Booyaka Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Διαθέτω ένα desktop με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Mobo: Gigabyte P55-UD3L CPU: Intel i5 @ 750, 2,66 GHz PSU: Corsair CX 430 80+ Bronze RAM: 4 x 2 GB Kingston DDR3 GPU: AMD Radeon HD7790 OC 1GDDR5 HDD: Seagate Barracuda SATA 500 GB 7200 rpm Αποφάσισα να τον εκσυγχρονίσω λίγο και να του βάλω έναν SSD να αυξηθούν λιγάκι οι ταχύτητες (είμαι μεταξύ 850 Pro 256GB και 850 Evo 250GB). Εκείνο όμως που παρατήρησα είναι ότι η ταπεινή mobo μου δεν έχει υποστήριξη SATA III Σκέφτομαι να μπω στην διαδικασία να αγοράσω κάποιον φτηνό PCI controller που να κάνει την δουλειά, όπως αυτόν http://www.ebay.com/itm/PCI-E-2-Hi-speed-SATA-3-SATA3-0-6Gb-s-SATA-III-Controller-Card-ASMEDIA1061-/261517550017?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item3ce3a921c1αλλά διαβάζω ότι controller από controller μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις του δίσκου. Αλλού πάλι διαβάζω ότι είτε βάλω controller είτε όχι, δεν πρόκειται να δω διαφορά στην επίδοση. Επειδή δεν μπορώ να πω ότι είμαι εξπέρ του είδους, θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσες να ξεκαθαρίσει τί ισχύει από τα παραπάνω. Αν μπορούσε να μου υποδείξει και μια αγορά, ακόμη καλύτερα. Ευχαριστώ προκαταβολικά
EddieObscurant Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Θα σου λεγα να μεινεις με το sata2 καθώς θα χεις καλυτερες επιδοσεις απο εναν sata3 controller των 20-30ευρώ. Αν πάλι κοιτας για τιμές απο 80+ευρώ για controller υπαρχουν αξιολογες λυσεις αλλα δεν νομίζω ότι ψάχνεις κάτι τέτοιο. Με το sata3 controller των 10-20ευρώ θα χεις λιγο καλυτερες επιδοσεις απο τους sata2 της intel σε sequential read/write αλλα τα random , 4k ,κλπ θα ναι πολυ χειροτερα και αυτα ειναι κυριως που σε ενδιαφερουν καθώς δεν νομιζω να μετακινεις bluray ολοκληρα στον ssd. Επισης ακομα και τα sequential δεν θα πλησιαζουν αυτα των ενσωματωμενων της ιντελ αλλα θα ναι χαμηλότερα. Επιπλέον διαφορες αναμεσα στον 850evo και pro ειναι δυσκολες να τις βρεις ακομα και στα benchmark οποτε περα απο τα 5 εξτρα χρονια εγγυηση του pro δεν βλεπω τι έχει προσφερει και δεν νομιζω οτι αξιζει αναλογικα με τα λεφτα που ζητάει. Εφόσον εισαι σε sata2 αν εχεις ελευθερη pcie θα σου λεγα να κοιταξεις για pcie ssd ή m2 με pcie adapter. πχ plextor m6e , samsung xp941, ή μπορεις και καποιον με raid0 sandforce controller πχ gskill phoenix blade αν και δεν θα το προτεινα κυριως γιατι παρολο που εχει πολυ καλες επιδοσεις ο controller ειναι 5 χρονων, και επιπλεον αφου εχει 4 controller εχεις 4πλασιες πιθανοτητες να σου χαλασει ενας αν δεν βιαζεσαι λίγο μετα το καλοκαιρι θα βγουν/κυκλοφορησουν και οι καινουριες εκδοσεις samsung sm951 (ήδη κυκλοφορει σε oem) και plextor m7e με καλυτερες επιδοσεις Τελος αν αποφασεις να παρεις controller βεβαιωσου ότι θα το βλεπει το bios και θα μπορει να bootαρει απο εκει ο ssd , καθώς δεν έχει νοημα να τον βλεπουν μόνο τα windows και να τον εχεις σαν αποθήκη
Gigamestin Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Διαθέτω ένα desktop με τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Mobo: Gigabyte P55-UD3L CPU: Intel i5 @ 750, 2,66 GHz PSU: Corsair CX 430 80+ Bronze RAM: 4 x 2 GB Kingston DDR3 GPU: AMD Radeon HD7790 OC 1GDDR5 HDD: Seagate Barracuda SATA 500 GB 7200 rpm Αποφάσισα να τον εκσυγχρονίσω λίγο και να του βάλω έναν SSD να αυξηθούν λιγάκι οι ταχύτητες (είμαι μεταξύ 850 Pro 256GB και 850 Evo 250GB). Εκείνο όμως που παρατήρησα είναι ότι η ταπεινή mobo μου δεν έχει υποστήριξη SATA III Σκέφτομαι να μπω στην διαδικασία να αγοράσω κάποιον φτηνό PCI controller που να κάνει την δουλειά, όπως αυτόν http://www.ebay.com/itm/PCI-E-2-Hi-speed-SATA-3-SATA3-0-6Gb-s-SATA-III-Controller-Card-ASMEDIA1061-/261517550017?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item3ce3a921c1αλλά διαβάζω ότι controller από controller μπορεί να παρουσιάσουν σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις του δίσκου. Αλλού πάλι διαβάζω ότι είτε βάλω controller είτε όχι, δεν πρόκειται να δω διαφορά στην επίδοση. Επειδή δεν μπορώ να πω ότι είμαι εξπέρ του είδους, θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορούσες να ξεκαθαρίσει τί ισχύει από τα παραπάνω. Αν μπορούσε να μου υποδείξει και μια αγορά, ακόμη καλύτερα. Ευχαριστώ προκαταβολικά Θεωρω πως οτι και να κάνεις ο δίσκος θα τρέχει με τις ταχύτητες του Sata II.Πριν ενα έτος άλλαξα σκληρό δίσκο(μηχανικό) που υποστήριζε Sata III Αλλα δεν εχω κανενα θεμα που τον εχω με 2.Μια συμβουλή.Μην βάλεις του Samsung ssd γιατι παροτι προσπαθησαν να διορθωσουν το προβλημα των ταχυτήτων με νεο firmware δεν κατάφεραν πολλά.Καλύτερα Πήγαινε σε κάποιον Crucial 'η περίμενε νέα μοντέλα.
SPANK Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Και εγώ το ίδιο σκεφτόμουν οταν έβαλα τον sata 3 ssd και εχω sata 2 motherboard , το έψαξα λιγάκι και κατέληξα οτι δεν αξίζουν αυτοι οι controllers δεν θα έχεις τις ίδιες ταχύτητες με το native sata 3
TRILOBYTER Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2015 crucial mx100 ο 256gb ειναι το sweet spot αυτη τη στιγμη στην αγορα. Για καλυτερες επιδοσεις δες και σε corsair αλλα ειναι πιο ακριβες απο τον ΜΧ100.
Booyaka Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Καλημέρα σε όλους. Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Από όσα μου είπατε, παρατηρώ ότι δεν αξίζει η αγορά του controller. Και θέματα με το bios μπορεί να έχω αλλά και διαφορά στην ταχύτητα δεν πρόκειται να καταλάβω, οπότε καλύτερα να μείνουν στην τσέπη τα λεφτά. Στους SSD τώρα. Είπα να πάω στους Samsung λόγω ονόματος αλλά και αποδόσεων (στο ssd.userbenchmark.com βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις και όχι αδίκως). Διάβασα ότι οι Crucial παρουσιάζουν μερικές φορές προβλήματα και "εξαφανίζονται" οπότε τους ψιλοφοβάμαι. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό Οι επιδόσεις μεταξύ 850 Evo και MX100 (http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-850-Evo-250GB-vs-Crucial-MX100-256GB/2977vs2317) έχουν αρκετή διαφορά και νομίζω ότι δεν θα λυπηθώ τα 13 ευρώ διαφορά που έχουν προκειμένου να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τους PCI και τους M.2 δεν τους έχω ψάξει αναλυτικά, αν και έχω ελεύθερες PCIe slots. Και δεν τους έχω ψάξει γιατί η τιμή τους πάει θεό (240 € έχει ο Plextor M6e) και ανεβαίνουμε. Όπως την βλέπω τη δουλειά ή θα πρέπει να λειτουργήσω τον SSD σε SATA II και να καθίσω στα αυγά μου ή θα πρέπει να πάω για αγορά mobo (που δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος την παρούσα στιγμή). Και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ήσασταν όλοι κατατοπιστικότατοι
duffyduck Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Για να παρεις καλο SATAIII controller πρεπει να δωσεις πανω απο 60-70 ευρω. Επισης οταν βλεπεις PCI-E x1 καρτα για SATAIII controller μακρια. Το λιγοτερο πρεπει να ειναι PCI-E x4 καρτα και να εχει πανω τα νεα τσιπακια απο Marvell κλπ. (τα οποια ειναι και ακριβα) ωστε να εχεις πραγματικα SATAIII ταχυτητες. Οποτε καλυτερα να παρεις νεα μητρικη. Θα πληρωσεις τα ιδια (αντε να παρεις μητρικη στα 100 ευρω), αλλα θα ωφεληθεις πολλαπλα. Ομως μητρικη ειναι καλυτερα να αλλαξεις οταν ειναι να κανεις και αλλαγη επεξεργαστη. Δηλαδη προτεινω αλλαγη μονο μητρικης, και αυτο μονο στη περιπτωση που θελεις να αλλαξεις επεξεργαστη (ή εχει βλαβη η μητρικη).
conkal Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 οι controllers αυτοι ειναι μουφα . επιβεβαινω τους προηγουμενους . μεινε οπως εισαι και οοοοταν παρεις καινουργιο πισι βλεπεις. δεν θα χανεις πολλα απο τον ssd σε σατα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα