Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει κανενα επιτραπεζιο σε μεγεθος mini mac ?

Εαν ναι, με AMD μεσα?

Διοτι εκει που μενω δεν εχω αρκετω χωρο για μαουνες επιτραπεζιους.

Αλλα τα λαπτοπ που εχω αν και ποιοτικα δεν συγκρινονται με τον ποιον μουφα επιτραπεζιο, διοτι αλλο bus data παιζει στα επιτραπεζια που δεν εχουν θεμετα με θερμοκρασιες, οπως τα στριμωγμενα λαπτοπς.

Ενα βαρβατο i7 λαπτοπ με 780 nvdia δεν πιανει ουτε τις μισες επιδωσεις με ενα i3 desktop και καρτα γραφικων 750 GTX...

Φυσικα να μπορω να του αλλαξω το σκληρο και τις μνημες αμα θελω στο μελλον, (αμα αλλαζει και ο επεξεργαστης ακομα καλυτερα).

Θα μπορουσα να κοιταζα μονος μου σε κανενα ebay αλλα λεω κατσε να ακουσω και τιποτα αλλους, μην παρω καμοια πατατα και το μαθω κατοπιν εορτης.

Βεβαια σε καμοια περιπτωση δεν θα πληρωσω οσο κανει ενα καινουργιο μακ μινι (600-700 ευρω)

Δημοσ.

Σε amd μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύ μικρό με athlon 5350 που να κολλάει ακόμα και πίσω από την οθόνη,αλλά ο Η/Υ θα είναι ποιο αργός και από το laptop που έχεις αφού ο μεγαλύτερος της ομάδας είναι ο ίδιος επεξεργαστής με αυτόν που έχεις αλλά χωρίς το turbo.

http://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_athlon_5350-381-vs-amd_a10_5750m-112

Αν πας σε κανονική APU θα χρειαστείς και κάτι μεγαλύτερο σε κουτί και αναλόγως την χρήση που θα κάνεις μπορεί να συμφέρει amd μπορεί να συμφέρει intel,δες και εδώ ένα ενδιαφέρον review.

http://www.techspot.com/review/806-amd-kabini-vs-intel-bay-trail-d/page4.html

Δημοσ.

Σε αυτό που περιγράφεις υπάρχει το alienware alpha του οποιου ειμαι και κατοχος. Αλλαζεις μνημες, σκληρο, επεξργαστη (socket 1150) όχι όμως και κάρτα γραφικών (860m). Το μέγεθος του είναι εντυπωσιακό αλλά η τιμές πλησιάζουν το mac. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο το σοκετ 1150 ειναι για επιτραπεζιο ή για φορητο ?

Καλο το δυνατο φορητο αλλα οπως μια ακριβη μηχανη 1200κκ δεν μπορει να συγκριθει με το τη μπορει να φορτωσει στην "πλατη" της με ενα αυτοκινητο μεταχειρισμενο των 500 ευρω με κυβικα 1100...

Ειναι τεραστια διαφορα το mobile με το desktop. 

Διαφερει ο ογκος δεδομενων που μπορει να τραβαει στην πλατη τους...

Θα το γκουγκλαρω αμα βρω χρονο, alienware alpha  :ph34r:

Εσοφον δεν ειναι σε στυλ κυριλε unibody αδελφιστικο ασημι, εχω ελπιδες να το βρω σε χαμηλη χαμηλη τιμη μεταχειρισμενο στο ebay  οπως με το 17 ΗΡ λαπτοπ που πληρωσα, συνολο ως μεταχειρισμενο για 250 ευρω.

Δημοσ.

Για επιτραπέζιο είναι το socket. Ωστόσο προεγκατεστημένο έρχεται με energy efficient επεξεργαστές της intel (σειράς t) για μικρότερη κατανάλωση και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αν βάλεις έναν οποιοδήποτε επεξεργαστή για socket 1150 δεν θα έχεις θέμα αλλά μέσο bios θα κατεβάζει τους χρόνους για να ανταπεξέρχεται οπότε δεν θα έχεις την πλήρη απόδοση του.

Είναι το πλησιέστερο σε αυτό που ζητάς. Από όσο ξέρω desktop σε μεγεθος mac mini δεν θα βρεις. Οσον αφορά την τιμή του είναι φρεσκο το προιον οποτε δεν θα βρεις μεταχειρισμενο σε τιμη σκοτωμα. Το base model πάει στα 499 με i3 4130t, 860m, 4gb ram και 500 HDD και αναμφίβολα είναι overpriced.

Δημοσ.

