Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! Στα windows 8.1 που έχω, στο network, εχω προσεξει ότι έχει και επιλογή για vpn. Δεν το εχω ξεκινήσει γιατί δεν ξέρω τι θα συναντήσω. Κατά πρώτον, γίνεται μονο με windows 8 χωρίς να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα; Αν ναι είναι εύκολη διαδικασία;;

Δημοσ.

Ε ξεκινα τον wizard για VPN στα Windows και θα καταλαβεις... :-)

Με λιγα λογια και απλα:

• Αυτο που εχουν τα Windows ειναι VPN client και μόνο.
  • Υποστηριζει συγκεκριμενους τυπους, ή καλυτερα συγκεκριμενες υλοποιησεις VPN, οπως PPTP και L2TP/IPSEC.
  • Για να κανεις χρηση του client, ειναι προφανες οτι πρεπει να εχεις προσβαση σε καποιον VPN server που να υποστηριζει τα παραπανω πρωτοκολλα.
  • Γενικα το στησιμο ενος VPN server δεν ειναι τοσο δυσκολο, απλα χρειαζεται το καταλληλο OS που θα τον φιλοξενησει (οπως Windows Server / Linux / *WRT embedded στο router) και λιγο εως αρκετο διαβασμα απο το Internet.
  • Το VPN εχει νοημα οταν θες να συνδεσεις με ασφαλεια, δυο (ή περισσοτερα) απομακρυσμενα σημεια/δικτυα, δημιουργωντας ετσι ενα ενιαιο δικτυο το οποιο συμπεριφερεται και εχει τις ιδιοτητες ενος τοπικου δικτυου (LAN).
  • Οι πιο πολλοι πλεον το εχουν συνδιασει με "ανωνυμια", γιατι οταν συνδεθεις στον VPN server, αυτοματα βγαινεις στο Internet μεσω αυτου, οποτε δεν φαινεται η δικη σου WAN IP αλλα του server...

Αυτα τα λιγα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...