xristos_c Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Όταν ρωταω γνώμες για το σύστημα μου και η απάντηση ειναι πάρε άλλο χωρίς κουβέντα λες κ μιλάμε για Pentium386 ναι το αγνοώ, δεν περιμένω ακόμα κ με overclocking να φτάσω τις επιδόσεις ενός i5, όταν λέω ότι το θα το κανω,ναι, βάση του hardware που έχω στα χέρια μου,το να αλλάξω κάποια κομμάτια,όπως το να πάω σε Xeon κ αυτό το σκεφτομαι αυτό το οποίο με βρίσκει αρνητικό ειναι το απλα πέταξε το
Formation Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Το σύστημα αν το στήσεις θα παίζει αξιοπρεπώς, αλλά ο περιοριστικός παράγοντας κυρίως θα είναι η παλαιά πλατφόρμα (E8400, DDR2). Αυτό θα είναι το κύριο "θέμα" στο gaming, και όχι οι κάρτες.Το δεύτερο πρόβλημα όπως σου είπανε θα είναι η κατανάλωση που θα είναι κάπως αυξημένη λόγω GPU, αλλά τουλάχιστον οι κάρτες σε Pure performance θα παίζουν καλά (σε DX10 μόνο).Εγώ θα σου έλεγα να βρεις κανά μεταχειρισμένο (ώστε να μην δώσεις πολλά λεφτά) τροφοδοτικό της προκοπής γύρω στα 700-800w, να το δοκιμάσεις να δεις πως παίζει και να κρίνεις μόνος σου.
xristos_c Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Φίλε μου δεν διαφωνώ μαζι σου,σέβομαι όλων τις απόψεις και ξανά λέω ότι σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο που μου αφιερωσατε αλλα πιστεύω ότι ο τρόπος σου έχει 360° διάφορα με την άποψη ορισμενων που έχουν μητρικές των 500ευρω κ μου λένε πέταξε τα,για εκεί πήγαινε το μικρό κομμάτι που επισυναψε παραπάνω ο φιλος "εγώ αυτό θέλω και αυτό θα κανω"όχι στο ότι θέλω κάποιον ν συμφωνήσει μαζί μου
looproll Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Mε το καλό να στήσεις το συστημα σου και να το χαρείς, Να σου πω την γνώμη μου, σίγουρα θα έχεις ενα δυνατό σύστημα, εννοείται ενεργοβόρο η 4870χ2 πρέπει να είναι απο τις πιο ενεργοβόρες υλοποιήσεις μαζί με την geforce 9800 gx2. Επεξεργαστή αν μπορέσεις ο τετραπύρηνος 9550 λόγω 45Nm ή κάποιος xeon είναι μονόδρομος και εννοείται υπερχρονισμένος θα ανταπεξέλθει μια χαρα με τις συκεκριμένες gpu. Tην 4870χ2 την είχα και σαν απόδοση ήταν κορυφαία βασικά ήταν η πρώτη κάρτα που μπορούσες να παίζεις πραγματικά crysis και crysis warhead όλα τέρμα φυσικά επαιζα σε ανάλυση 1600*1200, Αλήθεια απο το 2009 πόσοι τίτλοι έχουν βγεί τόσο απαιτητικόι όσο το crysis, αν βγάλεις μερικούς τίτλους στα δάχτυλα του ενός χεριού (crysis3, bf4, amra 3), me ta με τα 10αδες τρισάθλια console ports την τελευταία 5 ετία μια χαρά απόδοση έχει το παραπάνω σεταπ. Ο λόγος που υπάρχει η άλλη όψη του νομίσμαστος και θα πρέπει να σε προβληματίσει είναι οτι ο κατασκευαστής amd έχει πάψει να υποστηρίζει το προιόν οπότε σε drivers θα αρκεστείς στους είδη υπάρχοντες, Οσο καλές κάρτες αν βγάζει , έβγαζε η amd oi DRIVERS παραμένουν τρισάθλιοι ΑΝ και έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Δηλαδή αν θέλεις να ασχοληθείς με ενα νεώτερο τίτλο τι θα κάνεις? η απάντηση δεν είναι εύκολη πωσ θα δουλεύει γιατι η 4870χ2 είχε προβήματα με το on board xfire όπου σε αρκετές περιπτώσεις δούλευε μόνο η μία gpu, οπότε σε quad xfire μπλέκει ακόμα περισσότερο. Π.χ. δεν μπόρεσα ποτε να παίξω nfs shift 2 με την 4870χ2 δεν δούλεψε ποτέ το xfire, ούτε με beta οδηγούς ουτε με μονταρισμένους ούτε με official κλπ. Πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία, επίσης θμάμαι μπόλις την είχα πάρει την είχα βάλει πάνω σε qx6700, και με τους οδηγούς που υπήρχαν τότε δοκιμάζω το crysis και βλέπω 25-30 me to z;ori fps και παθαίνω το εγκεφαλικό, μετα απο καμια 20 μέρες που βγήκαν οι σωστοί τα fps ανέβηκαν στα 40 μινιμουμ. ΚΑΤΙ πολύ σημαντκό είναι το ανεπαρκέστατο σύστημα ψύξης τησ 4870χ2μ, με την χειρότερη υλοποίηση να ήταν των saphire και gecube, απίστευτος αριθμός rma, που λόγω της θερμοκρασίας η διάρκεια ζωής ήταν μικρή, η συγκεκριμένη με νερό ψύχεται σωστά. αλλά άντε βρες waterblock τόσα χρόνια μετα,μτχ που να μην είναι για πέταμα Υ.γ. Καλό είναι να googlάρουμε λίγο πρίν ποστάρουμε αν δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποια vga μιλάμε δε γίνεται να συγκρίνεται η 4870χ2 με την r9 260 σε κανένα πλανήτη και sites τύπου cpuboss, gpu... είναι μόνο για τρολάρισμα και οι πληροφορίες με τα ωσ. που έχουν είναι σκουπίδια ειδικά το cpuboss είναι ο βασιλιάς τους 2
xristos_c Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μα είδα και λέγανε για 1gb κάρτα γραφικών και λέω τι λέμε τώρα;
Whitefanged Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μα είδα και λέγανε για 1gb κάρτα γραφικών και λέω τι λέμε τώρα; Λυπάμαι αν είχες προσδοκίες για 4gb vram, αλλά έτσι λειτουργεί το cf. Η μέγιστη διαθέσιμη vram είναι όση βλέπει ο κάθε πυρήνας, στην περίπτωση σου 1gb. Δεν το λέω για να σε κακοκαρδίσω, το λέω για να ξέρεις που βρίσκεσαι.
xristos_c Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 δηλαδή για να καταλάβω,τα 2gb ανά κάρτα είναι πλασματικά; στην πραγματικότητα είναι ένα η κάθε μια;
Whitefanged Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Η κάθε κάρτα έχει δύο πυρήνες και 2 gb vram. Ο κάθε πυρήνας βλέπει το 1 από τα 2 gb που βρίσκονται πάνω στην κάρτα. 1
NT1G Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μα είδα και λέγανε για 1gb κάρτα γραφικών και λέω τι λέμε τώρα; Αφού είδες τι λέγανε γιατί δεν το κοίταζεις πιο πολύ; The HD 4870 X2 uses GDDR5 memory.... Compared to the single GPU designs, X2 cards feature twice the available video memory per GPU. The HD 4870 X2 has 2 GB of GDDR5 - 1 GB per GPU. [1] the 4870 X2's board looks incredibly similar to the card it's replacing .... ...meaning there’s a total of 2,048MB of memory on the card. However, because the card uses CrossFire technology and memory isn’t shared between the two RV770 GPUs, each ASIC has access to 1,024MB of local memory and the contents are duplicated across both pools. [2] AMD has quadrupled the amount of memory on the Radeon HD 4870 X2 versus its existing Radeon HD 4870, ... For all intents and purposes, the X2 behaves like a card equipped with 1 GB of available memory.. [3] You also need to be aware of that when purchasing the product that the memory will be cloned. If you purchase a 1 GB card, each GPU will get 512MB memory to work in. So in essence you have 512MB framebuffer with a 1 GB product. Very important. [4] [1] http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_4870_X2/ [2] http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2008/08/13/amd-ati-radeon-hd-4870-x2/4 [3] http://www.tomshardware.com/reviews/4870-x2-amd,1992-2.html [4] http://www.guru3d.com/articles-pages/radeon-hd-4870-x2-and-crossfire-review,2.html 1 1
xristos_c Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Άρα σύνολο μπορεί να αποδίδει 2 gb πραγματική ταχύτητα,κάτι λιγότερο για την ακρίβεια
Sheogorath Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Οχι, ακόμα και με δυο δυπίρινες έχεις 2Χ1Χ2=1! Και θες πάνω απο 800watt τροφοδοτικό... 1
Whitefanged Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Άρα σύνολο μπορεί να αποδίδει 2 gb πραγματική ταχύτητα,κάτι λιγότερο για την ακρίβεια Έλεος ρε αδερφάκι, έλεος, 1 ρημάδι gb τι δεν καταλαβαίνεις?
xristos_c Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Οκ ρε παιδια εντάξει, συγνωμη δεν το ηξερα, διαφορετικά δεν θα ρωταγα
TRILOBYTER Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Κοιταξε φιλε εσυ μπορεις να κανεις οτι θελεις με το συστημα σου. Εμεις σου δωσαμε αποψεις για το τι θα ηταν πιο σωστο. Να ριξεις λεφτα σε ενα ξεπερασμενο, και αδυναμο με τα σημερινα δεδομενα υπολογιστη που μονο πονοκεφαλο θα σου προκαλεσει, η να παρεις κατι νεο και φθηνο που θα αποδιδει και καλυτερα, και σωστοτερα και με λιγοτερη καταναλωση. Εμεις θα σου πουμε τι ειναι προτιμοτερο να κανεις βασει των χρηματων που θελεις να ξοδεψεις και βασει του υλικου που ειδη εχεις, απο εκει και περα ειναι δικη σου υποθεση. Αλλα το να ερχεσαι μετα απο λιγο καιρο και να μας λες οτι θα κανεις οτι γουσταρεις, ε ακουγεται καπως. Αν ηταν ετσι μπορουσες και να μη ρωτησεις καν. Καλη τυχη με οτι ειναι να κανεις ομως. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα