Dev1l Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Τη Δευτέρα μου εδώσε ένας φίλος το HP Mini Note 2133 μιας και δεν το χρειάζεται πλέον. Όπως λοιπόν πατάω το πλήκτρο της τροφοδοσίας, έχω απελπιστεί, από τον χρόνο που κάνει να φορτώσει στα εργοστασιακά φορεμένα Windows Vista Home Basic και άλλα 15 λεπτά να φορτώσουν όλα τα προγράμματα που έχει. Σήμερα αφού δεν πήγαινε άλλο, είπα να βάλω τα Ubuntu Linux 14.10 αλλά ενώ μου έκανε κάποια "νερα" κατά την εγκατάσταση (Π.χ. μου έγραφε λίγο πριν ξεκινήσει η εγκατάσταση το εξης: CPU Vendor not supported, wifI kernel... firmware not supported. ) Τέλος πάντων ξεκίνησε η εγκατάσταση και όλα καλά, μόλις μου έβγαλε την οθόνη για να κάνω login έβαλα το password και η οθόνη έμενε κενή! Δεν έλεγε να φορτώσει με τίποτα. Εγώ θέλω να βάλω Linux πάνω στο σύστημα αυτό, τι πρέπει να κάνω ? Να τονίσω ότι δεν έχω ιδέα για τα Linux, έχω δοκιμάσει μόνο τα Ubuntu σε laptop φίλου και μου άρεσαν. Κάποια βοήθεια παιδιά ? Τ.Χαρ.: CPU: VIA C7 1.6GHZ VGA: VIA CHROME 9 RAM: DRR2 1GB 667MHZ 8.9" 1024x600 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dev1l Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 κανείς? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpompo13 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Καλύτερα να ρωτήσεις στην ενότητα λινουξ. Γενικά τα ubuntu που εβαλες είναι πολύ βαριά για το μηχάνημα αυτό. Όσον αφορά το πρόβλημα υποθέτω επέλεξες την 32μπιτη έκδοση σωστά; Αλλιώς εάν είναι η 64bit λογικό είναι να μην τρέχει. Καλύτερα δοκίμασε κάποια διανομή του στυλ: bodhi linux antix puppy linux Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Euclides Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ σε netbook έχω φορτώσει Linux Mint XFCE και πάει μια χαρά. http://www.linuxmint.com/rel_qiana_xfce_whatsnew.php 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stergios78 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 καταρχάς με 1GB RAM τα vista δεν τρέχουν καλά, αλλά σκατ... Εγώ στον ίδιο επεξεργαστή με 2GB RAM πέρασα windows 8.1 32bit και όλα οκ. Πέρασα και έναν πιο γρήγορο σκληρό δίσκο που είχα με 7200 RPM με SSD Cache και το μηχάνημα πετάει (σχετικά). linux με την VIA S3 μόνο με παλιά έκδοση ή manual εγκατάσταση driver με terminal, οπότε αν δεν ξέρεις μην την ψάχνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Oxygene Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Καλύτερα να ρωτήσεις στην ενότητα λινουξ. Γενικά τα ubuntu που εβαλες είναι πολύ βαριά για το μηχάνημα αυτό. Όσον αφορά το πρόβλημα υποθέτω επέλεξες την 32μπιτη έκδοση σωστά; Αλλιώς εάν είναι η 64bit λογικό είναι να μην τρέχει. Καλύτερα δοκίμασε κάποια διανομή του στυλ: bodhi linux antix puppy linux Εάν είχε φορτώσει την 64bitη έκδοση δεν θα μπούταρε ΚΑΝ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 14 Μαρτίου 2015 Πας για linux mint και βγάζεις το ubuntu. Είναι αρκετά βαρύ για τέτοια συστήματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dev1l Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2015 Είχα δοκιμάσει και το lubuntu αλλά και πάλι ορισμένες φορές κολλούσε! Αν είναι δυνατόν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stormwave Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Kαλησπέρα...το συγκεκριμένο "μηχανάκι" έχει διάφορα θέματα με τις Linux διανομές και θέλει ψάξιμο ποιά θα "κάτσει καλά",το wifi & το bluetooth έχουν το μεγαλύτερο...στο παρελθόν είχα κάνει εγκατάσταση mint (ubuntu based) xfce , και manjaro (based on Arch Linux) xfce ..το manjaro δούλεψε καλύτερα και πήγαινε κάπως "γρήγορα"...μάλιστα έπαιζε ΗD videos από youtube χωρίς κανένα κόλλημα...ένα "θέμα" έχει σαν διανομή,είναι rolling release και αν γίνει κάτι ("σπάσιμο" μετά απο update) θα πρέπει να παρέμβεις εσύ να το επιδιορθώσεις και θέλει ψάξιμο (υπάρχει κοινότητα υποστήριξης) .....το αναφέρω καθως είπες οτι είσαι "νέος" στο κομμάτι linux........ https://manjaro.github.io/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Να σου δώσω μια ιδέα; Ένα nettop με atom που έπεσε στα χέρια μου το έκανα φορητό media player. Έβαλα open elec και παίζει από μουσική-audiobooks μέχρι κ τηλεόραση από το tvheadend. Βέβαια στο σπίτι υπάρχουν 2 φορητοί, ένας παλιός με puppy και ένας καινούργιος κ ο mini hp δεν καλύπτει κάποιο κενό... Ή εάν είσαι τρελαμέμενος με emulalation κάνε μια φορητή amiga 4000! Υπάρχουν ωραίες ιδέες εάν έχεις όρεξη για πειράματα, κουβεντούλα να γίνεται 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα