Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Μου έτυχε το έξη περιστατικό, έρχεται στο σπίτι μου ένα χαρτί να πάω στο τμήμα για μια παράβαση και μου παραδίδουν μια κλήση 350 ευρώ με ημερομηνία βεβαίωσης το 2011. Το όριο ήταν 50 και εγώ πήγαινα με 95. Μου έδειξαν και φωτογραφία από το ραντάρ στην Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης

Οκ.. συμφωνώ, αναγνωρίζω ότι έκανα παράβαση αλλά πείτε μου κάτι, μετά από 4 χρόνια βρήκαν την φωτογραφία και μου έστειλαν το ειδοποιητήριο. 

Δεν είναι λίγο τρελό, και να φανταστείτε, το αμάξι δεν το έχω καν στην κατοχή μου πλέον και ούτε θυμάμαι αν οδηγούσα εγώ, καθώς το πέρνει και ο αδερφός μου καμιά φορά.

Δεν είναι λιγάκι παράλογο.. να το θυμηθούν μετά από 4 χρόνια?

Δημοσ.

νομιζω αν δηλωσεις οτι δεν ξερεις ποιος οδηγουσε γλιτωνεις το προστιμο

κατι τετοιο ειχα ακουσει καποτε

γιατι παει υποχρεωτικα στον οδηγο και οχι σε ιδιοκτητη οπως στο παρκαρισμα

Δημοσ.

μπορείς να κάνεις ένσταση εντός 5 ημερών νομίζω στο Α.Τ  της περιοχής σου(απ' την ημέρα που έλαβες την κλήση) αρκεί να αποδείξεις(με επίσημο χαρτί) την συγκεκριμένη μέρα είχες σοβαρό λόγο(π.χ υγείας) που είχες αναπτύξει ταχύτητα.

Δημοσ.

μπορείς να κάνεις ένσταση εντός 5 ημερών νομίζω στο Α.Τ  της περιοχής σου(απ' την ημέρα που έλαβες την κλήση) αρκεί να αποδείξεις(με επίσημο χαρτί) την συγκεκριμένη μέρα είχες σοβαρό λόγο(π.χ υγείας) που είχες αναπτύξει ταχύτητα.

Θα αρχίσει ανάκριση και θα μπλέξει... καλύτερα να το πληρώσει.

Φίλες λογικά το πρόστιμο πήγε στην ΔΟΥ στα Ιωάννινα... αν δεν είσαι από κει, έμεινε εκεί μέχρι να βρουν τι παίζει με σένα, έψαξαν δεν βρήκαν κάτι και μετά το πρόστιμο πρέπει να έκανε γύρα όλες τις εφορίες της χώρας μέχρι να σε βρουν... κάπως έτσι γίνετε, καλή καρδιά αφού το παραδέχεσαι πήγαινε και πλήρωσε το και να προσέχεις άλλη φορά μην την πατήσεις και πληρώνεις εποχή που είναι τέτοια τρελά πρόστιμα.

Μέχρι 10% του ορίου σου επιτρέπουν.. παραπάνω σε γράφουν. 50 = 55 max. 

Δημοσ.

εμένα κάποτε με έγραψαν σε περιφερειακή οδό χωρίς σήμανση για όριο ταχύτητας , 50 ευρώ για παραβίαση του ορίου. πήγαινα λέει με 79 αντί με 70. ήμουν στη λεωφόρο Βεϊκου στο Γαλάτσι. ενδεικτικώς να αναφέρω πως τα αυτοκίνητα που αριστερά μου με προσπερνούσαν ούτε που τους έκαναν νόημα. έτυχε δυστυχώς να πηγαίνω στη δεξιά λωρίδα.

επομένως σύμφωνα με το 10% έπρεπε να με γράψουν για 2 χλμ/ώρα. τα 50 ήταν εντός του δεκαημέρου γιατί το πρόστιμο ήταν 100 ευρώ.

Δημοσ.

δεν γνωριζω απολυτα τον νομο αλλα το ολο νοημα του 10% ειναι στο οτι σχεδον παντα κλεβει το κοντερ αν λεει 50 πηγαινεις με 45 στα 120 μπορει να πηγαινεις στην πραγματικοτητα με 112-113

Δημοσ.

Ούτε κι εγώ το ξέρω αλλά πιστεύω ότι μάλλον έχεις δίκιο. Το 10% έχει σκοπό να καλύψει τις ανακρίβειες του κοντέρ ή και το να αφαιρεθείς κάποια στιγμή και να σου "ξεφύγει" το γκάζι.

Βέβαια αυτό (το +10%) που είναι απλή ανοχή, το πέρνουμε πολλοί σαν δεδομένο και βλέπεις κάποιον να τον γράφουνε σε δρόμο με όριο τα 100 (ενώ πηγαίνει με 120) και να διαμαρτύρεται ότι τον έγραψαν για 10 χλμ/ω παραπάνω (θεωρώντας τα 110 κεκτημένο).

On topic τώρα, δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάνει τις κλήσεις από τις κάμερες να καθυστερούν αλλά γενικά ακούω σε πολλούς ότι φτάνουν μήνες (ή και χρόνια) μετά.

Δημοσ.

αυτο με την δου εχω αρχισει και το θεωρω μυθο...τεσπα ρωτα δικηγορο.εστω δικηγορο ασφαλιστικης σου ή ασφαλιστη σου.

και πως και δεν ζητανε να τους πας και το διπλωμα για χ μηνες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...