Προς το περιεχόμενο

Tuniq 2 CaseMod

gtimb2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλησπέρα συμφορουμίτες. 

Πριν 10 περίπου χρόνια αποφάσισα οτι έπρεπε να συνθέσω έναν υπολογιστή καθώς οι αυξανόμενες ανάγκες μου σε ισχύ δεν μπορούσαν να καλυφθούν από τα 2.4Ghz του Pentium 4 μου και το 1Gb Ram στα 400Mhz. 

Έφτιαξα λοιπόν ένα μηχάνημα που με συντρόφευσε σε όλα μου τα φοιτητικά χρόνια και μετέπειτα μέχρι και σήμερα. Ένα κομμάτι του ήταν και το κουτί, το οποίο ήθελα να είναι μαύρο καθώς και τότε ήταν η εποχή που όλοι φεύγαμε απο τα καφε-ζαχαρο-ασπρα κουτιά του παρελθόντος. Ήθελα επίσης να έχει και παράθυρο για να βλέπω την πανέμορφη για τα τότε δεδομένα Scythe Kama Cross. Προφανώς όμως καθώς επρεπέ να δουλέψω για να τον φτιάξω και δεν μπορούσα να σπαταλήσω κατέληξα με αυτό το ομολογουμένως περίεργο και πάμφθηνο κουτί. Το Tuniq 2 Mid Tower.

NlnffdE.jpg

Τι να πρώτο πω. Ατσάλινο, μαύρο και με ανάστροφο προσανατολισμό. Δηλαδή το κουτί ανοίγει απο την δεξιά πλευρά και η μητρική βρίσκεται ανεστραμμένη. Καμία σκέψη προς το cable managing και γενικά πήρα αυτό που πλήρωσα (20€).

EkePYQl.jpg

Οτι και να ήταν όμως είχε μια καθαρή όψη και ήταν ένα "οκ" σπίτι για το μηχάνημα μου που δεν με έκανε να ανακατεύομαι όποτε το έβλεπα.

Σήμερα μετά απο 10 χρόνια αποφάσισα να το αλλάξω και το μόνο κουτί που μπορούσα να πω οτι ταιριάζει στο γούστο μου και στην τσέπη μου είναι το s340 της NZXT. Αλλά μετά σκέφτηκα "Γιατί να μην προσπαθήσω να modάρω το κουτί μου..;;"

Και έτσι ξεκίνησα αυτό το project.

Μέρα 1η

Καταρχάς ξεκίνησα αδειάζοντας, προφανώς, το κουτί και καθαρίζοντας το με πεπιεσμένο αέρα και ενα πινέλο. Έπειτα αποφάσισα να αφαιρέσω το κλουβί που έχει το κουτί για τους σκληρούς δίσκους καθώς εκτός απο το ότι είναι ότι πιο χαζό έχω δει σε κουτί, εμποδίζει την καλή κυκλοφορία του αέρα και μελλοντικά θα εμποδίσει το πέρασμα των καλωδίων για cable managing basement που έχω στο μυαλό μου.

Σάν επόμενο βήμα ξεκίνησα με ένα γυαλόχαρτο να ξύνω την μπογία απο το εξωτερικό.

JuRm7JH.jpgfdcd72q.jpgΈπειτα προσπάθησα να δημοιουργήσω κάποια πρότυπα για το πώς θα κατασκευάσω το "υπόγειο" οπου θα βρίσκονται όλα τα καλώδια. Το κατασκέυασα με χαρτόνι έτσι ώστε να μπορέσω να το μεταφέρω πιο μετά σε καποιο μέταλο.kb08LZd.jpgΜέρα 2η

Το κουτί μου έπρεπε να έχει παράθυρο. Μονο και μόνο για να μου φύγει αυτό το αποθημένο που έχω απο μικρός. Άρα την δέυτερη μέρα αποφάσσισα να κόψω το πλαινό. Πήρα μετρήσεις έτσι ώστε να είναι ίσα ίσα με το υπόγειο και να μπορέι να αποκαλύπτει οσο το δυνατόν περισσότερα.

65oaBFS.jpgTlnd3ls.jpg

Το κόψιμο δέν ήταν και το πιό ακριβές και γιαυτό έπειτα με χοντρό γυαλόχαρτο ίσιωσα όσο μπορούσα τις πλευρές. Πιό μετά ίσως πάρω καποιο πλαστικό lining για να φαίνεται πιό ομορφο και να είναι πιο ασφαλές.

Το μόνο που μένει για το παράθυρο είναι ένα κομμάτι plexi glass και είναι έτοιμο.O5Cl8AB.jpgΜέρα 3η

Ήρθε η μέρα του βαψίματος. Κοιτόντας το κουτί μετά απο το ξύσιμο της μπογιάς μου άρεσε αυτό το  industrial look και σκέφτηκα να μην το βάψω. Αυτό που ήθελα όμως να βάψω ήταν το εσωτερικό. Μόνωσα λοιπόν ότι χρειάζόταν και αφού το καθάρισα καλά με οινόπνευμα ξεκίνησα να το βάφω. gal9BFK.jpg

Βλέποντας το πόσο όμορφο ήταν το χρώμα καθώς στέγνωνε δεν άντεξα και έβαψα και το εξωτερικό του κουτιού.

Κατόπιν το άφησα να στεγνώσει όλο το βράδυ.

Μέρα 4η

Ξύπνησα την επόμενη μέρα και πήγα να δώ το αποτέλεσμα της δουλειάς μου. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Δεν το μετάνιωσα καθόλου που άφησα το industrial look και πηγα σε κατι πιό ¨καθαρο¨.

bCUecjG.jpgBCDdXzp.jpgΈπειτα έκανα ένα revision στο υπόγειο και αποφάσισα να το κρατήσω σε μορφή χαρτονιού μονο και μονο για να γλυτώσω τον κόπο της κοπής. Σκέφτηκα επίσης, για λόγους κυκλοφορίας αέρα, να μήν το συνεχίσω προς τα πάνω, αλλα να γίνει μόνο ένα επίπεδο που θα χωρίζει τον χώρο που είναι τα καλώδια με το υπόλοιπο.

yHGNWcx.jpgMIJwfR0.jpg

Το τροφοδοτικό είναι προσωρινό μόνο και μόνο για τις μετρήσεις. 

Μετά απο το cut and fit προχώρισα στο βάψιμο.

EFRBuQx.jpg

Μέρα 5η

Αφού στέγνωσε και το υπόγειο ξεκίνησα την σύνθεση. Έβαλα τους ανεμιστήρες και όλο το υλικό μου και bootαρα για να δω αν είναι ολα καλά.

oblX75c.jpg

Όλα κύλισαν όμορφα και αφού έτρεξα καννα δυο stress test έντυσα το περίγραμμα του παραθύρου με πλαστικό για να ομορφύνει πριν βάλω το plexi.

L9hJVe1.jpg

Έπειτα πήρα ενα κομμάτι hard foam και έκοψα ενα κομμάτι ίδιου μεγέθους με το μπροστινή μάσκα του κουτιού μου.

8nzPtYN.jpg

Η ιδέα είναι να φτιάξω ένα bezel για τους μπροστινούς ανεμιστήρες οπου θα καλυφθεί αργότερα απο ενα μαύρο μεταλλικό κομμάτι που θα ολοκληρώσει την πρόσοψη.

Αφού λοιπόν έκοψα και τις εσοχές για τους ανεμιστήρες το τοποθέτησα

IZDv4LL.jpgNuKSJRW.jpg

Βγήκε πολύ δουλειά σήμερα και το αποτέλεσμα στα μάτια μου είναι ικανοποιητικό.

Το μόνο που έμεινε είναι η πρόσοψη και το plexi.

7N1O8Qb.jpg

Θα προσπαθήσω να ενημερώνω το ποστ οσο το δυνατόν. Ωστόσο ακούω σχόλια και συμβουλές!!! 

Επεξ/σία από gtimb2003
  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 8 μήνες μετά...

Τελικά λόγω πολλαπλών προβλημάτων έγιναν πολλές αλλαγές στο σύστημα. Καταρχάς η Kama Cross άλλαξε με μια CNPS 9500 nVidia Edition με αφαίρεση του ανεμιστήρα καθώς το airflow ήταν πολύ κάλο και δεν χρειαζόταν ο εξτρά θόρυβος. Μιλώντας για airflow, ο f12 που ήταν πάνω στην Kama πηγε μπροστά με τους άλλους 2 και στο beze προστέθηκε ένα fine mesh για την σκόνη. Επιπλέον το παράθυρο έγινε πιο μεγάλο και έφτιαξα ενα custom αυτοκόλλητο για το τροφοδοτικό μου ετσι ώστε να φαίνεται όμορφο. Τέλος μπήκε μια ταινία led, λευκή για να αναδείξει το hardware.

Ορίστε και το τελικό αποτέλεσμα!!!

post-260413-0-40608500-1446389016_thumb.jpg

post-260413-0-26468200-1446389017_thumb.jpg

• Like 2

τυχων προβληματα απο στατικο ηλεκτρισμο θα με απετρεπαν στο να χρεισημοποιησω φελιζολ στο κουτι...

κατα τα αλλα μια χαρα φαινετε!!!

τυχων προβληματα απο στατικο ηλεκτρισμο θα με απετρεπαν στο να χρεισημοποιησω φελιζολ στο κουτι...

κατα τα αλλα μια χαρα φαινετε!!!

Δεν το είχα σκεφτεί είναι η αλήθεια. Ίσως το οτι ακουμπάει στο κουτί να βοηθήσει στο να γειωθεί. Ευχαριστώ!

Διαβαζοντας το thread ημουν ανυπομονος να δω το τελικο αποτελεσμα καθως scrollαρα προς τα κατω, αλλα ρε συ.... γιατι φενιζολ?!

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα με τίποτα άλλο να δουλέψω. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα σε αφθονία και μπορούσα να το κόψω όπως ήθελα.

• Moderators

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα με τίποτα άλλο να δουλέψω. Ήταν το μόνο πράγμα που είχα σε αφθονία και μπορούσα να το κόψω όπως ήθελα.

Αν έχεις όρεξη για δουλειά, μπορείς να φτιάξεις ότι κομμάτι θες με πολυεστερα αλλά θέλει αρκετή δουλειά (μπορείς να κάνεις τα καλούπια με το φελιζολ

θα γίνω κακός άν πώ πως δέν μου αρέσει καθόλου το τελικό αποτέλεσμα? θεωρώ πως ήταν ποιό ωραίο πρίν. και μάλιστα με ένα απλό βάψιμο θα ήταν μακράν καλύτερο.

παρόλα αυτά μπράβο για την προσπάθεια

Αν έχεις όρεξη για δουλειά, μπορείς να φτιάξεις ότι κομμάτι θες με πολυεστερα αλλά θέλει αρκετή δουλειά (μπορείς να κάνεις τα καλούπια με το φελιζολ

Όντως. Αν έχεις και πολυεστέρα ακόμη καλύτερα. Το κόστος ήταν μόνο η μπογιά και το γυαλόχαρτο.

θα γίνω κακός άν πώ πως δέν μου αρέσει καθόλου το τελικό αποτέλεσμα? θεωρώ πως ήταν ποιό ωραίο πρίν. και μάλιστα με ένα απλό βάψιμο θα ήταν μακράν καλύτερο.

παρόλα αυτά μπράβο για την προσπάθεια

Ευχαριστώ πολύ. Οχι δεν θα γίνεις κακός. Αν ήταν να άρεσε σε όλους θα το έκανα και επάγγελμα. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...