Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι που ίσως να βελτώνε κάπως την κατάσταση πάντως και να είχε και νόημα ως αγορά, θα ήταν ένας καινούριος δίσκος. ΑΝ παίζεις ακόμη με τον 40άρη IDE...

Και σίγουρα καλό θα ήταν να αφήσεις τα 7άρια και να γύρναγες σε ΧΡ.

Βασικά στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο δίσκος κάνει όλη την ζημιά εδώ. Ο συγκεκριμένος δίσκος σέρνεται του κερατά. Ακόμα και το ίδιο σύστημα να κρατήσει, με έναν νεό δίσκο και δη SSD, θα απογειωνόταν η κατάσταση.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ουσιστικό πρόβλημα είναι η επεξεργαστική ισχύς/η τεχνολογία της μητρικής. Άντε και η μνήμη, όταν θέλει ν' ανοίγει πολλές σελίδες εφαρμογές.

Ο δίσκος ναι μεν επίσης παίζει έναν ρόλο (περισσότερο για τις εφαρμογές του λειτουργικού), αλλά "δεν κάνει όλη τη ζημιά".

Ένας SSD νομίζω θα είναι για διάφορους λόγους αχρείαστος (πχ καλύτερα τα λεφτά του να τα τσοντάρει για νέο μηχάνημα), μιας και το μέγιστο ζήτημά του είναι να "πηγαίνει σφαίρα το Ίντερνετ". Ένας πιο πρόσφατος (από τον 40άρη που έχει) HDD όμως, κι θα βελτίωνε κάπως την κατάσταση γενικά, και ούτως ή άλλως είναι κάτι που και θα χρειαστεί στο μέλλον και τα λεφτά του δεν θα πάνε τζάμπα (αν και η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωσή του θα ήταν προτιμότερο για την ώρα να βρισκόταν πχ ένας 80άρης SATA δωρεάν, ή σε..."συμβολική" τιμή, πες 5Ευρώ, αλλά άντε να τον βρεις...).

*...οι δίσκοι > 10GB (7200RPM) έχουν ικανοποιητική απόκριση, ακόμη και σήμερα. Απλά "δεν κάνουν την διαφορά". Ο λόγος που ανέφερα τον δίσκο, είναι επειδή ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα πάρει έναν (....μην πω "και πολύ κράτησε" και τον γλωσσοφάω...), οπότε μιας με ένα 40-50άρι θα πάει μια ιδέα καλύτερα το μηχάνημα γενικώς, κι αφού ΘΑ τον πάρει αυριομεθαύριο, θέλει-δεν θέλει, είναι μια "φθηνή επιλογή" (από το να δώσει μαζεμένα 1-2 κατοστάρικα για νέο μηχάνημα, το οποίο μπορεί να το πάρει πιο μετά). Σαφώς όμως, καλύτερα να έδινε τα λεφτά για νέο μηχάνημα, κι ας κράταγε (αν έβρισκε μητρική με IDE interface) τον παλιό δίσκο...

( Μια χαρά "ταχύς" είναι πχ σε μηχάνημα της δικιάς μου με i5 πενταετίας, ένας 10άρης WD με ΧΡ που έχω βάλει. Όσον αφορά το web browsing και όλες τις γενικές λειτουργίες, παίξιμο βίντεο κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Ο δίσκος ναι μεν επίσης παίζει έναν ρόλο (περισσότερο για τις εφαρμογές του λειτουργικού), αλλά "δεν κάνει όλη τη ζημιά".

Ο δίσκος παίζει βασικό ρόλο σε όλη την λειτουργία του Η/Υ και όχι μόνο στις εφαρμογές του λειτουργικού.

Ναι μεν, μια συνολική αναβάθμιση είναι το προτιμότερο, αλλά έχει και το μεγαλύτερο κόστος. Καθώς πέρα απο το βασικό τρίπτυχο, board, ram και cpu, αναγκαστικά θα αλλάξει και δίσκο. Και γιατί δεν θα βρει IDE υποδοχή, αλλά ακόμα κι αν έβρισκε, θα ήταν τραγικό να κρατούσε τον 40άρη χελώνα. Ακόμα κι ένας 80αρης, μια ή άλλη θα ήταν απο θέμα απόδοσης.

Πίστεψέ με, ως επαγγελματίας στον χώρο τα τελευταία 17 χρόνια, έχουν περάσει 1000άδες Η/Υ απο τα χέρια μου, κι έχει τύχει να κάνω την συγκεκριμένη μετατροπή και μάλιστα σχετικά πρόσφατα. Παλιό PC με άθλιο ide δίσκο, που έκανε 6(!) λεπτά για να γίνει το login, με μόνη αλλαγή τον SSD έκανε 45''. Μιλάμε για χαωτική διαφορά πρωτού καν γίνει fine tuning στο λειτουργικό. Απλές διεργασίες, όπως το απλό browsing επιτέλους γινόταν με άνεση.

Το θέμα βέβαια εδώ, είναι πολύ γενικό. Τι σημαίνει να πηγαίνει σφαίρα το internet; Μιλάμε για ταχύτητα download ή για browsing sites; Αν το δεύτερο, τι είδους site είναι αυτά; Εξαρτάται τι τρέχει απο πίσω το κάθε site, πως είναι στημένο. Γιατί ΟΚ, αν απο πίσω τρέχουν κάτι τρελά scripts ή flash, εκεί ναι, θες και επεξεργαστική ισχύ. Πχ youtube το ξεχνάς με P4, εκτός και βλέπεις τα video σε ανάλυση 240x320.

Όπως σωστά όμως λες, ο δίσκος με μικρό κόστος μπορεί να αντικατασταθεί (οι τιμές έχουν πέσει θεαματικά) και αν ακόμα δεν επαρκεί ως boost στις επιδόσεις, τότε μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί στην νέα σύνθεση.

YΓ: Πάντως πριζώνομαι τώρα όταν πάω στην δουλειά, όντως να κάνω μια δοκιμή με κανένα P4. Όλο και κάποιο θα έχει ξεμείνει. Κάνω μετρήσεις όπως είναι και μετά του βάζω SSD και επαναλαμβάνω.  :-)

• Like 2
Δημοσ.

Αν έχει σατα η μητρική του...

Ξέρω ότι υπήρχαν pentium 4 ακόμα και για το s775 αλλά μάλλον ο άνθρωπος θα μιλάει για ποιο παλιό από αυτό οπότε δύσκολα να έχει. 

• Like 1
Δημοσ.

Kανε τη δοκιμη και πες μου.

Βrowsing sites κανω για διαφορα θεματα. Ναι καποια ειναι βαρεια.Δεν ηξερα οτι ο σκληρος συμμετεχει και στο διαδυκτιο. Θα δοκιμασω να απενεργοποιησω την προστασια.

Η μητρικη ειναι QDI p41865B

Δεν ξερω αν εχει σατα η οχι.

Δημοσ.

Ouch, 478 socket. Όντως μιλάμε για πολύ παλιό Η/Υ.

Δύσκολα το σώζεις φίλε μου. Γιατί πέρα απο το δίσκο (που δεν πέρνει SATA), φαντάζομαι δεν θα έχεις πάνω απο 1GB Ram (για να μην πω 512) και η CPU παίζει να είναι και κανας Celeron.

Δεν αξίζει να ασχοληθείς με το μηχάνημα. Ακόμα και το πιο φθηνό-ταπινό σύστημα να αγοράσεις σήμερα, θα είναι πύραυλος απέναντί του.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχει σατα η μητρική του...

Ξέρω ότι υπήρχαν pentium 4 ακόμα και για το s775 αλλά μάλλον ο άνθρωπος θα μιλάει για ποιο παλιό από αυτό οπότε δύσκολα να έχει. 

Χθες πάντως που την γκούγκλαρα είδα ότι έχει δύο θύρες SATA. Εκτός κι αν κοίταζα κάτι λάθος.

• Like 1
Δημοσ.

φιλε drapanakis, αυτη ειναι η μητρικη σου?  

http://www.motherboards.org/mobot/motherboards_d/Legend%20QDI/P4I865PE%2Bpro/

αν ναι, εχει SATA 1 θυρες...!!   

Sorath, δεν διαβασες ολο το θεμα...!!  εχει ηδη αναφερει οτι εχει 2GB RAM..! 

αρα εχει ικανη μνημη. απο τα υπολοιπα πασχει..!

Δημοσ.

Sorath, δεν διαβασες ολο το θεμα...!!  εχει ηδη αναφερει οτι εχει 2GB RAM..! 

Sorry, κάπου θα το έχασα, δεν το πρόσεξα. Και ναι τελικά έχει και Sata πάνω. :)

αρα εχει ικανη μνημη. απο τα υπολοιπα πασχει..!

Yeap!  :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...