Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ με την ευκολία που οι περισσότεροι φίλοι προτρέπουν γενικά να παροπλίζει κάποιος ένα σύστημα 775, αν αυτό περιλαμβάνει μια μητρική P35/45 ή X38/48 και άρα έχει δυνατότητα για 4x2=8g ram, οι οποίες μάλιστα υπάρχουν, και είναι συμβατό με τους τελευταίους επεξεργαστές στα 45nm.

Με τη μητρική που αναφέρεις και 8g ram στο ίδιο voltage (και αν είναι δυνατόν, όσο πιο κοντά στο 1,8v, αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ελαχιστοποιήσεις τυχόν προβήματα) μπορείς να ένα καλό συστηματάκι 775 που να σε καλύπτει και σήμερα, αν δεν έχεις απαίτηση να παίξεις τα τελευταία παιχνίδια σε ultra ρυθμίσεις.

Κατά τη γνώμη μου, όμως, για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο το συστηματάκι σου θα πρέπει (με σειρά προτεραιότητας):

α) να αποχωριστείς οπωσδήποτε τις δύο καρτούλες γραφικών που αναφέρεις. Αν τις δώσεις και τις δύο θα μπορέσεις να πάρεις, χωρίς να επιβαρυνθείς, μια μεταχειρισμένη 7850 2g, που είναι dx11, η οποία θα σου δώσει τουλαχιστόν τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα με τις καρτούλες που έχεις, αλλά με πολύ λιγότερη επιβάρυνση του τροφοδοτικού και πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Διαφορετικά θα πρέπει να πάρεις ένα πολύ δυνατό, άρα και ακριβό, τροφοδοτικό, να έχεις πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, να αντιμετωπίσεις το θέμα των θερμοκρασιών με κάποια επιπλέον ανεμιστήρια, άσε το θέμα των σχετικών drivers που θα πρέπει να βρεις για να αποδίδει σωστά το cf...

Επιπλέον σημειώνω ότι η μνήμη της δεύτερης κάρτας μένει ουσιαστικά αναξιοποίητη...

β) να δώσεις τον επεξεργαστή σου και να ψαχτείς για καποιο Q9450/9550/9650, με κάποια πρόσθετη επιβάρυνση και, τέλος

γ) να πάρεις έναν σκληρό ssd.

Με μια τέτοια αναβάθμιση το συστηματάκι σου θα απογειωθεί...

καλές γιορτές

φιλικά

Νίκος

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ με την ευκολία που οι περισσότεροι φίλοι προτρέπουν γενικά να παροπλίζει κάποιος ένα σύστημα 775, αν αυτό περιλαμβάνει μια μητρική P35/45 ή X38/48 και άρα έχει δυνατότητα για 4x2=8g ram, οι οποίες μάλιστα υπάρχουν, και είναι συμβατό με τους τελευταίους επεξεργαστές στα 45nm.

Με τη μητρική που αναφέρεις και 8g ram στο ίδιο voltage (και αν είναι δυνατόν, όσο πιο κοντά στο 1,8v, αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ελαχιστοποιήσεις τυχόν προβήματα) μπορείς να ένα καλό συστηματάκι 775 που να σε καλύπτει και σήμερα, αν δεν έχεις απαίτηση να παίξεις τα τελευταία παιχνίδια σε ultra ρυθμίσεις.

Κατά τη γνώμη μου, όμως, για να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο το συστηματάκι σου θα πρέπει (με σειρά προτεραιότητας):

α) να αποχωριστείς οπωσδήποτε τις δύο καρτούλες γραφικών που αναφέρεις. Αν τις δώσεις και τις δύο θα μπορέσεις να πάρεις, χωρίς να επιβαρυνθείς, μια μεταχειρισμένη 7850 2g, που είναι dx11, η οποία θα σου δώσει τουλαχιστόν τα ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα με τις καρτούλες που έχεις, αλλά με πολύ λιγότερη επιβάρυνση του τροφοδοτικού και πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Διαφορετικά θα πρέπει να πάρεις ένα πολύ δυνατό, άρα και ακριβό, τροφοδοτικό, να έχεις πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, να αντιμετωπίσεις το θέμα των θερμοκρασιών με κάποια επιπλέον ανεμιστήρια, άσε το θέμα των σχετικών drivers που θα πρέπει να βρεις για να αποδίδει σωστά το cf...

Επιπλέον σημειώνω ότι η μνήμη της δεύτερης κάρτας μένει ουσιαστικά αναξιοποίητη...

β) να δώσεις τον επεξεργαστή σου και να ψαχτείς για καποιο Q9450/9550/9650, με κάποια πρόσθετη επιβάρυνση και, τέλος

γ) να πάρεις έναν σκληρό ssd.

Με μια τέτοια αναβάθμιση το συστηματάκι σου θα απογειωθεί...

καλές γιορτές

φιλικά

Νίκος

1. Αμφιβάλλω ότι θα βρεθεί κάποιος θα δώσει λεφτά για μεταχειρισμένη DX10 κάρτα. Πόσο μάλλον για δύο.

2. Το να πληρώσει έναν Quad για να μεινει σε DDR2 πλατφόρμα σε gaming pc, για μένα είναι λάθος. Θα τον περιορίσει αρκετά.

3. Συμφωνώ για ssd αλλά μιλάς και για άλλα λεφτά. Εκτός αν πάρει καναν 128gb (που κατ'εμέ δεν επαρκεί με τίποτα) που είναι σχετικά φτηνοι. Αλλά του ζητάς να πουλήσει τις κάρτες πόσο; Κανά 100άρι και τις δύο; Και πρέπει να πάρει Q6600, ssd, και vga (ϊσως και PSU? ) βάζοντας πόσα λεφτά έξτρα; Δεν νομίζω ότι έχει αυτή την πολυτέλεια...

Εγώ θα πρότεινα να το δοκιμάσει το pc έτσι όπως είναι πρώτα, να δει αν τον καλύπτει γενικώς πριν αρχίσει να του χώνει χρήμα. Εκτός αν μιλάμε για αλλαγή πλατφόρμας. Εγώ πιστεύω ότι ένα σύγχρονο pc, ακόμα κι αν μείνει με τις συγκεκριμένες κάρτες θα παίζει μια χαρά (εννοώ αξιοπρεπέστατα). Απλά θα καίει πολύ ρεύμα.

Δημοσ.

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

Αν τις δώσεις και τις δύο θα μπορέσεις να πάρεις :D  , χωρίς να :D  επιβαρυνθείς :D  , μια :D    μεταχειρισμένη 7850 2g :D  

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

καλές γιορτές

φιλικά

Νίκος

Έγραψες ολόκληρο κατεβατό, για να επισημάνεις ότι δεν πρέπει να το παροπλίσει,

απλώς μόνο να δώσει ζωντανά λεφτά απ'την τσέπη του για να βάλει πάνω σε m/b και τροφοδοτικό 7ετίας:

επεγεργαστή 7ετίας και μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών 3-4ετίας.

Πασχαλινό έπος λέμε.

Δημοσ.

Ρε παιδια κάποιοι από εσάς έχετε μητρικές των 500 ευρώ και επεξεργαστές των 350,σαφώς θα ήταν το βέλτιστο να εχω την δυνατοτηα ενός τέτοιου setup,είναι επίσης λογικό όσοι από εσάς έχετε συστήματα με 16 gb ddr3 με χρονισμο στον θεό τα δικά μου 800mhz να σας φαίνονται τίποτα γιατί είναι αλλΑ σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι το πέταξε το εκεί είπα το αυτό γουστάρω κ θα το κανω,ξεκινάω μετά από καιρό σοβαρά να ασχοληθώ με ένα σύστημα και το 70%του hardware προϋπήρχε και η άποψη ορισμένων ήταν απλΑ πετα το, φίλε trilobyter δεν το ειπα με κακία ούτε με την μύτη ψηλά το αυτό γουστάρω και θα το κανω, και όλοι οι υπόλοιποι σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας

• Like 2
Δημοσ.

Λες για τους τύπους με τις μητρικές των €500 και λες οτι τις gpu τις αγόρασες γιατί ήταν καλή προσφορά με τα waterblocks... και θα πάρεις και καλό τροφοδοτικό γιατί δεν γίνεται αλλιώς.. :rolleyes:

Τα υπόλοιπα της υδρόψυξης τα έχεις; Ξέρεις τι κόστος έχουν;

Οτι ο Ε8400 μπορεί να είναι χειρότερος τώρα πια από pentium των €60 το έχεις σκεφτεί και οτι δεν θα τραβάει σε κανένα παιχνίδι;

Δημοσ.

αυτό γουστάρω και θα το κανω, και όλοι οι υπόλοιποι σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας

Φίλος ανοίγεις νήμα με τίτλο "ΑΚΟΥΩ ΓΝΩΜΕΣ" και μετά από 100 post γράφεις το παραπάνω.

Priceless moments by Visa & MasterCard combined.....

Τουλάχιστον ένιωσες πόσα gb θα έχεις vram ή να φάμε μια βδομάδα ακόμα?

Ρε παιδια κάποιοι από εσάς έχετε μητρικές των 500 ευρώ και επεξεργαστές των 350,σαφώς θα ήταν το βέλτιστο να εχω την δυνατοτηα ενός τέτοιου setup,είναι επίσης λογικό όσοι από εσάς έχετε συστήματα με 16 gb ddr3 με χρονισμο στον θεό τα δικά μου 800mhz να σας φαίνονται τίποτα γιατί είναι αλλΑ σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι το πέταξε το

Δεν σου είπε κανείς να το πετάξεις (τουλάχιστον όχι κυριολεκτικά), οι περισσότεροι σου είπαν, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, ότι δεν αξίζει να σπρώξεις  λεφτά στην αρχαιολογία, μερικοί φίλοι πρότειναν να περιοριοριστείς σε αλλαγή gpu και κάνα δυο από άλλον πλανήτη πρότειναν να σπρώξεις χρήματα για cpu+gpu+psu+δεν ξέρω τι άλλο. 

**edit**

μόλις κατάλαβα ότι το hardware δεν το είχες αλλά το αγοράσες.

Δηλαδή άνοιξες το νήμα με την ελπίδα να σου επιβεβαιώσουμε, ίσως την χειρότερη αγορά για το '15?

Ή περίμενες ότι σε ένα forum με hardware enthusiasts θα του λυνόταν κανενός το κορδόνι από τη ρόμπα

επειδή   :D :D :Dαγόρασες :D  :D :D  κάρτες 7ετίας και θα κάνεις cfx.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε φιλε επειδη σε βλεπω λιγο επιθετικο, σε εβαλε κανεις να γραψεις με την ζορι και δεν το καταλαβα: δεν περιμενω απο κανεναν να λυσει το κορδονι απο την ρομπα, κ για εμενα ρε τρανε επιστημονα που δεν το εχω ξανακανει, ναι ειναι μια κανινουργια εμπειρια, και ναι ενοιωσα ποσα θα ειναι τα τα vram που θα εχω, αλλα ουτε σε αυτο σε αναγκασε καποιος να γραψεις με το ζορι, οποτε τι:

Δημοσ.

Ρε φιλε επειδη σε βλεπω λιγο επιθετικο

απλά αντικειμενικός.

σε εβαλε κανεις να γραψεις με την ζορι και δεν το καταλαβα, αλλα ουτε σε αυτο σε αναγκασε καποιος να γραψεις με το ζορι, οποτε τι:

δεν ζορίστηκα πουθενά. από την ώρα που loggάρω στο forum γράφω με χαρά :-)

κ, ναι ειναι μια κανινουργια εμπειρια,

λυπάμαι που οι προσδοκίες σου για καινούρια εμπειρία διαψεύστηκαν, παρασέρνοντας τα ωραία σου ευρώ στο διάβα τους.

Την επιβεβαίωση που ζήταγες ανοίγοντας το νήμα "ΑΚΟΥΩ ΓΝΩΜΕΣ" λυπάμαι δεν θα την πάρεις.

Μάπα το καρπούζι και πεταμένα λεφτά.

Δημοσ.

Επειδη δε χρειαζεται να επεκταθουμε. Εχεις 2 επιλογες. Κανεις αυτο που αποφασισες ειδη,  Η πουλας τις 2 καρτες, βαζεις μια 7850 και τελειωνει εκει το θεμα. Μελλοντικα αλλαζεις πλατφορμα πουλωντας μητρικη/επεξεργαστη και εισαι αρχοντας.

Και περα απο ολα τα σχολια, να ξερεις οτι απλα θελουμε να σε βοηθησουμε για να κανεις τη σωστη επιλογη.

Μπορει να κλεισει το θεμα νομιζω. Ο φιλος μαλλον επελεξε να το κρατησει ως εχει. Η χαρα της ΔΕΗ :devil:

• Like 2
Δημοσ.

Η άποψή μου είναι ότι επειδή το board είναι καλό και το chipset προσφέρεται γι αυτό, να βάλεις έναν Xeon και να βάλεις μια καινούργια κάρτα γραφικών. Δεν ξέρω πολλά αλλά σε benchmarks που έψαξα αυτά τα pc είναι πολύ καλά για gaming αν γίνει σωστό overclocking και στην περίπτωση που έχουν 2 x 4GB ίδια όμως. Δεν σου κάνει; Δίνεις board/ram/cpus και βάζεις καινούργια. Για τα οικονομικά σου δεν έχω διαβάσει όλα τα posts.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν θέλεις να φτιάξεις ένα υδρόψυκτο σύστημα , για την εμπειρία δηλαδή , το οποίο θα έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις και θα μπορείς να πειραματιστείς και με το overclocking τότε είσαι μια χαρά και προχώρα.

ΑΝ ο σκοπός σου είναι το να έχεις gaming pc , value for money , χαμηλή κατανάλωση , αντοχή στο χρόνο κλπ κλπ κλπ , τότε ίσως να πρέπει να ξεχάσεις τα περί υδρόψυξης , να αποχωριστείς ότι μπορεί να πουληθεί και να πάρεις κάτι μεταχειρισμένο παραγωγής 2013+.

Δυστυχώς όπως και να το κάνουμε , το νέο hardware έχει καλύτερη υποστήριξη και αποδίδει επίσης καλύτερα, κι ας μην είναι μερικές φορές τόσο δυνατό..

Σκέψου μόνο ότι πλέον υπάρχουν mini-fanless pc's με επεξεργαστική ισχύ σαν του συστήματός σου...

Ότι και να κάνεις , να φροντίσεις να βάλεις κάποια όρια σε κόστος , άλλα και χρόνο που θα ασχοληθείς.  Το διαρκές κυνήγι του τέλειου SLI-CROSSFIRE εμένα πχ με κούρασε πλέον και δεν πρόκειται να το επαναλάβω.

Δημοσ.

Ότι και να κάνεις , να φροντίσεις να βάλεις κάποια όρια σε κόστος , άλλα και χρόνο που θα ασχοληθείς.  Το διαρκές κυνήγι του τέλειου SLI-CROSSFIRE εμένα πχ με κούρασε πλέον και δεν πρόκειται να το επαναλάβω.

Ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί στο παρόν θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...