Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Insomniacs καλησπερα σας.

Εφτιαξα προσφατα ενα συστηματακι το οποιο αποτελειται απο

coolermaster 650+watt cpu

amd fx 8350 3.5Ghz

gigabyte 970a-ud36p

και asus r9 290 direct cu2

Τις δυο πρωτες εβδομαδες ο υπολογιστης δουλευε αψογα  χωρις κανενα προβλημα και με την αναμενομενη αποδοση στα παιχνιδια.

Ξαφνικα μια μερα μαυρισε η οθονη(οχι sleepmode) και σταματησε να ανταποκρινεται το πληκτρολογιο(σταματησαν να αλλαζουν τα λαμπακια),ενω το pc ετρεχε κανονικα.Με restart απο το κουτι επανηλθε.Συνεχισε να δουλευει κανονικα για καποιες μερες και ξαφνικα το ξαναεκανε.Παλι τα ιδια(restat κλπ),λεω εαν το ξανακανει θα αρχισω το ψαξιμο.Μετα απο λιγο παλι τα ιδια και γενικα οσο περνουσε ο καιρος η συχνοτητα του προβληματος αυξανοταν.Δοκιμαζω την καρτα στο πισι της υπογραφης μου(silverslone 850w 80+ silver) και με το που εβαλα τους drivers εκανε ακριβως το ιδιο προβλημα απανωτα(δηλαδη το εκανε,εκανα restart και στο 5λεπτο το ξαναεκανε).Το περιεργο ειναι οτι το κανει 98% σε destop mode και παρα πολυ σπανια σε παιχνιδι.

Λεω οκ καρτα ειναι.Επιστροφη στο καταστημα.Την κρατανε για καμια εβδομαδα γιατι στην αρχη δεν τους το εκανε και μετα απο μια εβδομαδα αναφερουν οτι δεν το εχει κανει καθολου,ουτε σε παιχνιδια ουτε σε desktop ουτε τιποτα.Με τα πολλα την πηρα πισω.Εντωμεταξυ το pc οσο καιρο δεν ειχε αυτην την καρτα ετρεχε με μια 5770 χωρις προβλημα.

Την ξαναβαζουμε,ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Αλλαζω drivers(το ειχα ξανακανει),drivers μητρικης,σβησιμο με ddu,καθαρες εγκαταστασεις,γενικα τα παντα.Τιποτα,πανω σε 5-15 λεπτα το κανει.

Δεν το κανει μονο οταν δεν εχω drivers και οταν ειμαι σε safe mode.

Ψαχνοντας στο google απο ολες τις περιπτωσεις που βρηκα ξεχωρισα μια που ελεγε οτι καποιες μητρικες δεν μπορουν να σηκωσουν  την συγκεκριμενη καρτα αλλα οχι σε θεμα συμβατοτητας(pcie v3 απο οσο ξερω μια χαρα μπαινει σε pci v2) αλλα σε θεμα συχνοτητας.Διαβασα λοιπον διαφορες λυσεις και ανεβασα το την ταση στο NB απο 1,1ν σε 1,3ν και μια αλλη επιλογη που ελεγε NB/PCIe/PPL ΑΠΟ 1,65v σε 1.85v.Μια αλλη επιλογη που ελυσε το προβλημα σε πολλους ειναι η το pcie frequency απο 100mhz σε 130-140mhz το οποιο ομως εχω φαει ολο το bios και το manual της μητρικης και δεν το βρισκω.Με τις παραπανω αλλαγες στις τασεις συνεχιζει να το κανει.

Το ling της μητρικης ειναι Link.png Site: αυτο .

Στις ρυθμισεις των win εχω αλλαξει τα παντα να μην μπαινει ποτε σε sleep κλπ.Εχω βγαλει τον επεξεργαστη απο διαφορα κολπα που εχει για εξικονομηση ενεργειας κλπ.Τον εχω βγαλει απο το turbo mode γιατι στα win ετρεχε συνεχως στα 3,7Ghz απο 3,5 και ελεγα μηπως το κανει αυτο.Εχω δοκιμασει και με τα factory default της μητρικης.

Πραγματικα εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο φορματ.Σας παρακαλω πολυ βοηθειστε οσο γινεται γιατι πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Τοσα λεφτα και πανε στα σκουπιδια.

Ξανα τονιζω οτι το κανει κυριως σε desktop mode χωρις να τραβαει κανενα ζορι.Να πειραξω τιποτα απο το msi afterburner να δωσουμε λιγο παραπανω ρευμα στην καρτα;Δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλο.

Εαν θελετε καμια φωτογραφια απο bios για να σας βοθησει μηπως βρουμε την επιλογη για pcie frequency πειτε μου να σας ανεβασω.

ΥΓ.Το μυνημα το εγραψα απο τον ιδιο υπολογιστη σε safe mode και ασφαλως τοση ωρα δεν το εχει κανει και ουτε προκεται να το κανει.

Δημοσ.

Insomniacs καλησπερα σας.

Εφτιαξα προσφατα ενα συστηματακι το οποιο αποτελειται απο

coolermaster 650+watt cpu

amd fx 8350 3.5Ghz

gigabyte 970a-ud36p

και asus r9 290 direct cu2

Τις δυο πρωτες εβδομαδες ο υπολογιστης δουλευε αψογα  χωρις κανενα προβλημα και με την αναμενομενη αποδοση στα παιχνιδια.

Ξαφνικα μια μερα μαυρισε η οθονη(οχι sleepmode) και σταματησε να ανταποκρινεται το πληκτρολογιο(σταματησαν να αλλαζουν τα λαμπακια),ενω το pc ετρεχε κανονικα.Με restart απο το κουτι επανηλθε.Συνεχισε να δουλευει κανονικα για καποιες μερες και ξαφνικα το ξαναεκανε.Παλι τα ιδια(restat κλπ),λεω εαν το ξανακανει θα αρχισω το ψαξιμο.Μετα απο λιγο παλι τα ιδια και γενικα οσο περνουσε ο καιρος η συχνοτητα του προβληματος αυξανοταν.Δοκιμαζω την καρτα στο πισι της υπογραφης μου(silverslone 850w 80+ silver) και με το που εβαλα τους drivers εκανε ακριβως το ιδιο προβλημα απανωτα(δηλαδη το εκανε,εκανα restart και στο 5λεπτο το ξαναεκανε).Το περιεργο ειναι οτι το κανει 98% σε destop mode και παρα πολυ σπανια σε παιχνιδι.

Λεω οκ καρτα ειναι.Επιστροφη στο καταστημα.Την κρατανε για καμια εβδομαδα γιατι στην αρχη δεν τους το εκανε και μετα απο μια εβδομαδα αναφερουν οτι δεν το εχει κανει καθολου,ουτε σε παιχνιδια ουτε σε desktop ουτε τιποτα.Με τα πολλα την πηρα πισω.Εντωμεταξυ το pc οσο καιρο δεν ειχε αυτην την καρτα ετρεχε με μια 5770 χωρις προβλημα.

Την ξαναβαζουμε,ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Αλλαζω drivers(το ειχα ξανακανει),drivers μητρικης,σβησιμο με ddu,καθαρες εγκαταστασεις,γενικα τα παντα.Τιποτα,πανω σε 5-15 λεπτα το κανει.

Δεν το κανει μονο οταν δεν εχω drivers και οταν ειμαι σε safe mode.

Ψαχνοντας στο google απο ολες τις περιπτωσεις που βρηκα ξεχωρισα μια που ελεγε οτι καποιες μητρικες δεν μπορουν να σηκωσουν  την συγκεκριμενη καρτα αλλα οχι σε θεμα συμβατοτητας(pcie v3 απο οσο ξερω μια χαρα μπαινει σε pci v2) αλλα σε θεμα συχνοτητας.Διαβασα λοιπον διαφορες λυσεις και ανεβασα το την ταση στο NB απο 1,1ν σε 1,3ν και μια αλλη επιλογη που ελεγε NB/PCIe/PPL ΑΠΟ 1,65v σε 1.85v.Μια αλλη επιλογη που ελυσε το προβλημα σε πολλους ειναι η το pcie frequency απο 100mhz σε 130-140mhz το οποιο ομως εχω φαει ολο το bios και το manual της μητρικης και δεν το βρισκω.Με τις παραπανω αλλαγες στις τασεις συνεχιζει να το κανει.

Το ling της μητρικης ειναι Link.png Site: αυτο .

Στις ρυθμισεις των win εχω αλλαξει τα παντα να μην μπαινει ποτε σε sleep κλπ.Εχω βγαλει τον επεξεργαστη απο διαφορα κολπα που εχει για εξικονομηση ενεργειας κλπ.Τον εχω βγαλει απο το turbo mode γιατι στα win ετρεχε συνεχως στα 3,7Ghz απο 3,5 και ελεγα μηπως το κανει αυτο.Εχω δοκιμασει και με τα factory default της μητρικης.

Πραγματικα εχω δοκιμασει τα παντα εκτος απο φορματ.Σας παρακαλω πολυ βοηθειστε οσο γινεται γιατι πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Τοσα λεφτα και πανε στα σκουπιδια.

Ξανα τονιζω οτι το κανει κυριως σε desktop mode χωρις να τραβαει κανενα ζορι.Να πειραξω τιποτα απο το msi afterburner να δωσουμε λιγο παραπανω ρευμα στην καρτα;Δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλο.

Εαν θελετε καμια φωτογραφια απο bios για να σας βοθησει μηπως βρουμε την επιλογη για pcie frequency πειτε μου να σας ανεβασω.

ΥΓ.Το μυνημα το εγραψα απο τον ιδιο υπολογιστη σε safe mode και ασφαλως τοση ωρα δεν το εχει κανει και ουτε προκεται να το κανει.

σε παρομοιο προβλημα φιλου βοηθησε bios update. δεν ξερω αν φταιει το ιδιο και εδω. αλλα δεν βρισκαμε και εκει τι εχει και καναμε bios update και λυθηκε το θεμα.

Δημοσ.

Update

Μετα το bios update δεν το εκανε για κανα 2ωρο.Επαιξα παιχνιδι,σερφαρα στο ιντερνετ ολα κομπλε και ξαφνικα το εκανε.

Please help εχω σαλταρει πραγματικα και δεν ξερω τι να κανω.

Δημοσ.

Update

Μετα το bios update δεν το εκανε για κανα 2ωρο.Επαιξα παιχνιδι,σερφαρα στο ιντερνετ ολα κομπλε και ξαφνικα το εκανε.

Please help εχω σαλταρει πραγματικα και δεν ξερω τι να κανω.

περιεργο.... αμα βγαλεις την καρτα γραφικων στο κανει παλι το υπολοιπο συστημα?

Δημοσ.

Όχι δεν το κάνει. Όπως ανέφερα έκανα δοκιμή με την 5770 όσο ήταν η άλλη στο σέρβις και δεν το έκανε. Στο σέρβις λένε ότι δεν τους το έκανε για αυτό ψάχνω λύσεις μήπως δεν την σηκώνει η μητρική. Τώρα έδωσα λίγο παραπάνω volt στον πυρήνα της κάρτας γραφικών μπας και γιατί αυτή είναι oc από την μάνα της.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ενημερωση και μια ερωτηση πανω στο θεμα.

Η καρτα ειναι απο την μανα της OC.Οπως ξανα εχω πει το κανει 98% (μην πω 99,999%) σε desktop mode.

Παρατηρησα οτι το κανει οταν δουλευουν ας πουμε τα "γραφικα" των windows.Δηλαδη πατας στο "εναρξη" και εκει που παει να δειξει ομαλα την εικονα μπαπ,σβηνει η οθονη.Ανοιγω λοιπον το msi afterburner και παρατηρω οτι καποιες φορες στα διαφορα "γραφικα" στιγμιαια η καρτα ανεβαζει τα ρολογια της και αμεσως τα ξαναριχνει(το ιδιο κανει και η δικη μου,το θεωρω φυσιολογικο-αν κανω λαθος διοθρωστε με).Αυτο που παρατηρω ομως ειναι οτι δεν ανεβαινει και η ταση του πυρηνα καθε φορα(ή εστω δεν προλαβαινει).

Οποτε σκεφτηκα οτι μιας και ειναι oc εκδοση,μπας και το idle του πυρηνα σε volt δεν μπορει να κρατησει αυτα τα υψηλα ρολογια,οποτε κρασαρει η καρτα(Στα παιχνιδια θεωρω δεν ειχε προβλημα γιατι εκει ανεβαζε ετσι και αλλιως ταση σαν performance mode αρα ηταν stable).Αρχιζω λοιπον και ανεβαζω τον πυρηνα.Εχουμε καταληξει σε stable για την ωρα στα +44mV.

Θεματα με θερμοκρασιες δεν εχει ουτε στα παιχνιδια ουτε σε desktop.Πλεον το κανει πολυ σπανια καμια φορα οταν ανοιξουν τα win που δεν προλαβαινει να φορτωσει το msi afterburner.Με το που ανοιξει ολα οκ.

Ερωτηση:Τα +44mV θεωρουνται πολλα και παιζει να την παρουμε προωρα στα χερια;Εχει καμια μεγαλη διαφορα στην καταναλωση;Οχι για θεμα ΔΕΗ αλλα μηπως παρα ζοριζω το τροφοδοτικο που ειναι 650watt της coolermaster.

Καταληγω:Η καρτα ναι εχει θεμα γιατι το κανει σε δυο συστημα το ενα εκ των οποιων δουλευει απροβληματιστα σχεδον 5 χρονια.Στο eshop αναφερουν οτι δεν τους το εκανε επι μια εβδομαδα.

Καποιος που γνωριζει να μου απαντησει στην ερωτηση;

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Δημοσ.

Η κάρτα σου είναι αυτή asus r9 290 4gb direct cu2 σωστά ? Μήπως μπορείς να μας πεις τι θερμοκρασίες φτάνει και πότε και αν είχες αντιμετωπίσει ποτέ άλλοτε πρόβλημα που να έφταιγε η υψηλή θερμοκρασία της κάρτας???

Δημοσ.

Μαξ θερμοκρασιες 60-65 βαθμους σε παιχνιδια και ο ανεμιστηρας σε ψιλοχαλαρο προφιλ.Σε idle πολυ πιο κατω.Ποτε δεν ειχε θεμα με τις θερμοκρασιες η καρτα.Για την ωρα παιζει με αυτην την ταση(δηλαδη τα +44mV)και δεν παρουσιαζει κανενα θεμα.Απλα δεν ξερω εαν αυτη η ταση ειναι ασφαλη και δεν θα την παρω στα χερια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...