Stuff Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα, υπάρχει κατι στην αγορά που να σηκώνει 3D rendering? Εχω βρει στο amazon με καρτα γραφικών Intel Iris που ειναι πιο δυνατή απο μια απλη Intel HD Graphics και i5 ή i7. Ποσό περίπου στα 500Ευρώ Eυχαριστώ
pnick Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ αόριστο το ερώτημα. Για ποιά προγράμματα μιλάμε κατ' αρχήν; Και ποιές μηχανές rendering θα χρησιμοποιήσεις; Θα βασιστείς σε cpu ή gpu; Αναλόγως με τις απαντήσεις στα παραπάνω, θα έχεις και κατάλληλη καθοδήγηση.
Stuff Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Τα προγραμματα που καταβαση θα χρησιμοποιουνται ειναι για 3D Renderings - Poser Προγραμματισμός - RubyMine Απο εκει και περα απλη οικιακη χρηση και λειτουργία ως media center (ταινιες, browsing κτλ)
pnick Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Το Poser είναι πρόγραμμα animation κυρίως μέσω έτοιμων χαρακτήρων. Δεν κάνει το ίδιο rendering, αλλά έχει μέσα του by default μια μηχανή rendering, συγκεκριμένα το Firefly. Αυτό, από όσο είδα, είναι cpu based, άρα κοιτάς για επεξεργαστή τουλάχιστον i7 4790 κατά την γνώμη μου για να έχεις αξιοπρεπείς χρόνους. Επίσης, το πρωτόκολλο API που χρησιμοποιεί το Poser είναι το OpenGL και με την ενσωματωμένη κάρτα των Intel θα έχεις θέμα, ειδικά αν κάνεις κάτι πολύπλοκο. Κατά την προσωπική μου γνώμη, πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμα αγορά ξεχωριστής κάρτας γραφικών με τουλάχιστον 2gb VRAM. Τα 500€ για τί ακριβώς είναι; Για ολόκληρο σύστημα; Αν είναι έτσι, λίγα πράγματα μπορούμε να κάνουμε.
Stuff Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Thanks pnick για την αναλυση, Μπορεις να προτείνεις καποια ενδεικτικα ετοιμα mini-pc (πχ απο amazon) ή πρεπει να παω σε barebone λυση και να επιλεξω εγω το hardware? Τα 500Ευρώ ήταν ενδεικτικα. ενα κοστος για τα features που λες ποσο κοστος μπορει να εχει?
pnick Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Εξαρτάται από τα άν έχεις κάποια παλιότερα κομμάτια να χρησιμοποιήσεις από άλλο pc (κουτί, τροφοδοτικό, σκληρούς κ.λπ). Αν δεν έχεις τίποτα παλιό, τότε θα χρειαστείς περίπου 700-800€ για κάτι στοιχειωδώς αξιόλογο κατά την γνώμη μου, εφόσον πάντα μιλάμε για rendering και τα περιθώρια είναι στενά. Πάντως, θα μπορούσες να μειώσεις αρκετά το κόστος αν έκανες προσεκτικές επιλογές στα μεταχειρισμένα. Εγώ με πολύ λίγα χρήματα πέρασα σε Χ79-3930Κ και είχα σε σχέση με τον 3770Κ του παλιού συστήματος 40-50% αύξηση στην ταχύτητα του rendering που κάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα