Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σπέρες! Ότι λέει ο τίτλος. :P

Για μικρές τρύπες βολευόμαστε με τρυπανάκια. Για μεγαλύτερες με ποτηροτρύπανα. Για ακόμα πιο μεγάλες τι γίνεται; Εάν π.χ. θέλω να κάνω άνοιγμα 20-25 cm για καμπίνα ηχείου, ή για φωλιά κουνελιού, τι εργαλείο ή τεχνική πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Υπόψιν ότι το κόψιμο πρέπει να είναι τέλειο. Οπότε μια σέγα π.χ. ή αντίστοιχες λύσεις δεν βοηθάνε.

Δημοσ.

Κοιτα μια λυση ειναι κανεις το κυκλο με ενα μαρκαδωρο, παιρνεις το τρυπανι και λιγο πιο μεσα ανοιγεις τρυπες κανοντας την περιμετρο του κυκλο αλλα απο μεσα, αφου τις ανοιξεις ολες μετα τις κοβεις με το ιδιο το τρυπανι...

Τα δοντακια που θα μεινουν με μια λιμα ή χοντρο γυαλοχαρτο τα καθαριζεις...

Δημοσ.

Cut Perfect Circles - How to Car Audio Speaker Subwoofer Mounting Hole -...:

Καμένος ως το κόκκαλο. Αλλά έχω ακολουθήσει σε άλλη πατέντα οδηγίες του και έγινε καλύτερο από επαγγελματικό. Χρειάζεται βέβαια εργαλείο.

• Like 3
Δημοσ.

Οτιδήποτε οδηγούμενο από εμένα δεν κάνει. Σέγα και λίμα, τρυπανάκια, κλπ, δεν βγάζουν τέλειους κύκλους.

Ένα router από την άλλη, με οδηγό, όπως στο video πιο πάνω, κάνει. :D Thanks fylatos! :D

Και ένα CNC κάνει, (ακόμα καλύτερα) αλλά πιο εύκολα θα πάρω οδηγό για κύκλους για router, παρά CNC μηχάνημα.

Δημοσ.

Μου έχει αναφέρει ένας φίλος ο οποίος ασχολείται με κατασκευή ποδηλάτων και δουλεύει την CNC πως υπάρχουν μαγαζιά-εργαστήρια που μπορείς να πας και να νοικιάσεις εργαλεία με την ώρα. Φυσικά σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η CNC. Τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη υπάρχει σίγουρα. Ίσως να υπάρχει κάτι παρόμοιο και κοντά στην περιοχή σου. Mπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε μερικά μηχανουργεία σε κοντινή απόσταση και να ρωτήσεις αν μπορούν να σε εξυπηρετήσουν. 

Δημοσ.

Να... νοικιάσεις; Δεν νοικιάζονται έτσι αυτά τα μηχανήματα. Δεν ξέρει ο καθένας πως να τα δουλεύει. Η λύση του cnc θα ήταν να πάει σε ένα μηχανουργείο που έχουν cnc και του ανοίξουν οι ίδιοι την τρύπα, με το ανάλογο μπουγιουρντί βέβαια. Κάτι που πιθανώς να είναι αρκετά ακριβό για να συμφέρει για μια τρύπα

Δημοσ.

Μου έχει αναφέρει ένας φίλος ο οποίος ασχολείται με κατασκευή ποδηλάτων και δουλεύει την CNC πως υπάρχουν μαγαζιά-εργαστήρια που μπορείς να πας και να νοικιάσεις εργαλεία με την ώρα. Φυσικά σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η CNC. Τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη υπάρχει σίγουρα. Ίσως να υπάρχει κάτι παρόμοιο και κοντά στην περιοχή σου. Mπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε μερικά μηχανουργεία σε κοντινή απόσταση και να ρωτήσεις αν μπορούν να σε εξυπηρετήσουν. 

Να... νοικιάσεις; Δεν νοικιάζονται έτσι αυτά τα μηχανήματα. Δεν ξέρει ο καθένας πως να τα δουλεύει. Η λύση του cnc θα ήταν να πάει σε ένα μηχανουργείο που έχουν cnc και του ανοίξουν οι ίδιοι την τρύπα, με το ανάλογο μπουγιουρντί βέβαια. Κάτι που πιθανώς να είναι αρκετά ακριβό για να συμφέρει για μια τρύπα

Το make.gr πρέπει να εννοεί, είναι ένας χώρος για diy-ers στη Θεσσαλονίκη , δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο Αθήνα.

Δημοσ.

Οτιδήποτε οδηγούμενο από εμένα δεν κάνει. Σέγα και λίμα, τρυπανάκια, κλπ, δεν βγάζουν τέλειους κύκλους.

Ένα router από την άλλη, με οδηγό, όπως στο video πιο πάνω, κάνει. :D Thanks fylatos! :D

Και ένα CNC κάνει, (ακόμα καλύτερα) αλλά πιο εύκολα θα πάρω οδηγό για κύκλους για router, παρά CNC μηχάνημα.

το trio έχει οδηγό για κύκλους. Δες εδώ από 5.45 και μετά.

• Like 1
Δημοσ.

Το είδα, μου ρίξαν ένα φυλλάδιο σήμερα. Routerάκι έχω όμως. Μόνο ο οδηγός λείπει.

Όχι ότι και να μην είχα θα ξανάπαιρνα ηλεκτρικό εργαλείο από το LIDL, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...