nikolakakis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2015 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Καταρχην το μηχανημα εχει 64mb ram και ο δισκος ειναι 10gb.Θα δοκιμασω να γραχω ενα σιντι με την εκδοση linux που ειπατε αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν θα λειτουργησει. Για την επιλογη με το ftp share δεν νομιζω να μπορω να βρω τοσο παλιο μοντεμ που να δινει σε rj11 και οχι rj45.
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Όπως το φαντάστηκα, εξωτερική θήκη για τέτοιο δίσκο είναι πεταμένα λεφτά. Όσο για το ftp, δεν είπαμε να το κάνεις μέσω modem. Αν είναι συνδεμένο μέσω lan σε router είναι το ίδιο. Θα αποκτήσεις πρόσβαση με την ip του μηχανήματος. Τέλος, rg11 είχαν τα modem ενώ το rg45 είναι στις ethernet κάρτες και μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει ήδη modem πάνω του το μηχάνημα. Την εποχή των 98 τα modem ήταν διάσημα (λόγω pstn συνδέσεων) ενώ οι κάρτες δικτύου ήταν πολυτέλεια.
arc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Όπως περιγράφεις το μηχάνημα, δυο λύσεις αξίζουν τη φασαρία για να πάρεις τα δεδομένα σου. Να βγάλεις το δίσκο και να τον κουμπώσεις σε άλλο desktop που εχει θύρα ide/atapi Αν δεν γίνεται το προηγούμενο ή δεν εχεις πρόσβαση σε αλλο desktop, τότε να ψήσεις σε δυο cd το slitaz linux και το puppy linux και να κάνεις boot από εκεί, για να μεταφέρεις τα δεδομένα στο στικάκι. Βέβαια με 64mb ram τα πράγματα θα ειναι στριμωγμένα ακόμα και για slitaz/puppy. Εννοείται θα εισαι πολύ υπομονετικός με τα κλικς.
nikolakakis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Όπως το φαντάστηκα, εξωτερική θήκη για τέτοιο δίσκο είναι πεταμένα λεφτά. Όσο για το ftp, δεν είπαμε να το κάνεις μέσω modem. Αν είναι συνδεμένο μέσω lan σε router είναι το ίδιο. Θα αποκτήσεις πρόσβαση με την ip του μηχανήματος. Τέλος, rg11 είχαν τα modem ενώ το rg45 είναι στις ethernet κάρτες και μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει ήδη modem πάνω του το μηχάνημα. Την εποχή των 98 τα modem ήταν διάσημα (λόγω pstn συνδέσεων) ενώ οι κάρτες δικτύου ήταν πολυτέλεια. Μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα. Το πισι απο πισω δεν εχει ethernet αλλα μονο καρτα δικτυου οποτε δεν μπορω να το συνδεσω σε ενα ρουτερ που εχω επειδη απο το ρουτερ μπορω να παρω μονο ethernet.
TheELF Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2015 Η κάρτα δικτύου είναι που βγάζει ethernet μάλλον εσένα έχει έξοδο για καλώδιο τηλεφώνου δηλαδή παλιού τύπου Modem Το Puppy και μάλλον και το slitaz θα σου δώσει πρόσβαση εγγραφής στης usb σου για να πάρεις της εικόνες σου,δεν χρειάζεται να τα κάψεις σε cd ,κατέβασε το yumi και θα σου τα περάσει και τα δυο σε ένα usb για να κάνεις εκκίνηση από εκεί,αν βέβαια σου έχει τέτοια επιλογή ο Η/Υ σου,διαφορετικά τα καις σε cd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα