Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι 22 χρονών φοιτητής χωρίς πτυχίο που θα αργήσει άλλον έναν χρόνο σίγουρα για να το πάρω. Θέλω να βρω δουλειά σαν προγραμματιστής ή και γενικότερα με υπολογιστές για να έχω κάποιο εισόδημα (200-300-400 ευρώ). Δεν ξέρω από δουλειές και δεν το έχω ψάξει από μόνος μου ακόμα. Απλά ζητάω από τα πιο έμπειρα μέλη που είναι στον χώρο κάποια συμβουλή/κατατόπιση. Skills έχω και σαφώς είμαι διατεθιμένος να αποκτήσω ότι άλλο χρειαστεί.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι 22 χρονών φοιτητής χωρίς πτυχίο που θα αργήσει άλλον έναν χρόνο σίγουρα για να το πάρω. Θέλω να βρω δουλειά σαν προγραμματιστής ή και γενικότερα με υπολογιστές για να έχω κάποιο εισόδημα (200-300-400 ευρώ). Δεν ξέρω από δουλειές και δεν το έχω ψάξει από μόνος μου ακόμα. Απλά ζητάω από τα πιο έμπειρα μέλη που είναι στον χώρο κάποια συμβουλή/κατατόπιση. Skills έχω και σαφώς είμαι διατεθιμένος να αποκτήσω ότι άλλο χρειαστεί.

While (not found job) {

Προγραμματιζε;

Ψαξε εταιριες;

στειλε βιογραφικα;

}

Δεν υπαρχει, σε περιπτωση που περιμενεις κατι τετοιο, κανενα cheat. Η σκληρη δουλεια και η ικανοτητα ανταμειβονται.

• Like 1
Δημοσ.

Πρακτική δεν έχω κάνει αλλά θα κάνω. Τι ακριβώς να προγραμματίσω; Ας πούμε έχω πάρει ένα βιβλίο με βάσεις δεδομένων και το διαβάζω. Οφελεί σε τίποτα αυτό; Λέμε με ένα φίλο να φτιάξουμε ένα site για να μάθω php. Γενικώς που να κατευθυνθώ σε αυτόν τον τομέα, την ενασχόληση από μόνος μου δηλαδή. Οι εταιρίες χωρίς πτυχίο άμα δουνε πως έχω φτιάξει πράγματα από μόνος μου, θα με δεχτούνε έστω για συνέντευξη;

• Moderators
Δημοσ.

greekmonkey, νομιζω πως για αρχη, πριν κανεις οτιδηποτε, πρεπει να αλλαξεις το avatar σου. Ενα avatar λεει πολλα για τον χρηστη και κατ'επεκταση για το ιδιο το ατομο. Μετα ακολουθα τις οδηγιες των φιλων πιο πανω.

Φιλικα....

Τι σχέση έχει αυτό;

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι ψάχνεις γιατι ανέφερες και προγραμματιστής και γενικά για υπολογιστές. Το να γίνεις προγραμματιστής (?) με 300-400 ευρώ παράλληλα με τη σχολή, δε νομίζω πως ειναι πολύ εφικτό. Με την έννοια ότι, προφανώς θα είναι part-time (Που ελάχιστες δουλειές part-time με software υπάρχουν). Στη θέση σου, αυτό που θα έκανα εγώ ειναι να ασχοληθώ με web development και design (html,css,php) και να προσπαθώ να πάρω μικρά project για sites και από γνωστούς και φίλους.

Αν θελεις να επενδύσεις λίγο παραπάνω και μετά να κινηθείς για αναζήτηση εργασίας, ξεκίνα και πιάσε μονος σου μια γλώσσα προγραμματισμού δοκίμασε να γράψεις κάποια προγράμματα να αποκτήσεις εμπειρία ώστε να έχεις κάτι να δείξεις σε μια συνέντευξη.

Δημοσ.

Εφαρμοσμένη Πληροφορική σπουδάζω Θεσσαλονίκη. Με οτιδήποτε έχει προγραμματισμό, από εφαρμογές για κινητά, διαχείρηση βάσεων δεδομένων, μέχρι πολυνηματικό προγραμματισμό. Ότι να'ναι γλώσσα. Είτε δουλειά για τα λεφτά είτε να ασχοληθώ ερασιτεχνικά για να βρω δουλειά πιο μετά.

Δημοσ.

Επομένως δεν ξέρεις τι θέλεις. Δεν το λέω για να κατακρίνω, αλλά πώς μπορούμε να βοηθήσουμε σ' αυτή την περίπτωση;

Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι μαθαίνεις/ξέρεις προγραμματισμό και δεν έχεις ιδέα τι να προγραμματίσεις. Σίγουρα κάποιο θέμα υπάρχει που σε τρώει και θα μπορούσες να κάνεις κάτι γι' αυτό. Δεν έχει σημασία τι είναι.

Μερικά από τα πράγματα που έφτιαχνα κατα καιρόυς, και το λέω αυτό για να πάρεις μια ιδέα του πόσο "άκυρα" είναι, ήταν:

• Παιχνίδι τροχό της τύχης
  • Save game editor για το Reunion και το EOB
  • Τηλεφωνικό κατάλογο με αυτόματη υπενθύμιση γιορτών/γενεθλίων
  • Deck builder και card reference για M:TG
  • Website με guestbook που φιλοξενούσε τις λογοτεχνικές μου ανησυχίες
  • Πρόγραμμα που προσπαθούσε να κάνει brute force το "100 puzzle"
  • Πρόγραμμα για να κρατάει σκορ στη βίδα (και να κάνει μόνο του το απαραίτητο thrash talking όταν κάποια ομάδα γράφει μηδέν)
  • Single-page JavaScript app που να βγάζει card pools για Dominion

Δεν έχει νόημα να συνεχίσω, νομίζω καταλαβαίνεις. Είναι σα να λες θέλω να εξασκηθώ στη ζωγραφική, τι να ζωγραφίσω; Δεν έχει σημασία, απλά ξεκίνα σήμερα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...