Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τα παρακάτω αποτελέσματα με 850pro 512gb τον οποίο χρησιμοποιώ σαν κύριο δίσκο με φορτωμένα windows κτλ. Παρατηρώ μεγάλη απόκλιση σε σχέση με όλες τις αντίστοιχες μετρήσεις που έχω βρει σε διάφορες πηγές, και ειδικά το random read/write 4k qd32 είναι τραγικά χαμηλό. 

Να επισημάνω ότι είναι συνδεδεμένος σε sata 6gb. Επίσης ΔΕΝ έχω ενεργοποιήσει το ahci, που λογικά όμως δεν μπορεί να ευθύνεται για τέτοια απόκλιση από μόνο του.

Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη.

33njoes.jpg

Δημοσ.

To θέμα είναι να φταίει όντως αυτό και όχι ο δίσκος... Τo format το αναβάλω και για αργότερα μες στη χρονιά που θα παίξει συνολική αναβάθμιση.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

συγνωμη το C1E τι σχεση εχει ?????

οσο για το να υπαρχει προβλημα να μην μπουταρει οταν ενεργοποιεις το AHCI, ναι μπορει να συμβει

αυτο συνεβει και σε μενα, ομως με μηχανικο δισκο, πολυ πριν παρω τον ssd.

Η λυση που ακολουθησα ειναι:

1) Στο BIOS ενεργοποιηση του IDE/legacy αντι του AHCI

2) Μπουταρουμε στα Windows

3) Καταβαζουμε το AHCI SATA driver του chipset που εχουμε, εγω εχω AMD SATA.

4) Τρεχουμε το fixit tool της microsoft

5) Κανουμε απο τον device manager manual update τον SATA driver σε AHCI SATA driver. Βασικα ειναι forced/manual update γιατι δεν ειναι συμβατοι (οποτε δεν γινεται αυτοματα εγκατασταση ή update - πρεπει να τον προσθεσεις/εγκαταστησεις χειροκινητα).

6) Μετα κανουμε restart και παμε αμεσα στο BIOS να ενεργοποιησουμε το AHCI.

7) Απο οτι θυμαμαι ετσι δουλεψε σ'εμενα. μετα επρεπε να παω ξανα στο device manager και να σβησω τις SATA συσκευες με το ερωτηματικο (αφου αλλαξε ο SATA controller απο IDE σε AHCI mode)

8) Μετα ειχα τρεξει και το amd catalyst chipset drivers που ειχε νεοτερο AHCI driver μεσα. Ετσι δουλεψε σε μενα.

Φυσικα οταν εβαλα τον ssd εκανα εγκατασταση απο την αρχη (σε AHCI mode).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...