nikos903 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Εν τέλει δίνει ρεύμα έτσι; Επιδώσεις δεν κόβει, λειτουργίες όπως wake on lan και τα σχετικά όμως μπορεί να τα σβήνει. Αν δεν τα χρειάζεσαι βάλε Σ5 και 4 και πρέπει να είσαι κομπλέ.
George! Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Έχω βάλει S4+S5 και δεν δίνει ρεύμα. Το wake on lan τι ακριβώς κάνει και πότε; γιατί όσο και αν έχω ψάξει στο ίντερνετ γι΄ αυτά τα System Sleeping States, οι πληροφορίες που βρήκα περισσότερο με μπέρδεψαν παρα με βοήθησαν.
nikos903 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Είναι για να μπορείς να ενεργοποιήσεις τον υπολογιστή πέραν του κουμπιού και μέσω του δικτύου ή του ποντικιού ή του πληκτρολογίου, γενικά αν δεν χρησιμοποιείς ήδη κάποια απο αυτές τις δυνατότητες δεν σου χρειάζεται άρα άστο όπως το έχεις τώρα 1
George! Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Τώρα που λύθηκε το θέμα με τις usb, δημιουργήθηκε άλλο λογικά λόγω της αναβάθμισης του bios. Το κουτί του υπολογιστή μου έχει ενσωματωμένο sd card reader που συνδέεται στην μητρική μέσω usb και πλέον από την ασφαλή κατάργηση συσκευών, αντί να μου κάνει κατάργηση μόνο της κάρτας, κάνει ολόκληρης της usb! Δηλαδή αν επιλέξω εξαγωγή και βγάλω την κάρτα, συνεχίζει να μου έχει στον πίνακα ελέγχου το κίτρινο τρίγωνο το οποίο κανονικά πρέπει να μένει μέχρι την αφαίρεση της κάρτας. Στο bios βρήκα το card reader, δοκίμασα όλες τις επιλογές που έχει και φαίνονται παρακάτω αλλά τζίφος.
nikos903 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μην κάνεις κατάργηση συσκευής απο εκεί κάτω, εξαγωγή κάνε απο το "Ο υπολογιστής μου" στην κάρτα πριν την βγάλεις. 1
George! Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Σε ευχαριστώ παρα πολύ για την όλη βοήθεια και τον χρόνο σου. Πιάνει αυτό που λες και δεν βγάζει καθόλου το τρίγωνο(σε καμία περίπτωση) αλλά παραμένει ένα ακόμα πρόβλημα. Συγκεκριμένα μόλις ενεργοποιήσω τον υπολογιστή, για να δει την κάρτα πρέπει να την έχω στην υποδοχή πριν την ενεργοποίηση του υπολογιστή αλλιώς πρέπει να κάνω επανεκκίνηση με την κάρτα στην υποδοχή. Αλλιώς μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις την βλέπει χωρίς επανεκκίνηση.
nikos903 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2015 Σε τι mode το έχεις το generic storage device στο bios? Hard disk δοκίμασες; ACHI έχεις στο sata mode ε;
George! Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Το generic storage device το είχα στο Auto και τώρα το έβαλα στο Hard disk. Στο sata mode απ΄ ότι βλέπω ACHI έχει. Τώρα τι ακριβώς γίνεται, δουλεύει η εξαγωγή με τον τρόπο που μου είπες αλλά συνήθως δεν καταλαβαίνει πότε βάζω την κάρτα στην υποδοχή και την βλέπει -πετώντας παράλληλα παράθυρο με τα περιεχόμενά της- αν κάνω ένα κλικ πάνω στο εικονίδιο με το usb βύσμα που είναι για την ασφαλή κατάργηση συσκευών(αυτό που είναι στην κάτω δεξιά γωνία δίπλα από την ώρα).
nikos903 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Τι να σου πω, αυτό κανονικά έπρεπε και ας μην έβγαζε την αυτόματη εκτέλεση πηγαίνοντας στο "ο υπολογιστής μου" και πατώντας στην κάρτα να σε βάλει μέσα, τώρα δεν σε βάζει δηλαδή; Σου λέει δεν έχει κάρτα; Δες στην διαχείριση συσκευών εκεί που λέει για το card reader αμα σου έχει καμιά επιλογή για απενεργοποίηση της συσκευής όταν δεν χρησιμοποιείται, αν είναι ενεργοποιημένη βγάλτην. Αν θες μετά κάνε κατάργηση του card reader απο την διαχείριση συσκευών και άστο να το ξαναβρεί, μπορεί να έχει κολλήσει τίποτα αλλά δύσκολο αυτό... Εναλλακτικά αμα υπάρχει κανένας ειδικός driver στο site της εταιρίας του κουτιού δεν χάνεις τίποτα να τον δοκιμάσεις, Διαφορετικά άνοιξε το κουτί και δοκίμασε να συνδέσεις το header σε άλλη θέση στην μητρική. Αν θες χτύπα και ένα clear cmos (γύρνα μετά τις ρυθμίσεις σου) και δες και έτσι. 1
George! Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Όταν δεν καταλαβαίνει ότι έχω βάλει την κάρτα, δεν μου δείχνει καν το εικονίδιο του generic storage device, ενώ και κατά την εξαγωγή φεύγει τελείως το εικονίδιο, δηλαδή όπως όταν αφαιρούμε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Πριν το bios update θυμάμαι να είχε μόνιμα το εικονίδιο του card reader στην καρτέλα "ο υπολογιστής μου". Σε άλλη θύρα το είχα δοκιμάσει, όπως και την κατάργηση συσκευής ενώ επιλογή για αυτόματη απενεργοποίηση του card reader δεν υπάρχει στην διαχείριση συσκευών. Drivers για το κουτί δεν έχει η coolermaster. Το clear cmos για την ώρα το αφήνω και περιμένω μήπως βγάλει η asus κανένα bios update μιας και τους έχω ενημερώσει για το θέμα. Σε υπερευχαριστώ -και λίγο είναι- που ασχολήθηκες τόσο πολύ με το πρόβλημά μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα