Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, προσπαθώ να φορτώσω ένα πρόγραμμα -γραμμένο στο TextEdit του Mac- στην Prolog. Πάω λοιπόν στο περιβάλλον της SWI-Prolog και πατάω File -> Consult και επιλέγω το αρχείο μου. Πάιρνω όμως σφάλμα και συγκεκριμένα : ERROR: file_base_name/2: Cannot represent due to `encoding' (Cannot represent char U03a0 using current locale encoding) Καμιά ιδέα ;
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, προσπαθώ να φορτώσω ένα πρόγραμμα -γραμμένο στο TextEdit του Mac- στην Prolog. Πάω λοιπόν στο περιβάλλον της SWI-Prolog και πατάω File -> Consult και επιλέγω το αρχείο μου. Πάιρνω όμως σφάλμα και συγκεκριμένα : ERROR: file_base_name/2: Cannot represent due to `encoding' (Cannot represent char U03a0 using current locale encoding) Καμιά ιδέα ; Μήπως χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες;
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Το αρχείο μου έχει το εξής περιεχόμενο απλώς :man(peter). man(jimmy). woman(helen).Δηλαδή και να ήθελα δεν μπορώ να βάλω κάπου Ελληνικά
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως το όνομα του αρχείου είναι στα ελληνικά; Πάντως ο χαρακτήρας τον οποίο δεν αναγνωρίζει είναι το ελληνικό κεφαλαίο πι.
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Το όνομα είναι Test. Πάντως μόλις ξεκινά η Prolog βγάζει στην αρχή : ERROR: /Applications/SWI-Prolog.app/Contents/swipl/library/win_menu.pl:195: Initialization goal raised exception: ERROR: file_base_name/2: Cannot represent due to `encoding' (Cannot represent char U03a0 using current locale encoding)
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Το path για το αρχείο σου περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες; Σύμφωνα με αυτό καταλαβαίνω πως παίζει ρόλο. Πρώτη φο- ρα σου εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα; Δοκίμασε να αλλάξεις path. file_base_name(+File, -BaseName) Extracts the filename part from a path specification. If File does not contain any directory separators, File is returned in BaseName. See also file_directory_name/2. EDIT: Στο μηχάνημά μου, Linux αυτές είναι οι τιμές, οι σχετικές με το locale: ➜ ~ locale LANG=en_US.UTF-8 LANGUAGE=en LC_CTYPE=en_US.UTF-8 LC_NUMERIC=el_GR.UTF-8 LC_TIME=el_GR.UTF-8 LC_COLLATE="en_US.UTF-8" LC_MONETARY=el_GR.UTF-8 LC_MESSAGES="en_US.UTF-8" LC_PAPER=el_GR.UTF-8 LC_NAME=el_GR.UTF-8 LC_ADDRESS=el_GR.UTF-8 LC_TELEPHONE=el_GR.UTF-8 LC_MEASUREMENT=el_GR.UTF-8 LC_IDENTIFICATION=el_GR.UTF-8 LC_ALL=
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Είχα στο path Ελληνικούς χαρακτήρες αλλά όπου και να το πάω τα ίδια κάνει. Πρώτη φορά προσπαθώ να φορτώσω Prolog πρόγραμμα μέσα από Mac.UTF-8 χρησιμοποιώ κι εγώ.
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει SWI prolog. Σε linux έχω χρησιμοποιήσει gprolog. Δεν είχαμε θέμα- τα, αν και δε χρησιμοποιώ ελληνικούς χαρακτήρες για paths. Ρίξε μία ματιά και σε αυτόν τον compiler.
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ, το κατέβασα. Πώς θα κάνω compile ένα πρόγραμμα ;
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Συγκεκριμένα για compilation δες εδώ. Αν δεις λίγο παραπάνω υπάρχουν και πιο interactive τρόποι (consult).
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάχνω αρχεία, να τα φορτώνω στην Prolog και να κάνω ερωτήματα. Θέλει ψάξιμο όπως καταλαβαίνω βέβαια.
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάχνω αρχεία, να τα φορτώνω στην Prolog και να κάνω ερωτήματα. Θέλει ψάξιμο όπως καταλαβαίνω βέβαια. Καθόλου δύσκολο: Με gprolog μπαίνεις στον interactive interpreter και από εκεί με "[file_name]." (χωρίς τα "") μπορείς να φορτώσεις τους κανόνες και τα γεγονότα σου.
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Όταν λες μπαίνω στον Interactive Interpreter που βρίσκεται δηλαδή αυτός ;
gon1332 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Εφόσον έχεις εγκαταστήσει το gprolog, άνοιξε ένα terminal και πληκτρολόγησε gprolog για να ανοίξεις τον interpreter.
Pap_Lam Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Το έκανα αλλά μου βγάζει "command not found".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα