Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετίζω όλη την ομάδα. θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο σπίτι μου σχετικά με το νετ.

Καταρχάς να αναφέρω ότι το "σπίτι" χωρίζεται σε 3 μέρη, Α) Σαλόνι, Β) Υπνοδωμάτια (Α,Β 5ος όροφος) και Γ) Γκαρσονιέρα στο υπόγειο.

Στο υπόγειο μπαίνει το modem, και από εκεί φεύγει με lan για τον 5ο όροφο, γιατί η πολυκατοικία είναι παλαιά και το καλώδιο τηλεφώνου σε πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να χάνει πάρα πολυ σήμα αν συνδεθεί το modem στο 5ο.

Στο 5ο όροφο υπάρχουν 2 χώροι που χωρίζονται νοητά μεταξύ τους από το κλιμακοστάσιο με αποτέλεσμα να μην πιάνει ένα wifi καλά και στους 2 χώρους.

Ως τώρα η λύση που έχω βρει είναι η εξής.

Υπ: Modem\router-->switcher 8x(Gbit)-->    (5ος Οροφος) switcher 8x(Gbit)-->wifi router(bed)

|                                                    |                |

PC1                                            PC2       wifi router(Liv)

To κεντρικό modem/router έχει τη διέυθυνση 192.168.2.1, τα άλλα δύο wifi routers έχουν αντίστοιχα 192.168.2.10(bed), και 192.168.2.20(Liv), στις ρυθμίσεις έχω βάλει παντού καρφωτές ips 192.168.2.κλπ subnet masks 255.255.255.0 και default gateway παντού 192.168.2.1 (γιατί αλλιώς μια δουλεύουν μια όχι)

τα προβλήματά μου είναι τα εξής:

α) έχοντας 2 διαφορετικά wifis είμαι συνέχεια στο disconnect από το ένα connect στο άλλο. Ένω έχω βάλει εντιδιαμετρικά αντίθετα κανάλια (1 με 13) πάλι πολλές φορές συνδέεται στο λάθος χώρο σε λάθος wifi οπότε και δεν έχω σήμα αρχίζω πάλι τα manual disconnect/reconnect που προανέφερα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω κάποιο bridge, (η κάτι τέτοιο τέλος πάντων) έτσι ώστε να έχω ένα ασύρματο wifi (ένα SSID/password) που θα εκπέμπεται από 2 σημεία έτσι ώστε να ξεφύγω από το θέμα του disconnect recconect;

β) Υπάρχει κάποια άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τις ips που θα μπορούσε να βοηθήσει στο συγκεκριμένο τρόπο που έχουν συνδεθεί τα συστήματα και θα έκανε το σύστημα πιο αποδοτικό;

γ) κάποιος γνώστης (δικτυάς) αν έχει να προτείνει κάτι καλύτερο για να λειτουργήσει το σύστημα πιο αποδοτικά είναι ευπρόσδεκτος καθώς εγώ ό,τι έχω κάνει το έχω κάνει ρωτώντας από εδώ και από εκεί και ψάχνωντας στο νετ!!!

Δημοσ.

ιδιο ssid αλλο καναλι.θα ειναι λιγο πιο ευκολο να μην αλλαζεις δικτυο.αν δεν το κανει αυτοματα απλα κλεινεις ανοιγεις wireless και μπαινει σε αυτο με το πιο δυνατο σημα.

οχι καναλι 12 οχι 13 οχι auto.Τα 12,13 δεν τα πιανουν συσκευες αμερικης.

αμερικη 1-11

ευρωπη 1-13

Δημοσ.

ιδιο ssid αλλο καναλι.θα ειναι λιγο πιο ευκολο να μην αλλαζεις δικτυο.αν δεν το κανει αυτοματα απλα κλεινεις ανοιγεις wireless και μπαινει σε αυτο με το πιο δυνατο σημα.

οχι καναλι 12 οχι 13 οχι auto.Τα 12,13 δεν τα πιανουν συσκευες αμερικης.

αμερικη 1-11

ευρωπη 1-13

Thanks!!  θα το τσεκαρω και ετσι και θα ενημερωσω για τα αποτελεσματα!!! Δεν το ηξερα αυτο για τα καναλια!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...