george_gr8 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω και να εγκαταστήσω μηχανήματα για διαμοιρασμό ίντερνετ σε μεγάλο χώρο (ξενοδοχείο). Ίσως θα χρειαστεί να έχω 2 γραμμές ίντερνετ και να ξεχωρίσω τους χώρους, λόγω του ότι το ίντερνετ του ΟΤΕ είναι κακό στην περιοχή. (Συνδέομαι με 7-10mb) . Οπότε θα ήθελα την γνώμη σας για ένα κεντρικό μοντεμ- ρουτερ, και από εκεί και πέρα, μέσω ethernet να βάλω αναμεταδότες που θα μου προτείνετε. Έχει 2 ορόφους, ισογειο, 4 hall γύρω στα 25 με 30 μέτρα το καθένα. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 το επαγγελματικο ειναι παντα σχετικο.τι εννοω.ποσα λεφτα μποορει να θελεει καποιος να δωσει για αυτο. καποιος μπορει να πει οκ ενα draytek adsl router και ap της draytek>καποιος αλλος μπορει να πει για ubiquiti και για mikrotik. Δεν εχω αποψη σε αυτα.Επισης αν εννοεις να παιξουν σαν repeater το χασες το παιχνιδι. Για μενα αυτα που εχω δοκιμασει σε πολλα Hot spot ειναι της Hp. hp msm 310,hp msm 410 Που απο πισω μπορει καποιος να βαλει ενα controller για να τα ελεγχει ολα απο εκει και επισης ενα Poe switch για να τα τροφοδοτει με ρευμα πανω απο to utp.απο πισω θα μπορουσε να μπει καποιο Draytek το οποιο δεν θα παιζει ασυρματα καν.απλα θα χρειαστεις κατι για να εενωσεις δυο γραμμες .ειτε ενα ρουτερ adsl και με εχτρα wan ειιτε 2 απλα adsl router και μετα καποιο router με 2 wan.to Καθε Hp access point εχει ομως 200+ .και αν χρειαστεις 3-4 για να καλυψεις ολους τους χωρους βγαινει 1000 ευρω ανετα.Εχουν lifetime warranty.Εχω hp access point σε hot spot το οποιο εχει κλεισει πανω απο 3000 μερες λειτουργειας http://www.skroutz.gr/s/3304082/HP-MSM410.html?keyphrase=hp+msm410 controller που εχει 2 wan αλλα δεν σημαινι οτι θα κανει bonding αλλα μπορεις να ορισεις ποια ap θα βγουν απο ποιο adsl router http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?keyphrase=hp+msm+720
george_gr8 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω και 1000€ αρκεί να γίνει η δουλειά σωστά και απροβληματιστα. Τα hp access points τι εμβέλεια έχουν?; να δω πόσα θα χρειαστώ. Για τούτες ποιο μου προτείνεις;
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 το νομιμο σε ολα τα ap ειναι 100mw οποτε μην περιμενεις οτι θα καλυψεις δεν ξερω ποσα μετρα.απο εκει και περα ουτε πανω σε ενα ap μπορεις να βαλεις 100 clients.πχ σε ξενοδοχειο εχει τυχει σε καθε οροφο να θελει 4-5-6 αναλογως ποσα μετρα διαδρομο μιλαμε.και δεν ειναι μονο η εμβελεια ειναι και τα εμποδια που υπαρχουν.αν ειναι πχ 80 μετρα διαδρομος θα χρειαστεις πανω απο 4-5 δεν μπορει να σου πει καποιος αν δεν εχει δει τον χωρο κοινως να κανει site survey στο χωρο για να δει τις αναγκες 1
george_gr8 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Ρουτερ * εννοούσα πριν. Σύνολο είναι γύρω στα 50 μέτρα. Απλά είναι σε "Γ". 25 με 30 είναι κάθε διάδρομος. ..
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2015 router θες κατι σταθερο.καπιοι βαζουν cisco καποιοι βαζουν draytek καποιοι βαζουν και ενα Thomson/technicolor που ειναι βραχος ακομα και σε χαλια γραμμες και τελειωνουν.το ζορι αλλωστε δεν θα το φαει το adsl router.το τι θα παρεις εξαρτατε και πως θα το υλοποιησεις.μπορει να θες να βαλεις ενα draytek με μια wan και adsl ωστε να εχεις μια συσκευη.μπορει να βαλεις 2 adsl router τα οποια θα ενωνονται πανω στο ρουτερ.μπορει να βαλεις 2 adsl router τα οποια θα πεφτουν πανω στον controller απευθειας και ο controller θα κανει assign την καθε κεραια σττο adsl Που θες.το τελευταιο ειναι καλη λυση αρκει να βρεις πως σεταρουν τον controller.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα