voltmod Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Η Google ήδη κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες δεν θα κατεβάζουν στους υπολογιστές τους malware, αλλά πρόσφατα αποφάσισε να επεκτείνει περισσότερο την πρωτοβουλία Safe Browsing.Εκτός από τις προειδοποιήσεις που αφορούν στο downloading, ο browser Chrome τώρα θα "ρίχνει μία κόκκινη σημαία" προτού ο χρήστης επισκεφτεί κάποια ιστοσελίδα που ενδεχομένως θα δοκιμάσει να τον δελεάσει ή να τον ενθαρρύνει να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα έχουν σημαδεμένες τις ιστοσελίδες που ενδέχεται να περιέχουν κακόβουλες εφαρμογές ενώ από την Google λένε ότι ξεκίνησαν να απενεργοποιούν Google Ads που "οδηγούν σε ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο λογισμικό". Ο Google επίσης ζητάει από τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να χρησιμοποίσουν τα Webmaster Tools ώστε να είναι ευκολότερη η αναγνώριση και η αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως για παράδειγμα η προώθηση κακόβουλου λογισμικού σε επισκέπτες κ.ά. Site: Engadget
IronBacteria Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 βασικα αυτο υπαρχει εδω και πολυ καιροοο... 7
georgepppo Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 ναι......για αυτό μου αποκλείει πολλές φορές την γραμματειακή υποστήριξη του τει γιατί ειναι επισφαλής 2
pcos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 δεν δουλευει και τοσο καλα αλλα ισως φανει χρησιμο
keysmith Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Καλό αρκεί να μην έχει πολλά false positives και true negatives 2
kurkosdr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 ναι......για αυτό μου αποκλείει πολλές φορές την γραμματειακή υποστήριξη του τει γιατί ειναι επισφαλής Για να μαντέψω: Expired certificate? Το ίδιο είχανε και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όταν ήμουν φοιτητής εκει. Δεν φταίει σε καμιά περίπτωση η Google που τα εδώ τζιμάνια αποφασίσανε να έχουμε https αλλά μετά το μετανοιώσανε και δεν ανανεώνουν το certificate... 1
nhzt Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Έλα αφήστε τα χαζά !!! Τώρα νοιάστηκε η Google για την ασφάλειά μας ; Καλά το άλλο με τον Τοτό....άσχησαν λέει να απενεργοποιούν "κάποια" Google Ads . Μα αν δεις στο λεξικό τι σημαίνει Google λέει Advertise . Άντε γεια , αντε γεια .... 3
thomasG4 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Έλα αφήστε τα χαζά !!! Τώρα νοιάστηκε η Google για την ασφάλειά μας ; Καλά το άλλο με τον Τοτό....άσχησαν λέει να απενεργοποιούν "κάποια" Google Ads . Μα αν δεις στο λεξικό τι σημαίνει Google λέει Advertise . Άντε γεια , αντε γεια .... Άλλο ασφάλεια απο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να κάνει ζημιά και άλλο ιδιωτικότητα. Το τελευταίο δεν το σέβεται η google, αλλα στο τομέα προστασίας απο malware είναι απο τους καλύτερους browser. Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό απο τρύπες ασφαλείας(σε σχέση με τον ανταγωνισμό) που έχουν κλείσει, επειδή δίνει reward σε hacker για να τις ανακαλύπτουν.