Κοίτα, είτε θα πας σε συμβατικό τέτοιο κουτί

http://www.skroutz.gr/s/4829746/CoolerMaster-Elite-110.html

και θα του κοτσάρεις μια micro-atx 1150 μητρική με τα ανάλογα περιφερειακά, 

είτε θα πας σε κάτι τέτοιο για πιο μικρό:

http://www.skroutz.gr/s/5415178/LC-Power-LC-1370.html

με το μειονέκτημα να μην μπορείς να βάλεις κάρτες καθόλου, και το τροφοδοτικό να είναι περίεργο, σε περίπτωση που πάθει κάτι να δυσκολευτείς να το αλλάξεις

τέλος, αν θες κάτι πραγματικά μικρό:

http://www.skroutz.gr/s/257824/LC-Power-LC-1340mi.html

μόνο που έχει εξωτερική τροφοδοσία (όπως τα λάπτοπς) το οποίο σημαίνει πως μόνο χαμηλούς σε κατανάλωση επεξεργαστές μπορείς να κοτσάρεις...Προφανώς για κάρτες δε το συζητάμε πάλι... αλλά έχεις αρκετές επιλογές σε μνήμη-επεξεργαστή-μητρική-δίσκους

Δημοσ.

εχω κανει ενα project τετοιο με κουτι  lc-02 αλλα πιστευω οτι δεν αξιζει τα λεφτα του  χρειαστηκε να παρω μια mini itx με hdmi usb 3  και επεξεργαστη ι3 4130 το psu ειναι 400w φαινεται κομψο στο σαλονι αλλα μονο για ταινιες κανει και αντε καμια εργασια στο word-excel μια και λογω χωρου δεν μπορω να το ζορισω γιατι η θερμοκρασια ανεβαινει 50+ .

προτεινω απλα αν ειναι για την πλακα σου που θα το κανεις να μην το κανεις γιατι θα μετανιωσεις ,εγω ηδη το μετανιωσα.

Δημοσ.

Ομγκ. Θα σκεφτώ αυτά που λέτε.

Στο ebay όντως δεν βρεικα "εύκολη λεία"

Άμα όντως βγάζουν θερμοκρασίες καλύτερα πίσω στο midi tower '_'

Sent from my GT-I9505 using Insomnia

Δημοσ.

Υπαρχει κανενα επιτραπεζιο σε μεγεθος mini mac ?

Εαν ναι, με AMD μεσα?

Διοτι εκει που μενω δεν εχω αρκετω χωρο για μαουνες επιτραπεζιους.

Αλλα τα λαπτοπ που εχω αν και ποιοτικα δεν συγκρινονται με τον ποιον μουφα επιτραπεζιο, διοτι αλλο bus data παιζει στα επιτραπεζια που δεν εχουν θεμετα με θερμοκρασιες, οπως τα στριμωγμενα λαπτοπς.

Ενα βαρβατο i7 λαπτοπ με 780 nvdia δεν πιανει ουτε τις μισες επιδωσεις με ενα i3 desktop και καρτα γραφικων 750 GTX...

Φυσικα να μπορω να του αλλαξω το σκληρο και τις μνημες αμα θελω στο μελλον, (αμα αλλαζει και ο επεξεργαστης ακομα καλυτερα).

Θα μπορουσα να κοιταζα μονος μου σε κανενα ebay αλλα λεω κατσε να ακουσω και τιποτα αλλους, μην παρω καμοια πατατα και το μαθω κατοπιν εορτης.

Βεβαια σε καμοια περιπτωση δεν θα πληρωσω οσο κανει ενα καινουργιο μακ μινι (600-700 ευρω)

δεν ειπες, για τι χρηση το θες....!!    τι θα κανεις με αυτο....?    για να δουμε τι ταιριαζει καλυτερα...!

Δημοσ.

δεν ειπες, για τι χρηση το θες....!!    τι θα κανεις με αυτο....?    για να δουμε τι ταιριαζει καλυτερα...!

Καλα πολλα δεν ειπε.. για να μην μιλήσω και για το συγκεκριμένα ΑΤΟΠΑ...

Ειναι τεραστια διαφορα το mobile με το desktop. 

Διαφερει ο ογκος δεδομενων που μπορει να τραβαει στην πλατη τους...

• Like 1
Δημοσ.

Για να λέω AMD, τη χρήση να το θέλω άραγε...

Από ένα σημείο και μετά δεν κάθομαι να εξηγώ τα αυτονόητα. Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου.

Ζήτησα κάτι μικρό, άκουσα γνώμες, τις ζυγισα και κατέληξα το μικρό μέγεθος δεν κάνει για τα αυτά που θέλω, όποτε μάλλον πίσω στο κλασσικό πύργο.

Το τη ακριβώς το θέλω δεν χρειάζεται να το αναφέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...