Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ρουτερ κάνει αποσυνδέσεις ή σέρνεται του θανατά. Έχω κάνει τα εξής βήματα:

1. Επικοινωνία με φορθνετ. Η γραμμή λένε είναι μια χαρά.

2. Δοκιμή με άλλα ρούτερ. Το ίδιο πρόβλημα.

3. Αλλαγή splitter. Κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά παραμένει το πρόβλημα (μειώθηκε η συχνότητα αποσυνδέσεων).

4. Αλλαγή τηλεφωνικών καλωδίων.

5. Οπτικός έλεγχος της πρίζας τηλεφώνου. Μια χαρά δείχνει, τα σύρματα είναι σφιχτά.

6. Δοκιμή σε άλλη πρίζα του σπιτιού. Καμία διαφορά.

Το τηλέφωνο δεν εχει πρόβλημα, μόνο το ιντερνετ.

Μπορώ να φωνάξω ηλεκτρολόγο να μετρήσει την ένταση του σήματος στο κουβούκλιο έξω από το σπίτι (είναι κάπου 30-40μ μακριά) και την ένταση στην πρίζα μήπως υπάρχει απώλεια στη διαδρομή; Ή χαζομάρα είπα;

Τι άλλο δεν έλεγξα;

Δημοσ.

δοκιμη εξω στην χωνευτη αν μπορεις να δεις ποσο συγχρονιζεις εκει και ποσο μεσα στο σπιτι.αν υπαρχει διαφορα ψαχνεις να βρεις που χανεις.0,5 mbit διαφορα δεν ειναι θεμα συνηθως.

Για αρχη πέτα το splitter

αλλαξε splitter οπως λεει.

αν πιανουν τα χερια του λυνει την κεντρικη πριζα και κραταει μονο το ζευγαρι καλωδιου που ερχεται απο τον κατανεμητη/χωνευτη και δοκιμαζει εκει να δει ποσο συγχρονιζει και αν παιζει πιο σταθερα.

Δημοσ.

Απ ευθείας στη γραμμή χωρίς φίλτρα, splitter και τηλεφωνικές συσκευές δοκίμασες;

Ναι. Σκέτο καλώδιο, δε συγχρονιζε. Με φίλτρο όπως αυτο που βάζεις στην τηλεφωνική συσκευή για να μην έχει παράσιτα, επίσης δε συγχρόνιζε. Με σπλιτερ αλλά χωρίς τηλέφωνο κατάφερε να συγχρονίσει και τελικά να συνδεθεί αλλά πάλι έκανε αποσυνδέσεις.

Πώς γίνεται η δοκιμή έξω και μέσα πουλινέ; Θέλει κάποια ειδική συσκευή; Ο πεθερός μου είναι ηλεκτρολόγος αλλά της παλιάς σχολής, φαντάζομαι δε θα έχει το εργαλείο που απαιτείται.

Δημοσ.

Ναι. Σκέτο καλώδιο, δε συγχρονιζε. Με φίλτρο όπως αυτο που βάζεις στην τηλεφωνική συσκευή για να μην έχει παράσιτα, επίσης δε συγχρόνιζε. Με σπλιτερ αλλά χωρίς τηλέφωνο κατάφερε να συγχρονίσει και τελικά να συνδεθεί αλλά πάλι έκανε αποσυνδέσεις.

Πώς γίνεται η δοκιμή έξω και μέσα πουλινέ; Θέλει κάποια ειδική συσκευή; Ο πεθερός μου είναι ηλεκτρολόγος αλλά της παλιάς σχολής, φαντάζομαι δε θα έχει το εργαλείο που απαιτείται.

επειδη ναι δεν θα εχει analyzer μεγαλο καλωδιο ρευματος και με το ρουτερ δοκιμαζεις εξω.η απεξω ενωνεις κανα utp για να προεκτινεις την γραμμη και να φτασεις μεχρι εκει που θες .προσωρινη δοκιμη.

Δημοσ.

To ότι δε συγχρόνιζε ούτε με σκέτο καλώδιο ούτε με φίλτρο, είναι κάτι φυσιολογικό;

Με φίλτρο είναι απόλυτα φυσικό να μη συγχρονίζει. Το φίλτρο είναι για να κόβει τις συχνότητες του DSL, και το τοποθετούμε μόνο στις τηλεφωνικές συσκευές.

Δημοσ.

To έκανα. Το ψάξαμε από δω, το ψάξαμε από κει και τελικά έφταιγε που ο συναγερμομάστορας είχε συνδέσει το συναγερμό κατευθείαν μέσα στην πρίζα. ήρθε σήμερα, βγάλαμε τα καλώδια έξω, φτιάξαμε φις και πλέον μπαίνει με φιλτράκι. Ουφ!

Δημοσ.

Update: Ούτε αυτό έλυσε το ζήτημα. Ήρθε ο τεχνικός της Forthnet, η γραμμή λέει είναι μια χαρά. Το πρόβλημα -λέει- είναι στην παλαιότητα του ρούτερ.

Έχω ένα Sagem, 2 ThomsonTG585, Netgear, όλα 4 τεσσάρων ετών. Και με τα 4 έχω το ίδιο πρόβλημα (συνεχείς αποσυνδέσεις). Ένα ρούτερ νέας τεχνολογίας πράγματι θα έλυνε το πρόβλημα ή όχι; Γιατί αν ζητήσω να μου στείλουν νέο ρούτερ θα σημαινει αυτόματα ανανέωση της σύνδεσης για άλλους 12 μήνες.

Αν κάποιος έχει γνώση/εμπειρία ας απαντήσει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την εταιρεία, άλλωστε στην επαγγελματική μου στέγη -8 χλμ από το σπίτι- έχω Forthnet και δουλεύει άψογα (παρόλο που κι εκεί έχω ένα παλιό ρούτερ του ΟΤΕ αλλά ούτε αποσυνδέσεις κάνει ούτε τίποτα). Επειδή όμως το σπίτι είναι σε χωριό και το κέντρο της Forthnet είναι καμιά 7-8 χλμ μακριά, ίσως αυτό να παίζει ρόλο και να μην το παραδέχονται;

Έχω καταμπερδευτεί...

Δημοσ.

Update: Ούτε αυτό έλυσε το ζήτημα. Ήρθε ο τεχνικός της Forthnet, η γραμμή λέει είναι μια χαρά. Το πρόβλημα -λέει- είναι στην παλαιότητα του ρούτερ.

Έχω ένα Sagem, 2 ThomsonTG585, Netgear, όλα 4 τεσσάρων ετών. Και με τα 4 έχω το ίδιο πρόβλημα (συνεχείς αποσυνδέσεις). Ένα ρούτερ νέας τεχνολογίας πράγματι θα έλυνε το πρόβλημα ή όχι; Γιατί αν ζητήσω να μου στείλουν νέο ρούτερ θα σημαινει αυτόματα ανανέωση της σύνδεσης για άλλους 12 μήνες.

Αν κάποιος έχει γνώση/εμπειρία ας απαντήσει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την εταιρεία, άλλωστε στην επαγγελματική μου στέγη -8 χλμ από το σπίτι- έχω Forthnet και δουλεύει άψογα (παρόλο που κι εκεί έχω ένα παλιό ρούτερ του ΟΤΕ αλλά ούτε αποσυνδέσεις κάνει ούτε τίποτα). Επειδή όμως το σπίτι είναι σε χωριό και το κέντρο της Forthnet είναι καμιά 7-8 χλμ μακριά, ίσως αυτό να παίζει ρόλο και να μην το παραδέχονται;

Έχω καταμπερδευτεί...

Αν μπορείς δανείσου το ρουτερ από κάποιον φίλο σου και δοκίμασέ το 1-2 μέρες

Δημοσ.

τζαμπα θα το δοκιμασεις.το thomson 585 δεν ειναι παλαιο ρουτερ και παιζουν απειρα ατομα με αυτο ειτε το v7 ειτε το v8 εκτος αν εχουν χαλασει και τα 2 που το θεωρω χλωμο οπως επισης τα thomson ειναι απο τα πιο stable router ακομα και σε χαλια γραμμες.

• Like 1
Δημοσ.

7-8χλμ μακρια....στα ποσα χρονιζει το ρουτερ σου;;αν σε εχουν σε εως 24 ζητα να σε πανε στα 4. Εκει μονο θα μπορεσει να κλειδωσει το ρουτερ. Παθων απο οτε στα 6χλμ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...