deadwar Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα σας. Επειδη ασχολουμαι με το να φτιαχνω υπολογιστες και λαπτοπ τον τελευταιο καιρο τυχαινει να μου φερνουν λαπτοπ με προβλημα στην καρτα γραφικων ή στο chipset. Διαβασα πολλα απο google ειδα και βιντεο απο youtube... Μπερδευτηκα ομως περισσοτερο. Ο λογος απλος. Αλλοι λενε οτι με reflow στο 85% των περιπτωσεων εισαι οκ αλλοι παλι οτι μονο με reballing κανεις δουλεια. Θα ηθελα καποιο απο αυτα τα 2 που να προσφερει διαρκεια και οχι 10ημερα. Το reflow πχ ειδα οτι αντε το πολυ να βγαλει 3μηνο και μετα παλι τα ιδια. Ομως διαβαζω οτι και με το reballing τα ιδια ειναι. Τι ισχυει τελικα; εχω ενα καλο heat gun αν ειναι να μεινω σε reflow αλλα κρατιεμαι απο το να παρω εναν σταθμο για reballing απο ebay στα 180 ευρω περιπου γιατι εχω αυτη την απορια.... Reballing ή Reflow;;;;;;;;;
stelios300 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 reballing απο εμενα και φυσικα το καλυτερο ειναι να βλεπεις πιο τσιπ φορανε πολες φορες ειναι φτηνό απλα περιμενεις λιγο μεχρι να ερθει και οταν ερθει απλα το βαζεις πανω και σιγουρα θα βγαλει αρκετο χρονο μεχρι να ξαναχαλασει
coolerman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 θέλεις σωστό μηχάνημα & μάστορα για reballing,reflow δεν το συνιστώ 1
samniotis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, απλά απο άλλη άποψη, θα ήθελα μια γνώμη και γώ! εχω ένα 17άρι laptop με 2 κάρτες γραφικών http://www.getitnow.gr/prod/ypologistes/laptops/hp-pavillion-dv7-4010sv-athlon-ii-p320-21-ghz-173-tft-mayro/prod720178pp/ και όταν ανοίγει μου βγάζει την οθόνη έναρξης κόκκινη εκτός του σήματος των windows. μετά μπαίνει κανονικά στα windows αλλά μετά απο λίγη ώρα είτε θα κοκκινίζει η οθόνη και θα κολλάει είτε απλά θα κολλάει. φταίει η κάρτα γραφικών? και αν ναί, μπορώ να τον σώσω με reballing ή παίζει αντικατάσταση κάρτας γραφικών?
coolerman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 επειδή με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, απλά απο άλλη άποψη, θα ήθελα μια γνώμη και γώ! εχω ένα 17άρι laptop με 2 κάρτες γραφικών http://www.getitnow.gr/prod/ypologistes/laptops/hp-pavillion-dv7-4010sv-athlon-ii-p320-21-ghz-173-tft-mayro/prod720178pp/ και όταν ανοίγει μου βγάζει την οθόνη έναρξης κόκκινη εκτός του σήματος των windows. μετά μπαίνει κανονικά στα windows αλλά μετά απο λίγη ώρα είτε θα κοκκινίζει η οθόνη και θα κολλάει είτε απλά θα κολλάει. φταίει η κάρτα γραφικών? και αν ναί, μπορώ να τον σώσω με reballing ή παίζει αντικατάσταση κάρτας γραφικών? σε εξωτερικό μόνιτορ δοκίμασες;;αν και εκεί σου κάνει τα ίδια κατά 99.9% είναι gpu πρόβλημα
Euclides Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Αν γίνει σωστά η επισκευή, σίγουρα το reballing είναι όχι απλά καλύτερη, αλλά μόνιμη επισκευή. Αλλά για να γίνει σωστά, δεν επαρκεί μια βάση και μερικά stensils που θα αγοράσεις από το eBay. Απαιτείται ένα αυτόματο Rework Station σαν το Fineplacer Core Plus: https://www.youtube.com/watch?v=XgfryLHhIgk
deadwar Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Εγώ θα κινηθω προς t862 απο ebay γιατί δυσκολα για περισοτερο χρήμα. Απλα όπως είπα με ένοιαζε το μόνιμο αποτέλεσμα
phone-parts Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 προσωπικά επειδή ασχολουμε με το reballing xρονια δεν σου συνιστώ να παρεις το t862 giati δουλεια δεν θα κανεις το συγκεκριμενο rework station είναι για reflow pιο πολύ παρα για reballing.. an θες να κανεις κατι σωστα κοιτα σταθμούς με 500-800€ το συγκεκριμενο είναι χαμενα λεφτα...
