PavlaraS18 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Χαιρετώ κι μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Έχω άριστη γνώση της ψευδογλώσσας (αυτής που διδάσκεται και στο σχολείο στην Γ λυκείου και εξετάζεται πανελλαδικά.) που ουσιαστικά είναι μια ελληνική μετάφραση της basic ! Τέλος πάντων , ξεκίνησα να μαθαίνω μόνος μου c++ κι δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται το διάβασμα σε ένα πίνακα πόσο μάλλον δισδιάστατο! Έψαξα και δεν βρήκα κάτι!
Moderators Kercyn Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μη χρησιμοποιείς πίνακες. Χρησιμοποίησε std::vector (δυναμικό) ή std::array (fixed).
migf1 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Χαιρετώ κι μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Έχω άριστη γνώση της ψευδογλώσσας (αυτής που διδάσκεται και στο σχολείο στην Γ λυκείου και εξετάζεται πανελλαδικά.) που ουσιαστικά είναι μια ελληνική μετάφραση της basic ! Τέλος πάντων , ξεκίνησα να μαθαίνω μόνος μου c++ κι δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται το διάβασμα σε ένα πίνακα πόσο μάλλον δισδιάστατο! Έψαξα και δεν βρήκα κάτι! Ποια σημεία δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις; Ο τυπικός κώδικας για να διαβάσεις έναν 2-διάστατο πίνακα από ακέραιους είναι κάτι σαν το παρακάτω... #include <iostream> int main() { int arr2d[4][5]; for (int i=0; i < 4; i++) { for (int j=0; j < 5; j++) { std::cin >> arr2d[i][j]; } } return 0; }
PavlaraS18 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Ποια σημεία δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις; Ο τυπικός κώδικας για να διαβάσεις έναν 2-διάστατο πίνακα από ακέραιους είναι κάτι σαν το παρακάτω... #include <iostream> int main() { int arr2d[4][5]; for (int i=0; i < 4; i++) { for (int j=0; j < 5; j++) { std::cin >> arr2d[i][j]; } } return 0; } Το πιασα ! Έχουμε κάποιο ελληνικό βιβλίο σε pdf να συμβουλεύομαι? Υ.Γ. Για να δώσεις γραφικό περιβάλλον σε ένα πρόγραμμα , ποια είναι η πιο κατάλληλη γλώσσα κατα της γνώμη σας?
vacilis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Το πιασα ! Έχουμε κάποιο ελληνικό βιβλίο σε pdf να συμβουλεύομαι? Υ.Γ. Για να δώσεις γραφικό περιβάλλον σε ένα πρόγραμμα , ποια είναι η πιο κατάλληλη γλώσσα κατα της γνώμη σας? Δεν υπάρχει "πιο κατάλληλη γλώσσα" για την ανάπτυξη προγράμματος με γραφικό περιβάλλον. ΜπOρεις να χρησιμοποησεις είτε γλώσσες τις Microsoft που προσφέρουν εύκολη δημιουργία του γραφικού περιβάλλοντος (Visual Basic, c#, Visual C++) ή C++ με QT και άλλες πολλές.
H_ANARXIA_EINAI_PSEMA Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μάθε στα αγγλικά. Μην διαβάζεις ελληνικά βιβλία, η ελληνική βιβλιογραφία είναι πολύ πίσω. Άσε που για αρχή δεν χρειάζεσαι βιβλίο, παρά μονάχα tutorials.
PavlaraS18 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δεν υπάρχει "πιο κατάλληλη γλώσσα" για την ανάπτυξη προγράμματος με γραφικό περιβάλλον. ΜπOρεις να χρησιμοποησεις είτε γλώσσες τις Microsoft που προσφέρουν εύκολη δημιουργία του γραφικού περιβάλλοντος (Visual Basic, c#, Visual C++) ή C++ με QT και άλλες πολλές. Χρησιμοποιω το codeblocks για να δημιουργω τον κώδικα. Υπάρχει κάποια επιλογή απο εκεί μεσα?
PavlaraS18 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 if(ap=="r"){ blah blah } Γι ποιον λόγω δεν γίνεται δεκτό ?
PavlaraS18 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί ap != "r" != δεν ειναι το διαφορο? Αφού εγώ θέλω όταν η απάντηση που δώσω είναι ίδια να συνεχίσει ... Τι έχω καταλάβει λάθος...?
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δε μας δίνεις απολύτως καμία πληροφορία για το τι είναι το ap, πώς το χρησιμοποιείς και τι θες να κάνεις. Τι απάντηση περιμένεις;
PavlaraS18 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Για να σου λέω πως το θέλω να ειναι ισο με "r" ειναι χαρακτηρας! Διαβάζει κάτι που το έχω ονομάσει ap και μετά θέλω να ελέγχο αν το ap που διαβασε ειναι "r" .. Δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς για να δώσω εξήγηση!
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Το "r" δεν είναι char. Είναι const char *. Επίσης, δε μπορώ να μαντέψω τι είναι αυτό το "κάτι" που είναι το ap. Μπορεί να είναι char *, μπορεί να είναι char, μπορεί να είναι std::string, μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα. Αυτό που νομίζεις εσύ ότι είναι σωστό μπορεί να μην είναι γιατί ίσως δεν έχεις καταλάβει καλά κάτι. Σε περίπτωση που σου διαφεύγει, δεν προσπαθώ ούτε να στο παίξω έξυπνος ούτε να σε ειρωνευτώ, να σε βοηθήσω προσπαθώ. Αλλά για να σε βοηθήσω πρέπει να μου πεις (και στους υπόλοιπους που δουν αυτό το thread) τι ακριβώς θέλεις.
albNik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 "r" ειναι συμβολοσειρα (string) 'r' ειναι χαρακτήρας (char) Στην c/c++ δεν δεν ισχυει η ισοτητα == για string. char* a="hello"; char* b="hello"; if(a== //false Για να συγκρινεις string πρέπει να συγκρινεις τον καθε χαρακτηρα.
PavlaraS18 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2015 Το "r" δεν είναι char. Είναι const char *. Επίσης, δε μπορώ να μαντέψω τι είναι αυτό το "κάτι" που είναι το ap. Μπορεί να είναι char *, μπορεί να είναι char, μπορεί να είναι std::string, μπορεί να είναι ένα σωρό πράγματα. Αυτό που νομίζεις εσύ ότι είναι σωστό μπορεί να μην είναι γιατί ίσως δεν έχεις καταλάβει καλά κάτι. Σε περίπτωση που σου διαφεύγει, δεν προσπαθώ ούτε να στο παίξω έξυπνος ούτε να σε ειρωνευτώ, να σε βοηθήσω προσπαθώ. Αλλά για να σε βοηθήσω πρέπει να μου πεις (και στους υπόλοιπους που δουν αυτό το thread) τι ακριβώς θέλεις. Όπως ανέφερα αρχικά έχω άριστη γνώση της ψευδογλώσσας (παρόμοια με basic) και θεωρώ πράγματα δεδομένα που στην c++ ανοίγουν σε τεράστιο πεδίο! Καταννοώ το λάθος μου και ζητώ συγνώμη !!! Πρακτικά προσπαθώ να φτιάξω ένα παιχνιδάκι , την γνωστή κρεμάλλα . Το ap είναι η απάντηση που δίνει ο παίχτης και r το γράμμα . Δηλαδή αν η απάντηση που δίνει ειναι r τότε θέλω να κάνει κάποιες διαδικασίες! "r" ειναι συμβολοσειρα (string) 'r' ειναι χαρακτήρας (char) Στην c/c++ δεν δεν ισχυει η ισοτητα == για string. char* a="hello"; char* b="hello"; if(a== //false Για να συγκρινεις string πρέπει να συγκρινεις τον καθε χαρακτηρα. Όταν είδα τα ζόρια δοκίμασα αυτό char r="r"; if(ap==r){ } Αλλά δεν πέτυχε. Κάτι τέτοιο δεν λες και εσύ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα