Whitefanged Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Με 2 Χ 4870Χ2 , φλασαρισμένες με ASUS top BIOS έπιανα αυτά τα σκορ http://www.3dmark.com/3dmv/4872073 ούτε στα τρελά τους όνειρα δεν βλέπουν νούμερα σαν κι αυτά οι κάρτες των 200 ευρώ που λένε μερικοί στον άνθρωπο να αγοράσει.. Μόνο από GTX680/770 και πάνω αξίζει να αντικατασταθούν. Έπαιζα FARCRY 3 και Battlefield 3 με Vsync locked στα 60fps (χωρίς stuttering!!!) , και άλλοι ήθελαν κάρτες γραφικών των 500 ευρώ για να το τρέξουν τόσο καλά. Σίγουρα το ζήτημα crossfire θέλει ψάξιμο σε drivers κλπ , στο Guru3d υπάρχει ολόκληρο κομμάτι για αυτές τις κάρτες και έχουν και custom driver packages που τις οδηγούν τέλεια. Από τη στιγμή που το έχει για Gaming , το κόστος του ρεύματος δεν είναι πρόβλημα , να φροντίσει απλά να προμηθευτεί ένα 1000-1200άρι τροφοδοτικό για να είναι safe , και φυσικά να λύσει το ζήτημα cpu bottlenecking γιατί μιλάμε για 4 κάρτες , όπως σωστά ανέφερε ένας φίλος παραπάνω... Αδερφάκι το λύσσαξες. Με 1gb ή δεν έπαιζες σε 1080p ή μιλάς για single player ή τα settings ήταν στο medium και κάτω. Επίσης ένα 1000-1200άρι τροφοδοτικό έχει πολλαπλάσια αξία, από την αξία του υπόλοιπου συστήματος. @ts Κατά τη γνώμη μου το setup γίνεται χειρότερο με την προσθήκη της δεύτερης 4870x2. 1)Θα έχεις 4 πυρήνες να προσπαθούν να γεμίσουν το 1gb διαθέσιμης vram, το οποίο είναι τελείως άτοπο μιας και αρκούν οι πρώτοι δύο. Επίσης το scaling είναι κάκιστο στο cfx και θα επιδεινώσεις το bottleneck της cpu. 2)Όλο το μηχάνημα είναι τόσο παλιό, όπου το να το κουράσεις με πολύ έξτρα ζέστη και ρεύμα, είναι σαν να παρακάλας να καεί μια ώρα αρχύτερα. 1
Constantine.Ko Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Καλοί μου φίλοι , παραθέτω τις απόψεις μου συνοδευόμενες από αποτελέσματα. Το crossfire scaling εξαρτάται από πολλούς παράγοντες , drivers , cpu , 3d engine κλπ Ήδη ανέφερα ότι χρειάζονται συγκεκριμένοι drivers για να αποδώσουν καλά αυτές οι κάρτες και η διαφορά είναι δραματική... από πχ τους latest available... Επίσης 1gb διαθέσιμης Vram επαρκεί για 1080p χωρίς ΑΑ , και 720p με FXAA+ Καλή η κρίση σας , άλλα χωρίς στοιχεία και δοκιμές παραμένει θεωρία... Χωρίς να λέω ότι είναι αβάσιμες οι εκτιμήσεις σας , απλά τυχαίνει να είχα τέτοιο σετάπ και έχοντας αλλάξει από τότε 6 κάρτες γραφικών έχω εικόνα των επιδόσεών τους. Λαμβάνω σαν δεδομένο το ότι έχει στήσει ένα μηχάνημα και προσπαθώ να τον βοηθήσω να λάβει από αυτό τις μέγιστες δυνατές επιδόσεις. Το να του πούμε "πούλα τες" και "πάρε κάτι άλλο" είναι προφανώς και η πιο εύκολη επιλογή. Υπάρχουν ευκαιρίες ένα σωρό πχ i7 3770k με GTX680 που θα δουλεύουν πιο αποδοτικά, όλα αυτά όμως προυποθέτουν πολλαπλάσια χρήματα από μία επένδυση σε ένα μεταχειρισμένο τροφοδοτικό αν δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις στην ποιότητα των γραφικών , με το σετάπ του κάθε άλλο παρά unplayable θα είναι οι δημοφιλείς τίτλοι 3ετίας 4ετίας......
Whitefanged Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Επίσης 1gb διαθέσιμης Vram επαρκεί για 1080p χωρίς ΑΑ , και 720p με FXAA+ Υποθέτω ότι αναφέρεσαι για το bf3 γιατί για μεταγενέστερα ούτε λόγος. Το bf3 επειδή ανέφερες το συγκεκριμένο παράδειγμα, θέλει για 1080p με ultra settings σε multiplayer 1.3-1.5gb. Με 1gb σε 1080p για να μην υπάρχει stuttering (750-850mb) οι ρυθμίσεις που έτρεχα (5870cf 1gb) ήταν μείγμα medium-high, MSAA off, SSAO αντί για HBAO. Τα fps ήταν ψηλά όπως λες, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα χάλι μαύρο σε σχέση με σύγχρονες κάρτες της εποχής. Στο θέμα μας, η χρήση 4870x2 σε cfx, με κακό ή καλό scaling (αμφιβάλλω) είναι άτοπη γιατί το 1gb το γεμίζουν οι δύο πρώτοι πυρήνες ούτως ή άλλως και για του λόγους που προανέφερα (bottleneck, ζέστη, ρεύμα) το setup όχι μόνο δεν γίνεται καλύτερο (έστω και λίγο) αλλά γίνεται χειρότερο.
Constantine.Ko Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2015 προφανώς 2 διπύρηνες κάρτες καταναλώνουν ρεύμα και θερμαίνουν τον χώρο... Πρόκειται για ένα legacy σύστημα , που λειτουργεί αναμφίβολα αξιοπρεπέστατα για το συνολικό κόστος του σε παλαιότερους δημοφιλείς τίτλους όπως Battlefield 3 , WoW , LeagueOfLegends κλπ. Θα συμφωνήσω ότι νεότερες πιο αδύναμες κάρτες γραφικών , έχουν καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα λόγω 3d engine optimisation και directx11 out of the box. Θα επιμείνω όμως ότι με το κατάλληλο fine tuning η εμπειρία βελτιώνεται. Πχ εγώ χρησιμοποιούσα το radeonpro αντί για vsync ώστε να κλειδώνω σε stutterfree 50-60fps σε πολλά games. Αναφορικά με το scaling , υπήρχαν στο BF3 προβλήματα με την σειρά catalyst 12 , που λύθηκαν όταν έβαλα 11.12 και ανέβηκε το gpu use στο 90+% και για τους 4 πυρήνες. Είναι γεγονός ότι κουράστηκα από το διαρκές κυνήγι του κατάλληλου driver , του κατάλληλου χρονισμού για να περιοριστεί το stuttering , του κατάλληλου cpu , του κατάλληλου game patch κλπ κλπ κλπ... Για αυτό και τώρα έχω GTX970 G1.. Αν θέλει κάποιος όμως να ασχοληθεί θα τον ανταμείψουν οι 4870Χ2 για το συνολικό τους κόστος.
