kagourakos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους.Διαθέτω έναν εξωτερικό wd my passport 1gb και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Έτρεξα το crystaldiskinfo και μου έβγαλε προσοχή στην καρτέλα.Το πρόβλημα παρουσιάζεται ως τομείς σε εκκρεμότητα.Έκανα format αλλά τίποτα.Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 99% είναι sectors τα οποία πάνε να χαλάσουν/έχουν χαλάσει και αναμένεται η "αντικατάστασή " τους απο τα εφεδρικά που έχει ο δίσκος. τώρα για το αν θες να συνεχίσεις/συνεχίζεις να εμπιστέυεσαι δίσκο που πάει να "χτυπήσει" είναι καθαρά απο την δική σου μεριά. προσωπικά θα τον αντικαθιστούσα είτε θα πήγαινα τα αρχεία μου και σε δεύτερο δίσκο και δεν θα εμπιστευόμουν τον πρώτο. βέβαια απο την άλλη μπορεί απλά να χτύπησει 1 sector και για τα επόμενα χρόνια να μην παρουσιάσει τίποτα.Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό δυστυχώς μέχρι να γίνει.
kagourakos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 99% είναι sectors τα οποία πάνε να χαλάσουν/έχουν χαλάσει και αναμένεται η "αντικατάστασή " τους απο τα εφεδρικά που έχει ο δίσκος. τώρα για το αν θες να συνεχίσεις/συνεχίζεις να εμπιστέυεσαι δίσκο που πάει να "χτυπήσει" είναι καθαρά απο την δική σου μεριά. προσωπικά θα τον αντικαθιστούσα είτε θα πήγαινα τα αρχεία μου και σε δεύτερο δίσκο και δεν θα εμπιστευόμουν τον πρώτο. βέβαια απο την άλλη μπορεί απλά να χτύπησει 1 sector και για τα επόμενα χρόνια να μην παρουσιάσει τίποτα.Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό δυστυχώς μέχρι να γίνει. Ξέρεις ποιο είναι το παράξενο? Ότι έχει εγγύηση ο δίσκος και τους πήρα τηλ και αρχίσανε να μου λένε κάτι για apps του WD και να ψάξω και να τα κατεβάσω και θα διορθωθεί.Μ αυτά που μου λες πηγαίνω και ζητάω άμεση αντικατάσταση αφού δεν λύνεται το πρόβλημα..
Xristaras12 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 όχι,μην βιάζεσαι. κατέβασε το διαγνωστικό της WD http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=810&sid=3 Αν ο δίσκος σου περνάει το τέστ,ούτε η ίδια η WD δεν τον αντικαθιστά νομίζω. Το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά απ το κατάστημα που αγόρασες τον δίσκο.
kagourakos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 όχι,μην βιάζεσαι. κατέβασε το διαγνωστικό της WD http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=810&sid=3 Αν ο δίσκος σου περνάει το τέστ,ούτε η ίδια η WD δεν τον αντικαθιστά νομίζω. Το ίδιο θα κάνουν και τα παιδιά απ το κατάστημα που αγόρασες τον δίσκο. Μάλιστα.Δηλαδή αν περνάει το test πάει για σκουπίδια.Αν όχι αντικατάσταση από εγγύηση?
Xristaras12 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο περί σκουπιδιών,μπορεί να κινδυνολογώ μερικές φορές σκουπίδια δεν πάει σε καμία περίπτωση απλά δίσκος που πάει να βγάλει/βγάλει πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν είναι να τον εμπιστευτείς για σημαντικά δεδομένα σε περίπτωση που δεν τα έχεις και σε δεύτερο/τρίτο μέσο. Αν περάσει το τέστ και θες να είσαι ψυχολογικά αλλά και σωστά προετοιμασμένος και δεν έχεις θέμα με το οικονομικό,πάρε νεό δίσκο μόνο για backup και χρησιμοποιήσε τον "προβληματικό" για καθημερινή χρήση σε πράγματα που δεν θα σε πειράξουν αν χάσεις. Αν δεν περάσει εννοείται ότι πας με τον δίσκο στο κατάστημα και τους λές ότι "παιδιά έτρεξα το διαγνωστικό της εταιρίας και τον βγάζει σκάρτο,περιμένω αντικατάσταση να μου κάνετε" όμορφα και ωραία.
kagourakos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο περί σκουπιδιών,μπορεί να κινδυνολογώ μερικές φορές σκουπίδια δεν πάει σε καμία περίπτωση απλά δίσκος που πάει να βγάλει/βγάλει πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν είναι να τον εμπιστευτείς για σημαντικά δεδομένα σε περίπτωση που δεν τα έχεις και σε δεύτερο/τρίτο μέσο. Αν περάσει το τέστ και θες να είσαι ψυχολογικά αλλά και σωστά προετοιμασμένος και δεν έχεις θέμα με το οικονομικό,πάρε νεό δίσκο μόνο για backup και χρησιμοποιήσε τον "προβληματικό" για καθημερινή χρήση σε πράγματα που δεν θα σε πειράξουν αν χάσεις. Αν δεν περάσει εννοείται ότι πας με τον δίσκο στο κατάστημα και τους λές ότι "παιδιά έτρεξα το διαγνωστικό της εταιρίας και τον βγάζει σκάρτο,περιμένω αντικατάσταση να μου κάνετε" όμορφα και ωραία. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Θα κάνω το test και θα πράξω κατάλληλα.Άσχετο αλλά το να τρέχεις έναν εξωτερικό σε καθημερινή βάση δεν είναι ότι καλύτερο? Επίσης μπορεί να υπάρξει θέμα που χρησιμοποιώ ξεχωριστό καλώδιο usb (3m) μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα?
Xristaras12 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 κοίταξε να δεις. προσωπικα τους εξωτερικούς δίσκους τους έχω μόνο για backup και αποθήκευση δεδομένων που δεν θέλω να υπάρχουν στο pc συνέχεια Πχ η βιβλιοθήκη με τα παιχνίδια μου στο steam.Δεν θέλω απλά να πιάνουν χώρο στον δίσκο μου αφού δεν τα παίζω(αν χρειαστεί τα κάνω μια αντιγραφη ξανα απο usb3 και σε 2-3 λεπτά είναι περασμένα) όσο για το καλώδιο όχι θέμα δεν έχεις κανένα. Απο τα 5 μέτρα και πάνω χρειάζεσαι καλώδιο με ενισχυτη τάσης γιατί εξασθενεί αρκετά και αν ο δίσκος σου είναι 2,5άρης και δεν έχει δική του παροχή τροφοδοσίας,θα "στεγνώσει" το καλώδιο και δεν θα δουλέυει ο δίσκος. Αν είναι και αποφασίσεις να πάρεις νέο δίσκο,απλα κοίταξε να έχει όσο μεγαλύτερη εγγύηση υπάρχει. Όχι ότι αυτό υποδηλώνει πάντα ότι δεν θα βγάλει πρόβλημα(εδώ άλλα ακριβότερα εξαρτήματα παίρνεις και είναι νεκρά απ το εργοστάσιο)απλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι σε 3 χρόνια πχ αν χαλάσει θα μου δώσουν άλλο. απλά περίμενε μήπως σου απαντήσει και ο washcloud-γκουρού των δίσκων- μπορεί να έχω πέσει τόσο έξω με την συγκεκριμένη ένδειξη,να σε βάλω σε ενδεχομένως περιττά έξοδα και να με κυνηγάς μετά
kagourakos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 κοίταξε να δεις. προσωπικα τους εξωτερικούς δίσκους τους έχω μόνο για backup και αποθήκευση δεδομένων που δεν θέλω να υπάρχουν στο pc συνέχεια Πχ η βιβλιοθήκη με τα παιχνίδια μου στο steam.Δεν θέλω απλά να πιάνουν χώρο στον δίσκο μου αφού δεν τα παίζω(αν χρειαστεί τα κάνω μια αντιγραφη ξανα απο usb3 και σε 2-3 λεπτά είναι περασμένα) όσο για το καλώδιο όχι θέμα δεν έχεις κανένα. Απο τα 5 μέτρα και πάνω χρειάζεσαι καλώδιο με ενισχυτη τάσης γιατί εξασθενεί αρκετά και αν ο δίσκος σου είναι 2,5άρης και δεν έχει δική του παροχή τροφοδοσίας,θα "στεγνώσει" το καλώδιο και δεν θα δουλέυει ο δίσκος. Αν είναι και αποφασίσεις να πάρεις νέο δίσκο,απλα κοίταξε να έχει όσο μεγαλύτερη εγγύηση υπάρχει. Όχι ότι αυτό υποδηλώνει πάντα ότι δεν θα βγάλει πρόβλημα(εδώ άλλα ακριβότερα εξαρτήματα παίρνεις και είναι νεκρά απ το εργοστάσιο)απλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι σε 3 χρόνια πχ αν χαλάσει θα μου δώσουν άλλο. απλά περίμενε μήπως σου απαντήσει και ο washcloud-γκουρού των δίσκων- μπορεί να έχω πέσει τόσο έξω με την συγκεκριμένη ένδειξη,να σε βάλω σε ενδεχομένως περιττά έξοδα και να με κυνηγάς μετά Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου και για την βοήθειά σου!
washcloud Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 ...μια χαρά (σε γενικές γραμμές) του τα είπες Χρηστάρα. 1) Τομείς σε εκκρεμότητα = (απειροελάχιστος) χώρος του δίσκου που δείχνει να δυσκολεύεται κατά την γραφή ή ανάγνωση πραγμάτων. Πιθανώς να μη σημαίνει τίποτα απολύτως - πιθανώς να είναι και η πρώτη ένδειξη ότι ο δίσκος έχει αρχίσει να βγάζει προβλήματα. Δεν ξέρεις ποιό - δεν μπορείς να το μάθεις - παρά μόνο στην πράξη με τον καιρό. Είναι απλά μια ειδοποίηση, αν θες, για να έχεις τον νου σου και να κάνεις ΤΟ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ : αντίγραφα των σημαντικότερων απ' τ' αρχεία σου σε ένα έστω ακόμη μέσο. Καθ' ότι οι σκληροί δεν κρατάνε για πάντα. 2) Το μήκος του καλωδίου ουδεμία σχέση έχει με την διάρκεια ζωής του σκληρού. Απλά το πολύ μακρύ (άνω των 2 μέτρων συνήθως), ενδέχεται να είναι λόγος να χάνεται το "σήμα" κατά τη μεταφορά αρχείων με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί αυτή, ή γενικώς να μην ανοίγει ο εξωτερικός σου δίσκος. 3) Κατέβασε το διγνωστικό και τρέξε το extended test του (ίσως πάρει μερικές ώρες). Αν το περάσει, σημαίνει ότι ο δίσκος δεν είναι ακόμη σε κατάσταση που δικαιολογείται αντικατάσταση. Οπότε δεν απευθύνεσαι στο μαγαζί. (..αν τυχόν ΔΕΝ το περάσει, τους τον πηγαίνεις). 4) Οι δίσκοι είναι για να τους "τρέχεις", κι όχι για να "κάθονται". Από εκεί και πέρα, λογικό είναι ότι όσο λιγότερο "κουράζεις" έναν δίσκο (και ιδίως με εγγραφές), ε πιθανώς θα σου κρατήσει και περισσότερο. Προσοχή όμως : ΔΕΝ είναι απαραίτητο αυτό...(δηλαδή μπορεί να τον βάλεις στην άκρη, να τον χρησιμοποιείς ξερωγώ μια φορά τον μήνα, και μέσα πχ σε 1-2 χρόνια ΠΑΛΙ να σου φλιπάρει. Καθώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πάθει ζημιά, και δεν εξαρτάται αυτή αποκλειστικά από την "χρήση"...). Περάσει-δεν περάσει το τεστ, έχεις-δεν έχεις "τομείς σε εκκρεμότητα" (ή ό,τι άλλο), το θέμα είναι να διατηρείς αντίγραφα των αρχείων σου τουλάχιστον, ώστε αν/όποτε κλατάρει ο δίσκος, ώστε έστω να μην χάσεις αυτά. Έχεις ελεύθερο χώρο σε άλλο δίσκο για να κάνεις αντίγραφα (ΕΣΤΩ των πιο σημαντικών από τ' αρχεία σου, από αυτά δλδ που θα τραβάς τα μαλλιά σου αν χαθούν) ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα