Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλτατοι,

Πρίν καιρό πέρασε μια νταλίκά με υλικά οικοδομής από το οικοπεδό μου-σπίτι μου για κάτι μαστορέματα που είχα και έτσι  όπως περνούσε το καλώδιο του ΟΤΕ (εναέρια) που καταλήγει στο σπίτι και δίνει τηλ-dsl το έσφαξε στα δύο....

Έκανα ένα πάντρεμα της πλάκας για να έχω τηλέφωνο και ιντερνετ και όλα καλά μέχρι στιγμής αλλά δεν μπορώ να το αφήσω έτσι και πήρα τηλέφωνο πρώτα τη HOL, με παρέπεψαν στον ΟΤΕ και ο ΟΤΕ τουμπαλίν στη HOL... κλασστικά το μπαλάκι... Από τη HOL μου είπε το παλικάρι να το φτιάξω μόνος μου γιατί δεν πρόκειται να βγάλω άκρη... και το θέμα είναι ότι έχω γνώση ότι θα πληρώσω αλλα δεν αναλάμβανει κανένας πάροχος!!!

Οπότε αυτό που θέλω να κάνω είναι να το ξηλώσω τελείως το καλώδιο και να βάλω ένα δικό μου, από τη ξυλινη κολώνα του ΟΤΕ μέχρι το κεντρικό κουτί του σπιτιού μου (μονοκατοικία είναι)!

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής, πως λέγεται το καλώδιο αυτό που είναι ενισχυμένο του ΟΤΕ και αν μπορώ να πάρω κάποιο καλύτερο και δεύτερον αν επέμβω μόνος μου στη κολώνα του ΟΤΕ θα έχω πρόβλημα και γενικά είναι επιστήμη η αλλάγη του ή είναι κάτι εύκολο?

Ευχαριστώ

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που κόπηκε το καλώδιο από την κολώνα προς το σπίτι είναι δικό σου θέμα, το φτιάχνεις μόνος σου ή με ηλεκτρολόγο...

Αν κοβόταν το καλώδιο από κολώνα σε κολώνα θα έστελνε συνεργείο ο ΟΤΕ...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Super Moderators
Δημοσ.

δυστυχώς δεν μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό :(

o poulinos ξέρει σίγουρα πάντως :P

Δημοσ.

Καλύτερα να στο φτιάξει ηλεκτρολόγος. Να του πεις να τακτοποιήσει το καλώδιο ώστε να μην κινδυνεύει τόσο απο εξωτερικούς παράγοντες.

Δημοσ.

Αυτο το καλώδιο λέγετε αυτοστηριχτο και μεσα εχι πλεγμα απο ατσαλονυματα, δεν μπορείς ομως να ανέβεις στην κολόνα του οτε, απαγορεύεται να επέμβεις στο μποξακι, αν το κάνεις στην ζούλα πρόσεξε μην κόψεις ολη την γειτονιά

Κοφ'το και δωσ'το σε βλάβη

Δημοσ.

Απαγορεύεται αλλά κανεις δεν αναλαμβάνει να το φτιαξει οπότε μόνος μου... Είχα δηλώσει βλάβη όσο ηταν κομμένο αλλά δεν μπορουσα να περιμένω πεντε μέρες αν θα αξιωθει κάποιος να το φτιαξει που τελικά κατέληξε το ζήτημα να μην Το αναλαμβάνει κανεις

Δημοσ.

α.Το καλωδιο απο την κολωνα του οτε στο σπιτι του πελατη στην χωνευτη δηλαδη ειναι ευθυνης οτε οχι πελατη ουτε παροχυ.απο την χωνευτη και μετα ειναι του πελατη. Αν τον πιασουν να ενωνει καλωδιο απο box σε χωνευτη ή απο κολωνα που εχει δευτερο box σε χωνευτη εχει αυτοφωρο.YEAAAA.ουτε  ο παροχος επιτρεπεται να το πειραξει ΠΛΕΟΝ με το νεο RUO. η HOL θα πρεπε να το δωσει βλαβη στον οτε οτι το καλωδιο κπηκε και δεν μιλαει κανονικα ο πελατης με τον οτε.βεβαια υπαρχει και η λυση να πας στο αστικο κεντρο του οτε που ανηκεις και να μιλησεις μεσα με κανα προισταμενο. Εσυ αν θες να το φτιαξεις προσωρινα και να ειναι σχετικα καλα το κανεις με 3m scotclok.Αν θες τωρα να παρεις το ρισκο να το αλλαξεις μονος σου τι να σου πω.Δεν ειναι ευκολο διοτι το καλωδιο α.εχει ενα κοστος.β.δεν ειναι τρελα ευκαμπτο.γ.δεν ξερω αν ειναι διζευγο ή 5 ζευγο οποτε θα πρεπει να ενωσεις και αλλες γραμμες .αν δινει μονο σε σενα ειναι διζευγο.Κοστος ...??? :( :(. Επισης στην κολωνα ειναι πιασμενο με λιγο παραξενο τροπο και ειναι πιασμενο πανω πανω στην κολωνα.

το καλωδιο ειναι σαν αυτο εδω

http://www.telecables.gr/prod.php?pr=138  και ισως να εχει και ο καυκας.

καποιες εταιρειες που φερνουν ειναι οι
ΕΛ.ΒΙ.Τ.ΥΛ. ΑΒΕΕ (http://www.elvityl.gr/)
CABLEL ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΑΕ http://www.telecables.gr/contact.php

αλλα δεν ξερω αν θα σου δωσουν λιανικη.

επισης πρεπει να εχει και η Σ.Ε.Η.Λ.Ε αλλα κατι τιμες 3-4 ευρω το μετρo :P

καποια τα λενε Pet αλλα το Pet ειναι λιγο γενικο

πιο συγκεκριμενα θα το δεις να το λενε

Καλώδια εναέρια, αυτόστήρικτα, πλέγματος

αυτοστηρικτα επειδη εχουν το πλεγμα και παρα πολυ μεγαλη αντοχη με σχεση τα κανονικα καλωδια.πανω απο 10 φορες αντοχη σε τραβηγματα με σχεση με stp/ftp. Ειναι για ολες τις καιρικες συνθηκες δηλαδη.

• Like 2
Δημοσ.

Το γιδι ο τεχνικός που ήρθε απο ΟΤΕ όταν δήλωσα βλάβη αφησε ενα σημείωμα αντί στο γραμματοκιβωτιο του σπιτιού, πανω στο καλωδιο και έλεγε οτι είναι υποχρέωση του παροχου αρα δεν τους ανήκει η κολώνα...

Τέσπα θα πάω στο Πικέρμι μπας και βγάλω ακρη που είναι το κεντρο...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

Δημοσ.

τι αλλο θα ακουσουμε. Καλωδιο του οτε που ξεκιναει απο κολωνα και δεν ειναι δικο του.οκ οταν το αλλαξεις μονος σου αν σου πουν κατι πες τους να το χαρτακι οτι ειναι ευθυνη παροχου.ο  τεχνικος σας το αφησε.ακομα και παλια οταν ο οτε αφηνε την γραμμη στο box ειχες δικαιωμα να ανοιξεις box αλλα οχι να αλλαξεις το καλωδιο του οτε ουτε να ριξεις δευτερο πανω απο αυτο.πλεον ο παροχος εχεει προσβαση μονο στην χωνευτη και ο οτε εινα υποχρωμενος να παραδιδει εκει.οποτε το καλωδιο μεχρι την χωνευτη ειναι του οτε.

σε μερικα καταστηματα τωρα πολλες φορες ο χ πελατης παιρνει κατευθειαν απο το box οποτε εκει ναι το utp συνηθως ειναι του πελατη.αλλα ακομα και εκει κανονικα επειδη ο παροχος δεν πρεπε να ανοιξει το box πρεπει ο οτε να βαζει χωνευτη διπλα στο box.Θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε με τον οτε.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάμε για μεσανατολικό το ζήτημα! Τρίτη θα σας ενημερώσω τι έγινε με τον ΟΤΕ που θα πάω απο κεί... ελπίζω να είναι κάποιος και να μην το έχει κάνει τετραήμερο lol, κρίμα που δεν κράτησα το τηλέφωνο του τεχνικού που ήρθε τη πρώτη φορά και το πέρασε... θα του έδινα ένα χαρτζηλίκι και θα το έβαζε αυτός....

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Δύο έτη μετά φίλοι θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ακόμη είναι παράνομο να φέρει πελάτης καλώδιο από την κολόνα στη μονοκατοικία του. Από τον Νοέμβριο του 2016 έχει μετακομίσει συγγενής σε μονοκατοικία στη Ραφήνα που δεν έχει καλώδιο τραβηγμένο από τον στύλο στο σπίτι. Σε τρεις εταιρείες έχει κάνει αιτήσεις για νέα σύνδεση τηλεφώνου - internet και τις τρεις φορές τεχνικός του ΟΤΕ ήρθε, είδε την κολόνα κι έφυγε. Σε όλες τις εταιρείες - παρόχους ο ΟΤΕ έδωσε καταλυτικό διάστημα για εγκατάσταση καλωδίου από την κολόνα στο σπίτι έως και 6 μήνες. Ο άνθρωπος τόσους μήνες είναι χωρίς σταθερό και internet. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είναι πολύ γλυκό το δέλεαρ του να περάσει μόνος του καλώδιο από την κολόνα στο σπίτι. Μου είχε πει ότι είχε ανέβει να δει το κουτάκι και υπήρχε ένα ελεύθερο ζεύγος στη ρεγκλέτα. Να αναφέρω ότι έχει γίνει δέσμευση ζεύγους στο KV. Εσείς τι πιστεύετε για την τελική έκβαση και χρόνους αναμονής υλοποίησης του εγχειρήματος; 

Δημοσ.

Υποθέτω ότι δεν είναι θέμα σύνδεσης, αφού ήρθε τεχνικός, αλλά έλλειψης ακραίου δικτύου. Κοινώς δεν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος από την καμπίνα μέχρι το σπίτι.

Μην κοιτάς που τυχόν υπάρχει ελεύθερο ζεύγος στην κολόνα. Το καλώδιο από την καμπίνα τρέχει σε όλη την περιοχή και δίνει σε όλες τις οικοδομές απ' όπου περνά, οπότε πιθανότατα μέχρι εσένα, να χρησιμοποιούνται όλα.

Γι' αυτό σου λένε για 6μηνο, που είναι ο εκτιμώμενος χρόνος της λίστας αναμονής.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...