Sheogorath Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Κώστα, δίκιο έχεις σε αυτά που λες, μερικως, αλλά ξεχνάς το σημαντικότερο! Δεν έχει τροφοδοτικό, και το κόστος να πάρει ένα 850-1000 είναι υπερβολικά μεγάλο σε σχέση με την απόδοση που θα έχει. Αν το είχε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και θα λέγαμε: Give it a shot! Αλλά να δώσει κανα 150-200 ευρώ έτσι σε psu είναι λιγάκι χαζό... 1
TRILOBYTER Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μια ρ7 260χ ειναι καλυτερη (σε fps παντα, γιατι στα χαρτια η 4870χ2 φαινεται πιο δυνατη, δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα οταν μιλαμε για παλιες τεχνολογιες και cf) απο την 4870χ2. Και επειδη η δευτερη περιοριζεται σε 1 γιγα μνημης, ειτε εχεις 1 καρτα ειτε εχεις 2 καρτες το ιδιο πραγμα θα ειναι σαν αποτελεσμα. Και θα χρειαστεις ακριβο τροφοδοτικο, και θα πληρωνεις αρκετα παραπανω στη ΔΕΗ. Πολυ απλα ειναι πεταμα χρηματων. Τις πουλας και παιρνεις μια μεταχειρισμενη 7850 στο κατοσταρικο μπορει και φθηνοτερα. Και περισσοτερη μνημη, και καλυτερες επιδοσεις με νεες τεχνολογιες, και λιγοτερη καταναλωση/θερμοκρασια, και δε χρειαζεσαι νεο τροφοδοτικο. Πολυ απλα ειναι τα πραγματα.
Constantine.Ko Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μία μτχ 7850 στα 80-100 ευρώ είναι καλύτερο deal συνολικά με δεδομένο το ότι δεν χρειάζεται τροφοδοτικό ή ότι το υφιστάμενο δεν θα αντέξει τις 4870x2 Αν και νομίζω πως στην περίπτωσή μας θέλει υδρόψυκτες κάρτες , οπότε πρέπει να υπολογίσουμε και +50-60 ευρώ ένα μτχ μπλοκ. για την 260x ούτε λόγος..
NT1G Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Μια gtx960 δίνει ελάχιστα χειρότερο νούμερο στο vantage, αλλά out of the box χωρίς αλχημίες με drivers, τροφοδοτικά κ.τ.λ
xristos_c Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απόψεις σας, να ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ για την απουσία αλλά λόγω δουλειάς φανταστείτε δεν έχω προλάβει να στήσω το μηχάνημα μου, το ν κάποιος πει πεταξε τα και πάρε αλλά, απλά το αγνοώ, εγώ αυτό θέλω κ αυτό θα κάνω, το να αγοράσω τροφοδοτικό μεγάλο το έχω στα πλάνα μου γιατί ούτως η άλλως το θεωρώ μια αγορά που μένει και κάνει αμέσως αποσβεση
xristos_c Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Επειδη καποιοι εχετε μπερδευτει!!!! η καρτες γραφικων μου ειναι 2gb gddr5 η καθε μια, το συστημα να ξαναπω οτι θα γινει υδροψυκτο ουτως η αλλως γιατι απλα θελω να το κανω υδροψυκτο!!!!, και υπαχουν waterblock χαλκινα και για τις 2 καρτες της ek οποτε η θερμοκρασια δεν θα ειναι προβλημα στο να κοβει αποδοση
NT1G Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Αφού έχεις αποφασίσει τι θα κάνεις, από εμάς τι γνώμη θες;
xristos_c Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Φιλαρακι κουβεντα κανουμε και ηθελα γνωμες για το συστημα, δεν ειναι κατι το οποιο θα κρατησω καμια δεκαετια
Whitefanged Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Επειδη καποιοι εχετε μπερδευτει!!!! η καρτες γραφικων μου ειναι 2gb gddr5 η καθε μια Κανένας δεν έχει μπερδευτεί. Η κάρτα έχει εσωτερικό crossfire και ο κάθε πυρήνας βλέπει 1gb. Αν τις βάλεις μαζί θα έχεις 4 πυρήνες που ο καθένας θα βλέπει 1gb. Η συνολική διαθέσιμη vram του setup (4870x2 cfx) θα είναι 1gb.
NT1G Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Φιλαρακι κουβεντα κανουμε και ηθελα γνωμες για το συστημα.... ... απλά το αγνοώ, εγώ αυτό θέλω κ αυτό θα κάνω... κ.τ.λ Δεν θες γνώμες, να συμφωνήσει κάποιος με την απόφαση σου, θες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα