nikolakakis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα, μολις ξαναεβαλα σε λειτουργια εναν παλιο υπολογιστη που ειχα και ανακαλυψα οτι εχει μεσα παρα πολλες φωτογραφιες που θα ηθελα οπωσδηποτε να κρατησω. Εχει λειτουργικο Windows 98 και απο οτι εψαξα λιγο δεν μου επιτρεπουν τα windows να τις παρω με usb. Σκεφτηκα λοιπον να τις γραψω σε ενα DVD.οποτε και συνδεσα και την σιντιερα αλλα προεκυψε ενα προβλημα. Μου βγαζει το μηνυμα "Η συσκευη δεν ειναι ετοιμη" οταν κλικαρω στο εικονιδιο της. ξερει να μου πει κανεις τι συμβαινει ή υπαρχει καποιος αλλος τροπος να παρω τις φωτογραφιες? (σκεφτηκα να βαλω τον HDD σε ενα αλλο πισι αλλα δεν μου ειναι καθολου ευκολο γιατι εχω λαπτοπ) ευχαριστω εκ των προτερων.
Kostas93 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 αν τις ανέβαζες στο dropbox ή καποια άλλη εφαρμογή;Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μια θήκη για ide σκληρό δίσκο (φαντάζομαι πως θα είναι ide ο δίσκος σου) και να κάνεις τον εσωτερικό σου δίσκο εξωτερικό, μετά τον συνδέεις με usb στο λάπτοπ σου και παίρνεις τα αρχεία σου, αλλά βολεύει καλύτερα η λύση του dropbox.
KiriosD Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μήπως προσπαθείς να κάνεις αποκοπή και λογω κάποιας ασφάλειας που έχει δε σε άφησε να συνεχίσεις; το μόνο που μου ακούγεται ορθό αυτό θα ήταν. επόμενη κίνηση είναι του προλαλήσαντα επαναλαμβάνω πως δε βλέπω το λόγο να μη μπορέσεις να αντιγράψεις τις φωτογραφίες από το σκληρό στο usb γιατι να μη σου επιτρεπου τα windows να τις παρεις με usb ; από κάποια εφαρμογή ήταν;
nikolakakis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 η λυση του dropbox δεν ειναι εφικτη γιατι δεν μπορει να συνδεθει στο ιντερνετ αυτος ο υπολογιστης. για το usb βρηκα αυτη την απαντηση και σε αλλα φορουμ για αυτο και το απεκλεισα. https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080227050236AAp3moX
TheELF Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μπορείς να κατεβάσεις παλιά έκδοση του filezilla (ή κάποιο άλλο ftp )για τα 98 και να μεταφέρεις έτσι τα αρχεία σου.
Euclides Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 1. Βγάζεις τον σκληρό από τον υπολογιστή. 2. Αγοράζεις μια USB ATAPI (με λειτουργικό Win 98 σίγουρα ο δίσκος θα είναι PATA) εξωτερική θήκη για δίσκους 3,5". http://www.e-shop.gr/hard-disk-cases-l?table=PER&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&filter-876=1&filter-879=1 3. Τοποθετείς τον δίσκο στην θήκη. 4. Συνδέεις την θήκη σε μια USB θύρα κάποιου άλλου υπολογιστή και κάνεις την αντιγραφή. 1
nikolakakis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 ευχαριστω παρηγγειλα μια γιατι θελω πολυ να τις κρατησω αυτες τις φωτο. καμια ιδεα τι ειναι το μηνυμα που μου βγαζει στην σιντιερα?
jim_p Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Τα 98 δεν ειχανε καποιο built in προγραμμα για εγγραφη σε cd/dvd, οποτε οταν πατας στο drive, ασχετως αν εχεις μεσα ενα αδειο δισκακι, το λειτουργικο δεν ξερει τι να κανει. Βαλε καποιο προγραμμα που να γραφει δισκακια και κανε οτι εγγραφη εχεις μεσα απο αυτο, οχι μεσα απο τον explorer. http://www.msfn.org/board/topic/105936-last-versions-of-software-for-windows-98se/
arc Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 θυμάμαι οτι στα windows 98, έπρεπε να περάστουν drivers για το εκάστοτε στικάκι, ώστε να μπορέσει να το δει και να το δουλέψεις. Υπήρχαν κάποιοι generic αλλά δεν δουλευαν για όλα τα στικάκια και θυμάμαι οτι για τα στικάκια που ειχα, κρατουσα ως κόρη οφθαλμου τα αντίστοιχα cdακια με drivers. Οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ ειναι 5 και πάνω κάτω εχουν αναφερθει. Πρώτον να βρεις drivers για το αντίστοιχο στικάκι. google for it. Εγκατάσταση, επανεκκίνηση και θεωρητικά εισαι έτοιμος. Το στικάκι φρόντισε να ειναι διαμορφωμένο σε fat32 Δευτερον να βάλεις αγοράσεις adaptor και να κουμπώσεις το δίσκο σε αλλο μηχάνημα, με πιο συγχρονο λειτουργικό. Τρίτον να βρεις κάποιο πρόγραμμα εγγραφής με υποστήριξη windows 98, να το εγκαταστήσεις, επανεκκίνηση και μετά ξεκινάς εγγραφές. Αυτό βέβαια προϋποθέτει το μηχάνημα dvd να γράφει ακόμα, οπότε μη σβήσεις τίποτα αν δεν εισαι 100% σίγουρος οτι τα αρχεία ανοιγουν σε αλλο μηχανημα. (εγώ θα δοκίμαζα αυτό σαν πρώτο)Τέταρτον, εαν το μηχανάκι υποστηρίζει boot απο cd/dvd, να κάψεις σε ένα cd (χρησιμοποιώντας κάποιο αλλο μηχανημα) μια πολύ ελαφρια διανομή linux, όπως puppy linux ή slitaz. Μετά θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλο λειτουργικό με καλύτερη υποστηριξη usb stick και να κάνεις τις αντιγραφες που χρειάζεσαι. Αλήθεια το μηχανάκι πόση μνήμη έχει; Τέλος, αν εχει ενσωματωμένη κάρτα δικτύου, να βρεις ένα παλιό router (ας ειναι και modem router - δε χρειάζεται να μπει στο νετ) και να στήσεις ένα τοπικό δίκτυο (καλώδιο-wifi) μεταξύ του win98 και αλλου μηχανήματος και μέσω ftp server (το στήνεις στο άλλο μηχάνημα) ή μεσω sharing, τραβάς τα αρχεία που θες. Έχε υποψη οτι στη λύση αυτή θα εχεις πολύ αργές ταχυτητες μεταφοράς αρχείων, οπότε αν το backup είναι μεγάλο, θα εχει μεγάλους χρόνους. Σίγουρα δεν ειναι ευκολο project αλλά λύσεις υπάρχουν, οι οποίες ειναι χρονοβόρες.
GBorb Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Για να δουν τα windows 98 usb stick πρεπει να ειναι fat32 και μεχρι 250 GB (στα SE) Φυσικα εξαρταται και απο την μητρικη αν μπορει να "δει" τετοιο μεγεθος.
CMD Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Τέλος, αν εχει ενσωματωμένη κάρτα δικτύου, να βρεις ένα παλιό router (ας ειναι και modem router - δε χρειάζεται να μπει στο νετ) και να στήσεις ένα τοπικό δίκτυο (καλώδιο-wifi) μεταξύ του win98 και αλλου μηχανήματος και μέσω ftp server (το στήνεις στο άλλο μηχάνημα) ή μεσω sharing, τραβάς τα αρχεία που θες. Έχε υποψη οτι στη λύση αυτή θα εχεις πολύ αργές ταχυτητες μεταφοράς αρχείων, οπότε αν το backup είναι μεγάλο, θα εχει μεγάλους χρόνους. Σίγουρα δεν ειναι ευκολο project αλλά λύσεις υπάρχουν, οι οποίες ειναι χρονοβόρες. Νομίζω αυτή θα ήταν η καλύτερη
micos000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2015 Αν κατέβαζες ένα live linux και το έκανες ένα cd για να μπουτάρεις από αυτό; Έτσι δεν θα έχεις τα προβλήματα του usb. Μια καλή διανομή και πολύ ελαφριά για παλιούς υπολογιστές είναι το puppy linux (tahrpup στην τελευταία έκδοση του). Έχω το lucid 5 σε ένα στικάκι 128ΜΒ και μπουτάρω από αυτό σε παλιούς υπολογιστές. Αν δεν υποστηρίζεται boot από usb κάντο ένα cd, εδώ ένας οδηγός.. 1
anonymous-root Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Αν κατέβαζες ένα live linux και το έκανες ένα cd για να μπουτάρεις από αυτό; Έτσι δεν θα έχεις τα προβλήματα του usb. Μια καλή διανομή και πολύ ελαφριά για παλιούς υπολογιστές είναι το puppy linux (tahrpup στην τελευταία έκδοση του). Έχω το lucid 5 σε ένα στικάκι 128ΜΒ και μπουτάρω από αυτό σε παλιούς υπολογιστές. Αν δεν υποστηρίζεται boot από usb κάντο ένα cd, εδώ ένας οδηγός.. Δε νομίζω ότι βοηθάει αυτό κάπου... Τι να το κάνει, που θα μπουτάρει σε Linux; Η καλύτερη λύση είναι είτε θήκη, είτε να παει σε κάποιον φίλο του, που θα έχει θύρα IDE να πάρει τα αρχεία.
arc Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Εννοείται οτι βοηθάει το boot σε linux. Δεν κάνει εγκατάσταση, τρέχει πλήρες λειτουργικό από cd και επειδή είναι πιο μοντέρνο απο τα win98, εχει ενσωματωμένους drivers για στικάκι και βλέπει απευθείας ntfs/fat32. Αν ο ts δεν εχει πρόσβαση σε αλλο μηχανημα ή για Χ λόγους δεν μπορεί/πρέπει να βγάλει το δίσκο, το linux ειναι μια πολύ καλή, ευκολη και ευχρηστη λύση. Η θήκη ειναι και αυτή ενα καλό εργαλείο, αλλά οι συνθήκες και οι αναγκες του χρήστη, ειναι που καθορίζουν την επιλεγόμενη λύση. Θα σου πω και μια ιστορία από προσωπική εμπειρία. Κάποτε (πριν απο 4 χρόνια - ναι το χρησιμοποιεί ακόμα) χρειάζονταν να εχω πρόσβαση σε δισκο με win98. Η πρώτη λύση που σκέφτηκα ήταν να βγάλω το δίσκο και να τον κουμπώσω σε θήκη. Όταν πήγα «στον τόπο του εγκλήματος», βρήκα ένα μηχάνημα σε άθλια κατάσταση (απο θέμα ποιότητας υλικών και φθοράς), στριμωγμένο κάτω απο ένα γραφείο τίγκα στο καλώδιο, σκόνη, βιβλία, χαρτιά, κλπ. Επίσης λόγω της φθοράς ήταν πολύ επικίνδυνο να κοπούν καλώδια ή βύσματα και αντε μετά να βρεις ανταλλακτικά (πέρα απο το χαμένο χρόνο για νεες επισκέψεις). Boot με slitaz, στικάκι στην τρουπα, πήρα τα αρχεία που έπρεπε και ξεκίνησα το repair. Χρονικά μου κόστισε πολύ λιγότερο και σίγουρα απέφυγα ζημια. 2
micos000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δε νομίζω ότι βοηθάει αυτό κάπου... Τι να το κάνει, που θα μπουτάρει σε Linux; Η καλύτερη λύση είναι είτε θήκη, είτε να παει σε κάποιον φίλο του, που θα έχει θύρα IDE να πάρει τα αρχεία. Αυτό που είπε ο arc. Δεν κάνει εγκατάσταση, τρέχει πλήρες λειτουργικό από cd και επειδή είναι πιο μοντέρνο απο τα win98, εχει ενσωματωμένους drivers για στικάκι και βλέπει απευθείας ntfs/fat32. Επίσης κοστίζει όσο κάνει ένα cd, ενώ η θήκη για ide δίσκο πέρα από το εύλογο κόστος της, είναι στην ουσία άχρηστη μετά το πέρας της διαδικασίας αντιγραφής. Σιγά μην κρατήσεις ide δίσκο με εξωτερική θήκη από 98 (φαντάζομαι 4, 8, άντε 10gb, το πολύ 20gb) για μεταφορά αρχείων. Τα στικάκια είναι πιο μεγάλα πλέον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα