GTI890 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 γεια χαρα, δεν ξερω αν ειμαι στη σωστη ενοτητα γιαυτο το θεμα, αν και καινουριος ο πινακας ( δεν ξερω αν παιζει ρολο). τελος παντων. αν και δεν εχω παρατηρησει κατι σχετικα με την ταση στο σπιτι, κατι εμφανες δηλαδη τουλαχιστον ωστε να καταλαβω εγω κατι....θα ηθελα για ψυχολογικους λογους κυριως να παρεχω ασφαλεια σε ολες τις συσκευες του σπιτιου μου, (στα κλιματιστικα, στην τηλεοραση, στο ψυγειο, στην κουζινα ακομα και στα φωτα που λεει ο λογος γενικα σε ολες τις συσκευες)...οπως ειπα δεν εχω παρατηρησει κατι σχετικα με την ταση αλλα για να ειμαι εγω σιγουρος οτι θα ειμαι ασφαλεις 100% τι προτινεται ωστε να καλυπτει τα παντα μεσα στο σπιτι απο την αυξηση και μειωση της τασης?? ευχαριστω προκαταβολικα!
NikosKallithea Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δεν γίνεται αυτό για οικιακή χρήση
soundkeeper Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Γίνετε αυτό που θέλεις βάζοντας έναν επιτηρητή τάσης μαζί με έναν ρελέ .... Αν έχεις μονοφασικό το κόστος δεν πρέπει να ξεπερνάει σε υλικά τα 50 ευρώ ενώ η αντίστοιχη δαπάνη σε τριφασικό πρέπει να είναι γύρο στο 100άρικο . Αν ρωτήσεις έναν ηλεκτρολόγο θα σου πει και το κόστος τοποθετήσεις . Ο επιτηρητής στην ουσία σε προστατεύει από υπερτάσεις / υποτάσεις , αλλά και από αναπάντεχες απώλειες ουδέτερου που έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για ότι είναι υπό τάση . Το μέγεθος που έχει ο επιτηρητής είναι λίγο μεγαλύτερο από μια κοινή αυτόματη ασφάλεια και το ίδιο ισχύει για τον ρελέ που στην ουσία οδηγεί , το μέγεθος του οποίου διαφέρει προς το λίγο μεγαλύτερο όταν πρόκειται για τριφασικό . 1
george kesoglu Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 εχε το νου σου βαλε καλο επιτηρητη γιατι καποιοι δημιουργουν προβληματα σε πλακετες
GTI890 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Γίνετε αυτό που θέλεις βάζοντας έναν επιτηρητή τάσης μαζί με έναν ρελέ .... Αν έχεις μονοφασικό το κόστος δεν πρέπει να ξεπερνάει σε υλικά τα 50 ευρώ ενώ η αντίστοιχη δαπάνη σε τριφασικό πρέπει να είναι γύρο στο 100άρικο . Αν ρωτήσεις έναν ηλεκτρολόγο θα σου πει και το κόστος τοποθετήσεις . Ο επιτηρητής στην ουσία σε προστατεύει από υπερτάσεις / υποτάσεις , αλλά και από αναπάντεχες απώλειες ουδέτερου που έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για ότι είναι υπό τάση . Το μέγεθος που έχει ο επιτηρητής είναι λίγο μεγαλύτερο από μια κοινή αυτόματη ασφάλεια και το ίδιο ισχύει για τον ρελέ που στην ουσία οδηγεί , το μέγεθος του οποίου διαφέρει προς το λίγο μεγαλύτερο όταν πρόκειται για τριφασικό . ο επιτηρητης κοβει το ρευμα οταν εχει στο δικτυο υποταση ή υπερταση?? γιατι κατι τετοιο διαβασα. αξιζει κατι τετοιο ομως ?δηλαδη θα κλεινει συνεχεια το ρευμα σε περιπτωση αυξομειωσεις της τασης? εχε το νου σου βαλε καλο επιτηρητη γιατι καποιοι δημιουργουν προβληματα σε πλακετες οταν λες καλο.? πως καταλαβαινω ποιος θα ειναι καλος και δεν θα εχω απολυτως κανενα προβλημα?
george kesoglu Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 ειναι θεμα ηλεκτρολογου ΔΥΣΤΥΧΟΣ
GTI890 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 ειναι θεμα ηλεκτρολογου ΔΥΣΤΥΧΟΣ τι εννοεις ειναι θεμα ηλεκτρολογου? για τι μαρκα του επιτηρητη δεν εννοεις καλο?
GTI890 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 συζητουσα σημερα με κατι γνωστους αυτο το θεμα και μου ειπαν να κοιταξω καλυτερα για κατι που να σταθεροποιει το ρευμα σε καθε πριζα...δηλαδη εναν σταθεροποιητη στην πριζα του ψυγειου, απο εναν σε καθε κλιματιστικο, στο πλυντηριο και εκει που θα ειναι η τηλεοραση ενα πολυμπριζο που σταθεροποιει την ταση γιατι εκει μπορει να μπει και καμια αλλη συσκευη εκτος της τηλεορασης...υπαρχει κατι τετοιο για καθε πριζα ?? αν υπαρχει μαρεσει σαν ιδεα? αν ξερετε κατι σχετικο με αυτο πειτε μου....ευχαριστω προκαταβολικα!
george kesoglu Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 ειναι θεμα ηλεκτρολογου ΔΥΣΤΥΧΟΣ τι εννοεις ειναι θεμα ηλεκτρολογου? για τι μαρκα του επιτηρητη δεν εννοεις καλο? Εννοώ οτι παίζει ρόλο πόσο καλα ενημερωμενος είναι ο ηλεκτρολόγος για τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα ´´επιτηρητων´´ ποιες μάρκες είναι καλές αλλά και πόσο καλός μάστορας είναι . Δηλαδή είναι θέμα τύχης Sent from my iPhone using Insomnia
nikos1982 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 καπου στα 60 ευρο εχει ο hager eu 101 + το ρελε ισχύος που θελει για να παίρνει αυτο τα φορτία και να μην καει το επιτηρητής + τα εργατικά του ηλεκτρολογου ξεπερνάνε τα 100 ευρο για μονοφασικο. απλα για να μην εχεις συνεχες διακοπες τασης θα πρεπει να γινει παρα πολυ καλη ρύθμιση απο τον ηλεκτρολογο στον επιτηρητή. οπως ειπε και καποιος απο πανω παρε καποιον καλο και επώνυμο επιτηρητή για να εισαι καλυμμένος.
GTI890 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 καπου στα 60 ευρο εχει ο hager eu 101 + το ρελε ισχύος που θελει για να παίρνει αυτο τα φορτία και να μην καει το επιτηρητής + τα εργατικά του ηλεκτρολογου ξεπερνάνε τα 100 ευρο για μονοφασικο. απλα για να μην εχεις συνεχες διακοπες τασης θα πρεπει να γινει παρα πολυ καλη ρύθμιση απο τον ηλεκτρολογο στον επιτηρητή. οπως ειπε και καποιος απο πανω παρε καποιον καλο και επώνυμο επιτηρητή για να εισαι καλυμμένος. το θεμα ειναι οτι με τον επιτηρητη απο οτι διαβασα μετα απο αναζητηση στο ιντερνετ οταν ξεπερναει τα ορια που θα καθοριστουν θα σβηνει το ρευμα....και αν γινεται συχνα αυτο? απο οσο ξερω δεν ειναι οτι καλυτερο δηλαδη συνεχεια αποτομες διακοπες ρευματος. δηλαδη αυτο με προβληματιζει με αυτη τη λυση δηλαδη οτι θα διακοπτει το ρευμα καθε λιγο και λιγακι οποτε παιζει η ταση....γιαυτο ρωτησα μηπως υπαρχει κατι ξεχωριστο για ολες τις πριζες που να σταθεροποιει ξεχωριστα την καθε πριζα( κατι σαν πολυμπριζο αλλα μονό ας πουμε)
nikos1982 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 ο σταθεροποιητής πριζας στοιχίζει περίπου οσο αυτο για τον πινακα.εχει ογκο οσο ενα τροφοδοτικο αναλογος τα VA που θα χρειαστείς για το καθε ηλεκτρονικό εξάρτημα που θελεις να βαλεις πανω. π.χ. http://www.skroutz.gr/s/294440/Inform-Guardian-LED-600VA.html οπως ειπα αν ο ηελκτρολογος που θα στο εγκαταστασει σου κανει καλη ρύθμιση δεν θα κοβει με το παραμικρο.ολες η συσκευες εχουν ανοχη λιγοτερης και μεγαλητερης τασης.οποτε αν πχ εχεις κατώτερη ταση λειτουργιας σε ενα ηλεκτρονικο μαραφετη 215-220 βολτ και ανώτερη 240-250 βολτ θα πρεπει να γινει ρύθμιση πανω σε αυτες της τασης.για αυτο πρεπει να γινει καλη ρύθμιση απο τον ηλεκτρολογο.πραγμα που ειναι λιγο δυσκολο γτ θελει αρκετη ωρα να δει τι γινεται με την ταση στο σπιτι του καθενα .
TyR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Λύση για να σου παρέχει συνεχώς σταθερή τάση πέραν του Online UPS δε νομίζω να υπάρχει σύμφωνα με αυτά που ζητάς. Με τον επιτηρητή τάσης απλά ρυθμίζεις τις ανοχές στις πτώσεις ή υπερτάσεις και σε περίπτωση που ξεφεύγει από τα όρια αυτά ρεύμα δεν έχεις. Αντίστοιχο κύκλωμα έχουν και τα UPS που το υποστηρίζουν και σε περίπτωση χαμηλής ή υψηλής τάσης κόβουν το ρεύμα και δίνουν από την μπαταρία. Το κόστος βέβαια για να βάλεις online UPS στο σπίτι ειναι απλά απαγορευτικό και ασύμφορο ενεργειακά, οπότε απομένουν οι σταθεροποιητές τάσης, τους οποίους μπορείς να βάλεις σε ορισμένες συσκευές κατανάλωσης εντός των ορίων των σταθεροποιητών
GTI890 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 ο σταθεροποιητής πριζας στοιχίζει περίπου οσο αυτο για τον πινακα.εχει ογκο οσο ενα τροφοδοτικο αναλογος τα VA που θα χρειαστείς για το καθε ηλεκτρονικό εξάρτημα που θελεις να βαλεις πανω. π.χ. http://www.skroutz.gr/s/294440/Inform-Guardian-LED-600VA.html οπως ειπα αν ο ηελκτρολογος που θα στο εγκαταστασει σου κανει καλη ρύθμιση δεν θα κοβει με το παραμικρο.ολες η συσκευες εχουν ανοχη λιγοτερης και μεγαλητερης τασης.οποτε αν πχ εχεις κατώτερη ταση λειτουργιας σε ενα ηλεκτρονικο μαραφετη 215-220 βολτ και ανώτερη 240-250 βολτ θα πρεπει να γινει ρύθμιση πανω σε αυτες της τασης.για αυτο πρεπει να γινει καλη ρύθμιση απο τον ηλεκτρολογο.πραγμα που ειναι λιγο δυσκολο γτ θελει αρκετη ωρα να δει τι γινεται με την ταση στο σπιτι του καθενα . επειδη ακουω αυτα οτι πρεπει να γινει σωστη ρυθμισει. φοβαμαι μηπως και δεν γινει η σωστοτερη και εχω συχνες πτωσεις ρευαμτος κατι που θα ηταν σπαστικο πιστευω...γιαυτο και ελεγα μηπως υπηρχε κατι αλλο σαν λυση.... Λύση για να σου παρέχει συνεχώς σταθερή τάση πέραν του Online UPS δε νομίζω να υπάρχει σύμφωνα με αυτά που ζητάς. Με τον επιτηρητή τάσης απλά ρυθμίζεις τις ανοχές στις πτώσεις ή υπερτάσεις και σε περίπτωση που ξεφεύγει από τα όρια αυτά ρεύμα δεν έχεις. Αντίστοιχο κύκλωμα έχουν και τα UPS που το υποστηρίζουν και σε περίπτωση χαμηλής ή υψηλής τάσης κόβουν το ρεύμα και δίνουν από την μπαταρία. Το κόστος βέβαια για να βάλεις online UPS στο σπίτι ειναι απλά απαγορευτικό και ασύμφορο ενεργειακά, οπότε απομένουν οι σταθεροποιητές τάσης, τους οποίους μπορείς να βάλεις σε ορισμένες συσκευές κατανάλωσης εντός των ορίων των σταθεροποιητών αρα τι προτινεις ? μιας και το βλεπω λιγακι ρισκο αυτο με τον επιτηρητη ετσι οπως λετε ολοι οτι θελει σωστη ρυθμιση και ωρα να ασχοληθεις.....
TyR Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Απλά προστασία με UPS ορισμένων συσκευών που εσύ κρίνεις απαραίτητο, άντε και κάποιος σταθεροποιητής τάσης σε κάποιες άλλες συσκευές. Από εκεί και πέρα, με τα καλά της ΔΕΗ που έχουμε όλοι μας, ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το κακό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα