτητες λίγο χαμηλότερες από sata 2 δεν μπορούν να υποστηρίξουν;

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος προλαβαίνει και παίρνει bandwidth κερδίζει. Πρότιμότερο είναι εκεί να μπει ATAPI συσκευή και ένας δίσκος και ο άλλος στο motherboard πάντως

Δημοσ.

Επειδή δεν το πολυκατάλαβα, αν βάλω πάνω στην κάρτα με τις δύο θύρες μόνο του τον ssd, θα πάρει όλο το bandwidth η μία θύρα που θα είναι ο δίσκος;

Δημοσ.

Όχι, αλλά αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τον SSD παράλληλα με ότι άλλο είναι πάνω του DVD ή ο άλλος δίσκος, προφανώς και θα πάει πιο αργά.

Γι αυτό πρότεινα να παίξει έτσι ο controller αυτός

Δημοσ.

Όχι, αλλά αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τον SSD παράλληλα με ότι άλλο είναι πάνω του DVD ή ο άλλος δίσκος, προφανώς και θα πάει πιο αργά.

Γι αυτό πρότεινα να παίξει έτσι ο controller αυτός

Χρήσιμο θα ήταν να μπορεί να πάρει όλο το bandwidth η μία θύρα όταν δεν υπάρχει συσκευή πάνω σε άλλη θύρα της κάρτας, ώστε αν έβαζα μόνο του τον ssd πάνω στην κάρτα, να μπορούσε να αποδώσει τα μέγιστα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά πήρα μία ίδια καρτούλα με αυτή του πρώτου post αλλά δεν την βλέπει ο υπολογιστής(μητρική msi pt890 neo-v ms7258), ούτε υπάρχει κάπου στην διαχείριση συσκευών. Έβαλα και το cdάκι της με τους drivers και τους έκανα εγκατάσταση αλλά και κατα την εγκατάσταση μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν την βρίσκει.

Επίσης να αναφέρω ότι η μητρική δεν έχει ahci mode, παρα μόνο ide και raid, ενώ στις οδηγίες της κάρτας γράφει το παρακάτω:

- If this controller is not present, then your system
    is not in AHCI mode. No other modes are supported by
    the Asmedia 106x SATA Host Controller Drive software and you
    should continue with step 7 below.

7.  Your system does not appear to be running in RAID or
    AHCI mode. If you feel that your system is running in
    RAID or AHCI mode and you do not see any of the
    controllers listed above, you may choose to contact
    your system manufacturer or place of purchase for
    assistance.

Υπάρχει τρόπος να την κάνω να δουλέψει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...