Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελοντας να αναβαθμισω εναν παλιο υπολογιστη socket 478 και αφου ειχα εναν i5 750 + 4GB RAM αγορασα απο εδω μια geforce 8800 gts και ενας γνωστος μου εδωσε μια mobo MSI P55-CD53.

Χωρις να κανω τιποτα με το λειτουργικο που ετρεχε ο παλιος (windows xp), απλα αλλαξα μητρικη με ολα τα νεα parts επανω, κουμπωσα καλωδια ρευματος, pin κλπ και πηγα να τον ξεκινησω.Μετα απο 3-4'' εκλεισε.Με ανοιχτο το κουτι ειδα οτι γυριζαν τα ανεμιστηρακια του τροφοδοτικου, επεξεργαστη, κουτιου και gpu.Το περιεργο ειναι οτι μετα οταν προσπαθησα να τον ξαναανοιξω δεν επαιρνε εντολη δεν εκανε τιποτα.Εβγαλα λοιπον διαφορα καλωδια απο το μπροστινο πανελ και προσπαθησα να ανοιξω απο το κουμπι on/off πανω στη μητρικη.Ανοιξε αλλα μετα απο λιγο παλι εκλεισε.Ξανασυνδεσα τα καλωδια του πανελ μιας και δεν εφταιγαν αυτα και τον ανοιξα παλι απ μπροστα κανονικα.Να σημειωσω οτι καθε φορα που κλεινει και μετα παω να τον ξαναανοιξω δεν το κανει αμεσως.Πρεπει να προσπαθησω μερικες φορες.Αλλαξα θεση το καλωδιο του σκληρου, δοκιμασα να ανοιξω χωρις κουμπωμενο το ρευμα της gpu, αλλαξα το jumber της cmos ram, αλλαξα θεση τις μνημες ram αλλα τιποτα.Ξεκιναει και μετα απο λιγο κλεινει, δεν προλαβαινω να δω ουτε εικονα στην οθονη που λογος για bios!

Καμια ιδεα για το τι παιζει;

Δημοσ.

Ένας πιθανός λόγος είναι να μην έχει κουμπώσει καλά ή να μην έχει πάστα η ψύχτρα και ο επεξεργαστής, να ανεβάζει θερμοκρασία και να σβήνει για την προστασία του.

Δεύτερο πιθανότερο, κάποια ραμ.

Στη θέση σου, θα τσέκαρα ψύχτρα, θα άλλαζα πάστα και στη συνέχεια θα έπαιζα μόνο με ένα dimm μνήμης σε κάθε πιθανή θέση να δω αν είναι εκεί το πρόβλημα.

Από κει και πέρα, αντικατάσταση 1 προς ένα , μέχρι να βρω το πρόβλημα.

Το τροφοδοτικό σου επαρκεί; To manual της μητρικής σου αναφέρει τίποτα για κωδικούς σφαλμάτων, ήχους ή led άκια;

(αν και είναι "βλακεία" να βάλεις το σκληρό με το παλιό λειτουργικό, το σύστημα έπρεπε να Bootάρει και να μπαίνει έστω bios , άρα δεν πρεπει να είναι από κει.)

Δημοσ.

καλησπερα,

αν δεν εχεις μνημες επανω σου χτυπαει??

Δημοσ.

η παστα αλλαχτηκε πριν 3 μερες και η ψυκτρα κουμπωσε κανονικα οποτε το αποκλειω αυτο.

θα δοκιμασω με μια μνημη να δω τι παιζει

αν δεν εχει πανω καθολου μνημες μπορει να ανοιξει;;;

το γεγονος οτι ο υπολογιστης δεν ανοιγει αμεσως με το πατημα του on/off ειτε απο το μπροστινο πανελ ή απο το on/off της μητρικης σας λεει κατι;αυτο με βαζει σε σκεψεις οτι μπορει να ειναι μητρικη...

Το τροφοδοτικο ειναι thermaltake 550w οποτε μαλλον επαρκει, δε ξερω η gpu τι απαιτησεις εχει αλλα αν εχει μεγαλες θα τις ζηταει σε φορτο οχι οταν ανοιγει, σωστα;

τωρα παλι που προσπαθω να τον ανοιξω δεν κανει τιποτα, σα να μη παιρνει ρευμα καθολου.μεχρι προχθες δουλευε παντως η 478 με αυτο το τροφοδοτικο...

Δημοσ.

Ειδικος δεν ειμαι αλλα αλλαξες επεξεργαστη και μητρικη και τα windows τα αφησες με τους drivers απο τα παλια parts ;;; νομιζω με μια καθαρη εγκατασταση των windows θα στρωσουν ολα...

• Like 1
Δημοσ.

δοκιμασα να τον ανοιξω χωρις δισκο, χωρις μνημες, με ολα επανω αλλα πλεον τιποτα.δεν ανοιγει καν!αυριο θα κουμπωσω παλι την παλια μητρικη για να σιγουρευτω οτι δεν ειναι το τροφοδοτικο (το οποιο δουλευε μεχρι προχθες!)

Δημοσ.

δοκιμασα να τον ανοιξω χωρις δισκο, χωρις μνημες, με ολα επανω αλλα πλεον τιποτα.δεν ανοιγει καν!αυριο θα κουμπωσω παλι την παλια μητρικη για να σιγουρευτω οτι δεν ειναι το τροφοδοτικο (το οποιο δουλευε μεχρι προχθες!)

Ούτε εγώ είμαι τεχνικός, αλλά δε νομίζω ότι χωρίς RAM, ανοίγει ο υπολογιστής!

• Like 1
Δημοσ.

υπαρχει περιπτωση να μην ειναι συμβατες οι μνημες με την μητρικη και να κλεινει κατευθειαν;

παντως αυτες οι μνημες ηταν τοποθετημενες σε αλλη μητρικη socket 1156

αυτο ειναι το τροφοδοτικο

Δημοσ.

Ειδικος δεν ειμαι αλλα αλλαξες επεξεργαστη και μητρικη και τα windows τα αφησες με τους drivers απο τα παλια parts ;;; νομιζω με μια καθαρη εγκατασταση των windows θα στρωσουν ολα...

Θα συμφωνήσω κακώς δεν έγινε εξαρχής ότι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση εξ αρχής.

υπαρχει περιπτωση να μην ειναι συμβατες οι μνημες με την μητρικη και να κλεινει κατευθειαν;

παντως αυτες οι μνημες ηταν τοποθετημενες σε αλλη μητρικη socket 1156

αυτο ειναι το τροφοδοτικο

Πιθανόν κάτι χτυπάει, πιθανόν και οι μνήμες να μην είναι συμβατές με την mobo ή ακόμη να έχει θέμα το τροφοδοτικό να τα έχει παίξει. Εάν έχετε τη δυνατότητα βάλτε την παλιά mobo πάνω να δείτε ανοίγει! 

Για θέμα ασυμβατότητας hardware & conflict μου κάνει. 

Απεύχομαι να έχει καεί κάτι... από τη νέα σύνθεση!  

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω κακώς δεν έγινε εξαρχής ότι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση εξ αρχής.

παιδια το ξαναλεω, ειναι τοσος λιγος ο χρονος που δε μπορεις να μπεις bios οποτε αυτο δε μπορει να γινει

Δημοσ.

Όχι δεν ανοίγει χωρίς μνήμες.
Εάν τα πάρετε με την σειρά θα φτάσετε στο σημείο κλειδί!
Δοκιμάστε με άλλο τροφοδοτικό να δείτε εάν ανοίγει. Δοκιμάστε με την παλιά mobo και τέλος δοκιμάστε άλλες μνήμες.
Μου έχει τύχει πρόβλημα κάποτε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και ασυμβατότητα και την άλλαξα. 
Επίσης αφήστε εκτός ρεύματος όλα τα καλώδια εκτός για κανένα μισάωρο και δοκιμάστε ξανά. 

Δημοσ.

καλημερα,

το να δοκιμασεις να το ανοιξεις χωρις μνημες ειναι για να δεις αν η μητρικη λειτουργρι σωστα και θα κανει θορυβο εαν λειτουργει σωστα και δεν θα δωσει εικονα....οχι για να δεις αν σου δινει εικονα... για να αποκλεισεις σιγα σιγα το καθε εξαρτημα εαν δεν λειτουργει επειδη λογικα δεν εχεις tester για μητρικη.....

εαν δεν ειχε προβλημα η μητρικη ή καρτα γραφικων θα επρεπε να σου δειχνει τουλαχιστο στο χρονο που μενει ανοικτο το pos ή το bios πιο απλα...

τωρα χρειαζεται να ελενξεις και το το τροφοδοτικο και τις μνημες...εφοσον ολα τα αλλα τα ειδες οτι ειναι σωστα τοποθετημενα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...