Προς το περιεχόμενο

3 ερωτησεις απο σχετικα νεο χρηστη macbook pro

takisblues

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα!σχετικα νεος χρηστης macbook pro και εχω 3 αποριες..

1)οταν εχω συνδεσει εναν εξωτερικο σκληρο δισκο,και μπαινω σε εναν φακελο πχ "μουσικη" κανω καποιες αλλαγες στο "show view options" και επιλεγω να κανω "arrange by kind","sort by name",βαζω τικ στο "show items"  κτλ κτλ.

οταν ομως τον κανω εξαγωγη και τον ξανασυνδεσω στο macbook,ολα αυτα χανονται.υπαρχει καποιος τροπος να αποθηκευονται αυτες οι ρυθμισεις;

2)οταν εχω συνδεσει εναν εξωτερικο σκληρο δισκο και σβησω καποια αρχεια απο ενα φακελο, προσεξα οτι δεν μου λειτουργει η εντολη command+control+5 βαση της οποιας τα τακτοποιει για να μην ειναι ..χυμα μεσα στον φακελο...η εντολη τελικα λειτουργει μονο για τον εσωτερικο;

3)σε εναν φακελο πχ στον "pictures" εχω πολλους φακελους με φωτογραφιες.υπαρχει κατι σαν εφαρμογη που σε καθε φακελο να βλεπω πχ 4 εικονες σαν προεπισκοπηση οπως στα windows?τωρα φαινεται απλα ενας ..μπλε φακελος...

ελπιζω να καταλαβατε ποιες ειναι οι αποριες μου γιατι τα εγραψα καπως μπερδεμενα..:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Το 1) & το 3) απ' όσο ξέρω κι έχω ψάξει (για μένα) ΔΕΝ γίνονται...

Το 2) ομολογώ πως δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί σε οποιοδήποτε φάκελο το χρησιμοποιήσεις

Για το 3 υπάρχουν εφαρμογές πολλές όπως το just looking, sequential  και το Lily view.. Είναι free google it. μετα θα πας σε μια φωτο θα κανεις δεξι κλικ get info και θα οριίσεις να ανοιγουν όλες με αυτό.

Καλησπέρα...Νέος χρήστης σε MAC.

Πως αλλάζεις γλώσσα; εκτός από το εικονίδιο;

Θέλω να κάνω ένα image και να βάλω μετά SSD.

Τι soft χρειάζομαι και πως το κάνω;

Πως εγκαθιστώ νέα προγράμματα.

Κανας οδηγός χρήσης;

Ευχαριστώ

Εν πρώτοις, η εντολή command+control+5 σου τα τακτοποιεί κατά ημερομηνία τροποποίησης και εφαρμόζεται σε όλους τους φακέλλους, έσω και έξω.

Υπάρχουν και άλλες πολύ χρήσιμες εντολές: Mac OS X και χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου,  10 Coolest Keyboard Shortcuts You Never Knew About.

Θα σε συμβούλευα όμως να σταματήσεις να σκέφτεσαι σαν να είσαι ακόμη με windows και να αρχίσεις να δουλεύεις τις εφαρμογές του OS X. Όπως το iPhoto για τις φωτογραφίες, το iTunes για την μουσική κ.τ.λ. Έτσι θα γίνει πιο εύκολο το νοικοκυριό στους χιλιάδες φακέλους, παραφακέλους και αρχεία. 

Να κάνεις συνέχεια ερωτήσεις σε ότι σε δυσκολεύει στα φόρουμς και να διαβάζεις που και που λίγο από αυτό.

Καλησπέρα...Νέος χρήστης σε MAC.

Πως αλλάζεις γλώσσα; εκτός από το εικονίδιο;

Θέλω να κάνω ένα image και να βάλω μετά SSD.

Τι soft χρειάζομαι και πως το κάνω;

Πως εγκαθιστώ νέα προγράμματα.

Κανας οδηγός χρήσης;

Ευχαριστώ

Γλώσσα : δοκίμασε command space

Image: time machine backup ή http://www.shirt-pocket.com/SuperDuper/SuperDuperDescription.html

Καλού κακού αν έχει recovery partition κανε το σε ένα usb πριν κανείς οτιδήποτε , με αυτό το προγραμμα: https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=en_US

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Προσπάθησα με κάμποσους συνδυασμούς +cmd τίποτα...

Έχω θέματα...δεν παιζει το διπλό κλικ, αλλαγή γλωσσών...

Αναγνώριση usb stick...που και πως το βλέπω; Έχω κατεβάσει μια εφαρμογή για Mac στο στικ.

Πως βλέπω δίσκους πως φτιάχνω φάκελο στο δίσκο, πως εγκαθιστώ την εφαρμογή τέλος πάντων;

Ευχαριστώ. 

Κανα Ελληνικό με οδηγίες χρήσης για αρχάριους;

Εν πρώτοις, η εντολή command+control+5 σου τα τακτοποιεί κατά ημερομηνία τροποποίησης και εφαρμόζεται σε όλους τους φακέλλους, έσω και έξω.

Υπάρχουν και άλλες πολύ χρήσιμες εντολές: Mac OS X και χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου,  10 Coolest Keyboard Shortcuts You Never Knew About.

Θα σε συμβούλευα όμως να σταματήσεις να σκέφτεσαι σαν να είσαι ακόμη με windows και να αρχίσεις να δουλεύεις τις εφαρμογές του OS X. Όπως το iPhoto για τις φωτογραφίες, το iTunes για την μουσική κ.τ.λ. Έτσι θα γίνει πιο εύκολο το νοικοκυριό στους χιλιάδες φακέλους, παραφακέλους και αρχεία. 

Να κάνεις συνέχεια ερωτήσεις σε ότι σε δυσκολεύει στα φόρουμς και να διαβάζεις που και που λίγο από αυτό.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις παιδια!

και οντως εχεις δικιο για itunes+iphoto...

τα τακτοποιησα εκει και ολα ειναι πολυ καλυτερα τωρα και τα βρισκω και πιο ευκολα...

Προσπάθησα με κάμποσους συνδυασμούς +cmd τίποτα...

Έχω θέματα...δεν παιζει το διπλό κλικ, αλλαγή γλωσσών...

Αναγνώριση usb stick...που και πως το βλέπω; Έχω κατεβάσει μια εφαρμογή για Mac στο στικ.

Πως βλέπω δίσκους πως φτιάχνω φάκελο στο δίσκο, πως εγκαθιστώ την εφαρμογή τέλος πάντων;

Ευχαριστώ. 

Κανα Ελληνικό με οδηγίες χρήσης για αρχάριους;

Πήγαινε στο system preferences και ρύθμισε τα.

Όσο για τους δίσκους δες πρώτα αν εμφανίζονται έστω και άχνα στο disk utility.

Ευχαριστώ πάντα για τις απαντήσεις...

Πήγαινε στο system preferences και ρύθμισε τα.
Όσο για τους δίσκους δες πρώτα αν εμφανίζονται έστω και άχνα στο disk utility.

Εννοείτε ότι έχω πάει κει μέσα και προσπάθησα αλλά ΔΕΝ.

Μπορέιτε να μου πείτε τα βήματα για κάθε αίτημα;

Μπορείτε να μου πειτε τα "απαραίτητα" για το μηχανάκι; πχ zip/unzip, κλπ;

Ευχαριστώ πάντα για τις απαντήσεις...

Εννοείτε ότι έχω πάει κει μέσα και προσπάθησα αλλά ΔΕΝ.

Μπορέιτε να μου πείτε τα βήματα για κάθε αίτημα;

Μπορείτε να μου πειτε τα "απαραίτητα" για το μηχανάκι; πχ zip/unzip, κλπ;

Για ποιο λειτουργικό μιλάμε? 10......

Zip unzip εχει compress uncompress με δεξί κλικ στο αρχείο που θες.

Την γλώσσα και τα shortcuts τα ρυθμίζεις στις ρυθμίσεις. Επαναφορά στα defaults σε όσα σου βγαίνει πινακίδα με θαυμαστικό ειναι μια αρχή.

Εκεί που ειναι τα international το εικονίδιο σαν την σημαία του ΟΗΕ ρυθμίζεις την γλώσσα. Και στο πληκτρολόγιο τα shortcuts.

ΥΓ. Αν δεν εμφανίζεται στο disk utility καθόλου κάτι δεν πάει καλα με τον δίσκο ή με την usb. Αν εμφανίζεται έστω άχνα χρειάζεται repair ή driver για το file system.

Για ποιο λειτουργικό μιλάμε? 10...... - Yosemite

Zip unzip εχει compress uncompress με δεξί κλικ στο αρχείο που θες. - Το αρχείο είναι DMZ δεξί κλικ κλπ δεν βλέπω να μπορει να κάνει κάτι...

Εκεί που ειναι τα international το εικονίδιο σαν την σημαία του ΟΗΕ ρυθμίζεις την γλώσσα....Αυτό το βρήκα αλλιώς δεν θα γραφα Ελληνικά

Ρε παιδιά έλεος...έγραψα 15 σειρες και κάτι πάτησα?????και εξαφανιστηκε η σελίδα...με τίποτα δεν τη ξαναβρήκα...ξαναγύρισα στα win να γράψω ο χριστιανός. Είμαι με το safari σε μια σελίδα....cmd+κάτι εξαφανίστηκε...αν έκλεισε δε έπρεπε να μου πει να σώσω τα γραμμένα; Μάλλον έγινε minimize ξαναγοίγω τον safari ΔΕΝ βλέπω πουθενά τη σελίδα μου....

Παρακαλώ έχει ένας υπομονή;

Αλλαγή γλώσσας με cmd+Shift ας πούμε. Πως μπαίνει ρε παιδιά...System Preference./keyboards/shortcuts/....??????

To Delete Που στο καλό είναι;(τη δουλειά που κάνει το delete τέλος πάντων) Όχι edit/delete

Το κλικ το κατάφερα...αλλά απ ότι κατάλαβα διπλό κλικ ΔΕΝ έχει...η πεστε μου πως...3 δάχτυλα κλπ...Ωραία τα Videos...

Που και πως πάω να σετάρω σαν win?

Για αλλαγή γλώσσας θα κρατήσεις πατήμένο το cmd και μετά θα πατήσεις μια φορά το space

Για την λειτουργία delete όπως την ηξερες στα win θα κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο Fn και μετά θα πατήσεις το πλήκτρο backspace

Αυτο που πατησες και εκλεισε ο safari ήταν το cmd+Q όπου Q σημαίνει Quit από την εκάστοτε εφαρμογή. Στα win αυτό γίνετε με το alt+F4.

Ελπίζω να βοήθησα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...