vadou Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δεν είναι δουλειά της Google να αποφασίζει τι είναι ασφαλές για εμένα και τι όχι. Επειδή δε χρησιμοποιώ chrome, έχει επιλογή "ευχαριστώ για την προειδοποίηση αλλά θέλω να κάνω το λάθος και να συνεχίσω" ή έχει μόνο το κουμπί "Back to safety"; Το τελευταίο δεν το σέβεται η google, αλλα στο τομέα προστασίας απο malware είναι απο τους καλύτερους browser. Έχει τον μεγαλύτερο αριθμό απο τρύπες ασφαλείας(σε σχέση με τον ανταγωνισμό) που έχουν κλείσει, επειδή δίνει reward σε hacker για να τις ανακαλύπτουν. Σέ ένα άρθρο παρακάτω που λέει για το πόσο "safe" έχουν γίνει τα windows, ένα παιδί αναφέρεται στους browsers και λέει ότι ο πιο τρύπιος browser είναι ο IE και αμέσως μετά ο chrome (νομίζω με βάση την ίδια μελέτη που αναφέρει το άρθρο). Τελικά τι ισχύει; Είναι ασφαλής για τον μέσο χρήστη ή τρύπιος;
gokuthelegend Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 βασικα αυτο υπαρχει εδω και πολυ καιροοο... Όντως, υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, το έχω παρατηρήσει και εγώ. Δεν είναι κάτι καινούριο. 1
thomasG4 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δεν είναι δουλειά της Google να αποφασίζει τι είναι ασφαλές για εμένα και τι όχι. Επειδή δε χρησιμοποιώ chrome, έχει επιλογή "ευχαριστώ για την προειδοποίηση αλλά θέλω να κάνω το λάθος και να συνεχίσω" ή έχει μόνο το κουμπί "Back to safety"; Σέ ένα άρθρο παρακάτω που λέει για το πόσο "safe" έχουν γίνει τα windows, ένα παιδί αναφέρεται στους browsers και λέει ότι ο πιο τρύπιος browser είναι ο IE και αμέσως μετά ο chrome (νομίζω με βάση την ίδια μελέτη που αναφέρει το άρθρο). Τελικά τι ισχύει; Είναι ασφαλής για τον μέσο χρήστη ή τρύπιος; Αν θεωρείς με το τρύπιος ότι έχουν ανακαλυφθεί τόσες τρύπες ασφαλείας απο hackers που τους πληρώνει, τότε ναι είναι τρύπιος. Όλοι οι browsers έχουν τρύπες ασφαλείας το θέμα είναι να κλείνονται. Όσο πιο πολλές κλείνονται τόσο πιο ασφαλής είναι ο browser. Αυτό κάνει η Google. Όταν ο αριθμός όμως των κενών ασφάλειας είναι αρκετά μεγαλύτερος απο τον ανταγωνισμό, τότε υπάρχει πρόβλημα (πχ IE) Η microsoft αργεί αρκετά να κλείσει τις τρύπες ασφαλείας, σε αντίθεση με τη Google. Το θέμα είναι να βρίσκεις τις τρύπες ασφαλείας αλλά και να τις κλείνεις έγκαιρα για να μην τις εκμεταλλεύονται κακόβουλα λογισμικά. Ο Chrome είναι πρώτος και σε αυτό το τομέα. Είχε το λιγότερο χρόνο στο θέμα κλεισίματος κενών ασφαλείας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. H Google κάνει μόνο 15 μέρες για να πατσάρει τα κενά ασφαλείας, όταν o αμέσως επόμενος κάνει 28 μέρες. Τα παρακάτω στοιχεία είναι για το 2013. Πάτησε πάνω στην εικόνα για να φανεί πιο καλά http://www.whoishostingthis.com/blog/2014/12/09/most-secure-browser/
Omnigeek Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Θα κόβει άραγε και το δικό του download page :devil: 3
Jophiel Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ λίγα λογισμικά είναι πιο κακόβουλα από αυτά της google και ταυτόχρονα νόμιμα, όπως αυτό της google... Τί παραπάνω κάνει ένα πχ spyware από τον chrome; Μήπως παίρνει προσωπικά δεδομένα από τον εκάστοτε χρήστη και τα δίνει στο δημιουργό του;... Μισό λεπτό!.. Αυτό το κάνει και ο chrome, μονο που σε αντίθεση πχ με το spyware, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έχει την άδεια του χρήστη... Δυστυχώς δεν έχει βγει ακόμα λογισμικό, που να μπορεί αποτελεσματικά να μας προστατεύει από κακόβουλο λογισμικό... Καλή προσπάθεια, πάντως, από την google να παρουσιάσει ένα από τα πιο κακόβουλα λογισμικά ως "προστάτη" και σύμμαχο του χρήστη ενάντια στα "κακόβουλα" λογισμικά. Μάλλον δε θέλει να μοιράζεται τα χρήματά της με άλλους...
gkanel Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Μπράβο στη Google, κάλιο αργά παρά ποτέ! Σχεδόν 4 χρόνια μετά τον ΙΕ9 (March 14, 2011) έφερε το Smartscreen-Filter
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα