Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ πρόσφατα πήρα έναν 2,5άρη εξωτερικό δίσκο usb 3.0 και παρατήρησα ότι μετράει στις ώρες λειτουργίας και τις ώρες που είναι σβηστό το pc και το λαμπάκι του δίσκου σβηστό χωρίς να περιστρέφεται ο δίσκος. Γιατί γίνεται αυτό; μπορώ κάπως να το σταματήσω πέρα από το να βγάζω το καλώδιο;

Ο δίσκος σύμφωνα με το crystal disk info είναι ο wd20npvx-00ea4t0, δηλαδή μάλλον ο παρακάτω:

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771439.pdf

post-52872-0-65666900-1424875678_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η μητρική σου δηλαδή δίνει ρεύμα στις USB και κλειστή να είναι. Αυτό δεν είναι πρόβλημα βέβαια αλλά κάπως πρέπει να μπορείς να το κλείσεις (αν όχι σε όλες τις USB σε μερικές). Λίγο που έψαξα βέβαια δεν βρήκα κάτι για την μητρική σου αλλά δες το και εσύ που την έχεις μπροστά σου, στο bios κάπου πρέπει να σου βγάζει κάτι με το USB power ή απάνω στην μητρική να έχει κανένα jumper που να διαλέγεις αν θα παίρνουν οι USB +5V ή +5V SB, το δεύτερο είναι για να σου δίνει και όταν είναι κλειστό το pc, το πρώτο για όταν είναι ανοικτό μόνο.

Δοκίμασε και όταν είναι κλειστό το pc να γυρίσεις τον διακόπτη EPU switch στην θέση ENABLE μπας και το δει έτσι... Αλλιώς άμα δεν έχει επιλογή στο bios (με την τελευταία έκδοση), δεν σου έχει jumper για να επιλέξεις απο που θα παίρνει ρεύμα και σου ανάβει σε όλες τις θύρες (μπροστινές και πίσω) το φωτάκι τότε δύσκολα τα πράγματα...

Υ.Γ: Στην σελίδα της μητρικής σου έχει τα προγράμματα της εταιρίας για αυτήν. Πατάς το λειτουργικό σου και σου βγάζει τα utilities, εκεί θα βρεις ένα πακέτο που περιέχει το USB CHARGER+, απο εκεί κάνε οτι ρυθμίσεις χρειάζονται για να μην δίνει ρεύμα όταν κλείνει το pc.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ παρα πολύ για την υπεραναλυτική και πλήρη απάντησή σου! Πραγματικά ότι και να πω είναι λίγο!

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ο διακόπτης epu αλλά με προβλημάτισε το ενδεχόμενο(που δεν ξέρω αν υπάρχει καν) να πέσει η απόδοση του συστήματος.

Βρήκα τον δίσκο μου στην εφαρμογή usb 3.0 boost και ήταν σε turbo mode, τον έβαλα σε normal mode και σε κάποιες ώρες θα ξέρω αν άλλαξε κάτι.

Πάντως το ότι δίνουν ρεύμα οι usb με απενεργοποιημένο υπολογιστή, το έχω παρατηρήσει και από το πληκτρολόγιο που αν πατήσω κάποιο πλήκτρο ενεργοποιείται ο φωτισμός του πληκτρολογίου.

Στο bios έχει τις παρακάτω επιλογές, υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια από αυτές;

post-52872-0-13431400-1424908394_thumb.jpg

Δημοσ.

To epu εαν έχεις κάνει OC μην το βάλεις ON καλύτερα, διαφορετικά βάλε το και αν δεν δίνει ρεύμα όταν είναι off & αν δεν ρίχνει τις επιδώσεις άστο έτσι....

Το πρόγραμμα όχι το boost, το ASUS USB Charger+ δες.

Αυτό που δίνει ρεύμα δεν είναι και κακό, φορτίζεις ότι θες με κλειστό pc αλλά αν σου βγάζει θεματάκια οκ σβήσε το.

Αυτές οι επιλογές του bios οχι, δεν κάνουν κάτι...

Δημοσ.

Παρότι πέρασα το asus usb charger+ δεν μου έβγαλε κάποιο εικονίδιο με αυτό αλλά ούτε και υπάρχει στο AI Suite της Asus από το οποίο βλέπω το usb 3.0 boost. Μήπως δεν υποστηρίζει αυτή την λειτουργία η μητρική μου; γιατί στην σελίδα της asus γράφει το παράκατω*, αν και ίσως το "Z97-A not support" να πηγαίνει μόνο για την usb 3.1 και όχι για την usb 3.0.

* ASUS USB Charger+ V1.04.08 for Windows 7/8/8.1 32bit & 64bit.(Z97-A / Z97-AR / Z97-A-USB3.1 not support)

Δημοσ.

Απο το EZ update κάνε αναβάθμιση bios καλού κακού μην του βγάζει πρόβλημα αυτό.

Μετά αν μπορείς ψάξε στους φακέλους των προγραμμάτων της ASUS μπας και βρεις το charger+ να το ξεκινήσεις απο εκεί.

Αυτό το not support όντως δεν είναι καλό αλλά ποιος ξέρει με το καινούργιο bios μήπως έγινε τίποτα. Δοκίμασε το γιατί δεν έχει και άλλες εναλλακτικές στα προγράμματα εκεί :/

Αν μετά με το τελευταίο bios δεν ανοίγει πάλι το πρόγραμμα πας για τον διακόπτη πάντως... 

Δημοσ.

Χθες πέρασα την τελευταία έκδοση του ez update και μου δείχνει τις εκδόσεις bios που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό ενώ υπάρχουν αρκετές νεότερες εκδόσεις;

Σχετικά με τις usb 3.1 που γράφει not support στο usb charger, δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει από την στιγμή που ούτε η z97-a αλλά ούτε και κάποια άλλη asus motherboard έχει θύρες usb 3.1

Δημοσ.

2205 είναι το πιο πρόσφατο bios, δεν το βγάζει αυτό; (δεν φαίνεται κάποια εικόνα).

Κάρτες βγάζει η ASUS για αυτήν την μητρική με 3.1, μπορεί να εννοεί αυτές αλλά άντε βγάλε άκρη...

Δημοσ.

Έχει επιλογή να επιλέξω και εγώ το αρχείο του bios όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Τώρα το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν μου έχει επιλογή το ez update για να κρατήσω αντίγραφο του αρχικού bios, όπως αναφέρει στο manual στο τέλος της σελίδας 55.

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/Z97-A/e9378_z97-a_ug_v2_for_web_only.pdf

post-52872-0-80261600-1424994216_thumb.jpg

Δημοσ.

Κατέβασε αυτό που έχεις τώρα απο το site και πέτα το σε ένα στικάκι για την περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Μετά αφού σε αφήνει να επιλέξεις κατέβασε και το τελευταίο και πέρνα το.

• Like 1
Δημοσ.

Πέρασα και την έκδοση 2205 του bios αλλά πάλι δίνουν ρεύμα οι θύρες usb και δεν βλέπω κάποια νέα επιλογή. Οπότε μάλλον το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσω τον διακόπτη epu.

Δημοσ.

Δοκίμασα και το EPU αλλά δεν άλλαξε κάτι. Επίσης δεν έχει jumperάκι η μητρική για τα +5v και +5vsb.

Ψάχνοντας όμως στο google βρήκα κάποιες αναφορές για μια λειτουργία ErP που αν γίνει enable λένε ότι κόβει το ρεύμα από τις usb. Το θέμα είναι ότι το manual της μητρικής μου δεν αναφέρει λεπτομερώς τι κάνει αυτό το ErP και δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να το έχω ενεργό ή όχι. Δεν ξέρω τι κερδίζω και τι χάνω.

Οι επιλογές που μου έχει είναι οι παρακάτω:

post-52872-0-22208100-1425687193_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...