deadwar Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Εχεις να προτεινεις κάποιον κοντά στο 500€;
phone-parts Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 achi ir 6500 μια συμβουλή αν δεν 3ερεις ποιο εξειδικευμένα ηλεκτρονικα πχ να κανεις φυλλο και φτερο μια motherboard συμφωνα με το schematic diagram.. μην επενδυεις πανω σ'αυτο το κομματι που πας να αρχησεις θα φτασεις σε σημειο να πεις τι μλκια εκανα και σπαταλησα τοσα λεφτα ενώ δεν ειχα γνωσεις ... οσοι αρχησαν με το reballing δεν ηταν ατομα π 3εραν να κανουν ένα απλο φορματ η να στηνουν δυκτια ... αν δεν εισαι πορωμένος ηλεκτρονικος θα τα βρεις μπαστουνια εχωντας σπαταλησει πολλα λεφτα.. το rework station apotelei το 15 % της διαδικασίας του reballing για το υπολοιπο 75 % εισαι υπεύθυνος εσυ οσοι κανουν reball αυτή τη στιγμη καταλαβαινουν πολύ καλα τι εννοώ... τα pc που σου ρχονται ο ελενχος δεν γινεται αποκληστικα οπτικα πχ α εχει γραμμες η οθονη ας το κανω reball,,,όχι δεν είναι ετσι... περνεις motherboard meta chematic kai meta καταληγεις τι φταιει///.... μονο το πολυμετρο δεν λεει ψεματα.. όλα αυτά στα ειπα γτ ετσι την παταν ολοι νομίζοντας ότι αγοράζοντας ένα rework station το κοιτας και κανει reballing μονο του an exeis γνωσεις προχώρα 1
deadwar Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ για τις συμβουλες αλλά προφανώς σε τέτοιους καιρους κανεις δεν πετάει 600€ για να δοκιμάσει κάτι. Και το σπουδασα και το διάβασα και όλα. Τώρα μένει η πρακτικη για να το κατανοησω καλύτερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 καλησπέρα, επειδή είναι σχετικό με το θέμα... παρεμπιπτόντως που θα μπορούσε κάποιος να μάθει ή και σπουδάσει όλη αυτή τη διαδικασία αλλά και το τρόπο λειτουργίας των μηχανήματων εδώ στην Ελλάδα???
phone-parts Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 τοτε εισαι ωραιος και 3εκινα το good luck my friend καλησπέρα, επειδή είναι σχετικό με το θέμα... παρεμπιπτόντως που θα μπορούσε κάποιος να μάθει ή και σπουδάσει όλη αυτή τη διαδικασία αλλά και το τρόπο λειτουργίας των μηχανήματων εδώ στην Ελλάδα??? αν εχεις διαθεση να επενδυσεις 1000+ € για 1 βδομαδα εκμάθησης υπαρχουν πολλες εταιρίες που διδασκουν την τεχνικη το google einai ελεύθερο .. ψα3ε και θα βρεις
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 ευχαριστω πολυ αλλα ψαχνω και δεν εχω βρει και σιγουρα κατι κανω λαθος εχεις μια ιδεα?? δεχομαστε και pm αν βγαινω εκτος θεματος 24 ωρες το 24ωρο...
kotsos72 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι απο reballing ασε που βαριουντε να ασχοληθουνε οποτε τις ζεσταινουν και οποιον παρει ο χαρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα