Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ παίρνω το μήμυμα : uncaught exception: error(existence_error(source_sink,'test.pl'),consult/1) Δεν βρίσκω και κάτι στο διαδίκτυο ! Αν κατεβάσω το Virtual Box στον Mac και να τρέχω Linux εικονικά λες να κάνω τίποτα ;
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Τότε κάνε compile: gplc test.pl και τρέξε το εκτελέσιμο που θα παραχθεί με: ./test
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δίνοντας την πρώτη εντολή και πατώντας Enter απλά με πάει στην από κάτω γραμμή, χωρίς να κάνει τίποτα.
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Έτσι πρέπει να γίνει. Δημιουργεί το εκτελέσιμο που έχει όνομα test αν κάνεις ένα ls. ➜ ~ gplc test.pl /usr/bin/ld: Warning: alignment 8 of symbol `init_stream_supp' in /usr/lib/gprolog-iso/libbips_pl.a(stream_supp.o) is smaller than 16 in /usr/lib/gprolog-iso/libengine_pl.a(engine.o) /usr/bin/ld: Warning: alignment 8 of symbol `fd_reset_solver' in /usr/lib/gprolog-iso/libengine_fd.a(fd_inst.o) is smaller than 16 in /usr/lib/gprolog-iso/libengine_pl.a(if_no_fd.o) ➜ ~ ls Desktop Documents dotfiles_old Music Public test.pl Videos Development dotfiles Downloads Pictures test Training vpn ➜ ~ ./test GNU Prolog 1.3.0 By Daniel Diaz Copyright (C) 1999-2007 Daniel Diaz | ?- man(jim). yes | ?-
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δεν μπορώ με τίποτα να φτάσω στα αποτελέσματα που παίρνεις εσύ.
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Ειλικρινά δε ξέρω τί μπορεί να φταίει. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και έπρεπε από τη στιγμή που το εγκατέστη- σες να είσαι σε θέση να τρέξεις το πρώτο σου πρόγραμμα αμέσως. Αν ήσουν Βόλο θα μπορούσαμε να κανονίσουμε κάποια συνάντηση.
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Υποψιάζομαι ότι πρέπει να βάλω το full path εκεί που τρέχω αλλά δεν ξέρω σε Mac πως να το γράψω μέσα στο Terminal Είναι στο Desktop ας πούμε αλλά τι να γράψω δεν ξέρω..
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Το gprolog το τρέχει κανονικά; Δηλαδή αν πατήσεις gprolog -h, θα σου εμφανίσει αυτό; ➜ ~ gprolog -h Usage: gprolog [OPTION]... --init-goal GOAL execute GOAL before top_level/0 --entry-goal GOAL execute GOAL inside top_level/0 --query-goal GOAL execute GOAL as a query for top_level/0 -h, --help print this help and exit --version print version number and exit -- do not parse the rest of the command-line Report bugs to [email protected]. Αν όχι δοκίμασε με absolute path. Για να βρεις που βρίσκεται το binary σε linux είναι έτσι: ➜ ~ whereis gprolog gprolog: /usr/bin/gprolog /usr/bin/X11/gprolog /usr/include/gprolog /usr/share/man/man1/gprolog.1.gz ➜ ~ /usr/bin/gprolog -h Usage: gprolog [OPTION]... --init-goal GOAL execute GOAL before top_level/0 --entry-goal GOAL execute GOAL inside top_level/0 --query-goal GOAL execute GOAL as a query for top_level/0 -h, --help print this help and exit --version print version number and exit -- do not parse the rest of the command-line Report bugs to [email protected].
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Πατάω ~ gprolog -h και βγάζει : ......is a directory * Ελπίζω να είσαι και αύριο εδώ μπας και καταφέρουμε τίποτα..
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Πατάω ~ gprolog -h και βγάζει : ......is a directory * Ελπίζω να είσαι και αύριο εδώ μπας και καταφέρουμε τίποτα.. Πάτα σκέτο gprolog -h. Μην πατάς μπροστά το ~. Μάλλον σε μπέρδεψε αυτό. Είναι άσχετο με τις εντολές που πατάω και απλά με υπενθυμίζει σε ποιό directory είμαι.
Pap_Lam Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δοκίμασα το full path με μονά εισαγωγικά και δούλεψε !!!!! Και σε περιβάλλον SWI-Prolog μάλιστα.
gon1332 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ ωραια! Σε ποιό σημείο τα έβαλες; Όταν ήταν να κάνεις το consult;
Pap_Lam Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Μόλις ξεκινά η SWI-Prolog έδωσα το πλήρες path με αυτάκια μονά, ήθελε βέβαια να μην περιέχονται Ελληνικοί χαρακτήρες. 2 ?- ['/Volumes/Macintosh HD 2/Informatics/Prolog/Programs/test']. Κατόπιν έδωσα man(X). αλλά μου βγάζει μόνο τον πρώτο man, όχι και τους δύο. Επίσης μόλις κάνω consult(test). βγάζει ERROR: source_sink `test' does not exist Και τέλος, μόλις ξεκινάει το πρόγραμμα της Prolog βγάζει Error : ERROR: /Applications/SWI-Prolog.app/Contents/swipl/library/win_menu.pl:195: Initialization goal raised exception: ERROR: file_base_name/2: Cannot represent due to `encoding' (Cannot represent char U03a0 using current locale encoding) Δούλεψε όμως κατά τα άλλα. Update: Πατώντας το Ελληνικό ερωτηματικό μου εμφανίζει και τον άλλο man κανονικά.Μένει τώρα να βρω γιατί βγάζει αυτά τα errors !
Pap_Lam Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δούλεψε και το consult, επιτέλους ! Το consult('full path/test'). με το ['full path/test']. είναι το ίδιο όπως καταλαβαίνω. Απλά δεν μπορώ να βρω γιατί μου εμφανίζει αυτά τα errors στην αρχή, μόλις ξεκινάει το πρόγραμμα της SWI-Prolog και που επηρεάζουν αυτά τα errors. Επίσης κάθε 5 περίπου λεπτά η οθόνη της Prolog παγώνει και χρειάζεται restart !
gon1332 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Όντως, για να συνεχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα του query που έκανες πρέπει να πατάς το πλήκτρο ';'. Όσον αφορά τα κολλήματα, ιδέα δεν έχω. Δοκίμασες να βάλεις full path και στο gprolog. Μπορεί να μην έχεις θέματα εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα