Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στη δουλεια που ειμαι τωρα εβαλα 2 references απο 2 φιλαρακια τα οποια τα βαφτισα managing director (καθαριςτρια) και marketing director (μπαριστας σε καφετερια) :P

και αντε βρες τους. η αληθεια ειναι πως αμα εχεις δυνατο βιογραφικο και πορτφολιο με καλες δουλειες τα references ειναι δευτερευον και ειναι καθαρα για το γραφειοκρατικο κομματι.

στην τελικη δε τους εξαπατας, επειδη αμα οντως πιστευεις πως αξιζεις αυτη την θεση και πως πληρεις ολες τις προυποθεσεις αλλα δε θα σε δεχτουνε κατα καποιο τροπο λογω ρατσισμου ("..αλλη χωρα μακρυα..") πρεπει να επιστρατευσεις ολα τα μεσα για να παρεις την θεση. και εσυ θα βγεις κερδισμενος και η εταιρεια και θα ειστε ολοι ευτυχισμενοι!

τωρα αυτο περι λονδινου και εντι συμφωνω ισχυει!

Σωστο εν μερη αλλα, ειναι αναλογα σε τι εταιρια θα δουλεψεις, και για τι θεση προοριζεσαι….. 

Για κατι φεγγαρια ημουν στην Google, -πριν παρατησω το IT κομματι- εκει τι εσωρουχα φορουσα δεν μου ειπαν μονο, στο 2ο interview …... :-D

Σκεψου, τι θα γινοταν αν εδινα oτι να ναι references….. :shock:

Το δυνατο portfolio ειναι μεγαλο plus παντως…… αλλα καλο ειναι να ειναι και αληθινο….. :-)

• Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το military obligations δεν το βαζεις, εκτος αν ειναι για καμια θεση security κλπ….

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ βαζεις ενδιαφεροντα…….. το βλεπουν παρα πολυ, δειχνει πανω κατω -κατ'αυτους παντα-, καποια στοιχεια απο την προσωπικοτητα σου.

Personal statement ? εννοεις παντρεμενος, φυλο, κλπ ?

Δεν το βαζεις για να μην υπαρξει discrimination…. To αποφευγουν αρκετα. 

Γενικά για τον στρατό αυτό διαβάζω παντου αλλα όπως ειχα δει κάπου αν ησουν στον στρατό τιποτα διαβιβαστής κτλπ μπορείς να το αναφέρεις για τα θετικά που είχε αυτη η ειδικότητα πχ (ασφάλεια επικοινωνιων για απορρητα δεδομένα κτλπ).

Ισχύει ή είναι απόλυτοι με τέτοια θέματα?

Στην φάση συνταξηςβιογραφικού βρίσκομαι και εγω τώρα για δώστε αν έχετε καμία χρήσιμη info ή link..

Στο οτι δεν εχω τελειώσει με το πτυχίο ακομα το αναφέρω ως ΄΄degree to be expected΄΄?

Δημοσ.

Να ρωτησω οταν λεει doe τι εννοει pension εννοει σου δινουν δωματιο η ενα ποσο extra

Τσεκαρε εδω

http://www.ehow.co.uk/facts_7282918_doe-mean-salary-terms_.html#page=0

Γενικά για τον στρατό αυτό διαβάζω παντου αλλα όπως ειχα δει κάπου αν ησουν στον στρατό τιποτα διαβιβαστής κτλπ μπορείς να το αναφέρεις για τα θετικά που είχε αυτη η ειδικότητα πχ (ασφάλεια επικοινωνιων για απορρητα δεδομένα κτλπ).

Ισχύει ή είναι απόλυτοι με τέτοια θέματα?

Στην φάση συνταξηςβιογραφικού βρίσκομαι και εγω τώρα για δώστε αν έχετε καμία χρήσιμη info ή link..

Στο οτι δεν εχω τελειώσει με το πτυχίο ακομα το αναφέρω ως ΄΄degree to be expected΄΄?

Δεν τους ενδιαφερουν, οπως ειπε και το παιδι στην προηγουμενη σελιδα, εδω τον εχουν τον στρατο για τους losers.... εκτος αμα εισαι κανα στρατηγος.... χαχαχα :)

Οσο για το cv, "cv uk template" στο google και εισαι αρχοντας.... Αλλα οπως εχουμε πει , οσο ποιο μικρο και περιεκτικο.... :)

• Like 2
Δημοσ.

Μια βοηθεια για την αντιστοιχια βαθμου πτυχίου που προκείπτει..

Σύμφωνα με την wikipedia το Link.png Site: Academic grading in Greece παει σύμφωνα με τον βαθμο αλλα κ στα ποσα χρονια τελειωνει καποιος την σχολή?

No assessment/award at the end of 4th or 5th year, until all modules, from all years, are passed successfully. Years are extended.   C-,D Third-Class Honours (Third or 3rd) (40% – 49%)
Δημοσ.

Μια βοηθεια για την αντιστοιχια βαθμου πτυχίου που προκείπτει..

Σύμφωνα με την wikipedia το Link.png Site: Academic grading in Greece παει σύμφωνα με τον βαθμο αλλα κ στα ποσα χρονια τελειωνει καποιος την σχολή?

Για να το γραψεις στο CV σου ?

Τοτε θα πρεπει να το στειλεις εδω  http://www.naric.org.uk/naric/ για να γινει επισημη αντιστοιχιση απο το UK.

• Like 1
Δημοσ.

^ exactly

Eπισης οπως σου ειπα, θα πρεπει να πας στο Naric για να δεις σε ποιο qualification level εισαι….

οποτε οταν το κανεις αυτο, θα πρεπει να ξαναλλαξεις το CV σου, και να αναφερεις μονο αυτο απο το Naric.

Γιατι αυτο θα ειναι και το επισημο πλεον.

Δες και ενα παραδειγμα   http://ecctis.co.uk/naric/Individuals/Compare%20Qualifications/documents/SoC.pdf

Δημοσ.

Ναι αυτο που εγραψα ηταν προχειρο δεν θα το εγραφα ετσι.

Οσο για την αντιστοιχια σε διαφορα Universities που ειδα δεν αναφέρουν πουθενα τα ετη απλα τον βαθμο πχ Καλώς (Good) (5.00 – 6.49) Lower Second-Class Honours (2:2) 

Αργότερα ισως να στείλω  στην Naric.

Δημοσ.

Μιας και το θέμα είναι γενικό λέω να ρωτήσω εδώ. Επειδή σκέφτομαι και γω να μετακομίσω Λονδίνο το φθινόπωρο, παρότι ξέρω (απ' όσο την έχω δει) πως λειτουργούν οι άνθρωποι εκεί, για long term κατάσταση πόσο ανοιχτοί είναι σε νέα άτομα?

Τελευταία φορά που πήγα, όλοι οι Λονδρέζοι με τους οποίους ήρθα σε επαφή (και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και Άγγλοι όλως παραδόξως) ήταν πολύ κοινωνικοί και φιλικοί και 2,3 ήταν και πρόθυμοι να κρατήσουν επαφή.

Έχω όμως φίλους Έλληνες που μένουν μόνιμα εκεί και είναι σχετικά αποκομμένοι. Ποιο από τα δύο περιστατικά είναι μεμονωμένο, το δικό μου ή το δικό τους? Ποια είναι η νόρμα της πόλης στις κοινωνικές σχέσεις?

Δημοσ.

για μένα η νόρμα της πόλης αν βγάζεις μέχρι 35.000 είναι σε γενικές άκρες μία άκρως "acceptable" institunalised racist πόλη. 
αν είσαι πάνω απο τα 40-45.000 ξεκινάς να ζεις "κάπως".

(έχω αρκετούς κολλητούς,γνωστούς,φίλους) αλλους Έλληνες αλλους Ιταλούς κλπ. αλλους απομονομενος, άλλους να γλεντάνε.)

όλα στο χέρι σου είναι και στο perspective που θες να πιάσεις στο κωλοχανείο που λέγεται λονδίνο.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι απο τις πιο πολυπολιτισμικες πολεις στο κοσμο……  Οποτε ειναι ανοιχτοι.   :-)

Βεβαια, αναλογα με την δουλεια που εχεις…. και το ποσο κοινωνικος εισαι…. :ph34r:

Γενικα οι Ελληνες εδω στο Λονδινο ειναι αποκομμενοι απο ολους….. Ψαχνουν να βρουν μονο Ελληνες…..  Οχι ολοι βεβαια, αλλα πιστευω οι περισσοτεροι.

Βεβαια, εγω προσπαθω να τους ψιλοαποφευγω λιγο….. :-(

Δημοσ.

Οκ αν εξαρτάται από μένα πιστεύω δεν θα έχω θέμα. Είμαι γενικά κοινωνικό ον και ανοιχτός άνθρωπος και θέλω να έχω φίλους σε κοντινή απόσταση (η απομάκρυνση από φίλους είναι και το μόνο ουσιαστικά που με στενοχωρεί από το θέμα της μετακόμισης). Πιο πολύ ανησυχούσα μήπως οδηγείται κανείς στο να απομονωθεί από την κοινωνία, όχι αν καταλήγει απομονωμένος λόγο επιλογών του.

Καλά αυτό με τους Έλληνες στο εξωτερικό που ψάχνουν μόνο για Έλληνες είναι παλιό ανέκδοτο. Καταλαβαίνω την ανάγκη να υπάρχει και μια επαφή με άτομα από τον τόπο σου αλλά έλεος. Τέτοια θέματα ευτυχώς δεν έχω.

Υπάρχει κοινωνικός ρατσισμός από άποψη χρημάτων ή επειδή είναι ακριβή πόλη δεν έχεις και πολλά περιθώρια για εξόδους? Ποιο από τα δύο εννοούσες γροσερισοπ? Γιατί η αλήθεια είναι ότι κάνω μια ελαφρά αλλαγή καριέρας και θα είμαι στο κάτω άκρο των μισθών για αρκετό καιρό φαντάζομαι.

• Like 1
Δημοσ.

Για τα χρηματα δεν νομιζω να υπαρχει, οσο για την δουλεια που κανεις…… εχει διαφορα…..

Αλλα και παλι μην φανταστεις τιποτα τρελο, μπορει να μην το παρατηρησεις και καθολου βεβαια…..  :-D

Αντε ελατε, να κανουμε Insomnia in London department……  :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...