Unabomber Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Aκριβως αυτο. Δεν ειναι οτι σου προσφεραν μια δουλεια και τελειωσε...... Μετα αρχιζει το πανυγυρι..... Τα ζυγιζεις και αποφασιζεις..... Το Λονδινο, δεν ειναι οπως ηταν πριν 10-15 χρονια που ερχοντουσαν ολοι και βολευοντουσαν...... Τωρα ο ανταγωνισμος ειναι στα κοκκινα...... Μην σε θαμπωνουν τα χρηματα, γιατι οπως ειπαμε τα 22κ για το Λονδινο ειναι οπως τα 700 το μηνα στην Ελλαδα..... αλλα με διαφορετικα στανταρ..... 2
GabrielConnor Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Ας κάνω hijack το thread κι εγώ. Εάν αντί για Λονδίνου πούμε πχ Bristol, πιστεύετε πως τα 28κ Pounds gross, σου εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή; 1
Unabomber Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Στο Bristol οι τιμες ειναι σχεδον στο 50% απο οτι ειναι στο Λονδινο......... Με 600-700 λιρες βρισκεις 1 bedroom flat δικο σου, χωρις να το μοιραζεσαι και εισαι αρχοντας...... Στο Λονδινο με αυτα τα χρηματα, αντε κανα δωματιο 3χ4 σε σπιτι με 3-4 συγκατοικους να μοιραζεσαι τουαλετα και κουζινα..... Γενικα στο UK οπου και να πας εκτος Λονδινου ειναι μια χαρα. Εχω αρκετους φιλους εκει.... Μακαρι να μπορουσα να παω και γω... και να φυγω απο αυτο το τρελοκομειο...χαχαχα..... 1
12mats Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Απλα εγω ζυγίζω τις προοπτικές που θα εχω στο Λονδίνο επειδη θα εχω μια λογική εξέλιξη θεωρω....εδω μένω με τους γονείς μου και πρεπει να λεω και ευχαριστω για μια δουλεια που περνω 600 ευρω...παντως θεωρω πως εξαρτάται και τη ζωή θες να κανεις! Απλα Ελλαδα πρεπει να εχεις βυσμα ακομα καο μεσα στις πολυεθνικές για να προχωρήσεις..αθάνατη ΕΛΛΑΔΑ Sent from my iPhone using Insomnia Απλα εγω ζυγίζω τις προοπτικές που θα εχω στο Λονδίνο επειδη θα εχω μια λογική εξέλιξη θεωρω....εδω μένω με τους γονείς μου και πρεπει να λεω και ευχαριστω για μια δουλεια που παίρνω 600 ευρω...παντως θεωρω πως εξαρτάται και τη ζωή θες να κανεις! Απλα Ελλαδα πρεπει να εχεις βυσμα ακομα καο μεσα στις πολυεθνικές για να προχωρήσεις..αθάνατη ΕΛΛΑΔΑ<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia Sent from my iPhone using Insomnia
Backpacker Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Απλα εγω ζυγίζω τις προοπτικές που θα εχω στο Λονδίνο επειδη θα εχω μια λογική εξέλιξη θεωρω....εδω μένω με τους γονείς μου και πρεπει να λεω και ευχαριστω για μια δουλεια που περνω 600 ευρω...παντως θεωρω πως εξαρτάται και τη ζωή θες να κανεις! Απλα Ελλαδα πρεπει να εχεις βυσμα ακομα καο μεσα στις πολυεθνικές για να προχωρήσεις..αθάνατη ΕΛΛΑΔΑ Sent from my iPhone using Insomnia Sent from my iPhone using Insomnia Στην Αγγλία αν πας θα πας για την εξέλιξη και το "Μετά από 3 χρόνια να είμαι σε αισθητά καλύτερη κατάσταση μισθολογικά (35 χιλιάρικα και άνω δλδ στην χειρότερη)"...γιατί με το να είσαι στα 22-28 χιλιάρικα τον χρόνο στο Λονδίνο χωρίς καλές πιθανότητες ανέλιξης είναι χειρότερα σαν βιοτικό επίπεδο από το να ζεις Ελλάδα με 600-700 ευρώ τον μήνα. Βιοτικό επίπεδο δεν είναι μόνοι κάποια μετρήσιμα μεγέθη όπως μισθοί και κόστος ζωής...είναι και άλλα πολλά πράγματα (οικογένεια,φίλοι,σεξουαλικη ζωη,καιρός,ρυθμοί και άλλα) 6
Zein Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Σε οσες συνεντευξεις ειχα παει στο Λονδινο απο μεσα μου ενα κομματι παρακαλουσε να μην παρω την δουλεια. Οπως σωστα σου ειπαν τα παντα δεν ειναι μονο τα χρηματα. Να επαιρνες πες 30.000 καθαρα τοτε παει στο καλο, οπως λεει και το λαικο ασμα "το χρημα δεν φερνει την ευτιχια, αλλα δε θα με πειραζε και τοσο να εκλαιγα πανω στην φεραρι μου τωρα". Αλλα με 20 χιλιαρικα και λονδινο, καλη τυχη.! Δε θα ελεγα πως ειναι ολο το αγγλονησο ετσι, αλλα το Λονδινο ειναι μια ειδικη περιπτωση απο μονο του. Δες λιγο τι μισθο θα παιρνεις, τι ωρες πρεπει να δουλευεις (9-5 λογικα) , τι ρεπο θα δικαιουσαι κτλ. Ψαξε τα ολα οσο πιο πολυ μπορεις. Υστερα κανε μια ερευνα για το που υπολογιζεις να μεινεις και δες απο το google maps πχ ποση ωρα θα σου τρωνε οι συγκοινωνιες καθε μερα μεχρι την δουλεια σου. Ξερω ατομα που εχουν αρρωστησει αρχικα ψυχολογικα και μετεπειτα σωματικα απο τετοιους ρομποτικους ρυθμους ζωης. Το χρημα δεν ειναι το παν, ποσο μαλλον αμα δεν το παιρνεις κιολας. Αν αποφασισεις να πας τελικα, να εισαι ετοιμος να κανεις υπομονη αυτα τα 2-3 χρονια για να περασεις στο επομενο βημα. Στην αρχη ομως παρα πολυ πιθανο να ζοριστεις, και δεν εννοω μονο οικονομικα. 2
doctor_667 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Εντάξει ρε παιδιά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, 30Κ είναι ΟΚ για κάποιον νέο στο Λονδίνο. Ναι, θα συγκατοικήσει αλλά είναι καλύτερο το να μένει με τους γονείς του και να παίρνει 600 ευρώ με προοπτική μηδέν στην Ελλάδα; Και στην τελική δεν έχεις να χάσεις και τίποτα, δεν πας στην Αυστραλία πουλώντας το σπίτι σου, 3 ώρες μακριά είναι το Λονδίνο, τα μαζεύεις και γυρνάς αν δεν την παλεύεις. Πάντως αν χτυπάς τόσα στο Λονδίνο, μπορείς να βρεις Ολλανδία που ξέρω π.χ. 30-35Κ ευρώ που είναι περισσότερα αναλογικά από τα του Λονδίνου.
GreyHorse Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Εντάξει ρε παιδιά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, 30Κ είναι ΟΚ για κάποιον νέο στο Λονδίνο. Ναι, θα συγκατοικήσει αλλά είναι καλύτερο το να μένει με τους γονείς του και να παίρνει 600 ευρώ με προοπτική μηδέν στην Ελλάδα; Και στην τελική δεν έχεις να χάσεις και τίποτα, δεν πας στην Αυστραλία πουλώντας το σπίτι σου, 3 ώρες μακριά είναι το Λονδίνο, τα μαζεύεις και γυρνάς αν δεν την παλεύεις. Πάντως αν χτυπάς τόσα στο Λονδίνο, μπορείς να βρεις Ολλανδία που ξέρω π.χ. 30-35Κ ευρώ που είναι περισσότερα αναλογικά από τα του Λονδίνου. Accounting δουλειά στην Ολλανδία. Να υποθέσω στη νοηματική θα συνεννοείται; Όσο για το αν επχει να χάσει κάτι, χάνει την όποια δουλειά ήδη έχει στην Ελλάδα, και τα λεφτά που ήδη έχει και θα ξοδέψει από την τσέπη του τουλάχιστον τον πρώτο μήνα. 1
12mats Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 <p>Εντάξει ρε παιδιά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, 30Κ είναι ΟΚ για κάποιον νέο στο Λονδίνο. Ναι, θα συγκατοικήσει αλλά είναι καλύτερο το να μένει με τους γονείς του και να παίρνει 600 ευρώ με προοπτική μηδέν στην Ελλάδα;</p> <p> </p> <p>Και στην τελική δεν έχεις να χάσεις και τίποτα, δεν πας στην Αυστραλία πουλώντας το σπίτι σου, 3 ώρες μακριά είναι το Λονδίνο, τα μαζεύεις και γυρνάς αν δεν την παλεύεις.</p> <p> </p> <p>Πάντως αν χτυπάς τόσα στο Λονδίνο, μπορείς να βρεις Ολλανδία που ξέρω π.χ. 30-35Κ ευρώ που είναι περισσότερα αναλογικά από τα του Λονδίνου.</p> Κάπως ετσι το σκέφτομαι και εγω!και στην τελική αν δεν ρισκάρω τωρα ποτε θα το κανω οταν θα ειμαι 30 χρόνων...επισης για το θέμα της διαμονής εχω δει πως υπάρχουν αξιοπρεπέστατα δωμάτια με 400 λίρες το μηνα με όλους του λογαριασμούς τωρα αν πετύχω τοσο χαλια συγκάτοικους που δεν σέβονται τιποτα τι να πω! Τιποτα δεν ειναι σίγουρο...και οπως λενε Do or do not there is no try Τι περιοχές λέτε να κοιτάω για σπιτι; Δεν εχω ιδέα που να κοιτάξω για αρχή! Sent from my iPhone using Insomnia
Unabomber Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Εντάξει ρε παιδιά δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, 30Κ είναι ΟΚ για κάποιον νέο στο Λονδίνο. Ναι, θα συγκατοικήσει αλλά είναι καλύτερο το να μένει με τους γονείς του και να παίρνει 600 ευρώ με προοπτική μηδέν στην Ελλάδα; Και στην τελική δεν έχεις να χάσεις και τίποτα, δεν πας στην Αυστραλία πουλώντας το σπίτι σου, 3 ώρες μακριά είναι το Λονδίνο, τα μαζεύεις και γυρνάς αν δεν την παλεύεις. Πάντως αν χτυπάς τόσα στο Λονδίνο, μπορείς να βρεις Ολλανδία που ξέρω π.χ. 30-35Κ ευρώ που είναι περισσότερα αναλογικά από τα του Λονδίνου. Δεν θα παιρνει 30k αλλα 22k μετα φορων εχει μεγαααααλη διαφορα φιλε μου.... Οταν πρωτοηρθα επαιρνα 42k μετα φορων και δεν ηταν και οτι καλυτερο.... Κάπως ετσι το σκέφτομαι και εγω!και στην τελική αν δεν ρισκάρω τωρα ποτε θα το κανω οταν θα ειμαι 30 χρόνων...επισης για το θέμα της διαμονής εχω δει πως υπάρχουν αξιοπρεπέστατα δωμάτια με 400 λίρες το μηνα με όλους του λογαριασμούς τωρα αν πετύχω τοσο χαλια συγκάτοικους που δεν σέβονται τιποτα τι να πω! Τιποτα δεν ειναι σίγουρο...και οπως λενε Do or do not there is no try Τι περιοχές λέτε να κοιτάω για σπιτι; Δεν εχω ιδέα που να κοιτάξω για αρχή! Sent from my iPhone using Insomnia Μην εκπλαγεις αν τα δωματια αυτα δεν υπαρχουν καν..... Για αξιοπρεπες double room πας στα 600+ Οσο για τις περιοχες απο ζωνη 3 και μετα κοιτας με αυτο το budget που εχεις... εκτος αμα κλεισεις την δουλεια, προσπαθησε να βρεις οσο πιο κοντα μπορεις για να αποφυγεις το commuting μεγαλων αποστασεων.
doctor_667 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Accounting δουλειά στην Ολλανδία. Να υποθέσω στη νοηματική θα συνεννοείται; Όσο για το αν επχει να χάσει κάτι, χάνει την όποια δουλειά ήδη έχει στην Ελλάδα, και τα λεφτά που ήδη έχει και θα ξοδέψει από την τσέπη του τουλάχιστον τον πρώτο μήνα. Ολλανδία μένω και ξέρω πολλούς ξένους που δουλεύουν σε accounting. Μετά από ΙΤ, θα έλεγα ότι είναι το πιο εύκολο να βρεις δουλειά με μόνο Αγγλικά και κάποιος με προυπηρεσία 3 χρόνια σε πολυεθνική δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Για τα υπόλοιπα διαφωνώ, αυτό έλειπε να κρατάει τον εαυτό του δέσμιο από μια δουλειά των 600 ευρώ. Προσωπικά αυτό το ρίσκο το έπαιρνα άνετα κι ας γυρνούσα με την ουρά στα σκέλια στους γονείς μου αν δεν μου πήγαινε καλά στο Λονδίνο. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι αλλά για μένα δεν υπάρχει καν δίλημμα. Κατά τα άλλα εννοείται να μην παέι χωρίς να έχει εξασφαλίσει δουλειά πρώτα. Δεν θα παιρνει 30k αλλα 22k μετα φορων εχει μεγαααααλη διαφορα φιλε μου.... Οταν πρωτοηρθα επαιρνα 42k μετα φορων και δεν ηταν και οτι καλυτερο.... Μην εκπλαγεις αν τα δωματια αυτα δεν υπαρχουν καν..... Για αξιοπρεπες double room πας στα 600+ Οσο για τις περιοχες απο ζωνη 3 και μετα κοιτας με αυτο το budget που εχεις... εκτος αμα κλεισεις την δουλεια, προσπαθησε να βρεις οσο πιο κοντα μπορεις για να αποφυγεις το commuting μεγαλων αποστασεων. Για 30 gross μιλούσα, ξέρω πολύ κόσμο που ζει με τόσα και λιγότερα Λονδίνο και προτιμώ την ποιότητα ζωής τους από κάποιον με 600 στην Αθήνα. Όλα αυτά με δεδομένο ότι θα καθίσει κάποια χρόνια και όχι ότι θα γυρίσει μετά από 2-3 χρόνια. Τότε ναι, δεν έχει νόημα να πάει τώρα και όταν θα μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα να σηκωθεί να φύγει. Συμφωνώ πάντως ότι 400 λίρες για δωμάτιο μου ακούγονται πολύ λίγα για κάτι το αξιοπρεπές τουλάχιστον. Εγώ θα υπολόγιζα τουλάχιστον 600. 1
jpaokx Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μένω Η.Β. εδώ και λίγα χρόνια. Λοιπόν, με 30k, ζεις στο Λονδίνο αλλά όχι άνετα. Γνώμη μου: Μην πας Λονδίνο. Είναι φοβερό μέρος αν πας για διακοπές όμως. Τα ενοίκια είναι κ$λοπιάσιμο, οι αποστάσεις μεγάλες, απομακροι άνθρωποι και παίζει πολύ μα πολύ υπερωρία!!!! Θα σου συνιστούσα να βρεις οπουδήποτε αλλού εκτός Λονδίνο (κατά προτίμηση όχι Brighton, Bath, York, Swansea από άποψη κόστους ζωής). 2
Unabomber Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 30Κ καθαρα ? ή προ φορων ? Να το ξεκαθαριζουμε αυτο….. Πολυ γαματες αυτες οι περιοχες που προτεινες παντως….. Σε ποια περιοχη μενεις τωρα αν επιτρεπεται ?
forgotten Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 φιλος μου ζει στο bristol ειναι φυσικα διδακτορικος συνεργατης και περνει περιπου 35k καθαρα+ διαμονη διατροφη απο το πανεπιστημιο υποβαλε σε 2-3 πανεπιστημια και οπου του γινε η καλυτερη προσφορα πηγε ,ωστοσο απο οτι λεει θα προτιμουσε πισω στην πατριδα γιατι ο καιρος ειναι χαλια και δεν εχει την ιδια ποιοτητα ζωης ,τωρα για λονδινο δνε ξερω απο διακοπες που ειχα παει μου φανηκε μουντο και αχαρο και αν και ξερω σχετικα καλα αγγλικα δυσκολευτηκα στην αρχη να συνενοηθω.
Unabomber Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 φιλος μου ζει στο bristol ειναι φυσικα διδακτορικος συνεργατης και περνει περιπου 35k καθαρα+ διαμονη διατροφη απο το πανεπιστημιο υποβαλε σε 2-3 πανεπιστημια και οπου του γινε η καλυτερη προσφορα πηγε ,ωστοσο απο οτι λεει θα προτιμουσε πισω στην πατριδα γιατι ο καιρος ειναι χαλια και δεν εχει την ιδια ποιοτητα ζωης ,τωρα για λονδινο δνε ξερω απο διακοπες που ειχα παει μου φανηκε μουντο και αχαρο και αν και ξερω σχετικα καλα αγγλικα δυσκολευτηκα στην αρχη να συνενοηθω. Αυτο συνεβει φιλε μου, γιατι στο Λονδινο, δυσκολευεσαι πλεον να βρεις Αγγλους κανονικους…... Πλεον εχει καταληφθει απο Ινδο-ασιατικες-Αραβικες κλπ χωρες…… Δεν εχω τιποτα με τους ανθρωπους,(αρκετοι συναδελφοι μου Σαουδαραβες ειναι) αλλα εχουν πλακα οταν αλλα τους λες και αλλα καταλαβαινουν…. Το Bristol το προτεινω ανεπιφυλακτα σε σχεση με το Λονδινο. Οπως υπαρχει και το Manchester, Newcastle, λιγο το Liverpool. @ΤS, εχεις καποιον γνωστο, φιλο, συγγενη στο Λονδινο ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα