Προς το περιεχόμενο

Όνειρα-Πιστεύετε?

Alex-V

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πιστευω στα ονειρα και στα ζωδια, ειδικα στα ζωδια παιδια ειναι απιστευτο πως ταιριαζουν τα ζευγαρια εγω για παραδειγμα που ειμαι ιχθυς δεν ταιριαζω με παρθενο, guaranteed αυτα τωρα ειναι ολοκληρη επιστημη.. Πειτε παραπανω για τα ονειρα με ενδιαφερει το θεμα πολυ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα οταν βλεπω ψαρι παντα την λαχταρα θα την παθω δεν γινεται ρε φιλε. !!!!! Τα ψαρικα Καλλιμανης γμτ μου μεσα :P

• Like 1

Αυτό το βρίσκω υπερβολικό. Όχι γιατί είμαστε τίποτα αξιόλογα πλάσματα, αλλά επειδή δεν χρειάζεται κανείς πάτημα για να αποκαλεί εαυτόν οτιδήποτε. Επιπλέον τα ζώδια δεν είναι ακριβώς ντιρεκτίβα, έχεις οίκους, ωροσκόπους, σελήνες, πλανήτες, σάντουιτς, ορεκτικά που τροποποιούν κατά το δοκούν την θεώρηση του εαυτού κατά το πιο συμφέρον, κυρίως. Είτε με τη μορφή διαφήμισης (κορίτσια είμαι Σκορπιός) είτε με τη μορφή δικαιολογίας για μαλακίες (είμαι εκ φύσεως εκδικητικός).

Τα όνειρα από την άλλη είναι ελεύθερα ερμηνείας. Αφήνω την άκρη τους καζαμίες του στυλ "βλέπεις σκατά, είναι λεφτά, βλέπεις λεφτά, είναι στεναχώρια, βλέπεις νερό, ο σκύλος θέλει βόλτα" και μιλάω καθαρά για το ψυχολογικό impact το οποίο είναι μοναδικό σε σχέση με ζώδια, καφέδες, ταρώ, ρούνους, ιτσινγκ. Αν είναι ανησυχία το φηλιν, τότε ψάχνεις να βρεις από που θα 'σου ρθει. "ΝΑΤΟ, 380 ΕΥΡΩ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ, ΤΟ ΔΑ ΓΩΤΟΝΕΙΡΟ". Ο λογαριασμός έτσι κι αλλιώς θα ερχόταν, αλλά τώρα πρέπει να καλυφθεί η σχέση αίτιου-αιτιατού, κυρίως για να εξουδετερωθεί το άσχημο φήλιν του ονείρου. Αν το φήλιν είναι καλό, παναπεί ότι κάτι καλό θα σου συμβεί σήμερα, αύριο, μέσα στο μήνα, όλα καλά.

Η αλήθεια είναι ότι υπερέβαλα για χιουμοριστικούς λόγους αλλά απέτυχα παταγωδώς οπότε το προσπερνώ.

Δεν ξέρω, νομίζω ότι και τα ζώδια (όπως και η χειρομαντεία, οι καφετζούδες, τα ταρό κ.τ.λ.) είναι εξίσου ελεύθερης ερμηνείας με τα όνειρα, καθώς οι περισσότεροι κρατάνε τα στοιχεία που τους συμφέρουν και πετάνε τα υπόλοιπα (όπως είπες και συ) και χωρίς να ξέρουν λεπτομέρειες όπως ωροσκόποι και τα τοιαύτα. Απλά τα ζώδια είναι πιο καθορισμένα και κατ επέκταση πιο εύχρηστα από τα όνειρα, γι' αυτό και είναι και πιο διαδεδομένα. Και δίνουν και μια συλλογικότητα μεταξύ των ομοίων (αχ είμαστε και οι δύο ζώδια της γης), ένα συναίσθημα ανταγωνισμού κ.τ.λ.

Όλα αυτά όμως πιστεύω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν για να ικανοποιούν την ανάγκη του ανθρώπου για εύκολες απαντήσεις, ακόμη και αν οι απαντήσεις αυτές υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή εμείς τις θέλουμε και λένε πιο πολλά για τις ανασφάλειές μας παρά για το υπερφυσικό και το ανεξήγητο. Όπως πολύ θα μας άρεσε να ξέραμε ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατον, έτσι θα μας άρεσε να νιώθουμε σημαντικοί με το να πιστεύουμε ότι τα άστρα δίνουν ερμηνείες για τη ζωή μας, ότι το περιβάλλον μας μας κατανοεί και μας γνωρίζει και μας προσφέρει γνώση για τον εαυτό μας και ότι το μέλλον μας λέει ότι θα διαπρέψουμε. Και όταν κάτι πάει στραβά, να λέμε ότι είναι ανάδρομος ο Ερμής.

• Like 1

Απλα οταν βλεπω ψαρι παντα την λαχταρα θα την παθω δεν γινεται ρε φιλε. !!!!! Τα ψαρικα Καλλιμανης γμτ μου μεσα :P

Δεν ειναι ολα τα ψαρια ιδια, αν δεις ποταμισιο ψαρι μεγαλη χαρα θα λαβεις αν δεις ψαρι της θαλασσας θα παθεις λαχταρα, αν δεις δελφινια και τετοια δεν ειναι ψαρια οποτε δεν ειμαι σιγουρος τι θα παθεις..

Πειτε παραπανω για τα ονειρα με ενδιαφερει το θεμα πολυ...

Μείνε συντονισμένος, θα ειπωθούν πολλά. Το 'χω δει το όνειρο..

• Like 2

Τα όνειρα από την άλλη είναι ελεύθερα ερμηνείας. Αφήνω την άκρη τους καζαμίες του στυλ "βλέπεις σκατά, είναι λεφτά, βλέπεις λεφτά, είναι στεναχώρια, ά.

αυτο πεστο στη μανα μου που εχει πατησει στο google "καζαμιας 2015". Μια φορα πατησα το history στο PC τους, και απο τοτε το τσεκαρω τακτικα (και καλα για συνηρηση-updates). Τελικα κατεληξα στη σκεψη "ειμαι και γαμω τα παιδια, για τα σκατα απο οπου βγηκα, ειμαι μια χαρα λουλουδι"

τα ονειρα ειναι συνδυασμος

-βραχυπροθεσμης μνημης

-μακροπροθεσμης μνημης [γενικα οι μνημες που μας μενουν ειναι αυτες που ειχαμε εντονα συναισθηματα (παιζει ρολο και ποσο-πως-γιατι ανακαλουμε μια μνημη {εθελοντικα η οχι} ) ]

-συνειδητων η ασυνειδητων επιθυμιων

-εντονων σκεψεων, πχ αγχος για την αυριανη μερα

-ερεθισματων κατα τη διαρκεια του υπνου. Αν πονας πχ, λογικο ειναι να δεις γτπ ονειρα. Δοκιμαστε πχ να βαλετε σιγανους ηχους απο γαυγισματα να ακουγονται, κανα 3ωρο μετα την ωρα που υπολογιζετε να σας παρει ο υπνος.

-τυχαια (ισως στο μελλον ανακαλυψουμε οτι τελικα δεν ειναι τοσο τυχαια) μπλεξιματα το συνειδητου-ασυνειδητου-υποσυνειδητου

• Like 1

• Moderators

Πιστευω στο συσχετισμο των ονειρων με την ψυχολογικη μας κατασταση. Πχ αν βλεπεις πως σε κυνηγουν ή αλλες τετοιες στρεσσογονες εικονες στον υπνο σου, πιθανοτατα συνειδητα ή υποσυνειδητα κατι σε απασχολει, οποτε το αγχος βγαινει σε ενα ενδεχομενο ονειρο. Ή ισως οχι απαραιτητα τοσο ξεκαθαρα και επιφανειακα (πχ βλεπω λαγουδακια = χαρουμενος).

Απο κει και περα, δεν πιστευω πως ενα ονειρο ειναι προφητικο. Για καθε ονειρο που εχει δει καποιος και το εχει βγαλει προφητικο, ειναι παρα πολλα αλλα (παρεμφερη ισως) που εχει δει και δεν εχουν βγει. Αρα δεν ηταν το ονειρο προφητικο, απλα συνεδεσες μια κατασταση που εζησες με καποιο ονειρο που ειδες προσφατα (ή οχι) και "κολλαγε".

Κατατα, μια συμβουλη εχω να δωσω σχετικα με τα ονειρα. Ενα ονειρο ειναι γαματο/εντυπωσιακο/ιδιαιτερο για αυτον που το βλεπει. Μονο. Μην μας το διηγηθεις, δε μας ενδιαφερει :P

• Like 1

Καλησπερα. Τι ισχυει τελικα? Σας εχει βγει ποτε πραγματικοτητα καποιο ονειρο? Πιστευετε στα ονειρα?

Πιστευω και να μην ηθελα μου βγαινουν και νομιζω οτι δεν ισχυει για ολους αυτο για αυτο πεφτει κραξιμο.

Τελευταιο που μου βγηκε ηταν με ενα θειο που πηγε στο νοσοκομειο ειχα καιρο να του μιλησω γενικα τον εχω γραμμενο και τον ειδα σε ασχημο ονειρο πηρα τηλ μια αλλη θεια μου που εχω επαφες και το πρωτο πραγμα που μου ειπε ειναι ο θειος πηγε στο νοσοκομειο.

• Like 1

εγω πιστευω πως μερικες φορες τα ονειρα αποτελουν ενα ειδος προμηνειας για κατι που θα μας συμβει.καλο η δυσσαρεστο.Εξαλλου ισως το πιο κλασσικο και συγκλονιστηκο παραδειγμα ηταν οταν ο προεδρος λικολν μια μερα πριν τη δολοφονια του ειδε στο ονειρο του το φερετρο του στο λευκο οικο.

και απο κει και περα εκ παραδειγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...