Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα hp laptop του οποίου δεν ξεκινάνε τα windows. Όποτε έκλεινα την οθόνη, τον τελευταίο χρόνο, και πήγαινε σε κατάσταση sleep μετά όποτε την άνοιγα το laptop παρέμενε σε κατάσταση sleep, δηλαδή η οθόνη παρέμενε μαύρη, ότι κι αν έκανα. Ο μόνος τρόπος, που ήξερα τουλάχιστον, ήταν να τον κλείσω πατώντας παρατεταμένα το κουμπί. Την τελευταία φορά που το έκανα τα windows δεν ξεκινούσαν. Η επιλογή Launch Startup Repair οδηγεί σε μια μπλε οθόνη στην οποία όση ώρα κι αν περιμένω δεν εμφανίζεται τίποτα. Πάτησα f8 όταν ξεκινάνε τα windows και δοκίμασα τις επιλογές safe mode, last known good configuration και repair your computer αλλά τα ίδια. Σκοπεύω να του κάνω format αλλά έχω μέσα σημαντικά αρχεία. Bρήκα στο google για το hp recovery manager το οποίο έχει διάφορες χρήσιμες επιλογές καθώς και επιλογή για back up που με ενδιαφέρει περισσότερο. Διάβασα πως αντίστοιχα με το f8 άμα πατήσω f11 θα εμφανιστεί αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα. Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθήσει καθώς γνωρίζω λίγα περί του θέματος. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Έχει την δυνατότητα εκκίνησης από cd/usb; 

Υπάρχουν πολλά cd με συλλογές προγραμμάτων που σου επιτρέπουν να αντιγράψεις τα αρχεία σου πριν το format ή να κάνεις ένα σορό ελέγχους και άλλες εργασίες,όπως το hirens που έχει το gparted που ουσιαστικά είναι κανονικό λειτουργικό οπότε με γραφικό περιβάλλον αντιγράφεις ότι θες σε κάποιο εξωτερικό μέσο.

Αυτό ουσιαστικά μπορείς να το κάνεις με κάθε διανομή linux ,υπάρχει το YUMI που είναι ένα πρόγραμμα που σου κατεβάζει και σου περνάει όποια διανομή linux θέλεις σε ένα usb για να ξεκινάς τον Η/Υ με αυτήν.Ρίξε μια ματιά στο youtube αν δεν το καταλάβεις το πρόγραμμα αν και είναι πανεύκολο θέλει μόνο προσοχή να διαλέξεις το σωστό δίσκο usb.

Προτείνω warry puppy ,είναι πολύ μικρό και έχει πολλά πράγματα. 

Δημοσ.

Με τα πολλά απότομα κλεισίματα, το πιθανότερο είναι να δημιούργησες κάποιο πρόβλημα στον σκληρό σου δίσκο.

Το πρόβλημα μπορεί να είναι κατεστραμμένο Boot Record, corrupted files, ή ακόμα να δημιούργησες bad sectors.

Η γνώμη μου είναι πριν κάνεις το οτιδήποτε, να βγάλεις τον δίσκο, να τον βάλεις σε μια εξωτερική USB θήκη, και να σώσεις τα σημαντικά αρχεία σε κάποιον άλλον υπολογιστή.

Μετά κάνε ένα έλεγχο με HD Sentinel για την κατάσταση του δίσκου.

Δημοσ.

Επειδή πρέπει να τον κάνω να λειτουργήσει το συντομότερο και τελικά έχω τα πιο βασικά αποθηκευμένα έχω προχωρήσει στο format. Βέβαια πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας. Τι συγκεκριμένη στιγμή βρίσκεται στην εξής εικόνα και φορτώνει ακόμα. Όταν με αφήσει να επιλέξω αν μπορεί κάποιος να μου πει ποιο partition να επιλέξω για εγκατάσταση των windows 7 ώστε να αφήσω άθικτο το partition του linux.

6ir98x.jpg

Το άλλο partition που δε φαίνεται είναι του usb.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επέλεξα το Disk 0 partition 2 (ήταν το μόνο που με άφηνε να επιλέξω), ξεκίνησε να κάνει το install αλλά μετά από κανά μισάωρο εμφάνισε το παρακάτω.

11004228_10206210609286724_1511362048_n_

Επεξ/σία από martelli

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...