Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λάθος. Θα χρεώσει 1000+ΦΠΑ και όχι 1000 με το ΦΠΑ.

Ποτέ μα ποτέ μην υπολογίζεις το ΦΠΑ στα λεφτά που θα εισπράξεις για την εργασία. Είναι rule of thumb.

Πάντα κόστος εργασίας + ΦΠΑ

Αυτό εξαρτάται από το τι σου δίνει ο εργοδότης και τι έχετε συμφωνεί.

Αμα σου πει σου δίνω 1000 και τέλος, πρέπει απο αυτα να αφαιρέσεις το ΦΠΑ

αλλιώς σου δίνει εξτρά το ΦΠΑ.

Δεν ισχύει πάντα αυτό που λες.

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ΦΠΑ αυτός το πέρνει πίσω δεν του κοστίζει τίποτα.

Και πάντα το ΦΠΑ προσθέτεται στο τέλος. Εξ ού και είναι πάντα σε ενδεικτικό σημείο και ποτέ συμπεριλαμβανομένου του ποσού.

Κοιτάχτε να συμφωνήσετε το ποσό της εργασίας με συμβόλαιο, και μετά προσθέστε το ΦΠΑ.

Μην είστε κορόιδα και δουλεύτε για ένα κομμάτι ψωμί ως κολίγοι. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με το μπλοκάκι "παιζει¨πλεον  παρα πολυ! Συναδελφοι που εφυγαν απο την εταιρεια μου σαν μισθωτοι...οι περισσοτερες εταιριες που πηγε για συνεντευξη τους λεγανε για μπλοκακι και εκει ειναι που κανενας δεν καταλαβαινει οτι τελικα δεν σου μενουν και πολλα στην τσεπη :unsure:

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με το μπλοκάκι "παιζει¨πλεον  παρα πολυ! Συναδελφοι που εφυγαν απο την εταιρεια μου σαν μισθωτοι...οι περισσοτερες εταιριες που πηγε για συνεντευξη τους λεγανε για μπλοκακι και εκει ειναι που κανενας δεν καταλαβαινει οτι τελικα δεν σου μενουν και πολλα στην τσεπη :unsure:

Ναι ισχύει αυτό αλλά μη το βλέπεις μονόπλευρα, μερικές φορές συμφέρει και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Πρόσφατα βρήκα δουλειά σε μια εταιρεία στην οποία μπορούσες να επιλέξεις αν θέλεις να ασφαλιστείς ως μισθωτός ΙΚΑ ή σαν ελεύθερος επαγγελματίας ΟΑΕΕ, Προφανώς παίρνεις 14 μισθούς σαν μισθωτός και 12 μισθούς σαν επαγγελματίας. Αυτά πάνε αναλογικά όμως και στο τέλος βγαίνουν σχεδόν τα ίδια. Προσωπικά επέλεξα να εργαστώ ως μισθωτός αλλά υπάρχουν συνάδελφοι που ασφαλίζονται από ΟΑΕΕ και τους συμφέρει πολύ επειδή δουλεύουν παράλληλα και αλλού.

Δημοσ.

Επειδη προσπαθω να φτιαξω εναν τυπο με ολα αυτα που μου ειπατε και σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας

εαν υποθεσουμε οτι το μικτο ποσο ειναι 1250 ευρω  εχω

0,2*1250(παρακρατηση φορου)  =250

23*1250/100 (φπα) = 287,5

250 τεβε τον μηνα

αρα  το καθαρο στα 1250 ευρω τον μηνα ειναι 462,5

καπως ετσι ειναι ;

Εγώ είμαι άσχετος, δεν έχω δουλέψει πότε μου, αλλά πως είναι δυνατόν να παίρνεις 1250 και να σου μένουν 450? Ακούγεται εξωφρενικό, και δεν θα το έκανα με τίποτα.

Γιατί δηλαδή αναφέρεις τον φόρο 2 φορές? (φόρος + φπα??) το τέβε είναι ασφάλιση, οκ, αλλά 250? Σκατά. Άμα έβαζες 250 κάθε μήνα στην άκρη (εσύ και η οικογένεια σου, ας πούμε 3 μέλη), τότε σε 5 χρόνια θα είχες 12*3*5*250 = 45.000 ευρώ. Ε αν πάθει κανείς κάτι, δεν φτάνουν;

Δημοσ.

Εγώ είμαι άσχετος, δεν έχω δουλέψει πότε μου, αλλά πως είναι δυνατόν να παίρνεις 1250 και να σου μένουν 450? Ακούγεται εξωφρενικό, και δεν θα το έκανα με τίποτα.

Γιατί δηλαδή αναφέρεις τον φόρο 2 φορές? (φόρος + φπα??) το τέβε είναι ασφάλιση, οκ, αλλά 250? Σκατά. Άμα έβαζες 250 κάθε μήνα στην άκρη (εσύ και η οικογένεια σου, ας πούμε 3 μέλη), τότε σε 5 χρόνια θα είχες 12*3*5*250 = 45.000 ευρώ. Ε αν πάθει κανείς κάτι, δεν φτάνουν;

Γιατί τα υπολογίζει λάθος. Και αυτό έχω γράψει σε κάθε post μου αλλά που......

Αν η εργασία που κάνει κάποιος είναι συμφωνημένη για 1000, χρεώνει στο τιμολόγιο 1000+ΦΠΑ (1230) και καταθέτει στην εφορία τα 230 του ΦΠΑ. Από εκεί και μετά λοιπή φορολογία υπολογίζεται με βάση τα 1000.

Για 1000 ΜΕ ΦΠΑ όπως γράφουν οι άλλοι,  βασικά δουλεύει για  366 καθαρά μετά του ΤΕΒΕ. Ητοι για ένα κομμάτι ψωμί. (εξ ού και το σχόλιο περί κολίγων).

Και γι αυτό 1000 και 1250 είναι πολύ μικρά ποσά, για contracting, εκτός αν μιλάμε για μια εβδομάδα δουλειά και όχι μήνα.

Επίσης 250 τέβε είναι πάρα πολύ πολλά. Αλλά σοσιαλισμός τί περιμένει κανείς.

Στην "βρωμερά καπιταλιστική" Αγγλία, η αντίστοιχες τιμές για 1000 λίρες το μήνα είναι £33,33 εφορία και £40,44 το ΝΙ. (National Insurance - ΙΚΑ, ΤΕΒΕ όλα σε ένα εκεί). (βέβαια 12Κ το χρόνο είναι μισθός πείνας στην Αγγλία και χρειάζεσαι 2 δουλειές).

Δημοσ.

Επίσης 250 τέβε είναι πάρα πολύ πολλά. Αλλά σοσιαλισμός τί περιμένει κανείς.

Με 225 ξεκινάς στο τεβε, που να δεις πόσο πληρωνουν οι παλιοι (500+).

• Like 1
Δημοσ.

3 μελη της οικογενειας, τι φαση ακριβως, διγαμος? 

Και επιπλεον ειναι 3,4 μηνες που δεν σου μενει τιποτα στην ακρη( διακοπες καλοκαιρι, Ιανουριος με τις ασφαλειες εξοδα αυτοκινητου ετσ ετσ) οποτε μην κανεις υπολογισμους για 12 μηνες...

Δημοσ.

Οι εισφορές είναι μεγάλες αλλά πιστεύω δεν έχουν επιλογή. "Αμαρτίαι γονένων παιδεύουσι τέκνα". Οι παλιότεροι ασφαλισμένοι,  δηλαδή οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας πλήρωναν λιγότερο και παίρνουν σύνταξη όσο με κάποιους που πλήρωναν περισσότερες εισφορές. Επίσης υπάρχουν κάτι συντάξεις 400 και 500 ευρώ ατόμων με ένσημα 5 χρόνων. Αναμενόμενο λοιπόν να πληρώνουμε εμείς τις συντάξεις των παππούδων μας, έτσι όπως τα κατάφεραν...  

Επιπλέον, μόλις τα είδα τα στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ, υπάρχουν 2.73 εκ. άνθρωποι άνω των 60. Δηλαδή ένας στους 4 είναι συνταξιούχος και ακριβώς την ίδια ώρα υπάρχουν μυαλά νέα και παραγωγικά που φεύγουν στο εξωτερικό. Και απορείτε που οι ασφαλιστικές εισφορές ανεβαίνουν ???

• Like 2
Δημοσ.

Λαθος καταλαβες δεν παιρνεις 1250, ~500 παίρνεις απλα σου τα δίνει ολα για να τα δωσεις εσυ στο κράτος και να γλυτώσει αυτος

..αλλα και υπάλληλος να εισαι σε μια εταιρεία, εσυ μπορει να παίρνεις πχ 500 ευρω αλλα στην εταιρεία στοιχίζεις υπερδιπλάσια, ασε που αν αρρωστήσεις ή εισαι γυναικα και μείνεις έγκυος ο εργοδότης σε πληρώνει χωρις καν να σε βλέπει, αυτός ειναι και ο λογος που μικρες εταιρείες ή μαγαζια εχουν επιλεξει τα μπλοκακια, γλυτώνουν ολα τα παραπάνω και ακόμα αποζημιώσεις κανονικές άδειες κλπ κλπ

• Like 2
Δημοσ.

Να σημειώσω επίσης πως όταν είσαι ελεύθερος, η λογική λέει πως η αμοιβή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει και κάτι έξτρα για τις μέρες που θα είσαι άρρωστος και κανένας δε θα σου πληρώνει αντιμίσθιο, για τις μέρες που δε θα έχεις δουλειά και κανένας δε θα σου πληρώνει επίδομα ανεργίας, κλπ κλπ. Όχι γιατί είσαι μάγκας, αλλά γιατί δε λέει να είσαι σκλάβος.

• Like 2
Δημοσ.

Να σημειώσω επίσης πως όταν είσαι ελεύθερος, η λογική λέει πως η αμοιβή σου θα πρέπει να περιλαμβάνει και κάτι έξτρα για τις μέρες που θα είσαι άρρωστος και κανένας δε θα σου πληρώνει αντιμίσθιο, για τις μέρες που δε θα έχεις δουλειά και κανένας δε θα σου πληρώνει επίδομα ανεργίας, κλπ κλπ. Όχι γιατί είσαι μάγκας, αλλά γιατί δε λέει να είσαι σκλάβος.

Η λογικη μπορει να λεει, το θεμα ειναι τι λεει η νομοθεσία

Δημοσ.

Η λογικη μπορει να λεει, το θεμα ειναι τι λεει η νομοθεσία

Τι μπορεί να λέει η νομοθεσία; Σίγουρα όχι πως απαγορεύεται να διαπραγματευτείς την αμοιβή σου σαν ΕΕ.  :)

Βασικά θέλω να πω ότι αν ως ΕΕ στο τέλος του χρόνου (μετά την εφορία) σου μένουν τα ίδια λεφτά με το αν ήσουν μισθωτός τότε κάνεις πολύ μεγάλο λάθος και κάποια στιγμή μπορεί να σε δαγκώσει.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια μην παραβλεπετε και το γεγονος οτι δουλευοντας με μπλοκακι

-Δεν δικαιουσε καμια αποζημιωση σε περιπτωση απολυσης(γιατι τοτε δεν θεωρειτε απολυση απλα ληξη συνεργασιας)

-Δεν μπαινεις ταμειο ανεργειας εαν συμβει το προηγουμενο ενδεχομενο..

Δημοσ.

Αρα συμφωνα με τα παραπανω posts βγαινει το συμπερασμα οτι το μπλοκακι συμφερει οταν στο τέλος του χρόνου (μετά την εφορία) σου μενουν περισσοτερα χρηματα (ή πολυ περισσότερα) απο οτι σαν μισθωτος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...